Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kolme uutta koronatartuntaa ilmeni Rovaniemellä viikonloppuna

Kyseessä on sama ryhma ja tartunta on lähtöisin Ruotsista.

Yksi Suomen etsityimmistä rikollisista saa syytteet vanhoista rikoksista – pakoili vuosia ulkomailla, kun kumppanit istuivat vankilassa

Irakilaista miestä syytetään kahdesta törkeästä huumausainerikoksista sekä useista talousrikoksista. Tapaus liittyy vuonna 2014 paljastuneeseen laajaan huumeiden maahantuontirinkiin, joka oli aikoinaan TV-sarjan jakson aiheena.

Päijät-Soten alueella todettu yksi uusi koronaan liittyvä kuolemantapaus

Päijät-Hämeen koronatilanne on edelleen hankala.

KRP epäilee: Suomesta vietiin Viroon tonneittain ympäristölle vaarallista jätettä – laiton jätekauppa on kasvava ilmiö, jossa liikkuu paljon rahaa

Tutkinnassa olevaan rikoskokonaisuuteen liittyy seitsemän yhtiötä. Epäiltyjä henkilöitä on kuusi. Tuoreen raportin mukaan laittomassa jätekaupassa liikkuu kansainvälisellä tasolla yhtä paljon rahaa kuin huumeiden salakuljetuksessa.

Pirkanmaalla kolme uutta koronatartuntaa: Jo 43-vuotiaat pääsevät Tampereella rokotukseen

Tampereella rokotusajan pääsevät seuraavaksi varaamaan tänä vuonna 44 ja 43 täyttävät. Aika kannattaa varata verkossa. Pirkanmaalla 5 000 tautitapauksen raja lähestyy.

Kookas hirsirakennus tuhoutui Rovaniemen aamuisessa tulipalossa käyttökelvottomaksi – sammutustöissä 7 yksikköä

Talon irtaimisto saatiin pääosin pelastettua. Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa.

Yksi uusi koronatartunta maahantulotestissä, ei liity Hyrynsalmen ryppääseen

Kainuu on pandemian perustasolla. Kainuun sotesta muistutetaan, että hyvän käsihygienian ylläpitäminen ja lähikontaktien välttäminen ovat edelleen keskeisiä tartuntojen vähentämiseksi.

Mies haaveili ravintolan avaamisesta ja päätti rahoittaa sen nuuskan salakuljetuksella – sattuma matkalla romahdutti suunnitelman

Poliisi pysäytti uusimaalaisen miehen ja näki tämän autossa suuren nuuskalastin. Viime vuonna edes korona ei tyrehdyttänyt vilkasta nuuskasalakuljetusta.

Viking Line puntaroi risteilyjen järjestämistä Ruotsista Pohjanmaalle

Tulevaisuudessa Tukholmasta voi ehkä risteillä Vaasan ja Pietarsaaren seuduille.

Suomen valtavaan hoitajapulaan keksittiin yksi uusi ratkaisu – suomen kielen opettaja: "Olemme valmistautuneet lähtemään ihan alkeista"

Suomeen tarvitaan tällä vuosikymmenellä arviolta 30 000 uutta hoitajaa. Hoitajia jää eläkkeelle ja vanhusten määrä kasvaa. Tampereella ja pääkaupunkiseudulla aletaan opettaa sairaanhoitajille suomen kieltä alkeista.

Salaman aiheuttamat tulipalot työllistivät viikonloppuna Etelä-Savossa

Sunnuntaina pelastuslaitos sai tunnin sisään hälytyksen kolmesta maastopalosta, joista suurimmassa paloi arviolta 2 500 neliömetrin verran maastoa.

Matti Mörttisen kolumni: Eurooppa on muutakin kuin kokoomus

EU:n isojen hankkeiden edessä ovat suuret puolueet sekoilleet enemmän ja vähemmän. “Jaa, ei, tyhjää” -pompottelu oli kokoomuslaista jatkoa keskustan reunaehdoille, ay-liikkeen europuskureille ja demarien Kreikka-vakuuksille, kirjoittaa Mörttinen.

Sunnuntai 16.5.2021 (radio)

Lähi-itä. Kysely Marinista. Euroopan koronarajoitukset. Kivikkosatakieli.

Ihmiset löysäsivät, kun koronatilanne lähti helpottamaan – HUS: Tartunnat voivat kääntyä uuteen nousuun, sillä nuoret ovat vielä rokottamatta

Koronatartuntojen lasku Suomessa on jämähtänyt. HUSin infektioylilääkäri Asko Järvinen pitää mahdollisena, että tällaiselle tasolle myös jäädään, tai että tartunnat jopa lisääntyvät, ennen kuin myös nuorempaa väestöä saadaan rokotettua.

Eduskunnan työjärjestykseen kiirehditään selkeämpiä sääntöjä elpymispakettisekasorron vuoksi – Antti Rinne: ei vaikutusta paketin käsittelyyn

Kokoomuksen Kai Mykkänen uskoo perustuslakivaliokunnan rakentavan työjärjestykseen asialliset oikeudet pöydälle jättämiseen niin, ettei pöydälle jättäminen ole viivytyksen väline.

Suomea nuorten maajoukkueessa edustanut Santeri Alatalo valittiin Sveitsin joukkueeseen jääkiekon MM-kisoihin

Suomalainen Santeri Alatalo on mukana Sveitsin joukkueessa jääkiekon MM-kisoissa. Alatalo on pelannut pitkään Sveitsissä ja saanut Sveitsin kansalaisuuden.

Leijonien valmistautumisessa merkittävä ero vuoden 2019 kultakevääseen – asiantuntija luottaa Jukka Jaloseen: "Menestytty aikaisemminkin"

Suomi pelasi vain kolme valmistavaa ottelua ennen jääkiekon MM-turnausta. Tavallista lyhyempi valmistautumisprosessi lisää riskejä, mutta koronakeväänä se voi kääntyä myös Leijonien eduksi, uskoo Yle Urheilun asiantuntija Juha Juujärvi.

Toni Viljanmaan kolumni: Hyvä henkilö -verkostot ja poliittiset virkanimitykset mädättävät Suomen työelämää

Sukulaisten suosiminen, poliittiset virkanimitykset ja hyvä henkilö -verkostot kaventavat entisestään pienen Suomen lahjakkuusvarantoa eivätkä houkuta ammattilaisia jäämään Suomeen, kirjoittaa Viljanmaa.

Lauantai 15.5.2021 (radio)

Eduskunta lopetti keskustelun elvytyspaketista. Suomessa on 192 uutta koronatartuntaa. Poliisi lopetti nuorten juhlat Lahdessa. Kiinan mönkijä laskeutui Marsiin. Behm juhli Emma-gaalassa.

Tässä on Leijonien lopullinen MM-kisajoukkue – Olli Määttä mukaan NHL:stä

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen on valinnut lopullisen MM-kisajoukkueen ensi viikon lopussa käynnistyvään Latvian MM-turnaukseen. Suomen joukkueessa pelaa kaksi NHL-vahvistusta.

Eduskunta pääsee äänestämään EU:n elvytyspaketista ensi tiistaina – tutkijan mukaan pidempi viivytystaistelu olisi voinut kääntyä perussuomalaisia vastaan

Varapuhemies Tarja Filatov (sd.) kertoo Ylelle, että EU-elvytyspaketista äänestetään tiistaina. Yli neljän päivän maratonkeskustelu paketista päättyi lauantain vastaisena yönä. Puheenvuoroja pidettiin miltei 300.

Ovatko koulujen lakkauttamista vastustavat asukkaat ärsyttäviä, ex-kaupunginjohtaja Sami Sulkko?

15 vuotta kuntajohtajana toiminut Sami Sulkko tietää, millaisia muutoksia kansa vastustaa. Hän näkee kunnissa kaksi selkeää uhkaa: väestön ikääntymiseen ei osata varautua eikä vetovoimaa lisätä. Sulkon mielestä some jarruttaa ongelmien ratkaisua.

Ukkonen voi jyrähdellä ja sadekuuroja sadella viikonloppuna, maanantaina sää lämpenee myös Lapissa

Tälle päivälle on annettu ukkosvaroitus Pirkanmaalle, Satakuntaan, Etelä-Pohjanmaalle, Pohjanmaalle ja Perämeren pohjoisosaan. Kovaa rajuilmaa ei ole ennusteiden mukaan tulossa, mutta esimerkiksi puiden kaatuminen on mahdollista.

Rajanylittäjät eivät ole vielä löytäneet toista reittiä Tornion ja Haaparannan välillä

Mehiläisen testausryhmä odottelee Krannikadun varrella valmiudessa - Vain muutamia testattavia lauantaina aamupäivällä

Mikkelissä kaksi uutta koronatartuntaa, Rantasalmella yksi

Essoten alueella on todettu yhteensä 933 ja Sosterin alueella 305 koronatartuntaa.

Jyväskylässä ja Jämsässä todettu yhdet uudet koronatartunnat

Keski-Suomessa on todettu nyt yhteensä 2 484 koronatartuntaa.

Norjalaismiljonääri löysi Suomen taiteesta jotain mitä muissa Pohjoismaissa ei ollut – ainutlaatuinen Tangen-kokoelma nyt esillä

Hämeenlinnan taidemuseo esittelee suomalaisen ja pohjoismaisen modernismin helmiä. Teokset on poimittu norjalaisen miljonäärin Nicolai Tangenin kokoelmasta. Suuri taidekokoelma on nyt ensimmäistä kertaa julkisesti esillä kerääjän omalla nimellä.

"Jos Oslossa tai Helsingissä joku tekee väärin, miksi me saamme kärsiä", ihmettelee kauppias – Norjan rajasulku hämmentää Ylä-Lapissa

Pääseekö kalastusmatkoille? Entä lomalle Lofooteille? Ristiriitaiset tiedot Norjan rajavalvonnan tilanteesta ja olematon tiedotus ovat herättäneet vuonomaahan haluavissa suomalaisissa hämmennystä. Muutoksia on tulossa aikaisintaan 25. toukokuuta.

Perjantai 14.5.2021 (radio)

Lähi-idän tilanne on rauhaton. Inflaatio nopeutuu Suomessa. Koronan kotitestit tulevat myyntiin. Kirsikkapuut kukkivat Suomessa. Sää viilenee hieman.

Norio Tomida halusi viettää hanamia Suomessa ja keräsi varat 152 kirsikkapuuhun – nyt kaikki haluavat itsestään kuvan niiden katveessa

Tomida perheineen oli itse mukana istuttamassa taimia Roihuvuoreen kesäkuussa 2006. Tänään Tomida palasi Kirsikkapuistoon ottamaan valokuvia. Niin tekevät muutkin. Instagramista löytyy liki 9 000 kuvaa tunnisteella #roihuvuorenkirsikkapuisto.

Pakolliset terveystarkastukset alkoivat Torniossa, rajalle tulossa toinen testauspiste

Lapin aluehalintoviraston päätöksellä Torniossa maahantulevat ihmiset testataan toukokuun loppuun asti. Testiin ei tarvitse mennä, mikäli voi esittää testistä vapauttavan todistuksen. Rajan ylitse töissä käyviä koskevat määräykset jatkuvat entisellään.

Koronavuosi innosti muuttamaan Lappiin

Eniten muuttokuormia tuotiin Pohjois-Pohjanmaalta ja Uudeltamaalta.

Lapissa löytynyt kuusi uutta koronatartuntaa

Neljä tapauksista on Länsi-Pohjan alueella ja kaksi Rovaniemellä.

KymiRingin MotoGP-osakilpailu peruttu – "Kova isku, harmittaa isosti"

Iitin KymiRingillä oli tarkoitus ajaa ensimmäistä kertaa MotoGP-osakilpailu tänä kesänä. Uuden järjestyssopimuksen myötä Iitissä ajetaan MotoGP:tä vuosina 2022–2026.

Lapissa mitattiin vuoden tähän asti lämpimimmät lukemat – herkimmille jo siitepölyoireita

Koivun siitepölymäärät ovat viime päivien aikana runsastuneet nopeasti Suomessa.

Naantali hätyyttelee jo Kauniaista Suomen hyvinvoivimpana kuntana – Ylen Kuntatutka tuo esiin isot erot kuntien välillä

Ylen uusittu Kuntatutka kertoo, missä kunnossa Suomen kunnat lähtevät kuntavaaleihin. Katso oman kuntasi tilanne ja vertaa sitä naapureihin.

Selvitimme kaikkien Manner-Suomen kuntien nykykunnon ja tulevaisuuden näkymät – katso kotikuntasi tilanne Ylen Kuntatutkasta

Mikä on asuinpaikkasi kunto ja miltä elämä kunnassa näyttää jatkossa – entä miten menee naapureilla? Kävimme kysymykset läpi, tutki itse. Mukana on analyysi jokaisesta Manner-Suomen 293 kunnasta.

Se oli siinä - hiihtokeskukset ovat sulkeutuneet

Kevään talvikausi on päättynyt kaikissa Lapin hiihtokeskuksissa. Viimeisetkin rinteet suljettiin äitienpäivänä ja hiihtolatujen huolto on lopetettu.  

Tiedusteluelämäkerta paljastaa: Pääesikunta ulkoisti salaisen kommunistiurkinnan yksityiselle "Puskalan Putiikille"

Urkittujen kommunistipapereiden jakelun piirissä oli 1970-luvulla lähes 300 päättäjää. Puskalan raportit toimitettiin muun muassa presidentti Urho Kekkoselle. "Putiikin" rahoitus tuli osin Yhdysvalloista. Salaäänitykset paljastuivat vain kerran.

Åland United pyöritti voiton HPS:sta – KuPS jatkoi puhtaalla pelillä

Åland United nousi jalkapallon Kansallisessa liigassa voitollaan kolmanneksi. KuPS on yhä tappioton, mutta tällä kierroksella kuopiolaisten maaliin tehtiin yksi osuma.

Eurassa perheen sisäinen väkivallanteko, poliisi etsi tuntien ajan teosta epäiltyä

Poliisi sai mittavan operaation jälkeen epäillyn kiinni.

Ihminen hukkui helatorstaina Euran Pyhäjärveen

Asiassa ei epäillä rikosta.

Saksassa ja Norjassa tehtiin päätöksiä olympiaurheilijoiden rokottamisesta – Suomen olympiakomitea suhtautuu KOK:n tarjoamaan rokotteeseen positiivisesti

Olympiakomitea on käynyt viranomaisten kanssa keskustelua KOK:n tarjoamasta koronarokotteesta olympiaurheilijoille. Esimerkiksi Australiassa olympiaurheilijat, kuten uimari Cate Campbell, saivat mahdollisuuden rokotteeseen tällä viikolla.

Torstai 13.5.2021 (radio)

Eduskunta. Koronaluvut. Helatorstai. Id al-fitr. Kukanpäivä. Sää.

Europarlamentaarikot elpymispaketista: Hyvä, että eduskunnassa keskustellaan, mutta toisaalta olisi jo päätöksenteon aika

Yle kysyi neljän Euroopan parlamentin suomalaisjäsenen mielipidettä eduskunnassa pitkittyneestä EU:n elvytyspaketin käsittelystä. Kaikkien mukaan keskustelulle pitää olla tilaa. Useimpien mielestä paketin kaataminen kuitenkin heikentäisi Suomen vaikutusmahdollisuuksia EU:ssa.

Suomen seiväshyppykaksikko ylitti samassa kisassa 561 – Alasaari taivutti junioreiden halli-SE:n 

Seiväshyppääjät Tommi Holttinen ja Mikko Paavola avasivat olympiakesän kilpailut ylittämällä ennätyksensä 561 helatorstain hallikilpailussa Kuortaneella. Juho Alasaari oli kolmas 19-vuotiaiden halli-SE:llä 540.

HUSin ylilääkäri huolissaan puistojen ruuhkautumisesta – "Suuret väkimäärät ovat riski, vaikka ollaankin ulkoilmassa"

HUSin ylilääkäri Veli-Matti Ulander sanoo olevansa huolissaan helteen ruuhkauttamista puistoista. Ulander muistuttaa, että vapun jälkeen koronatartuntojen määrä ei ole laskenut ja suuria tartuntaketjuja on yhä nähty.

Keski-Pohjanmaan äkisti romahtanut koronatilanne pahenee: vappubrunssilta alkunsa saanut ketju aiheuttanut jo 56 tartuntaa

Kokkolalaisravintolasta liikkeelle lähtenyt tartuntaketju jatkaa leviämistään: kouluja on siirretty etäopetukseen ja sairaanhoitopiirin infektioyksikkö on pahasti ruuhkautunut.

Kruunuvuorenrannan nousu, uho ja tuhopoltot – Näin Helsingin pittoreski huvila-alue hiipui hiljalleen tuhkaksi

Helsingin Kruunuvuorenrannan huvila-alueen viimeinen pystyssä pysynyt rakennus paloi poroksi toukokuun ensimmäisellä viikolla. Niin päättyi alueen loistokkaiden huviloiden monivaiheinen, toistasataa vuotta kestänyt tarina.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle