Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lokakuussa Elävässä arkistossa ihaillaan Taivaan tulia

Lokakuista sisältöä Elävän arkiston artikkeleissa.

Kiveen hakatut: Kymmenes tuotantokausi

Vuoden 2016 jaksoissa muisteltiin muun muassa Pertti Purhosta, Peter Tallbergia ja Ansa Ikosta.

Satu-Marja Nygren on ollut suunnittelemassa Ylen puvuston helmiä Hukkaputkesta Velipuolikuuhun ja Tahdon asiasta Kotikatuun

Ylen pitkäaikainen pukusuunnittelija ihmettelee itsekin, kuinka laadukkaita vaatteita puvustamossa on vuosien varrella tehty. "Huonolta näyttävä vaatekin on tehtävä hyvin", hän paljastaa.

Ville Valo, Tauno Palo - Satu Saaristolla on itse kerätty 400 nimikirjoituksen kokoelma!

Keravalainen Satu Saaristo tapasi lukuisia tunnettuja henkilöitä työskennellessään toimittajana. Ujosta pikkutytöstä tuli maailmannainen, joka edelleen haaveilee huippusopraanon nimmarista.

Kohumanageri ryvettyi oikeussotkuissa 90-luvun musiikkibisneksessä – nyt hän on presidentin palkitsema yrittäjä

Hän stailasi Laura Voutilaisen Katri Helenaksi ja Isto Hiltusen Tauno Paloksi. Hannele Laurila tuotteisti ennen artisteja. Nykyään hän lisäilee linnunlaulua taloesittelyihin ja intoilee sotesta.

“Oman aikansa Tauno Palo” – työtoverit muistelevat legendaarista näyttelijä Tapani Perttua

Tapani Perttu teki dramaattisia ja vakavia rooleja, mutta osasi olla näyttämöllä myös hauska.

Yleisön toiveista, arkiston aarteista – radiodraamatoiveita ystävänpäivään

Toivekuunnelmissa selvitetään rikoksia ja ihmissuhteita.

Kiljukoon nyt kaikkein kaula

Kadonneen nauhan arvoitus on ratkennut!

Dekkareita, veijareita, rakkaita ja huijareita – radiodraamaa seikkailujen ystäville

Toivekuunnelmissa jännityksen hurmaa lapsille ja aikuisille

Pato vaimensi villeinä pauhanneet Suomi-filmien kosket – nyt 87-vuotias Matti Hölttä asui rannalla ja tuurasi Tauno Paloa, mutta sitä ei kukaan tiedä

Matti Hölttä on nähnyt vanhat suomalaiset elokuvaklassikot aitiopaikalta kotimökkinsä rannasta. Eräänä päivänä näyttelijälegenda Tauno Palo pyysi häneltä palvelusta.

Aikansa kohuelokuva – miksi tätä "vaarallista" elokuvaa ei olisi saanut tehdä

Niskavuoren naiset -elokuva ei noudattanut totuttua kotimaisen elokuvan kaavaa, jossa avioliiton rikkonut toinen nainen kohtasi yleensä onnettomuutta muodossa tai toisessa. Elokuva joutuikin sensuurin hampaisiin.

Kaksi kolmesta näyttelijästä suomalaisessa elokuvassa on miehiä – miksi?

Yhtä naista kohti elokuvassa esiintyy kaksi miestä. Suhdeluku on pysynyt samana koko suomalaisen elokuvan satavuotisen historian ajan.

Lahjapaketti: Niskavuori

Kolme elokuvaa eri ohjaajilta ja vuosikymmeniltä

Kaikki nukkejen puolesta – Kati Kaipaisen elämä on ollut vuosikymmeniä yhtä teatteria

92-vuotias Kati Kaipainen on tahtonainen, joka on elänyt poikkeuksellisen ja kiinnostavan elämän, jota ovat sulostuttaneet nukketeatterin lisäksi suuret kulttuuri-ihmiset Tauno Palosta Mika Waltariin.

Kolmiapila oli ensimmäinen kotimainen episodielokuva

Vuonna 1953 valmistunut elokuva rakentui episodeihin

Täällä Jean, Juice ja Tauno lomailivat – Kangasalan Lepokodin historia kuhisee taiteilijaelämää

Jotkut paikat saavat mielikuvituksen lentämään ja haluamaan aikamatkalle. Kangasalan Lepokodin idyllisellä pihamaalla ja historian värittämissä huoneissa on vietetty kiihkeää taitelijaelämää 1900-luvulla. Videolla kerrotaan cowboykummituksen tarina.

Tukkijoella-elokuvassa hongat humisee ja Tauno Palo hurmaa

Tukkijoella-elokuvassa hongat humiset ja lempi leiskuu.

Kun Suomessa tehtiin elokuvia Hollywoodin malliin

10 pointtia kotimaisen elokuvan kultakaudesta

Rosvo Roopen tarina haki vertaistaan valkokankaallakin

Rosvo Roope lauloi, rakasti, vihasi, miekkaili ja voitti

Varhainen Iltatähti oli koko perheen kriittinen musiikkiohjelma

Aikansa keskeisin pop- ja rocksarja aloitti vuonna 1973.

SF-paraati

Taksikuski ihastuu turistioppaaseen musiikkikomediassa

Tuntematon sotilas

Edvin Laineen sotaelokuva itsenäisyyspäivänä Teemalla

85-vuotias Matti suree tyhjää maisemaa kotinsa vieressä – legendaarinen koski katosi yhdessä yössä

Mankalan kosket ovat aina olleet 85-vuotiaalle Matti Höltälle rakkaat. Niillä koskilla on myös kuvattu monia koskenlaskukohtauksia suomalaisiin elokuviin 1900-luvun alkupuolella. Hölttä jopa tuurasi yhdessä elokuvassa Tauno Paloa - mutta sitä ei kukaan tiedä.

Fennada aloitti vahvoilla naiselokuvilla

Ensimmäisissä Fennada-elokuvissa naiset olivat pääosassa

Kaivopuiston kaunis Regina

Ihana tuhkimotarina 1800-luvun Helsingistä

Laula Ansa Ikosen ja Tauno Palon kanssa – elokuvissa saa nyt pitää ääntä

Yleisö pääsee laulamaan Suomi-elokuvien musiikkikohtauksia sing along -esityksessä. Hämeenlinnan Bio Rexin ensimmäisessä yhteislaulutapahtumassa raikaavat ikivihreät sävelmät.

Junalla Armi Kuuselaa katsomaan – "Sykähdyttää niin kuin Tauno Palo"

Vuoden 1952 Miss Universumin vierailu kotikunnassaan Muhoksella saa lauantaina ihmisiä liikkeelle lähikunnista. Kajaanilaisnainen matkustaa ystäviensä kanssa junalla Armi Kuuselaa katsomaan.

Kesäkino: Juurakon Hulda

Aikaansa edellä ollut komedia naisen asemasta.

Nimekkäiden kulttuurihenkilöiden asuttama Lallukan taiteilijakoti etsii epätoivoisesti remonttirahaa

Helsingin Töölössä sijaitseva Lallukan taiteilijakoti valmistautuu mittavaan peruskorjaukseen. Lallukassa on asunut merkittäviä taiteilijoita Tauno Palosta Tove Janssoniin. Jos remonttirahoja ei saada kokoon, taiteilijakodin toiminta uhkaa loppua.

Glamour syntyi irtokauluksista ja sukkanauhoista

Menneiden aikojen glamouriin voi tutustua Tampereen taidemuseon näyttelyssä. Esillä on vanhoja vaatteita ja esineitä sekä valokuvia filmitähdistä.

Fiftarihuumori uppoaa nostalgiannälkäiseen

Tamperelaisen Eliisa-teatterin ohjelmistosta on turha etsiä nykydraamaa tai klassikkojen moderneja uustulkintoja. Lauantaina ensi-iltansa saa mustavalkofilminä paremmin tunnettu Isän vanha ja uusi.

C. G. Hagström esittelee suomalaisia vaikuttajia

Helsingissä avattiin viime viikolla harvinainen valokuvanäyttely, joka esittelee valokuvaaja C. G. Hagströmin kuvaamia, edesmenneitä suomalaisia vaikuttajia. Katso kuinka kansainvälisesti tunnettu valokuvaaja itse kertoo 50-vuotisen uransa aikana tapaamistaan tähdistä, kuten Tauno Palosta.

Kyläkoulun hehkutus synnytti laulun

Alvettulan kyläkoulu sai oman koululaulun Hauholla. Hehkutuksen kohteena on koulun ilmapiiri, historia Suomi-filmin kohtauksineen sekä koulun väki.

Sundberg jatkaa Hiihtoliiton johdossa

Matti Sundberg on valittu yksimielisesti jatkamaan Suomen Hiihtoliiton puheenjohtajana. Suomen Hiihtoliitto ry:n liittovaltuustoon valittiin lisäksi 40 eri lajiryhmien edustajaa.

"Näiden sotkujen jälkeen Hiihtoliitto on lakkautettava"

Hiihtoliiton liittovaltuustossa vuosia toiminut kuhmolainen Eero Väisänen on tyrmistynyt YLE Urheilun sunnuntaina uutisoimasta rahanlainausjupakan uusimmista tiedoista. Pettyneen Väisäsen mukaan paras vaihtoehto nyt olisi, että Hiihtoliitto lakkautetaan.

Palotie: Näin ei pitäisi toimia

Alppihiihdon lajiyhdistyksen Ski Sport Finlandin hallituksen puheenjohtaja Tauno Palotie sanoo, ettei Hiihtoliiton tappioiden rahoittaminen urheilijoiden valmennusrahastosta lainaamalla ole suotavaa.

Palotie: Hiihtoliitto pelkäksi "postilaatikoksi"

Suomen Hiihtoliiton sisällä velloo jatkuva kiista lajiyhdistysten välillä muun muassa rahanjaosta. Alppilajeista vastaavan Ski Sport Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja Tauno Palotie esittää Hiihtoliiton toimiston lakkauttamista taloustilanteen helpottamiseksi.

Alppilajit: Hiihtoliitto on liian kallis

Alppilajien yhdistys Ski Sport Finland (SSF) haluaa muutoksia Hiihtoliiton toimintaan. Eniten asiassa hiertää raha, sillä SSF:n mielestä liiton operatiiviset kustannukset ovat hyötyyn nähden sietämättömät.

Kohtalona kurkut ja kukkaset

Kohtalon puuttuminen peliin heitti kerralla Mika Ollilan ja Outi Kilven elämänsuunnitelmat uusiksi. Etelä-Suomessa viherrakentamiseen erikoistuneet hortonomit muuttivat pohjoiseen tuotantopuutarhan pitäjiksi Mikan isän odottamattoman kuoleman johdosta.

Hiihtoliitossa riidellään FIS:n hallituspaikasta

Suomen Hiihtoliiton johtokunta ei ole päässyt yksimielisyyteen Suomen ehdokkaasta kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n hallitukseen. Johtokunnan jäsenistä kaikki eivät tue tehtävään puheenjohtaja Matti Sundbergiä. Johtokunta valitsee ehdokkaansa FIS:n hallitukseen Jaakko Holkerin seuraajaksi ensi viikolla.

Teatteri vie klaffiretkelle Suomi-Filmin elokuvien maisemiin

Hämeenlinnan Hauholla vaelletaan ensi kesänä Valentin Vaalan klaffin jäljillä. Hauhon Niskavuori Näyttämö järjestää retken Hauholla kuvattujen Suomi-Filmin elokuvien maisemiin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle