Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

THL:n Salminen: Pandemian loppusuora häämöttää – paluuta koviin rajoituksiin tuskin tullaan näkemään

THL:n Mika Salmisen mukaan rokotekattavuus on nyt tärkein epidemiatilanteesta kertova mittari, ja päivittäisten koronalukujen raportoinnista voitaisiin jo luopua. Paluu normaaliin häämöttää jo, sillä ensi viikolla Suomeen on tullut riittävästi rokotteita 80 prosentin rokotekattavuuden saavuttamiseksi.

Mika Salminen lauantaina Ykkösaamussa – mitä haluat kysyä THL:n johtajalta?

Suomessa puhutaan jo kolmannesta rokotuskierroksesta. Onko tarpeen, ja milloin? TV1:n Ykkösaamun vieraana on terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Rajoitusten tarpeesta on nyt epävarmuutta, THL:n Mika Salminen: "Sellaiseen viestiin ei ole tarvetta, että koronan voi antaa levitä"

Paljon tartuntoja saavat nuoret ikäluokat eivät yleensä sairastu vakavasti, mutta tämän hetken tartuntamäärät voivat pian heijastua myös vanhempiin ikäryhmiin, sanoo THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen.

Ennakkotestit puhuttavat suurtapahtumien alla, mutta kuka ne maksaa? THL: kotipaikkakunnalla otetuilla ennakkotesteillä olisi ratkaiseva merkitys

Elokuun suurtapahtumiin kokoontuu kymmeniä tuhansia ihmisiä ja ennakkotestiä ei osallistujilta vaadita. Koronapassista ei ole odotettavissa helpotusta pitkään aikaan, jos koskaan.

Tartuntamäärä kasvaa Euroopassa ja siihen on THL:n mukaan syytä varautua Suomessakin – viruksen ja rokotuksien kilpajuoksu määrittää syksyn suunnan

Vaikka koronatartuntojen nousu on mahdollista myös Suomessa, vakavimmilta vaikutuksilta vältytään, jos rokotuksia otetaan ahkerasti, arvioi THL:n johtaja Mika Salminen. Maailman terveysjärjestö varoittaa uusista varianteista, mutta virologi uskoo, että rokotukset suojaavat vakavalta taudilta myös jatkossa.

THL tilastoi jopa kolmisensataa tartuntaa tänään, ja niistä suuri osa on peräisin baareista – Mika Salminen ounastelee ravintolarajoitusten kiristymistä

THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen arveli Ylen aamun haastattelussa tänä aamuna, että ravintoloiden aukioloajat saattavat kiristyä jälleen. Jalkapallon EM-kisamatkoihin liittyviä tartuntoja on todettu tähän mennessä noin 450.

EM-kisaturistien yhteys Suomen nouseviin koronatartuntoihin mietityttää – esitimme THL:n Mika Salmiselle seitsemän kysymystä

Koronavirustartunnat levisivät Venäjällä matkustaneiden turistien parissa, ja nyt Suomen tartuntamäärä on kasvanut. THL:n johtajan Mika Salmisen mukaan kyseessä voi olla takaisku tartuntatilanteessa.

Mika Salminen kehottaa suunnittelemaan lomamatkat rokotusten ehdoilla: "Ettei käy niin, että olette mökillä ja menee mahdollisuus ohi"

Ulkomaanmatkailu avautunee viimeistään heinä-elokuussa kaksi rokoteannosta saaneille. Matkailualan mielestä pelkän ennakkotestin pitäisi jo nyt riittää maahantuloon, mutta STM haluaa pitää kiinni kahdesta testistä tai kahdesta rokotteesta.

Kannattaako suunnitella ulkomaanmatkaa, järjestetäänkö festareita, miten käy juhlien? 9 kysymystä ja vastausta toisesta koronakesästä

Yleisötilaisuuksien koronarajoituksia höllennetään. Mitä muuta kesällä voi tehdä? Selvitimme vastauksia siihen, millainen kesä meitä odottaa.

Suomeen kaavailtiin tiukkoja rajoituksia, vaikka epidemia oli laantumassa – selvitimme miksi THL:n koronamallit menivät pieleen keväällä

Liikkumisrajoituksia perusteltiin THL:n maaliskuun laskelmilla. Ne eivät kuitenkaan ehtineet huomioida tartuntojen laskua. Rajoitusten teho yllätti THL:n taas, kuten vuosi sitten.

Ylen aamu tänään: Millaiset ovat loppukevään ja kesän koronanäkymät, THL:n Mika Salminen? Katso lähetys tästä

Tuore selvitys esittelee 24 erilaista keinoa kulttuuri- ja taidealan tukemiseksi pandemian aikana ja sen jälkeen. Ympäristöjärjestö WWF on toiminut luonnon hyväksi jo 60 vuotta.

Kaikille suomalaisille tutuksi tullut THL:n Mika Salminen sai koronarokotteen: "Olin yllättynyt, että nyt jo tulin vuoroon"

Helsingissä noin joka neljäs on saanut koronarokotteen. Vantaalla rokotettujen osuus on noin 24 prosenttia ja Espoossa noin 22 prosenttia väestöstä.

Ylen aamu tänään: Koronasulku on alkanut – miten yritykset pärjäävät? Katso lähetys tästä

THL:n Mika Salminen kertoo ajankohtaisesta koronatilanteesta ja THL:n mallinnuksista. Suomalainen animaatiostudio tekee sarjat Disneylle ja Nickelodeonille.

Facebook alkaa poistaa virheellisiä väitteitä koronasta

Facebook ottaa tiukemman linjan erheellisiin koronaväitteisiin.

Ylen aamu tänään: Uskaltaako hiihtolomalla lähteä kylpylään? Vastaamassa THL:n Mika Salminen – katso lähetys tästä

Miten Suomen talouskasvu saadaan muiden Pohjoismaiden vauhtiin? Niina Laitisen sukkaohjeet ovat levinneet ympäri maailmaa.

Yli 20 vuotta sitten kadonneen Kimmo Ojalan murhan tutkintaan on tullut uutta tietoa – ruumista päästään etsimään keväällä

Koronatilanne haittasi Kouvolassa 29-vuotiaana kadonneen miehen etsintöjen aloittamista viime kesänä.

Katja Ståhl paljasti suorassa lähetyksessä käsivartensa, jota koristi THL:n Mika Salmisen kuva: "Tulee turvallinen olo"

Katja Ståhl kertoi Puoli seitsemän -ohjelmassa myös uudesta kirjaprojektistaan.

Ylen aamu tänään: Onko yliopistojen herrakerhojen aika jo ohi? Katso lähetys tästä

THL:n Mika Salminen vastaa koronajoulua koskeviin kysymyksiin. Lähetyksessä myös stand up -koomikko Sami Hedberg.

THL:n Mika Salminen: "On hieman harhaa ajatella, että epidemiatilanne olisi vakava vain Etelä-Suomessa"

Salmisen mukaan on liian aikaista vielä arvioida, mihin ajankohtaan epidemian toisen aallon huippu ajoittuu.

Suomi on pärjännyt koronan keskellä muuta Eurooppaa paremmin – miksi? Onnistumista ei selitä mikään yksittäinen tekijä, mutta tässä 7 mahdollista syytä

Mikä merkitys on sillä, että Suomi on Euroopan pohjukassa? Entä sillä, että suomalaiset eivät poskisuutele kuten eteläeurooppalaiset? Mahdollisia syitä voidaan toistaiseksi vain arvailla.

Voiko korona tarttua eläinten välityksellä, milloin pandemia on ohitse ja miksi Mika Salmisen silmälasit eivät huurustu maski päässä? Asiantuntijat vastaavat

Kansalliset asiantuntijat vastaavat 24 kysymykseen taudista, testauksesta, tartunnoista, maskeista ja rajoituksista.

Suomi on tehnyt koronavilkun maailmanennätyksen, tartuntojen kasvu näyttää taittuneen – Yle seurasi THL:n ja STM:n infon suorana

Edellisviikkoon verrattuna useampi tartunnanlähde saadaan nyt jäljitettyä. THL:n johtaja arvioi, että suomalaiset ovat noudattaneet koronaohjeistuksia hyvin.

Koronatartuntoja on nyt saman verran kuin maaliskuussa, silloin Suomeen julistettiin poikkeusolot – onko tilanne nyt yhtä paha?

THL:n mukaan Uudellamaalla korona on kiihtymisvaiheessa, pienemmissä sairaanhoitopiireissä näin ei välttämättä vielä ole.

Ravintoloiden lopetettava anniskelu puoliltaöin ja suljettava ovensa kello 1 lokakuun 8. päivä alkaen – Yle seurasi hallituksen tiedotustilaisuutta hetki hetkeltä

Jos maakunnan koronatilanne ajautuu kiihtymisvaiheeseen, joutuvat ravintolat lopettamaan anniskelun jo kello 22 ja sulkemaan ovensa kello 23.

THL:ltä tulossa uusi maskisuositus – suositus koskisi sisätiloja

Suositus on määrä saada valmiiksi tällä viikolla. Myös anniskeluravintoloiden tilannetta ollaan pohtimassa.

Vähänkään oireilevat pitäisi testata, mutta ulkopaikkakuntalaisia käännytetään koronatesteistä – THL:n Salminen: Säästetään väärässä kohtaa ja se voi kostautua

Osassa kunnista on jätetty ulkopaikkakuntalaisia testaamatta ja lähetetty heidät kotikuntaansa koronatestiin. Katso videolta, miten testi otetaan.

Ministeriön Varhila: Muutosta maskilinjaukseen ei ole vireillä – "Jos tilanne muuttuu, asiaa tarkastellaan uudelleen"

Kansliapäällikkö Kirsi Varhila arvioi, että tartuntauhka kasvaa kuun vaihteessa. Rajoituksia puretaan jälleen elokuun alussa.

THL:n Salminen: Maskisuosituksen muuttaminen harkinnassa – syksyllä vaanii takaisku epidemian torjunnassa

Salmisen mukaan koronatilanne pahenee, jos hygieniakäytännöistä ja turvaväleistä luovutaan.

THL:n Salminen koronan mahdollisesta toisesta aallosta: koulujen sulkemista varmasti mietittäisiin hyvin tarkkaan – "En usko, että voitaisiin sitä suositella"

Asiantuntijat eivät tyrmänneet matkailun suhteen mahdollisia maakohtaisia täsmärajoituksia, mutta muistuttivat, että tilannetta katsotaan tautitilanne edellä.

Miksi Marinin hallituksen on ollut vaikea viestiä koronalinjaansa? Yle etsi vastaukset 7 kiisteltyyn kysymykseen

Tukahduttamisesta, laumasuojasta ja maskeista on väitelty viime viikot julkisuudessa. Mitä hallituksen ja THL:n koronalinjan takana oikeasti on?

Ruotsalaisasiantuntija: Suomi saa meidät kiinni koronakuolemissa vuoden kuluessa – tartuntaa vastaan on mahdotonta suojautua

Johan Giesecke on tartuntatautien asiantuntija ja emeritusprofessori. Hän kuuluu Ruotsin koronalinjan äänekkäimpiin kannattajiin.

Finland gets some relief from restrictions, but what lies ahead?

Finland will soon ease many restrictions on business, social life and sporting activity. APN looks at what it all means.

Onko Suomi onnistunut koronaviruksen torjunnassa "liian hyvin"? THL:n johtajan mukaan jotain "jarrua" on pidettävä jatkossakin

Ruotsalainen epidemiologi: "Suomessa on havahduttu siihen, että ongelmaa on vain siirretty eteenpäin."

THL:n Mika Salminen: Epidemian huippu vielä edessä – patistaa ihmisiä koronatestiin lievissäkin oireissa

Lieväoireisten testaaminen liittyy uuteen strategiaan, jossa testausta ja altistuneiden jäljittämistä lisätään merkittävästi , sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen Ylen TV1:n Ykkösaamun haastattelussa.

Ykkösaamun vieraana THL:n johtaja Mika Salminen: Mitä haluat kysyä?

Hallitus aikoo vaihtaa koronastrategiaa. Hyväksymmekö korkeat sairastuvuus- ja kuolleisuusluvut? Ykkösaamun vieraana TV1:ssä lauantaina kello 10.05 on THL:n johtaja, professori Mika Salminen.

Koronavirustartunnat Suomessa liittyvät THL:n mukaan usein joukkokokoontumisiin, joissa altistuminen on ollut pitkäaikaista

Koronaviruksen tarttuminen pinnoilta näyttää tutkimuslaitosten mukaan toistaiseksi epätodennäköiseltä.

THL: Coronavirus testing in Finland nearly doubles in under a week

To date Finland has administered nearly 30,000 novel coronavirus tests, says THL health security director Mika Salminen.