Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Wilma Murto

Wilma Murto täräytti hurjan hypyn kauden avauksessaan – seiväskokeilu toi halliratojen Suomen ennätyksen

Wilma Murto kilpaili ensimmäistä kertaa hallikaudella Kuortaneella. Avauskisa toi Suomen ennätyksen, voiton sekä odotettuakin onnistuneemman seiväskokeilun.

Kristiina Mäkelä EM-karsinnassa 2022.

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä palkittiin Orimattilassa kansanjuhlassa EM-hopeasta: "Joka kerta kun näen tuon hypyn, pala nousee kurkkuun"

Kristiina Mäkelä voitti EM-hopeaa ja ensimmäisen arvokisamitalinsa kolmiloikassa elokuussa Saksassa. Orimattilan kaupunki tarjosi perjantaina kansanjuhlassa kakkukahvit.

Wilma Murto kietoutuneena Suomen lippuun.

Tajusitko kultahuuman keskellä, kuinka kovan tuloksen Wilma Murto tuli tehneeksi? Kaikkien aikojen tilastossa edellä enää Aki Parviainen

Wilma Murto nousee uudella Suomen ennätyksellään kaikkien aikojen seivästilastossa sijalle 12.

Sini Uunila muistelee Münchenin EM-kisoja

Suomen entinen moukarihuippu Sini Uunila sairastui leukemiaan – "Olin syksyllä ja talvella tosi paljon sairaalassa, mutta nyt näyttää ihan hyvältä"

22-vuotias Sini Pöyry kuului Suomen joukkueen onnistujiin 20 vuotta sitten Münchenin EM-kisoissa, kun hän sijoittui moukarifinaalissa viidenneksi. Tänä päivänä Pöyry seuraa lajia lähinnä mediasta ja isänsä välityksellä.

Toni Keränen Kalevan kisoissa 2022.

Toni Keränen pääsee sittenkin EM-kisoihin, varapaikka vaihtuu edustuspaikkaan

Limingan Niittomiehiä edustava Toni Keränen lähteekin Saksan Müncheniin Euroopan mestaruuskisoihin. Hän tulee kisoihin aiemmin valitun Oulun Pyrinnön Oliver Helanderin tilalle.

Nainen seisoo yleisurheilukentällä

Krista Tervo painottaa kisakokemusta menestyksen avaimena, sillä tilastot ovat vain paperia: "Kisat käydään siellä, ja vain sillä on merkitystä"

Samalle kesälle sattuvat niin EM-kisat kuin MM-kisat. Moukarinheittäjä Krista Tervon mielestä isojen kisojen suma on lopulta hyvä asia, sillä EM-kisoissa voi petrata MM-kisojen suoritusta.

Sara Kuivisto ja Olli Lappalainen Porvoossa.

Sara Kuivisto yritti treenata, kun avopuoliso makasi koomassa: "Ne viikot olivat hyvin sekavia" – nyt pariskunta on selättänyt vaikeudet

Juoksija Sara Kuivistolla ja hänen avopuolisollaan Porvoon Akilleksen jääpallomaalivahti Olli Lappalaisella on takanaan todella haastava puolivuotisjakso.

Oliver Helander heittämässä keihästä.

Pohjoispohjalaisia urheilijoita valittiin EM-kisoihin

Suomen urheiluliitto on täydentänyt Suomen joukkuetta Münchenin Euroopan mestaruuskisoissa elokuun puolessa välissä myös pohjoispohjalaisilla urheilijoilla.

Lassi Etelätalo heittämässä Oregonin MM-kisoissa.

Katso tästä yleisurheilun EM-kisojen ohjelma ja lähetysajat

Yleisurheilun EM-kilpailut kisataan 20 vuoden tauon jälkeen jälleen Münchenissä, Saksassa. Yle seuraa kisoja tiiviisti koko kisojen ajan.

Kristiina Mäkelän tyylinäyte Paavo Nurmen kisoista 14. kesäkuuta 2022.

Kristiina Mäkelä loikki komean ennätyksensä – "Jos sattuisi tällainen hullu päivä, niin sillä kilpaillaan jo mitaleista"

Kristiina Mäkelä oli lupaavassa vireessä Lempäälän kolmiloikkakarnevaaleilla. Hän paransi ennätystään kuudella sentillä sallituissa tuulioloissa.

Sara Kuivisto står på knä i målområdet.

Suomen ennätysnainen Sara Kuivisto sivuun yleisurheilun MM-kisoista: "Vähän erilainen kausi tästä tuli"

Terveysmurheista pitkin kevättä kärsinyt juoksija keskittyy nyt peruskunnon kohottamiseen ja tähtää elokuussa käytäviin EM-kisoihin.

Viivi Lehikoinen.

Hurjan ennätysparannuksen tehnyt Viivi Lehikoinen ei mieti vielä EM-finaalia – MM-kisojen tavoite on sen sijaan selvillä

Viivi Lehikoinen kertoo Yle Urheilulle, että 400 metrin aitojen MM-rajan rikkoutuminen helpottaa valmistautumista Eugeneen.

Budapest, Tonavan ylittävä Szechenyi-silta iltavalistuksessa (2010). Kuva: John Harper, Image Source/SKOY. Päälle lisätty teksti: EM1966 Budapest.

Budapestin ensimmäisissä EM-kisoissa hallitsi sosialistinen Eurooppa

Suomen mitalisaalis oli ensi kertaa puhdas nolla.

Juoksija Viljo Heino (1940-luku).

Ylen vanhin EM-selostus hehkuttaa Hellaan perintöä

Pekka Tiilikainen ja Lauri Nurmi 1964.

Neuvostoliiton Tamara Press työntämässä kuulaa (1962).

EM-Belgrad 1962: paljasjalkajuoksua, kosmonautteja ja sexpommeja

EM-kisat Jugoslaviassa olivat Suomelle suurta seiväsjuhlaa.

Yle Areena logo.

Julma-Juhalle 10 000 metrin EM

Juha Väätäinen sykähdytti suomalaisia EM-kisoissa 1971

Sari Essayah naisten 10 km:n kävelyssä yleisurheilun EM-kisoissa (1994).

Yleisurheilun EM-kisat Helsingissä 1994

Venäjä kiri Helsingin toisten EM-kisojen mitalikärkeen.

Yle Areena logo.

Essayah Euroopan ykköseksi

Kävelijä Sari Essayah oli ainoa suomalainen kultamitalisti Helsingissä vuonna 1994 pidetyissä EM-kisoissa. 10 kilometrin kulta tuli uudella Suomen ennätysajalla.

Yle Areena logo.

Yleisurheilun EM-kisat Prahassa 1978

Prahassa Itä-Euroopan maiden urheilun ylivalta korostui entisestään. Suomelle kultaa juoksi Martti Vainio miesten kymppitonnilla.

Yle Areena logo.

Pitkämäki Euroopan kakkoseksi 2006

Tulevan maailmanmestarin ensimmäinen arvokisamitali tuli Göteborgin EM-kilpailuista vuonna 2006. Se oli Suomen keihäsmiesten paras suurkisasaavutus viiteen vuoteen.

Yle Areena logo.

O-P viskasi Suomen takaisin moukarin EM-huipulle

Suomi otti vuonna 2006 ensimmäisen EM-moukarimitalinsa lähes 70 vuoteen. Olli-Pekka Karjalaiselle jaettiin Göteborgin kisoissa hopeaa. Kahdeksan vuotta myöhemmin kultamitalisti Ivan Tihonin tulos mitätöitiin, mikä merkitsee suomalaisen nousua Euroopan mestariksi.

Yle Areena logo.

Mikke keihään EM-pronssille

Mikaela Ingberg palautti Suomen keihäsnaiset mitalikantaan Münchenin EM-kisoissa vuonna 2002. Taistelijana tunnettu heittäjä otti nyt kolmannen arvokisapronssinsa.

Yle Areena logo.

Yleisurheilun EM-kisat Ateenassa 1969

Ateenan ensimmäisiä EM-kisoja hallitsivat DDR, Neuvostoliitto ja Iso-Britannia. Suomi pääsi mitaleille ensi kerran seitsemään vuoteen, vaikka kulta jäikin saamatta.

Yle Areena logo.

Koivulalle kolmiloikan EM-hopeaa

Heli Koivula ylsi ensimmäisenä suomalaisena kolmiloikan EM-mitaleille Münchenissä 2002. Onnellinen hopeanainen yllättyi itsekin hyppynsä pituudesta.

Yle Areena logo.

Nikulan EM-hyppy Belgradissa

Suomen seiväshyppy eli vuonna 1962 vielä loistoaikojaan. Pentti Nikula otti Belgradissa EM-kultaa, ja neljän parhaan joukossa oli yhteensä kolme suomalaista.

Yle Areena logo.

Janne Holmén ottaa maratonkultaa

Voitto Münchenin EM-maratonilla 2002 oli riemastuneiden ensikommenttien mukaan "sellainen paukku, jota Delfoin oraakkelikaan ei olisi osannut ennustaa".

Jukka Keskisalo juhlii Euroopan mestaruuttaan 2006

Jukka Keskisalo toi Suomeen ensimmäisen estekullan

Keskisalo voitti EM-kultaa Göteborgissa 2006.

Yleisurheilun EM-kisat 1971 Olympiastadionilla. 5000 metrin juoksu, juoksijajoukon kärjessä Juha Väätäinen (numero 738), joka voitti kilpailun.

Väätäiselle kultaa myös 5000 metrillä

Juha Väätäinen voitti kultaa myös 5000 metrillä vuonna 1971

Yle Areena logo.

Vainiolle 10 000 metrin EM

Väätäisen ja Virénin jälkeen suomalaisen kestävyysjuoksun uutta mainetta piti yllä Martti Vainio, joka 1978 voitti 10 000 metrin Euroopan mestaruuden.