Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Puruvedelle laskettiin taloudellinen arvo – pelkästään rantakiinteistöjen arvo satoja miljoonia euroja

Selvityksen teetti Pro Puruvesi -yhdistys. Tarkoituksena oli selvittää Puruveden taloudellista arvoa vesistö- ja luontoarvojen lisäksi.

Venäjän ilmoitus puukuljetusten lopettamisesta Saimaan kanavassa oli Suomelle yllätys – maat keskustelevat asiasta tänään

Venäjä kaavailee lopettavansa puunkuljetukset Saimaan kanavassa. Suomen ja Venäjän hallitusten välinen talouskomissio käsittelee asiaa kokouksessaan torstaina.

Etelä-Saimaa: Puukuljetukset Saimaan kanavalla uhkaavat päättyä marraskuussa

Suomen ja Venäjän hallitusten välinen talouskomissio kokoontuu torstaina käsittelemään asiaa.

Seikkailijanorppa ui Pien-Saimaalle, jossa norppia ei ole nähty ainakaan 20 vuoteen: "Se rupesi kiertämään venettä"

Pien-Saimaalla ei ole tehty varmoja norppahavaintoja vuosikymmeniin. Viikonloppuna norppa tallentui Jimi Knaapin videolle.

Saimaan kanavaa myötäilevä itäinen rantaraitti valmistui Lappeenrannassa

Mälkiän ja Mustolan sulkujen välinen osuus on nimetty rakentajiensa mukaan Leijonapoluksi.

Etelä-Karjalan liiton matkailututkimus: Saimaan alueen risteilyt ja ohjelmapalvelut kiinnostavat kansainvälisiä matkailijoita

Etelä-Karjalan liiton tutkimuksesta selvisi, että Saimaan alueen risteilyt kiinnostavat kansainvälisiä matkailijoita erityisesti kesäkuukausina. Saimaan alueella on myös mahdollisuus sellaisiin ohjelmapalveluihin, joista risteilymatkustajat innostuvat.

Meri-Lappi ja Savonlinna vaativat kahden sairaalan mallia hyvinvointialueelleen – perusteena Lapin iso koko ja Etelä-Savossa Saimaa

Meri-Lapin kuntien ja Savonlinnan kannanotto luovutettiin Etelä-Savon ja Lapin alueen kansanedustajille tiistaina.

Iltalehti: Puolustusministeriö kiinnostui venäläisoligarkin kiinteistöprojektista Puumalassa

Puumalan kunta on myöntänyt keväällä 2020 poikkeusluvat suurten majoitustilojen rakentamiseen kotheeseen. Rakentajan mukaan kyseessä olisi lomakylä. Iltalehden mukaan ulkopuolisilta suljettuun kohteeseen ei ole rakennettu mökkejä vaan majoitustiloja arviolta sadalle hengelle.

Saimaa- kierroksille yllättävän hyvä menestys – Hop on hop off -reissuilla yli 700 matkustajaa

Saimaan alueelle tehdyilllä kierroksilla matkasi satoja ihmisiä, joista noin puolet oli turisteja. Ensi kesänä reitille on pyrkimys päästä suoraan Mikkelin satamasta.

Imatran Haapasaari saattaa tulla osaksi uutta Erä- ja luontokulttuurimuseota – osa vanhoista rakennuksista on korjauskelpoisia

Mitran toimitusjohtaja Lassi Nurmi arvioi, että Lammassaaren pohjoispuolella Saimaalla sijaitseva Haapasaari saa käyttöä, kun luonto- ja erämatkailun suosio kasvaa.

Suomen erä- ja luontokulttuurimuseon aikataulu täsmentyi – museo avataan vuonna 2026

Lokakuussa aletaan kutoa verkostoa Etelä-Karjalan ja Saimaan rantakuntien palvelujen ja erä- ja luontokulttuurimuseon välille.

Kulttuuripääkaupungin titteliä ei tullut, mutta Savonlinnaan syntyi luovien alojen yhteisö – oopperakaupungin kitulias kulttuuribudjetti syö uskottavuutta

Savonlinnalle ei jäänyt pelkkä luu käteen, vaikka Euroopan kulttuuripääkaupunkititteli vuodelle 2026 meni Oululle. Saimaa-ilmiön jatkosuunnitelmat kaipaavat kuitenkin vielä rahoitusta.

Järvitaimenen poikaset saivat kodin kauniiseen koskeen, mutta sitten paikalle saapuivat petokalat – nyt poikasille rakennetaan paremmat olot

Etelä-Karjalassa Savitaipaleella yritettiin reilut 20 vuotta sitten ennallistaa taimenten kutukoski. Siitä tuli niin viihtyisä paikka, että merkittävä osa poikasista meni petokalojen suihin. Nyt edessä on uusi yritys.

Järvitaimen saa entistä parempia kutupaikkoja Savitaipaleella – koskien kunnostus alkaa ensi maanantaina

Kunnostustöitä tehdään Savitaipaleen Partakoskella, Kärnäkoskella ja Saunakoskella.

Sähkökatkoja ja muutama puunraivaustehtävä – varoitus voimakkaasta tuulesta jatkuu Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalaan luvataan tiistaiksikin kovaa tuulta. Toistaiseksi tuuli on aiheuttanut sähkökatkoja ja pelastuslaitokselle muutaman puunraivaustehtävän.

Lappeen Suomensalon saaressa murtauduttu 10 vapaa-ajan asuntoon

Ilottulan edustalla Saimaalla sijaitsevista kesämökeistä on varastettu muun muassa sähkö- ja käsityökaluja.

Saimaalla kävi alkuvuoden aikana kova kuhina – luonnosuojelualueilla yli 150 000 käyntikertaa

Punkaharjun ja Linnansaaren luonnonsuojelualueilla kävijämäärät nousivat entisestään. Kolovedellä kävijöitä oli viime vuotta v

Saimaan kanavan sulkujen uusiminen voi kasvattaa järvien syväväylillä kulkevien alusten pituuden 93 metriin

Saimaan kanavan sulkuja pidennetään noin 11 metrillä. Järvien syväväylille pääsee sen jälkeen kymmenen metriä nykyistä pidempiä aluksia.

Savonlinnan seudun matkailun superkesä toi runsaasti väkeä Olavinlinnaan – edellinen heinäkuun kävijäennätys rikottiin

Savonlinnan seudun superkesä näkyty matkailukohteissa. Kävijöitä kerrotaan riittäneen niin Olavinlinnassa kuin Punkaharjulla toimivassa Saimaan Taideluola Retretissä.

Imatralla alkaa ensi syksynä matkailualan koulutus – ammattiopisto Sampon koulutus keskittyy matkailupalvelujen tuottamiseen

Saimaan ammattiopisto Sampon rehtori Antti Lehmusvaara uskoo, että kaikki Etelä-Karjalan kunnat ovat kiinnostuneita matkailupalveluiden tuottamisesta, johon ensi syksynä Imatralla alkava uusi koulutus keskittyy.

Mikromuovien ja lääkeaineiden esiintymistä kartoitetaan tällä viikolla Etelä-Savon järvialueilla

Tutkimustuloksia odotetaan ensi vuodelle. Hanketta rahoittaa Etelä-Savon maakuntaliitto.

Vuoksen vesi otetaan avuksi puhdistamaan Mellonlahden kehnolaatuista vettä – patotien läpi vedetyt vesiputket saadaan toimintaan vielä tänä vuonna

Imatralla levän heikentämän Mellonlahden vesi alkaa puhdistua vielä tämän vuoden puolella uuden tekniikan avulla.

Saimaan pohjaan upotettiin sisävesien paksuin sähkökaapeli: “Virtaa riittää vaikka puolelle Savonlinnalle”

Herkät luontoarvot vaikuttivat taustalla kun Suomen sisävesien mittavin, yli kolme kilometriä pitkä sähkökaapeli päätettiin vetää Saimaan pohjaan. Paksuutta kaapelinipulla on reilut 30 senttiä.

Taisto Kainulainen sai Imatra-mitalin

Imatran kaupunki on tänään Imatra-päivänä palkinnut ansioituneita imatralaisia.

Savonlinnassa alkaa nelipäiväinen kansainvälinen luontoelokuvafestivaali, tällä kertaa teemana on matka

Festivaali järjestetään jo yhdettätoista kertaa. Matkan teemaa käsitellään paitsi elokuvan myös taiteen, musiikin ja keskustelun kautta.

Eläkevakuutusyhtiö perui Saimaa Beverages Ltd:n konkurssihakemuksen

Lappeenrannassa alkoholijuomia valmistava yhtiö on maksanut velkansa.

Etelä-Saimaan meripelastajia on tarvittu 47 kertaa – moottorin tai ohjainlaitteiden hajoaminen yleisin avunpyynnön syy

Veneen potkurin ympärille kiertyneitä köysiä on tänä kesänä irroiteltu tavallista useammin.

Lauttaliikenne Saimaan saaristoreitillä odotettua vaisumpaa – liikennöijä: "Markkinointia ollut liian vähän"

Uudella Rasti-aluksella oli heinäkuun loppuun mennessä matkustanut noin 1 600 pyöräilijää. Se on vain noin sata ihmistä enemmän kuin viime kesänä.

Etelä-Savon festivaaleilla vaihteleva menestys – Siltakemmakat teki kävijäennätyksen, Saimaa Hehkuu jäi selvästi miinukselle

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna maakunnassa järjestettiin kaksi musiikkifestivaalia. Ensimmäistä kertaa järjestetty Saimaa Hehkuu ei päässyt kävijätavoitteeseen, kun taas perinteikäs Siltakemmakat veti enemmän väkeä kuin koskaan.

Kuuma ja vähäsateinen kesä teki tehtävänsä: järvien vedenpinnat laskeneet voimakkaasti Etelä-Savossa

Viime päivien sateiden kerrotaan helpottaneen hiukan tilannetta, mutta vasta loppukesän ja syksyn sateet määrittävät, millaiseksi kuivuustilanne kehittyy.

Uusien arvojokien etsintä alkaa Etelä-Karjalassa – toiveena on löytää Hiitolanjoen kaltainen helmi

Moni vesialue Suomessa kaipaisi kunnostusta, mutta kunnostustarpeesta ei tiedetä. Näitä aukkoja ryhdytään nyt paikkaamaan.

Puumalan Siltakemmakoihin tulossa kävijäennätys – järjestäjä: "Ollaan jo vähän plussan puolella"

Puumalan Siltakemmakat oli viime vuonna yksi harvoista musiikkifestivaaleista joka voitiin järjestää. Koronaturvallisuus on tänäkin vuonna otettu tosissaan.

Savonlinnassa käynnistyy viikonloppuna uusi festivaali – viime vuodelta siirtyneeseen tapahtumaan odotetaan yhteensä 10 000 kävijää

Saimaa Hehkuu -festivaali järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Viime vuonna tapahtuma jouduttiin perumaan koronapandemian vuoksi.

Hyönteisasiantuntija ei rakentaisi aurinkopaneeleja Lappeenrannan lentokentälle – kaupunki: "Jos siltä näyttää, niin sitten niitä ei tehdä"

Lappeenrannan kaupunki selvittää, miten lentokentälle suunnitellut aurinkopaneelit vaikuttaisivat lentokentän alueen uhanalaisiin hyönteisiin. Ympäristöasiantuntijan mukaan aurinkopuistolle pitäisi löytää jokin muu paikka.

Lahoavasta mattolaiturista syntyi iso kiista – pesuvedet valuvat suoraan vesistöön, mutta eripura kunnostamisesta alkoi jo

Lappeenrannan kaupungin mukaan huonokuntoisen mattolaiturin käyttö ei ole enää turvallista, kun matonpesijältä meni jalka laiturin läpi. Osa kaupunkilaisista kannattaa legendaarisen laiturin kunnostamista.

Uusi huoltoalus on saapunut Saimaalle – PSS ry:llä on nyt työvälineet 30 vuodeksi

UUden huoltoaluksen hintalappu oli 1,2 miljoonaa josta 500 000 rahoitettiin valtion tuella. Yhdistyksen vuosibudjetti on 1,3 miljoonaa euroa ja sillä tehdään tärkeää ympäristötyötä.

Retretin luolastossa tykitellään nyt videotaidetta – Sammon ryöstö heijastuu tarinana ikiaikaiseen kiveen

Savolinnan seudulla eletään kotimaanmatkailun buumia jo toista kesää peräkkäin. Runsas kotimaanmatkailijoiden määrä näkyy myös Saimaan Taideluola Retretissä Punkaharjulla.

"Hommataan vene, mutta ei osata kulkea sillä", sanoo järvipelastaja – vesillä pärjää jo pitkälle, kun asenne on kunnossa ja ottaa toiset huomioon

Erilaisten veneiden lisäksi vesillä liikkuu vauhdikkaita vesijettejä, verkkaisia suppailijoita sekä huomaamattomia melojia ja avovesiuimareita. Toisten huomioon ottaminen on turvallisen vesillä liikkumisen a ja o.

Uimahypyt 10 metristä piti laittaa tauolle Myllysaaressa Lappeenrannassa: hyppytornin alla ei ole tarpeeksi vettä

Myös Myllysaaren kelkkamäki on tänä kesänä suljettu turvallisuussyistä. Aika näyttää, avataanko se myöhemmin.

Suomen uhanalaisin kala sai uutta toivoa – poikaset oppivat syömään eläinplanktonia altaassa

Sukupuuton partaalla sinnittelevän saimaannieriän tulevaisuus näyttää aiempaa valoisammalta, sillä kokonaan uusi kalanistutusmenetelmä eli planktonruokinta altaissa on saanut poikaset vahvistumaan.

Venäjän rajan pitäisi olla kiinni suomalaisilta – Saimaan kanavaa pitkin kuitenkin pääsee: "Koska rajoituksia ei ollut, jatkoimme matkaa"

Saimaan kanavan liikenteen rajoitukset eivät käytännössä ole koskettaneet suomalaisia huviveneilijöitä. Suomen rajaviranomainen ei ota kantaa siihen, miten asiat etenevät Venäjän puolella.

Saimaa on lämpimin sataan vuoteen, Perämeren vedenlämpö 7 astetta yli normaalin – uimarit nauttivat, mutta luonnolle kuumuudesta on lähinnä haittaa

Pitkään jatkunut lämmin sää on lämmittänyt vesistöt ennätyksellisen lämpimiksi. Jopa Perämerelllä on tehty ennätyksellisen paljon laajoja sinilevähavaintoja. Helle on lämmittänyt jopa suurten järvien vedet ennätyslämpimiksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle