Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Aluehallintovirasto kiristää kokoontumisrajoituksia Keski-Pohjanmaalla

Aluehallintovirasto on tänään tiukentanut kokoontumisrajoituksia Keski-Pohjanmaalla tuntuvasti. Aiempi 50 henkilön rajoitus kutistuu sisätiloissa kymmeneen ja ulkotiloissa kahteenkymmeneen. 

Kokkolan lukiot siirtyvät etäopetukseen nopeasti heikentyneen koronatilanteen takia

Kokkolan suomen- sekä ruotsinkielinen lukio ja aikuislukio siirtyvät etäopetukseen maanantaina. Tilanne jatkuu ainakin puolitoista viikkoa.

Keski-Pohjanmaan koronatilanne heikkenee nyt radikaalisti: vappubrunssin saldo yhteensä jo 41 tartuntaa – nyt sairastuvat nuoret aikuiset

Keskiviikkona Soiten alueella todettiin koko pandemian ajan tartuntaennätys päivässä eli 16 tartuntaa. Lääkärit toivovat nyt ihmisiltä malttia ja heidän pysyttelevän omissa oloissaan.

Korona keikautti jalkapallon katsomotilanteen päälaelleen: KPV pelaa ilman yleisöä ja Jaro avaa ovet yleisölle

Vielä eilen alueen jalkapallojoukkueiden aikeet ottaa yleisöä kauden ensimmäisiin kotipeleihinsä olivat aivan toiset. Pietarsaaren Jaro aikoi pelata ilman yleisöä ja kokkolalainen KPV taas suunnitteli noin 300 katsojan ottamista lehtereille.

Ulkopuolisilta urakoitsijoilta vaaditaan negatiivinen koronatesti Kokkolan suurteollisuusalueella – huoltoseisokit lisäävät liikennettä selvästi

Väliaikaista kulkulupaa ei saa ilman korkeintaan kolme päivää vanhaa testitulosta. Ulkopuoliset urakoitsijat myös ruokailevat eri aikaan ja eri paikassa kuin vakiväki.

Kokkola selvittää kaupunginteatterin hallintomallia: pöydällä kolme vaihtoehtoa

Nykyinen kannatusyhdistyspohja on ollut käytössä vuodesta 1992. Tarkoituksena on pohtia plussia ja miinuksia yhdistyksen, osakeyhtiön ja kaupunkiorganisaatioon sulattamisen välillä.

Voisiko käytöstä poistuvat turvetuotantoalueet valjastaa aurinkoenergialle? Entiselle turvesuolle saattaa nousta Suomen suurin voimala

Pohjalainen energiayhtiö EPV suunnittelee jopa 400 000 aurinkopaneelin voimalaa käytöstä poistuvalle turvetuotantoalueelle. Turvetuotantoalueiden muuntaminen aurinkopelloiksi kiinnostaa, sillä alueet ovat isoja ja aurinko paistaa esteettä.

Keski-Pohjanmaa koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen – osa ammatillisista oppilaitoksista siirtyy etäopiskeluun

Koronatilanne on huonontunut Keski-Pohjanmaalla selvästi. Alue on kiihtymisvaiheessa, ja suosituksiin tulee tiukennuksia. Vielä huhtikuun loppupuolella tartuntatilanne oli alueella Suomen rauhallisin.

Kokkola tukee rahallisesti akkualan koulutusta Centriassa

Kaupungilla on kehittämisrahasto muun muassa tällaiseen tarkoitukseen. Tulevat akkuteollisuuden hankkeet lisäävät osaajatarvetta myös Kokkolan seudulla, uskoo kaupunki.

Kannuksen isolle lahjoituspotille ilmestynyt jo ottajia – Kannuksen Kuntoliikkujat toteuttaa kaupunkiin pumptrack-radan

Kannuksen lahjoitus- ja testamenttipotti on kerännyt aiempia vuosia enemmän hakijoita. Tukia yhdistyksille ja yhteisöille on myönnetty jo lähes 200 000 euron edestä.

Keski-Pohjanmaan koronatilanne huononee – vappubrunssilta alkunsa saanut tartuntaketju on aiheuttanut jo 20 koronatapausta

Maanantaina Soiten alueella todettiin kuusi uutta koronatartuntaa, jotka liittyvät viimepäivien laajaan tartuntaketjuun. Koronatilanteen paheneminen on ruuhkauttanut myös sairaanhoitopiirin koronaneuvonta- ja ajanvarauspuhelimen.

Kokkola-Pietarsaaren lentokentän kolmeviikkoinen lentotauko päättyy tänään

Jatkossa aamun ensimmäinen lento lähtee Kokkola-Pietarsaaresta 5:45. Lennot lentää ainakin kuluvan vuoden loppuun virolainen lentoyhtiö. Myös maahuolintapalveluista vastaava yritys vaihtuu, mikä tuo mukanaan irtisanomisia.

Pienille kentille lennetään taas, kun valtion tukemat reitit alkavat – ensimmäinen lento laskeutui Kemi-Tornioon maanantaiaamuna

Valtion tilaama ostoliikenne parantaa maakuntakenttien lentoyhteyksiä huomattavasti vuoden loppuun asti. Virolainen lentoyhtiö NyxAir aloittaa Kemi-Tornion ja Helsingin väliset lennot tänään. Myös reitit Joensuuhun, Jyväskylään, Kokkola-Pietarsaareen ja Kajaaniin turvataan.

Soitessa työllistää nyt kakkosrokotteiden antaminen – Aiempaa nuorempiin ikäluokkiin koronarokotuksissa harpataan parin viikon välein

Tällä hetkellä iso osa koronarokotteista menee ensimmäisen rokotteen jo saaneiden kakkospiikkiin. Ykköspiikin saajina ovat nyt yli 55-vuotiaat. Toukokuun puolessavälissä vuorossa ovat yli 50-vuotiaat ja touko-kesäkuun vaihteessa yli 45-vuotiaat.

Koronatilanne jatkaa heikkenemistään Keski-Pohjanmaalla: karanteenissa 250 ihmistä, jäljitystyö alkaa pian syödä voimavaroja muualta

Virus on tarttunut hanakasti, ja muunnosten mahdollisuutta tutkitaan. Soite ja Kokkolan kaupunki ovat huolissaan siitä, miten nopeasti isommat kokoontumiset ovat muuttaneet tilannetta.

Naisten alushousuilla on Suomessa yllättävän lyhyt historia – niitä pidettiin aluksi häpeällisinä ja jopa merkkinä löyhästä moraalista

Ensimmäiset alushousuja käyttäneet naiset laittoivat itsensä alttiiksi monenlaisille pahoille puheille. Ennen ajateltiin, että "nimettömiä" pitivät naiset, joilta siveyden suojaaminen ei muuten onnistunut.

Kolme tartuntaa lisää Kokkolan koronaryppäästä – infektioylilääkärin mukaan on todennäköistä, että tartuntojen määrä kasvaa vielä lähipäivinä

Kokkolassa todettiin perjantaina kolme uutta tartuntaa. Ne liittyvät samaan tartuntaketjuun, josta Soite tiedotti jo loppuviikosta. Karanteenissa on tällä hetkellä yli 150 ihmistä.

Turveratkaisu lisää painetta päästöjen vähentämiseen esimerkiksi maataloudesta - sisäministeri Maria Ohisalo muistuttaa, että tukipaketti on tarkoitettu siirtymävaiheeseen irti turpeesta

Perjantaina Seinäjoella ja Kokkolassa vieraillut sisäministeri Maria Ohisalo ennakoi, että syksyn budjettiriihessä on vastassa päästövähennysten kompensointi. Hallituksen puoliväliriihessä sopima turveratkaisu ei vihreiden puheenjohtajan mukaan aiheuttanut hallaa puolueelle.

Aalto Haitek ajautui konkurssiin – aaltopuuteknologiaa kehittäneelle yritykselle etsitään ostajaa

Erikoispuurakenteita valmistava Aalto Haitek kaatui koronaan ja rahoituksen puutteeseen.

Yliopisto-opiskelijat ovat yhä syvemmin uupuneita, kertoo tuore selvitys – "Tämä vain jatkuu ja jatkuu, eikä loppua näy"

Vielä viime vuonna tuskistuttivat tekniset ongelmat ja muu käytäntö. Nyt opiskelijoiden väsymisen takana ovat yhä useammin psykologiset tarpeet, kuten yhteisöllisyys ja tunne siitä, että voi itse vaikuttaa asioihin.

Kokkolassa on tapahtunut koronaryöpsähdys – Seitsemän tartuntaa ja useita altistumispaikkoja

Soitessa on kirjattu perjantaina seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat liittyvät samaan tartuntaketjuun. Altistumispaikkoja on useita ja mahdolliset altistumistilanteet alkavat jo vapunpäivältä. Altistumispaikkoja on löytynyt lisää.

Kälviän partiolaisten luontoteko tuo suojeltuun metsään kymmeniä pesäpaikkoja linnuille

Nuoret ovat nikkaroineet vanhaan suojeltuun metsään pönttötalkoilla kolmisenkymmentä pönttöä vanhojen ja lahonneiden tilalle.

Kun Ykkönen alkaa pohjalaismaakunnissa, ainoastaan Kokkolassa saa olla lehtereillä yleisöä – VPS ja Jaro odottavat höllennyksiä rajoituksiin

Ennakkoarvioissa VPS on sarjan suurin suosikki. Myös Jaro ja KPV tähyävät sarjataulukoissa kärkisijoille. Korona-aika on vaatinut seurajohdoilta valtavasti lisätöitä ja useita erilaisia suunnitelmia.

Kokkolan Kiviniityn koulun henkilökuntaa tai opiskelijoita on altistunut koronalle vapaa-ajalla

Koska mahdollisesti altistuneet ovat liikkuneet koulurakennuksessa, opiskelijoita ja henkilökuntaa kehotetaan tarkkailemaan oloaan mahdollisen sairastumisen varalta.

Kokkola haluaa piristää kesäilmettään ketterillä kioskeilla

Kokkola tarjoaa kioskiyrittäjille 13 myyntipaikkaa, joihin voi ajaa päiväksi liikkuvan kesäkioskin. Paikan käyttöoikeuden saa yrittäjä, joka ehtii ensimmäisenä paikalle myyntipäivänä.

Suomen ensimmäinen ravisimulaattori parantaa sekä ratsastajan että hevosen turvallisuutta – oikeaan tunnelmaan sillä ei silti pääse: "Hirnuu, mutta ei ymmärrä puhetta"

Oikeaa hevosta muistuttava ravi- ja montesimulaattori on opetuskäytössä Kaustisella Keski-Pohjanmaalla. Simulaattorissa opiskelija totuttelee hevosen käsittelemiseen ja opettaja voi keskittyä muuhun kuin vahinkojen torjumiseen. Harjoittelusta hyötyvät molemmat.

Valituksen Oatlyn kohukampanjasta teki ärsyyntynyt opiskelija – kauramaitovalmistaja ihmettelee, miksi maitoa saa mainostaa kouluissa

Mainonnan eettinen neuvosto antoi huomautuksen hyvän tavan vastaisesta markkinoinnista ruotsalaiselle kaurajuomavalmistajalle Oatlylle. Mainoskampanjan katsottiin kohdistuvan lapsiin. Oatly ihmettelee, miksi maito sen sijaan saa näkyä kouluissa.

Soiten alueella on todettu koronatartunta ja altistuminen kuntokeskuksessa

Uuteen tartuntaan liittyy altistuminen kuntokeskus Liikussa Kokkolassa. Soitesta pyydetään Kuntokeskus Liikussa varhain tiistaina aamulla treenanneita tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan herkästi koronatesteihin.

Perhonjokilaakson kunnat pistävät paukkuja nuorten auttamiseen kouluissa

Vetelin ja Kaustisen kouluissa on työskennellyt kevään ajan koulunuorisotyötekijä, joka on palkattu aluehallintoviraston korona-avustuksella.

Ajokortin poikkeusluvan ehtojen kiristäminen jakaa Vaasan vaalipiirin kansanedustajien mielipiteitä

Niukka enemmistö Ylen kyselyyn vastanneista kansanedustajista ei lämmennyt ehtojen kiristämiselle.

Kivunhoidossa ja potilaan kohtaamisessa on yhä parannettavaa – selkäkivuista vuosikymmeniä kärsinyt Kari Forsell: "Pitkään hoito oli vain kipulääkettä ja pari vapaapäivää"

Lähes tuhannen ihmisen allekirjoittama joukkokantelu toimitettiin talvella eduskunnan oikeusasiamiehelle. Se on jo johtanut Valviran selvityksiin. Kipupotilaat toivovat esimerkiksi perusterveydenhuoltoon lisää resursseja ja osaamista kivunhoitoon.

Nuoret jakavat nyt somessa videoita tööttäävistä rekoista – autojen eteen on heitelty jopa kiviä ohiajavan kuskin huomion herättämiseksi

Rekkoja kuvaavat nuoret eli rekkaspottaajat kuvaavat teiden varsilla ohikiitäviä autoja. Mitä hienompi rekka, sen parempi. Rekat pitää saada tööttäämään ja joskus keinot kuskin huomion herättämiseen ovat jopa vaarallisia.

Österbottens Tidning: Poliisi epäilee, että pellolta kuolleena löytynyt mies on joutunut rikostoverinsa pahoinpitelemäksi

Kruunupyystä pellolta kuolleena löytynyt mies on saattanut liittyä paikkakunnalla huhtikuussa tehtyyn apteekkimurtoon. Poliisi on vanginnut kokkolalaismiehen, jonka epäillään olevan vastuussa kuolemasta.

Kokkolalaisyritys Kewatec toimittaa Puolustusvoimille ainakin neljä venettä

Viranomaisveneitä Kokkolassa valmistava Kewatec Aluboat on saanut suuren tilauksen Puolustusvoimilta. Veneitä valmistetaan ainakin neljä. Jos tilauksen optio toteutuu, veneitä tehdään vielä viisi lisää.

Mainonnan eettinen neuvosto: Oatlyn kohutussa Maitomyytit-kampanjassa hyödynnettiin lasten herkkäuskoisuutta

Neuvosto on antanut lausunnon ruotsalaisen kaurajuomavalmistajan kampanjasta, jossa kyseenalaistettiin maidon asemaa Suomessa. Neuvoston mukaan yritys on syyllistynyt hyvän tavan vastaiseen markkinointiin.

Kokkolan Kantasatamassa harjoitellaan vaarallisen aineen suuronnettomuutta

Harjoituksessa kloorikonttia kuljettava konttikurottaja ja työkone törmäävät. Kaikkiaan harjoitukseen osallistuu yli 120 ihmistä.

Keski-Pohjanmaa saa toisen joukkorokotuskeskuksen – Perhonjokilaakson piste aukeaa tänään

Vetelissa avautuvassa keskuksessa on tilaa 400 neliötä. Syynä uuden, isomman rokotuskeskuksen avaamiseen oli tilanpuute pienemmissä maakunnan rokotuspisteissä.

Ehdokasasettelun lisäaika toi vipinää vaaleihin Keski-Pohjanmaalla: Kokkolassa kolme puoluetta kisaa täysillä listoilla

Ehdokasasettelun päätyttyä kolmella puolueella on nyt Kokkolassa täydet ehdokaslistat: Perussuomalaiset, keskusta ja SDP kisaavat kaupungissa kukin 64 ehdokkaan voimin.

Suojavarusteista tuli yksityisille sote-firmoille iso lasku, jonka maksajasta kiistellään yhä – STM: "Sopu olisi kaikkien etu, erityisesti asiakkaiden"

Sosiaali- ja terveysministeriön mielestä kuntien ja kuntayhtymien pitäisi korvata yksityisten hoivakotien ylimääräisiä suojavarustekuluja. Monin paikoin näin on tehtykin, mutta osa katsoo, ettei korvaamiselle ole perusteita. Kyse on isoista rahoista.

Keski-Pohjanmaalla kevättöitä on päästy aloittamaan pelloilla vasta hyvin varovaisesti

Osalla pelloista on edelleen lunta, sää on ollut erittäin viileä, eikä terminen kasvukausi ole päässyt alkamaan. Vain osalle pelloista on päästy jo tekemään kevättöitä. ProAgrian mukaan kevät on silti keskimääräisessä aikataulussa.

Soiten yt-neuvotteluista ei seurannut irtisanomisia tai lomautuksia, mutta henkilöstölle jäi kysyttävää

Soitessa on käyty läpi koko henkilöstöä koskeneet yt-neuvottelut. Tarkoituksena ei ollut vähentää henkilöstöä, vaan varautua uuteen kehitysohjelmaan. Henkilöstö olisi kaivannut muutoksista lisää tietoa.

Kokkolan Urheilupuisto Oy:n johtoon on valittu energia-alan osaaja Timo Sivula

Timo Sivula on toiminut muun muassa startaup-yritys Heliostoragen kehitysjohtajana. Heliostrorage on kehittänyt lämmön varastointia maaperään. Urheilupuisto Oy puolestaan toteuttaa Kokkolaan muun muassa hybridiareenan ja harjoitusjäähallin.

Kokkolan Työttömät saa kaupungilta 30 000 euron avustuksen

Yhdistys on suunnitellut elvyttävänsä toimintaansa. Huonon taloustilanteen ja vapaaehtoisten vähyyden vuoksi yhdistys lopetti työttömien lounasruokailun huhtikuussa.

Yhä useamman kodin pihasta löytyy erillinen sauna – toinen koronakevät kiihdytti piharakentamista, mutta puun kallistuminen uhkaa nostaa hintoja

Mökkisaunoja uusitaan ja myös pihasaunat omakotialueilla ovat tulleet uudelleen muotiin. Näkymä tulevaan on juuri nyt hyvä, mutta sitä varjostaa huoli puutavaran saatavuudesta ja kohoavasta hinnasta.

Kolme keskipohjalaiskuntaa ei ole noussut THL:n koronakartalle – Halsua selvinnyt ilman tartuntoja

Useissa keskipohjalaiskunnissa taudin ilmaantuvuus on pientä, mikä kertoo todella hyvästä tilanteesta.

Unelma Merenkurkun sillasta muuttui visiosta konkreettisiksi laskelmiksi, jotka on tarkoitus nyt selvittää

Merenkurkun neuvosto on saanut EU:n aluekehitysrahastolta rahoitusta kahteen hankkeeseen, jotka liittyvät Merenkurkun alueen liikenteen kasvuun. Toinen hanke selvittää siltaan tehtyjä laskelmia.

Turkiseläimille tarkoitetun koronarokotteen testitulokset lupaavat hyvää – minkkejä ja supikoiria päästään rokottamaan ehkä jo kesällä

Suomessa kehitettävää koronarokotetta testataan kannuslaisella turkistilalla Keski-Pohjanmaalla ja Helsingin Yliopiston turvalaboratoriossa. Testitulosten mukaan eläinten rokotevaste on hyvä. Rokotteen käyttölupa on käsittelyssä Ruokavirastossa.

Keskustan kaksikielisen piirin pitkäaikainen puheenjohtaja Peter Albäck on eronnut puolueesta

Kruunupyyläinen Peter Albäck on eronnut keskustapuolueesta, kertoo Suomenmaa-lehti. Albäck on keskustan ruotsinkielisen piirijärjestön perustajajäseniä ja entinen pitkäaikainen puheenjohtaja. Piirillä on ollut huonot välit emopuolueen kanssa.

Kokoontumisrajoitusten lieveneminen helpottaa –Teatteriin ja elokuviin enemmän katsojia

Aluehallintovirasto on lieventänyt Soiten alueen kokoontumisrajoituksia 3.5.-16.5. välisellä ajalla. Tieto on otettu ilahtuneena vastaan elokuvateatteri BioRexissä Kokkolassa ja Kokkolan kaupunginteatterissa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle