Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kokoomuksen mielestä hallituksen EU-kannat taloudesta aivan levällään – Ministeri Tuppurainen: "Suomi ei ole seurailija tai sivustakatsoja"

Kokoomuksen mukaan hallituksella ei ole yhteistä kantaa tärkeisiin EU-asioihin, joten ennakkovaikuttaminen niihin jää heikoksi. Perussuomalaiset taas ajaisi Suomen etua EU:ssa nykyistä voimakkaammin.

Kansanedustaja tviittasi maailmansodasta ja kehotti huoltamaan aseet – puhemiehen mukaan eduskunnalla ei mahdollisuuksia puuttua

Eduskunnassa on pohdittu aiemminkin kansanedustajien tviittejä. Puhemies Anu Vehviläisen mukaan ainoa keino puuttua on kehottaa arvokkaaseen käytökseen.

Puoluekanta näkyy selvästi suhtautumisessa kehitysyhteistyöhön – vähemmistö kannattaa pitkäaikaisen tuen nopeaa aloitusta Afganistanille

Suurin osa suomalaisista pitää kehitysyhteistyötä tärkeänä. Silti moni kertoo suhtautumisensa muuttuneen kielteisemmäksi viime aikoina.

Stubb Ylen uutuussarjassa: Kokoomus halusi halata perussuomalaiset "kuoliaaksi" hallitusneuvotteluissa 2015 – “Ajattelimme, että se on tässä”

Keskusta otti perussuomalaiset samaan hallitukseen kokoomuksen kanssa kevään eduskuntavaalien jälkeen 2015. Kokoomuksen silloinen puheenjohtaja Alexander Stubb sanoo, että puolue pyrki "halaamaan perussuomalaiset hallituksessa kuoliaaksi".

Suomalaiset luottavat kyselyssä eniten lääketieteen asiantuntijoihin koronaviestinnässä

Hallituksen koronaviestintään oli tyytyväisiä hieman alle puolet vastaajista.

Hallitus selvitti perussuomalaisten välikysymyksen maahanmuutosta – eduskunnalta luottamus äänin 89–68

Perussuomalaiset ja Liike Nyt kyseenalaistivat hallituksen maahanmuuttopolitiikan ja sen, onko Suomella varaa humanitaariseen maahanmuuttoon. Hallitus selviytyi välikysymyksestä odotetusti.

Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuusto valitsi luottamushenkilöt seuraavalle toimikaudelle

Valtuuston ja hallituksen jäsenten valtuustokausi kestää vuoden 2022 loppuun saakka.

Ylen kysely: Enemmistö eduskuntaryhmistä katkaisisi kulttuurin, tieteen ja muiden järjestöjen kytköksen Veikkauksen tuottoihin

Perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja nyt-liike karsisivat rahapelituottojen edunsaajien määrää tulevaisuudessa. Nyt-liike kannattaa myös Veikkauksen monopolista luopumista.

Saarikko myöntää, että talouspoliittinen keskustelu on ollut hallituksessa hyvin vaikeaa – kyselytunnilla ihmeteltiin talouslinjaa

Perussuomalaiset kysyivät vanhusten hoivan ongelmista. Ministeri Kiuru puolusti vanhusten hoivan hoitajamitoitusta ja lupasi hallituksen puuttuvan kotihoidon ongelmiin.

Ohisalo kiistää, että Suomi olisi irtautumassa eurooppalaisesta maahanmuuttolinjasta – perussuomalaiset esitti epäluottamusta

Välikysymys kyseenalaisti erityisesti suunnitelmat perheenyhdistämisen ehtojen helpottamisesta. Hallituksen esitys on kuitenkin vielä kesken ja annetaan eduskunnalle myöhemmin syksyllä.

Turvapaikan saaneen alaikäisen mahdollisuus tuoda perheensä Suomeen paranemassa – perussuomalaiset tivaa vastauksia

Keskustajohtoinen hallitus kiristi viime kaudella suojelua saaneiden perheenyhdistämisen ehtoja. Nyt päätös saatetaan pyörtää. Hallituksen esitystä odotetaan syyskaudella.

Perussuomalaisten Sara Seppänen Lapin liiton valtuuston puheenjohtajaksi

Lapin liiton hallituksen puheenjohtajaksi valittiin keskustan Katri Kulmuni.

SK: Perussuomalaiset nostanut rikossyytteen HKL:n toimitusjohtajaa vastaan

Rikossyytteen taustalla on viimekesäinen vaalimainoskohu.

SK: Perussuomalaiset nosti syytteen kuntavaalimainosten poistamisesta

Poliisi ei kesällä aloittanut esitutkintaa perussuomalaisten tekemästä rikosilmoituksesta. Suomen Kuvalehden mukaan syyskuussa jätetyn haastehakemuksen asianomistajiksi on merkitty puolue ja perussuomalaisten Helsingin piiriyhdistys.

Pandemia syöksi kaupungit hyvinvointivelkaan: koulujen terveystarkastusten jonoa puretaan yksityisillä palveluilla – "Koitamme saada omia lääkäreitä"

Helsinki päätti osana kaupunkistrategiaa 65 miljoonan euron palautusohjelmasta, jolla paikataan kororonan aiheuttamia kolhuja. Rahaa on luvassa muun muassa hoitojonojen purkamiseen.

Orpo: Kokoomus ei lähde hallitukseen, joka ryhtyy peruuttamaan ilmastotoimissa – Riikka Purra: Aika yllättävä vastaus

Perussuomalaisten Riikka Purra siirtäisi tavoitteen Suomen hiilineutraaliudesta vuoteen 2050.

180 miljoonaa euroa maksavan Sörnäisten­tunnelin rakentamishanke etenee – kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi suunnitelman

Tunnelia kannattivat kokoomus, SDP, perussuomalaiset ja RKP. Vastaan äänestivät vihreät ja vasemmistoliitto. Tunnelin rakentamisesta päättää kaupunginvaltuusto.

Kaupungin päättäjät eivät keksineet, mitä 20 vuotta metsässä toimineelle "Telebaarille" pitäisi tehdä Kouvolassa: "Se tulee olemaan siellä joka tapauksessa"

Pitkään jatkunut alkoholinkäyttö Kouvolan Eskolanmäen metsikössä on aiheuttanut alueella häiriötä. Kaupunginvaltuutetut yrittivät maanantaina keksiä ratkaisuja tilanteeseen.

Räppäri, poliitikko, nuorisoidoli, shamaani: tällainen mies on mielipiteitä jakava Milad "Slim Mill" Dehghan, joka sai potkut perussuomalaisista

Milad Dehghan tietää, että provoamisella saa näkyvyyttä. LEVELI-podcastissa hän pilkkaakin poliitikkoja ja intoilee salaliitoista. Dehghan kannattaa sellaista sananvapautta, jossa koronarokotekriittisistä puheistakaan ei tarvitse kantaa vastuuta.

Perussuomalaiset ja vihreät jyrkän erimielisiä lähes kaikesta maahanmuuttoon liittyvästä – yhdessä asiassa Riikka Purra ja Atte Harjanne löytävät yhteisen sävelen

Riikka Purran mukaan perussuomalaiset korostaa maahanmuuton ongelmia, koska muut vaikenevat niistä. Vihreiden Atte Harjanne puolestaan pitää maahanmuuttoa välttämättömänä Suomen ikärakenteen takia.

Valtuutettu loikkasi perussuomalaisista SDP:n riveihin Kouvolassa – jo jaetuista luottamuspaikoista voi vielä tulla kiistaa

Perussuomalaisten valtuutettu Leo Lindström on ilmoittanut eroavansa perussuomalaisista ja liittyvänsä SDP:hen Kouvolassa. Perussuomalaisten kunnallisjärjestön puheenjohtaja arvelee, että vääntö luottamuspaikkojen jaosta vaikutti asiaan.

Kymsoten hallitus on nyt tasa-arvolain mukainen – jäseneksi valittiin perussuomalaisten Tiina Mikkonen

Kymsoten hallituksen kokoonpanoa jouduttiin korjaamaan, koska jäseninä oli liikaa miehiä. Yksi miesjäsen vaihdettiin naisjäseneksi, jotta tasa-arvolain kiintiö toteutuu.

Kouvolan kaupunginvaltuutettu Leo Lindström hyppää perussuomalaisista SDP:hen – syynä “mielivaltainen parin henkilön sanelupolitiikka”

SDP vahvistaa asemiaan Kouvolan kaupunginvaltuustossa. Tähän asti se on jakanut toiseksi suurimman puolueen paikan perussuomalaisten kanssa.

Torstai 7.10.2021 (radio)

Kirjallisuuden Nobel-palkinto. Pakistanin maanjäristys. Puolueiden kannatus. Teksti-TV. Sää.

Kansanedustajien usko aluevaalien vetovoimaan vaihtelee: “Toivon olevani väärässä”

Tammikuussa valittavat hyvinvointialueiden valtuustot päättävät monista kansalaisten kannalta tärkeistä lähipalveluista, kuten terveysasemien ja sairaaloiden palveluista sekä palo- ja pelastusalasta.

Sanna Marin vakuutti perussuomalaisille, että EU:n elvytyspaketti on ainutkertainen – Suomen saamasta rahasta kyselytunnilla väärinkäsitys

Perussuomalaisten Jani Mäkelä hämmästeli kyselytunnilla, miksi koronaelvytyksen rahoja käytetään ilmastomuutoksen vastaisiin toimiin.

Liike Nyt liittyi perussuomalaisten välikysymykseen hallituksen maahanmuuttopolitiikasta

Välikysymyskeskustelu käydään eduskunnassa ensi viikolla. PS:n ja Liike Nytin lisäksi kokoomuksen Heikki Vestman arvostelee hallituksen esitystä.

Aluevaalit vaanivat nurkan takana – kysyimme puolueilta, miten ne etsivät ehdokkaita ja valmistautuvat vaaleihin Kaakkois-Suomessa

Viime kesän kuntavaalien ja seuraavien eduskuntavaalien välissä kansa houkutellaan vielä kerran vaaliuurnille. Historian ensimmäisiin aluevaaleihin on aikaa 3,5 kuukautta.

Maanantai 4.10.2021 (radio)

Suuri tietovuoto veroparatiisiyhtiöistä. Koronatartunnat. Sebastian Tynkkyselle sakkoja. Eläisuojeluilmoitukset. Sää.

Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuustoa johtaa minikauden ajan Tapani Hankaniemi

Valtuustokaudella valmistellaan maakunnan hyvinvointialuetta, joka aloittaa toimintansa vuoden 2023 alussa.

Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen tuomittiin kolmatta kertaa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – Riikka Purra: ei vaikuta asemaan puolueessa

Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen määrättiin maksamaan noin 4 400 euroa, eli 70 päiväsakkoa. Tynkkynen itse on kiistänyt syytteen, ja aikoo valittaa päätöksestä hovioikeuteen.

Perussuomalaiset tekee hallitukselle välikysymyksen maahanmuutosta ja taloudesta – Purra: "Vastuutonta ja epäoikeudenmukaista"

Purran mukaan perussuomalaiset ei hyväksy Suomelle haitallisen maahanmuuton lisäämistä eikä hallituksen esittämiä maahanmuuttopolitiikan lievennyksiä.

Timo Soini väläytteli paluuta politiikkaan Yle Perjantai -ohjelmassa: unelmana 200 000 ääntä europarlamenttivaaleissa 2024

Timo Soini väisteli kysymystä siitä, kuinka todennäköisesti hän asettuu ehdolle vuonna 2024.

Naisten ja miesten kiintiöt unohtuivat päättäjiltä – sote-yhtymän luottamuspaikkajako menee uusiksi

Tasa-arvolaki vaatii, että naisia ja miehiä olisi molempia vähintään 40 prosenttia. Kymenlaakson sosiaali- ja terveyskuntayhtymän hallituksen kokoonpanoa joudutaan vaihtamaan, koska hallituksessa on kuusi miestä ja kolme naista. Tilanne huomattiin vasta luottamuspaikkojen vahvistamisen jälkeen.

Kuntavaalien haminalainen äänikuningas Ari Rinne vetäytyy myös valtuustotehtävistä terveyssyistä: "Pahoittelen äänestäjilleni tätä"

Perussuomalaisten Ari Rinne vetäytyi jo aiemmin Haminan kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikalta. Hän ehti toimia virassa vain kaksi viikkoa. Rinne oli kesän kuntavaalien äänikuningas Haminassa.

Onko median, tutkijoiden ja perussuomalaisten suhde vinoutunut? Päätoimittajat ja tutkijat tyrmäävät tuoreen kirjan väitteet jopa provokatiivisina

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä kritisoi torstaina julkaistussa teoksessa voimakkaasti median ja tutkijoiden suhtautumista perussuomalaisiin.

Perussuomalaisten Henttunen erotettiin omasta yhdistyksestään Rovaniemellä

Matti Henttunen sai kuntavaaleissa Rovaniemellä toiseksi eniten ääniä omassa puolueessaan ja yhdeksänneksi eniten ääniä kaikkien puolueiden ehdokkaista.

Markku Jokisipilän uutuuskirja perussuomalaisista syyttää mediaa ja yliopistoväkeä puolueen inhoamisesta ja ideologian vääristelystä

Uutuuskirja "Perussuomalaiset Halla-ahon ja Purran linjalla" on ensimmäinen kattava teos, joka pureutuu perussuomalaisten ideologiaan ja suosion syihin. Kirjan kirjoittaja pelkää leimaantumista persujen äänitorveksi.

Palkittu näytelmä syyttää kulttuurieliittiä muiden väheksymisestä – ohjaaja: “Meillä on taipumus olla näkemättä omaa ylimielisyyttämme”

Rocky! Return of the Loser -monologi kertaa aluksi tutun elokuvan tarinaa. Hiljalleen esitys alkaa kuoria esiin ennakkoluuloja ja pelkoja, joita moni tiedostavaan vasemmistolaiseen sivistyneistöön lukeutuva tuntee toisin ajattelevia kohtaan.

Mikkelin kuntavaalitulos sai vihdoin lainvoiman – asiasta hallinto-oikeuteen valittanut vaaliehdokas perääntyi asiassa

Mikkelin kaupunginlakimies Tarja Poikolainen vahvistaa sähköpostitse, että Itä-Suomen hallinto-oikeuden käsittelyn rauettua vaalitulos on saanut lainvoiman.

Perussuomalaisten Peter Muurman valittiin uudeksi kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Haminassa

Muurman korvaa elokuussa valitun Ari Rinteen, joka halusi eron tehtävästä, koska hänellä ei ollut tarpeeksi aikaa tehtävän hoitamiseen.

Ylen aluevaltuustokone: Kainuussa aluevaltuuston jäsenistä 35 tulisi Kajaanista, suurin puolue olisi keskusta

Kainuussa aluevaltuuston jäsenistä yli 59 prosenttia olisi miehiä, jos aluevaaleissa äänestetään samalla tavalla kuin kuntavaaleissa.

Eduskunta väittelee talouspolitiikasta: Oppositio moittii velan kasvua, hallituspuolueet vaativat oppositiolta listaa menojen leikkauksista

Valtion ensi vuoden talousarvion käsittely alkaa eduskunnassa koko viikon kestävällä lähetekeskustelulla. Oikeisto-oppositio on arvostellut hallitusta menojen holtittomasta lisäämisestä.

Kokoomuksen Orpo lyttää valtiovarainministeri Saarikon veronalennuspuheet: "Näen tämän falskina temppuna"

Ykkösaamussa vieraillut kokoomuksen Petteri Orpo ei vakuuttunut valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) ansiotuloverojen keventämistä koskevasta avauksesta. Piristyneestä talouskasvusta Orpo kiittelee edellisen hallituksen toimia.

Kansanedustaja Riikka Slunga-Poutsalon aikuista poikaa epäillään törkeästä huumausainerikoksesta

Slunga-Poutsalo kertoi asiasta julkisesti perjantaiaamuna, kun Iltalehti oli uutisoinut kansanedustajan aikuisen pojan rikosepäilystä. Slunga-Poutsalo kirjoitti tekevänsä kaikkensa sen eteen, että hänen poikansa saisi uuden mahdollisuuden.

Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen käräjillä syytettynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – takana jo kaksi tuomiota

Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen kiistää syyllistyneensä rikokseen. Hän kertoo esitelleensä kansalaisten huolestuneita viestejä maahanmuuton lieveilmiöistä osana vaalikampanjaansa. Tynkkynen on tuomittu kahdesti kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Ratikka kuumentaa tunteita 30 000 asukkaan kunnassa – Perussuomalaisvaltuutettu: "On käsittämätöntä, jos emme salli kansanäänestystä"

Kokoomuksen ja vihreiden kuntapoliitikot ovat sitä mieltä, että asia tulee ratkaista kaupunginvaltuustossa. Tällä hetkellä Ylöjärven kaupungin suunnitelma ratikkalinjasta etenee, ja liikennöinti voisi alkaa kymmenen vuoden kuluttua.

Puolueiden tuplapäänsärky aluevaaleissa: mistä soten tuntevia ehdokkaita ja miten herätellä äänestäjiä keskellä juhlapyhiä?

Ensimmäisten aluevaalien suurimmaksi haasteeksi tammikuussa itäsuomalaiset puolueaktiivit otaksuvat äänestäjien saamista liikkeelle. Kampanjointiaikaan kansalaisten huomiosta kilpailevat joulu ja uusivuosi eikä talvi helpota ehdokkaiden urakkaa.

Perussuomalaiset arvostelee aluevaltuustojen poliittisille ryhmille kaavailtua rahaa – Puoluesihteeri Luukkanen: ”Piilopuoluetukea”

Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran mukaan Uudellamaalla tukea saatettaisiin maksaa 8 000 euroa vuodessa aluevaltuutettua kohden. Samankaltaista tukea maksetaan myös eräissä isoissa kaupungeissa valtuustoryhmille.

IL: Halla-aho sairauslomalla – ei ole osallistunut syksyllä eduskuntatyöhön

Halla-aho kertoi IL:lle olevansa lääkärin määräämällä sairauslomalla 3. lokakuuta asti, mutta ei kommentoinut asiaa enempää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle