Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomen futsalmaajoukkue Georgiaa vastaan Turussa 11.10.2023.

Kumma tilanne MM-karsinnoissa! Suomen futsalpäällikkö kertoi jo tauolla, että protesti on valmiina – värikäs matsi päättyi tasapeliin

Suomi ja Georgia ovat nyt kohdanneet kahdesti futsalin miesten MM-karsinnoissa. Georgia voitti kotipelinsä, Turussa pelattiin tasan. Suomi tehnee jälkimmäisestäkin ottelusta vastalauseen.

Nuori mielenosoittaja Georgiassa

“Laki toi mieleen Neuvostoliiton” – Lizi Kandelaki, 18, kamppailee Georgiassa venäläistäjiä vastaan

Georgiassa kamppaillaan maan suunnasta. Maaliskuussa venäläistyylinen laki estettiin suurissa mielenosoituksissa pääkaupunki Tbilisissä. Yle tapasi nuoria, jotka taistelevat EU-tulevaisuuden puolesta.

Maan sisäisen pakolainen puutarhassa Georgiassa

Georgiassa muistetaan Venäjän hyökkäystä vuonna 2008 – ”Ikinä ei voi tietää, jos Venäjä hyökkää uudestaan”

Venäjä miehittää viidesosaa Georgiasta. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on herättänyt raja-alueiden asukkaiden pelot.

tourist stand on the street of Tbilisi

Yle Georgiassa: Kymmenet tuhannet venäläiset aiheuttavat närää maassa – he kohtelevat meitä ylimielisesti, toteaa Nini Vadachkoria

Georgialaiset eivät ole innoissaan venäläisten ryntäyksestä maahan. Venäjä miehittää viidesosaa Georgiasta, lisäksi varakkaat venäläiset nostavat vuokra- ja muita hintoja.

Mielenosoittajia kadulla Tbilisissä Georgiassa.

Kreml kertoo olevansa huolissaan Georgian tilanteesta

Venäjän Kreml kertoo olevansa huolissaan mahdollisista provokaatiosta Georgiasta yksipuolisesti irtaantuneilla Etelä-Ossetian ja Abhasian alueilla.

Mielenosoittajia kadulla Tbilisissä Georgiassa.

Georgiaa johtava puolue sanoo peruvansa väkivaltaisiin mielenosoituksiin johtaneen lakiesityksen ”ulkomaisista agenteista”

Kiistellyn lakiesityksen koettiin olevan kopio venäläisestä laista, jonka avulla Georgian pelättiin siirtyvän lähemmäs autoritääristä yhteiskuntaa. Oppositio ilmoitti jatkavansa mielenosoituksiaan.

Mielenosoittajia kadulla Tbilisissä Georgiassa.

Mielenosoitukset kiisteltyä ”ulkomaan agentti” -lakiesitystä vastaan laajenevat Georgiassa

Poliisi on ampunut mielenosoittajia kohti kyynelkaasua ja ottanut kiinni kymmeniä mielenosoittajia.

Mellakkapoliisirivistö Georgian Tbilisissa 8. maaliskuuta 2023.

Georgiassa tuhannet osoittaneet mieltään ”ulkomaisia agentteja” koskevaa lakiluonnosta vastaan – laki voisi jarruttaa maan EU-haaveita

Kiistellyn lakiluonnoksen mukaan kaikkien niiden järjestöjen, jotka saavat yli viidenneksen rahoituksestaan ulkomailta, tulee rekisteröityä "ulkomaiseksi agentiksi" huomattavien sakkojen uhalla.

Kannattajiensa ympäröimä Raphael Warnock puhuu kadulla.

Analyysi: Demokraatti voitti Georgiassa, mutta hämmentävän niukasti – edes ihmissusipuheet eivät hätkähdyttäneet republikaaniäänestäjiä

Demokraattien Raphael Warnock voitti odotetusti Georgian senaatinvaalit. Tulos oli silti huolestuttavan tiukka, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Iida Tikka.

Ihmiset osallistuvat mielenosoitukseen, jossa vaaditaan Georgian entisen presidentin Mihail Saakashvilin vapauttamista vankilasta Tbilisissä, Georgiassa 3. joulukuuta.

Georgian entinen presidentti Mikheil Saakašvili kärsii pahoista myrkytysoireista ja on vaarassa kuolla, kertovat hänen avustajansa

Mikheil Saakašvilia hoitavien lääkärien mukaan ex-presidentin näytteistä on löytynyt muun muassa elohopeaa ja arsenikkia.

Igor Tikhiy.

“En halua ampua ketään”, sanoo Georgiaan paennut venäläinen Igor Tihi – Venäjältä lähtee nyt massoittain kaikkien alojen työntekijöitä

Liikekannallepano on johtanut laajaan joukkopakoon Venäjältä. Sillä voi olla arvaamattomat seuraukset maan taloudelle ja Putinin kannatukselle.

Gerhard Schröder ja Vladimir Putin Pietarin talousfoorumissa 21. kesäkuuta 2012.

Georgia tahtoi Natoon ja seuraavaksi posahtivat putket – länsi halusi Nord Streamin, vaikka Venäjä käytti kaasua aseenaan jo vuosia aiemmin

Venäjä on käyttänyt maakaasua aseena naapureitaan vastaan useasti. Nord Streamin jälkeen Venäjä voi kärjistää Ukrainan kriisiä yllättävään suuntaan.

Venäjältä saapuvia autoja jonossa Vaalimaan raja-asemalla.

Perjantai 23.9.2022 (radio)

Venäläisten matkat Suomeen. Venäläisten rajanylitykset. Venäjän ja Georgian raja. Matkatoimisto Detur. Sääennuste.

Mielenosoittajat kokoontuivat Georgian parlamentin edustalle heiluttaen Georgian, Ukrainan ja EU:n lippuja

Yli 120 000 mielenosoittajaa marssi EU:hun liittymisen puolesta Georgiassa – "Eurooppa on georgialaisten valinta ja pyrkimys"

Ukraina, Moldova ja Georgia ovat hakeneet tänä keväänä EU-jäsenyyttä. Euroopan komissio on näyttänyt Ukrainalle ja Moldovalle vihreää valoa, mutta Georgian jäsenyysehdokkuutta päätettiin lykätä.

Asukas kävelee vaurioituneen rakennuksen ohi Mariupolissa.

Venäjä otti Tšernobylistä panttivankeja, sanoo Ukraina – kolme keskeistä uutista illalta ja yöltä

Britannian puolustusministeri sanoi Sky Newsin haastattelussa, että Venäjän "mahtavan" armeijan maine on tuhottu.

Maia Sandu Moldovan presidentti.

Myös Moldova hakee turvaa Euroopasta – entinen neuvostotasavalta haki EU:n jäseneksi

Moldova on jo kolmas valtio, joka hakee unionin jäseneksi Venäjän aloittaman sodan jälkeen. Ukrainan köyhällä naapurimaalla on kuitenkin paljon tehtävää ennen kuin se täyttäisi jäsenvaltion vaatimukset.

Salome Zourabichvili ja Ursula von der Leyen.

Georgia aikoo hakea EU-jäsenyyttä välittömästi

Georgia on pyrkinyt lähemmäksi länttä viime vuosina, mikä on hermostuttanut Venäjää.

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg lehdistötilaisuudessa Pariisissa 10. joulukuuta 2021.

Naton pääsihteeri torjuu Venäjän vaatimuksen estää Ukrainalta pääsy sotilasliittoon

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoo, että Nato ei voi hyväksyä Venäjän tapaa yrittää luoda vaikutuspiiriä, jossa Venäjä voi hallita tai määräillä toisten valtioiden päätöksiä.

Zlatan Ibrahimovic silmät kiinni tiedotustilaisuudessa.

"Jättefiasko!" Georgia nöyryytti Ruotsia Zlatanin paluuottelussa – AC Milanin tähti tuuppasi kentälle rynnännyttä katsojaa

Georgia järjesti jättiyllätyksen torstai-iltana, kun se kukisti MM-karsintaottelussa lohkokärki Ruotsin 2–0. Espanja ja Ruotsi ratkaisevat suoran kisapaikan kohtalon sunnuntaina Sevillassa.

Tuija Hyyrynen.

Helmareilla on edessä MM-karsintojen toistaiseksi kovin testi – "MM-kisoihin päästäkseen tämä peli on melkein voitettava"

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen laitapuolustaja Tuija Hyyrysellä on tiistaina tehtävänään pimentää Irlannin tähtilaituri Katie McCabe.

Helmarit juhlii maalia.

Helmarit kulkee voitosta voittoon, mutta asiantuntijan mukaan edessä voi olla ongelmia: "Samanlaisia haasteita muutamat viime vuodet"

Helmarit jatkoi MM-karsinnoissa voittokulkuaan, kun se haki Tbilisistä torstaina kolme pistettä Georgian vieraana.

Ria Öling pelaa jalkapalloa Helmareissa Töölön stadionilla.

Ria Öling juhli Ruotsin mestaruutta pikaisesti lentokentällä – riensi vahvistamaan Helmareita Georgia-otteluun: "Emme saa aliarvioida heitä"

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue kohtaa torstaina MM-karsintojen toisessa ottelussaan Georgian vieraskentällä Tbilisissä. Yle näyttää ottelun suorana TV2:ssa.

Helmarit voittivat syyskuussa MM-karsintaottelussa Slovakian lukemin 2–1.

Suomen kaikkien aikojen ykköspyssy harmittelee vaisua paluutaan kotimaan liigaan – Helmareiden hyökkäystilanne vankka: "Ei se siihen kaadu, olenko minä iskussa"

Suomi jatkaa tutulla kokoonpanolla MM-karsintoja Georgiaa ja Irlantia vastaan. Linda Sällström odottaa kovia otteluita ja hehkuttaa Helmarien paluuta Olympiastadionille.

Georgialaiset äänestivät lauantaina kunnallisvaaleissa

Poliittinen umpisolmu tiukentui Georgian kunnallisvaaleissa – ex-presidentti pidätettiin, vaaleja väitetään vilpillisiksi

Valtapuolue Georgialainen unelma on saanut 46,7 prosenttia äänistä Georgian kunnallisvaaleissa. Vaalitarkkailijat kertovat mahdollisesta uhkailusta, painostamisesta ja vilpistä vaaleissa.

Ivan Pavlov puhuu oikeuden edustalla. Hänellä on vaaleansininen kauluspaita ja vaaleanharmaa pikkutakki.

Rikostutkinnan kohteeksi joutunut ihmisoikeusjuristi Ivan Pavlov poistui Venäjältä Georgiaan – Pavlov: Kiellot tekivät työn Venäjällä mahdottomaksi

Pavlov on puolustanut turvallisuuspalvelu FSB:n kohteeksi joutuneita ihmisiä. Häntä itseään vastaan nostettiin rikosjuttu keväällä. Ylelle haastattelussa heinäkuussa Pavlov sanoi, että viranomaiset pyrkivät tukahduttamaan itsenäisen kansalaisyhteiskunnan Venäjällä.

Elias Kuosmanen, 2.8.2021

Suomen painitoivoille pettymyksiä: Arvi Savolaisella pieni oljenkorsi pronssiotteluun – Elias Kuosmanen paljasti tuomarin tylyn piikittelyn

Elias Kuosmanen selviytyi upeasti Tokion olympialaisten raskaaseen sarjaan pikaisella aikataululla, mutta varsinaisissa kisoissa rahkeet eivät riittäneet. Kuosmanen oli tylynä itselleen kahden murskatappion jälkeen.

Elias Kuosmanen.

Elias Kuosmanen etenee keräilyeriin – suomalaisella on vielä mahdollisuus pronssimitaliin

Pronssiottelu on yhden voiton päässä. Kuosmanen kohtaa keräilyerissä Venäjän olympiakomitean joukkueen Sergei Semenovin.

Elias Kuosmanen pui avaustappiotaan georgialaisjärkäleelle

Georgialaisjärkäle antoi kylmää kyytiä Elias Kuosmaselle: "Tuommoinen isät vastaan pojat -ottelu"

Raskaaseen sarjaan vain muutama kuukausi sitten siirtynyt Elias Kuosmanen hävisi olympialaisten avausottelunsa georgialaiselle Jakobi Kajaialle.

"Kuka on seuraava" kysytään mielenosoittajan kyltissä Georgian pääkaupungissa Tbilisissä.

Georgiassa Kaukasiassa tuhannet vaativat hallituksen eroa tv-kuvaajan kuoleman takia – uhri hakattiin pahoin Pride-vastaisessa tapahtumassa

37-vuotias tv-kuvaaja oli seuraamassa Pride-marssia vastustavaa mielenosoitusta maanantaina, kun hänen kimppuunsa hyökättiin. Hänet löydettiin sunnuntaina kuolleena kotoaan.

Zlatan juhlii Viktor Claessonin kanssa maalia Ruotsin ja Georgian välisessä MM-karsintaottelussa 25.3.2021.

Zlatan Ibrahimovic tarjosi paluuottelussaan syötön Ruotsin voittomaaliin – Kreikka onnistui hyydyttämään Espanjan yllätystasapeliin

Ibrahimovic pelasi 83 minuuttia ja syötti Ruotsin ainokaisen avausjaksolla, kun Georgia taipui MM-karsintojen avauksessa 1–0.

Valokylttejä hämärässä hierontayrityksen pihalla.

Georgian ampumahyökkäys: Epäilty kiistää aasialaisvastaisen motiivin, väittää olevansa seksiaddikti – Poliisi ei sulje viharikosta pois

Hyökkäyksessä hieromalaitoksiin kuoli kahdeksan ihmistä, joista kuusi oli aasialaistaustaisia naisia.

Poliisi haki voimalla Georgian oppositiojohtajan

Poliisi otti Georgian oppositiojohtajan kiinni – katso video rynnäköstä puoluetoimistoon

Georgian pääministeri Giorgi Gakharia erosi viime viikolla oppositiojohtajan pidätysaikeiden vuoksi.

Susijengi juhlii

Nyt se on varmaa – Susijengi eteni EM-kisoihin!

Suomen viides peräkkäinen EM-kisapaikka varmistui, kun Serbia voitti Georgian.

Petteri Koponen

Katso tallenne: Susijengi otti tärkeän voiton

Suomi kohtasi Sveitsin tärkeässä EM-karsintaottelussa.

Nika Melia

Georgian pääministeri erosi oppositiojohtajan pidätystä koskevan kiistan takia, oppositio vaatii uusia vaaleja

Eron jälkeen sisäministeriö ilmoitti, ettei oppositiojohtaja Nika Meliaa pidätetä.

Petteri Koponen

Muun muassa Petteri Koponen palaa miesten koripallomaajoukkueeseen

Suomen miesten koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt 14 pelaajaa viikonloppuna Georgian Tbilisissä pelattaviin ratkaiseviin EM-karsintaotteluihin.

Henrik Dettmann

Susijengi saa arvokkaita vahvistuksia ratkaiseviin EM-karsintapeleihin – päävalmentaja Dettmann silti varpaillaan: Ei meistä kukaan tiedä, miten tässä käy"

Koripallomaajoukkueen kokoonpano näyttää ratkaisevien EM-karsintapelien edellä vahvemmalta kuin marraskuussa.

Awak Kuier

Suomen miehet suuntaavat koripallon EM-karsinnoissa Georgiaan ja naiset Portugaliin

Suomen miesten koripallomaajoukkue päättää EM-karsintaurakkansa helmikuussa Tbilisissä, jossa se kohtaa Sveitsin ja isäntämaa Georgian.

Donald Trump.

Trumpin iskulause on nyt "Pelastakaa Amerikka" – Perheen tukiyhdistykset keräävät jo rahaa tuleviin vaaleihin

Republikaanit odottavat Trumpin viikonvaihteen kampanjatilaisuutta Georgiassa ristiriitaisissa tunnelmissa.

Alexander Madsen ja Elias Valtonen yrittivät pysäyttää Serbian Nemanja Dangubicin

Susijengin molemmissa EM-karsintatappioissa näkyi sama ongelma – Serbia päästi Suomen jopa helpolla: "Oltiin vähän sääntöjen huonolla puolella"

Susijengin tähtikolmikkoa ei ole nähty yli kahteen vuoteen pelaamassa yhdessä maajoukkueessa, mutta marraskuun otteluissa Suomen pelaamista haittasivat etenkin virhevaikeudet.

Poliisit tutkivat rikospaikkaa Berliinissä 23. elokuuta. Surmatyöstä epäiltynä on otettu kiinni venäläismies, joka oli saapunut Saksaan lyhytaikaisella Schengen-viisumilla.

Saksassa nostettiin syyte viimekesäisestä tšetšeenimurhasta – syyttäjien mukaan murhan takana on Venäjä

Tšetšenian sodassa Venäjää vastaan taistellutta georgialaismiestä ammuttiin päähän berliiniläispuistossa keskellä päivää.

Mihail Saakašvili

Georgia kutsui lähettilään kotiin Ukrainasta: Vallan väärinkäytöstä tuomittu Georgian entinen presidentti nimitettiin Ukrainassa huippuvirkaan

Mihail Saakašvili johti Georgiaa vuosikymmenen, mutta sai sittemmin Ukrainan kansalaisuuden. Sekin on kertaalleen peruttu.

Mavlina Purtseladze istuu pöydän ääressä ja katselee ikkunasta ulos

Georgialaiskokkien kielteisiin työlupapäätöksiin meni 17 kuukautta, Migri vihjaili ihmiskaupasta – yrittäjä: "Tuntuu, että liiketoimintaamme yritetään torpata"

Työvoimapulan helpottamiseksi hallitus haluaa lyhentää työperäisten oleskelulupien käsittelyajat noin kuukauteen.

Oona Orpana

Suomen naistenniksessä on lupaavia merkkejä, vaikka nousu ykkösdivisioonaan jäikin haaveeksi: "Ei olla yhden tai kahden pelaajan varassa"

Suomen nuori naisten tennismaajoukkue hävisi Fed Cupin nousukarsintaottelun Georgialle ja jatkaa kakkosryhmässä. Suomella on kuitenkin kasassa lupaava ryhmä nuoria pelaajia.

Ola Lindgren

Käsipallomiehet raivasivat tiensä EM-karsintaan

Suomen miesten käsipallomaajoukkue murskasi sunnuntaina Georgian EM-esikarsintojen toisessa osaottelussa maalein 37-21.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle