Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yhdysvaltain oikeusministeriön tehtävissä työskennelleet Steven Engel, Jeffrey Rosen ja Richard Donoghue seisovat vasen käsi ylhäällä valan vannomiseksi.

Trump painosti oikeusministeriötä tukemaan vaalivilppiväitteitään ja yritti erottaa ministerin, kertoivat todistajat kongressin kuulemisessa

Tutkimuskomitean kuulemisessa kerrottiin viiden republikaanien kongressiedustajan pyytäneen tuolloiselta presidentiltä Donald Trumpilta armahdusta sen jälkeen, kun he olivat tukeneet Trumpia vaalivilppiväitteissä.

Tyttö pitelee kynttiä, jossa sanotaan "Ei aseita, lisää hauskuutta".

Yhdysvalloissa molemmilta puolueilta tukea ja raamit aseväkivaltaa rajoittavalle lainsäädännölle – presidentti Biden: "Tärkeä askel"

Senaattorien avaus on merkittävä, joskin pieni, askel kohti vuosia kestäneen umpikujan päättymistä. Republikaanit ja demokraatit ovat olleet erittäin erimielisiä siitä, millä tavalla aseväkivaltaan pitäisi puuttua.

USAn republikaanipuolueen Mitch McConnell ja Sauli Niinistö.

Republikaanijohtaja McConnell toivoo maansa päättävän tuesta Suomen Nato-jäsenyydelle ennen senaatin elokuun istuntotaukoa

Presidentti Niinistö tapasi Yhdysvaltain senaatin republikaanijohtajan Mitch McConnellin sekä kolme muuta republikaanisenaattoria maanantaina Mäntyniemessä. Yhdysvaltojen tavoite on McConnellin mukaan hyväksyä Nato-hakemus niin nopeasti kuin mahdollista.

Mielenosoittajat (miehiä) vastustavat aborttia kylttejä kantaen.

Myös Oklahoma on hyväksymässä tiukan aborttilain Yhdysvalloissa

Mississippin osavaltion aborttilaki on parhaillaan korkeimman oikeuden käsittelyssä.

Mark Meadows pratar. Han är fotograferad utomhus klädd i kostym.

Vuotaneet viestit kertovat johtavien republikaanien ja Trumpin tukijoiden juonineen vuoden 2020 presidentinvaalien tuloksen mitätöimistä

Uutiskanava CNN on saanut haltuunsa yli kaksi tuhatta Donald Trumpin henkilöstöpäällikön Mark Meadowsin tekstiviestiä.

"Trump on väärässä"

Pence tyrmäsi entisen pomonsa väitteen vaalituloksen kumoamisesta: "Trump on väärässä"

Republikaanit nuhtelivat kahta kongressimellakan tutkintaan osallistunutta edustajaa. Puolueen mukaan tutkinnassa vainotaan tavallisia kansalaisia, jotka "käyvät laillista poliittista keskustelua".

Joe Biden riisuu kasvomaskinsa.

Kirjeenvaihtajalta: Liian vähän liian myöhään, eli miten Biden petti äänestäjänsä taistelussa demokratian puolesta

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden lupaa tehdä kaikkensa äänestysoikeuksien puolesta. Viime hetken kiinnostus demokratian tulevaisuutta kohtaan on märkä rätti erityisesti etelän demokraattiäänestäjien kasvoille, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Iida Tikka.

Donald Trump heittelee lippalakkeja.

Video: Trump hyökkäsi Bidenia vastaan puhuessaan kannattajilleen Arizonassa

Entinen presidentti toisti väitteen siitä, että vuoden 2020 presidentinvaalit olisivat olleet vilpilliset. Trump ei paljastanut, aikooko hän havitella republikaanien presidenttiehdokkuutta seuraavissa vaaleissa.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden poistaa kasvomaskin ennen puhettaan Atlantan yliopistolla.

Presidentti Joe Biden haastaa Yhdysvaltain senaatin käytännöt ja on valmis luopumaan niin kutsutusta viivytyskeskustelusta

Joe Biden pyrkii senaatin käytäntöjä muuttamalla edistämään äänestyslakien uudistuspaketteja, joiden tavoitteena on muun muassa yhdenmukaistaa äänestyskäytäntöjä ympäri Yhdysvaltoja.

Video: Näin turvakamera, poliisikamera ja mielenosoittajia seuranneet kuvaajat tallensivat Capitolin valtausta 6.1.2021

Kirjeenvaihtajalta: Tammikuun kuudes oli vallankaappausyritys, ja se jatkuu yhä

Vuosi vallankaappausyrityksen jälkeen Yhdysvaltain demokraattiset instituutiot luisuvat kohti kuilua, mutta kansaa kiinnostaa lähinnä bensan hinta, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Iida Tikka.

Collage av två bilder. Till vänster syns Donald Trump-anhängare utanför Capitolium 6.1.2021. Till höger syns Donald Trump som tittar åt sidan och ler.

Trump yritti estää Capitolin valtaukseen liittyvien papereiden luovuttamisen – oikeus hylkäsi pyynnön: "Presidentit eivät ole kuninkaita"

Valkoisen talon dokumentteja kongressitalon valtaukseen liittyen on 770 sivua. Entinen presidentti Donald Trump aikoo valittaa oikeuden päätöksestä luovuttaa paperit tutkintakomitealle.

Merrick Garland puhuu mikrofoniin. Hänen takanaan näkyy Yhdysvaltain lippu ja oikeusministeriön logo.

Yhdysvaltain oikeusministeriö haastaa Texasin oikeuteen osavaltion uuden syrjiväksi arvioidun äänestyslain vuoksi

Ministeriön mukaan republikaanipäättäjien läpiajama laki riistää äänioikeuden ikääntyneiltä ja vammaisilta sekä niiltä texasilaisilta, jotka eivät puhu englantia tai asuvat Yhdysvaltain ulkopuolella.

New Yorkin kaupungit työntekijät osoittavat mieltään.

Toimittajan mokasta tuli Bideniä pilkkaava meemi – "Let's Go Brandon" näkyy nyt kylteissä sekä t-paidoissa ja kuuluu poliittisissa puheissa

Meemilause on kiertoilmaus alatyyliselle tokaisulle. Presidentti Joe Biden on joutunut törmäämään lauseeseen jo useissa paikoissa. Entinen presidentti Donald Trump myy meemillä varustettuja paitoja.

Republikaanien kuvernööriehdokas Glenn Youngkin saapuu puhumaan kannattajillen keskiviikkona Chantillyssä, Virginiassa.

Kirjeenvaihtajalta: Demokraatit vähättelevät vaalitappiota kuvernöörinvaaleissa mutta huoli välivaaleista kasvaa – pelastavatko Bidenin paketit puolueen?

Demokraatit kärsivät vaalitappion Virginian kuvernöörin vaaleissa ja New Jerseyssäkin tappio on hilkulla. Paikallisvaalien tulokset lupaavat huonoa Bidenin hallinnolle, joka kompuroi yhä jättimäisten tukipakettien markkinoinnissa.

Trumpin kohupuhe

Yksi lause paljasti fasismia tutkineelle historioitsijalle, millainen johtaja Donald Trump on: "Vain yksinvaltias puhuu ihmisen ampumisesta"

Amerikkalainen Ruth Ben-Ghiat liittää kirjassaan Mahtimiehet Donald Trumpin samaan joukkoon fasisti Mussolinin ja sotilasdiktaattori Pinochetin kanssa. Hänen mukaansa Trump yritti Yhdysvalloissa vallankaappausta.

Virginian republikaani kuvernööriehdokas Glenn Youngkin.

Bidenille takaisku Virginiassa – republikaanien Youngkin voitti kuvernöörivaalin

Osavaltioiden kuvernöörivaaleja pidetään mittarina Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin kannatukselle. Tulokset ovat demokraateille varoitus ensi vuoden välivaalien alla.

Pandemian aikana Yhdysvalloissa rahoitusta on kanavoitunut terveyden ja koulutuksen lisäksi erityisesti liikenteeseen ja turvallisuuteen, sanoo Al Gordon.

Yhdysvaltain talous porskuttaa biljoonien dollareiden tukipaketeilla – asiantuntija: Suomalaisillakin on mahdollisuuksia päästä rahoihin kiinni

Julkisen rahanjaon ammattilainen uskoo, että uusia jättimäisiä tukipaketteja ei enää tule, sillä kongressin pitää alkaa keskittyä ensi vuoden vaaleihin.

Colin Powell vuonna 2020.

USA:n entinen ulkoministeri Colin Powell on kuollut – sotasankariksi ylistetty kenraali menehtyi koronaan

Yhdysvaltain ensimmäinen afroamerikkalainen ulkoministeri Colin Powell kuoli 84-vuotiaana koronan jälkiseuraamuksiin. Perheen mukaan Powell oli saanut molemmat koronarokotteet, mutta hän sairasti plasmasolusyöpää.

Suuri joukko mielenosoittajia kyltteineen. Taustalla Yhdysvaltain korkeimman oikeuden rakennus.

Yhdysvaltain aborttikiista on paljon enemmän kuin kiista abortista – nyt se on tullut hetkeen, jota on odotettu ja pelätty vuosikymmenet

Enemmistö yhdysvaltalaisista kannattaa abortin laillisuutta. Silti USA:n aborttitaistelusta on tullut maan poliittisen kahtiajaon symboli. Abortti on ollut Yhdysvalloissa laillinen lähes puoli vuosisataa. Tämän syksyn jälkeen tilanne voi olla toinen.

Kuvernööri Gavin Newsome vaimonsa Jennifer Siebel Newsomin sekä presidentti Joe Bidenin kanssa kampanjatilaisuudessa maanantaina Long Beachissä.

Kirjeenvaihtajalta: Kalifornian kansanäänestys oli ehkä viimeinen varoitus Yhdysvaltain konservatiiveille

Republikaanien on löydettävä uusi saundi pasuunaansa. Trump-kortin voima on vähentynyt, Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen kirjoittaa.

Demokraattiedustaja Ron Reynolds asettelee kasvoilleen maskia.

Vaalilakivääntö kovenee Washingtonissa – Texasin demokraatit taistelun eturintamassa: "Kuvittele, että kongressiin hyökänneet tarkkailisivat vaaleja"

Republikaanit ajavat kymmenissä osavaltioissa äänestämiseen liittyviä lakimuutoksia. Demokraattien mielestä niissä on kyse äänestämisen vaikeuttamisesta. Yle tapasi Texasin demokraattiedustajan, joka vaatii liittovaltion väliintuloa.

USA:s senat

Historiallinen infrastruktuuriuudistus eteni Yhdysvaltain senaatissa

Demokraatit ja republikaanit ovat neuvotelleet viikkoja uudistuksen sisällöstä. Paketti vaatii vielä kongressin molempien kamarien lopullisen hyväksynnän.

Poliisit kertovat väkivallasta kongressimellakan yhteydessä

Trumpin kannattajien hyökkäys kongressiin oli "turistikierros" ja "rakkausjuhla" – näillä valheilla historiaa yritetään kirjoittaa uusiksi

Merkittävät republikaanipoliitikot ovat esittäneet useita perättömiä väitteitä kongressitalon tammikuisesta valtauksesta. Väkivaltaisia tapahtumia pyritään vähättelemään ja syytä tapahtuneesta vierittämään demokraattien niskoille.

Lippalakkiin pukeutunut valkoinen mies mielenosoittaa. Kyltissä lukee englanniksi "republicans hate democracy".

Maailman tärkein demokratia hyökkäyksen kohteena: Yhdysvalloissa on säädetty ainakin 28 uutta vaalilakia vaikeuttamaan ihmisten äänestämistä

USA:n demokratia seilaa ennennäkemättömän vaarallisilla vesillä. Republikaanien hallitsemat osavaltiot säätävät uusia vaalilakeja, jotka vaikeuttavat demokraattien kannattajien äänestämistä. Lait uhkaavat jopa ääntenlaskennan riippumattomuutta.

Allen Weisselberg saapumassa oikeuden eteen New Yorkissa.

Trumpin konsernin talousjohtajan rikossyytteet julki – Trump: tämä on poliittisen noitavainon jatkoa

Syytteet voi vahingoittaa Trumpin yrityksen suhteita pankkeihin ja yhteistyökumppaneihin merkittävästi, sekä vaikeuttaa Trumpin tulevaisuutta politiikan parissa.

Donald Trump kampanjatilaisuudessa Wellingtonissa, Ohiossa.

Trump ei kertonut selkeästi tulevaisuuden aikeistaan ensimmäisessä kampanjatilaisuudessa Washingtonista lähtönsä jälkeen

Trump toisti tuttuja perättömiä väitteitään vaalivilpistä ja maalaili dystooppisia näkymiä demokraattien hallitsemasta valtiosta. Trump myös vain vihjaili, että hän voisi harkita ajatusta yrittää Valkoiseen taloon uudelleen.

Joe Biden ja joukko senaattoreja.

Demokraatit ja republikaanit sopivat yli 1000 miljardin euron infrastruktuuripaketista – Biden lupaa sen luovan miljoonia työpaikkoja

Infrastruktuuripaketti on yksi presidentti Joe Bidenin päätavoitteista. Demokraattien ja republikaanien harvinaislaatuisen yhteisymmärryksen saavuttamiseen vaadittiin useiden kuukausien neuvottelut.

Demokraattien kannattajat kokoontuivat viikonloppuna Texasin Austinissa osoittamaan mieltään vaalilain muuttamisen puolesta.

Bidenin jättihankkeet vastatuulessa Yhdysvalloissa: senaatti hylkäsi vaalilain, rakennusprojektit pienenevät

Republikaanit tyrmäsivät lainmuutoksen, joka yhtenäistäisi vaalien järjestämisen sääntöjä Yhdysvalloissa. Republikaanit vastustavat myös suuria rakennusprojekteja, jotka Biden rahoittaisi rikkaimpien veroja korottamalla. Demokraatitkaan eivät ole täysin palkein presidentin tukena.

Mielenosoittajat ottavat yhteen poliisin kanssa Yhdysvaltain kongressilla 6.1.2021

Yhdysvalloissa demokraatit suunnittelevat komitean perustamista tutkimaan kongressin hyökkäystä republikaanien vastustuksesta huolimatta

Verkkolehti Politicon mukaan nyt todennäköisesti perustettava komitea ei vaadi republikaanien hyväksyntää. Republikaanit torppasivat komitean muodostamisen mahdollistavan lain toukokuun lopussa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump poseerasi kirkon edustalla vuosi sitten.

Tuomari hylkäsi valtaosan Trumpin Raamattu-poseeraukseen kohdistuneista kanteista

Tuomarin mukaan pelkät väitteet juonittelusta ilman todisteita, eivät riitä salaliiton toteamiseen. Kansalaisjärjestön mukaan päätös sivuuttaa mielenosoittajien oikeudet.

William Barr

Trumpin-aikainen oikeusministeriö urkki salaa demokraattien ja toimittajien viestitietoja – Bidenin oikeusministeriö aloitti tutkinnan

Urkinnan tavoitteena oli tunnistaa Trumpin hallinnon sisäisiä tietovuotajia. Senaatin demokraatit vaativat Trumpin-aikaisia oikeusministereitä kuultavaksi asiassa. Entinen oikeusministeri William Barr sanoo, että ei muista kuulleensa asiasta aikoinaan mitään.

Äänestäjiä jonottamassa äänestyspaikalle Texasissa.

Biden kuvailee Texasin äänestysrajoituksia hyökkäykseksi demokratiaa vastaan – republikaanit tehtailevat vaalilakiuudistuksia ympäri maata

Arvostelijoiden mukaan uudella vaalilailla vaikeutetaan muun muassa mustien ja latinoiden äänestämistä.

mielenosoittajia kongressitalossa

Kirjeenvaihtajalta: Kongressihyökkäyksen selvitys estettiin – perjantain suurin voittaja oli vaalit hävinnyt Trump

Republikaanit estivät loppiaisen kongressihyökkäyksen tutkimisen. Se herättää väistämättä kysymyksen, ovatko republikaanit takertuneet valheisiin, Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Iida Tikka.

Video: Näin turvakamera, poliisikamera ja mielenosoittajia seuranneet kuvaajat tallensivat Capitolin valtausta 6.1.2021

Republikaanit estivät Capitolin valtausta tutkivan riippumattoman komission luomisen Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa senaatin republikaanit ovat estäneet Capitol-kukkulan valtausta tutkivan riippumattoman komission luomisen. Väkijoukko valtasi Yhdysvaltain kongressin loppiaisena 2021. Yhteenotoissa sai surmansa viisi ihmistä ja kymmeniä loukkaantui.

Matt Walton johtaa Lincoln Project -järjestön toimintoja Virginiassa.

Nuori republikaanien toisinajattelija Ylelle: “En näe mahdollisuuksia puolueen yhdistymiseen” - Republikaanien kriitikot uhkaavat perustaa uuden puolueen Trumpin takia

Republikaanipuolue on menettänyt viime kuukausien aikana tuhansia vaikutusvaltaisia jäseniään. Donald Trumpin ote puolueesta on pysynyt tiukkana.

Liz Cheney republikaanien tiedotustilaisuudessa 14. huhtikuuta.

Republikaanipuolue potki Liz Cheneyn pois johtajistosta – Yle listasi viisi kysymystä ja vastausta Trumpin vastustajaksi kääntyneestä kongressiedustajasta

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen republikaaniryhmä on äänestänyt Liz Cheneyn johtajistosta erottamisen puolesta. Cheneyn kohtalo osoitti, kuinka tiukasti Yhdysvaltain republikaanipuolue on yhä kytköksissä Donald Trumpiin.

Maski kasvoillaan oleva Liz Cheney seisoo yksin kongressin istuntosalissa.

Republikaanieliittiin kuuluva Liz Cheney uhmasi Trumpia ja nyt hänet yritetään syrjäyttää – trumpilaiset vahvistavat asemiaan puolueessa

Kongressin edustajainhuoneen republikaanien johtoon kuuluva Liz Cheney on menettämässä paikkansa Donald Trumpin tukijoiden masinoimassa kisassa. Syrjäyttäminen olisi viimeisin osoitus republikaanipuolueen muuttumisesta trumpilaisten puolueeksi.

Presidentti Trump käytti kännykkäänsä kesken kuvernöörien kanssa käytävää tapaamista Valkoisessa talossa kesäkuussa 2020.

Kirjeenvaihtajalta: Syksyllä nähdään, nouseeko Trump roskapostikansiosta

Facebook- ja Instagram-tilien sulku vielä ainakin puoleksi vuodeksi on takaisku Donald Trumpille. Hänen uudet viestivälineensä ovat aiempaan some-herruuteen verrattuina mitäänsanomattomia, Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen arvioi.

Donald Trump puhuu.

Trump julkaisi sivuillaan viestitoiminnon – Facebookilta odotetaan päätöstä ex-presidentin tilin jatkosta

Trump oli aiemmin kertonut avaavansa uuden sosiaalisen median alustan. Trumpin avustajan mukaan viestiketju ei ole kyseinen alusta. Trumpin sosiaalisen median käyttäjätilit ovat olleet suljettuina keväästä lähtien.

New Yorkin entinen pormestari Rudy Giuliani.

Trumpin luottojuristilla Rudy Giulianilla ei mene putkeen: Potkut entiseltä presidentiltä ja vahva suoritus maailman huonoimpana sivuosanäyttelijänä

New Yorkin entinen pormestari Rudy Giuliani sai kaksi Golden Raspberry -palkintoa esiintymisestään uusimmassa Borat-komediassa. Huonoimman elokuvan Razzie-palkinnot jaetaan päivää ennen Oscar-gaalaa.

Caitlyn Jenner kuvattuna Beverly Hillsissä helmikuussa 2019.

Caitlyn Jenner pyrkii Kalifornian kuvernööriksi

Olympiavoittaja ja Kardashianin viihdeklaaniiin kuuluvan 71-vuotiaan Jennerin arvellaan asettuvan republikaanien ehdokkaaksi.

trump facebook

Trumpin pääsy takaisin Facebookiin yhä epävarmaa – someyhtiön "korkein oikeus" lykkäsi päätöstä

Tapauksen julkisten lausuntojen läpikäyminen vie odotettua enemmän aikaa.

Kameroita ja muuta kuvauskalustoa pystytettynä Yhdysvaltain korkeimman oikeuden rakennuksen eteen

Joukko USA:n kongressin demokraatteja esittää korkeimman oikeuden jäsenten määrän lisäämistä 13:een

Donald Trump onnistui virkakautensa aikana nimittämään korkeimpaan oikeuteen kolme uutta tuomaria ja siten takaamaan nykymäärällä sen konservatiivienemmistön vuosiksi eteenpäin.

Jeff Bezos

Amazonin perustaja Jeff Bezos asettui tukemaan presidentti Bidenin ajamia yritysverotuksen korotuksia

Kongressin republikaanit ovat hyökänneet voimalla Bidenin kaavailemaa infrastruktuuripakettia vastaan.

Joe Biden puhuu.

Biden julkisti 2,3 biljoonan dollarin infrastruktuuriohjelmansa, joka lupaa miljoonia työpaikkoja ja Kiinan päihittämisen taloudessa

Build Back Better -ohjelman kustannukset on osittain määrä kattaa nostamalla yritysveroa 21 prosentista 28:aan. 

Donald Trump osoittaa sormella puhuessaan.

Trump aikoo perustaa oman sosiaalisen median palvelun – ex-presidentin avustaja povaa palvelulle kymmeniä miljoonia käyttäjiä

Neuvonantaja ennusti Fox Newsin haastattelussa Trumpin vetävän alustalleen kymmeniä miljoonia ihmisiä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle