Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Läheltä

Yksi loukkaantui lievästi liikenneonnettomuudessa Porvoossa

Yksi ajokaista jouduttiin sulkemaan liikenteeltä onnettomuuden vuoksi.

Kartta, jossa on merkitty Porvoo ja Helsinki.

Kuljettaja räpläsi puhelinta ja auto ajautui vastaantulevien kaistalle – kolme sairaalaan

Valtatie seitsemällä tapahtui tänään liikenneonnettomuus, jossa kaksi autoa suistui osittain tieltä.

Porvoossa roihuaa suuri halli

Porvoon Tolkkisen kaupunginosassa palaa suuri halli. Tulipalo lähti ilmeisesti hallin vieressä olleesta veneestä.

Porvoo nostaa veroja ja vähentää reippaasti henkilökuntaa

Kuntavero nousee 0,75 prosenttiyksiköllä 20 prosenttiin. Lisäksi kaupungin henkilökuntaa vähennetään useilla kymmenillä. Taustalla on taantuma ja valtionosuuksien väheneminen.

Kevätkummun koulun piha Porvoossa.

Porvoo satsaa kymmeniä miljoonia kouluihin ja päiväkoteihin

Kaupungissa on monia sisäilmaongelmaisia rakennuksia. Osaa ei kannata korjata vaan ennemmin rakentaa uusi.

Paulig ostaa Robert Paulig -paahtimon ja sen kahvituotemerkit

Pienpaahtimon erikoispiirteet säilytetään muodostamalla paahtimosta erillinen tytäryhtiö.

Porvoon kaasuvuodon aiheuttama vaaratilanne on ohi

Nesteen jalostamoalueella Porvoon Kilpilahdessa sattui tänään sattui tänään nestekaasuvuoto. Sisäsuojautumiskäsky Tolkkisten ja Emäsalon alueella on purettu.

Pienet tytöt tekevät hiekkakakkuja.

Porvooseen tarvitaan yli sata päiväkotipaikkaa

Tuoreen selvityksen mukaan suurin tarve uusille paikoille on Näsi-Tolkkinen alueella sekä Suomenkylän-Kerkkoon alueella.

Havainnekuva Gasumin LNG-tuontiterminaalista.

Gasumin terminaali voi tulla sekä Porvooseen että Inkooseen

Satoja miljoonia euroja maksavan nesteytetyn maakaasun tuontiterminaalin ympäristövaikutusten arviointi on parhaillaan käynnissä. YVA:ssa selvitetään kumpaakin sijoituspaikkavaihtoehtoa erikseen, mutta molemmat saattavat silti saada hankkeesta osansa. Inkoo olisi terminaalista mielissään, Porvoossa suhtaudutaan maltillisemmin.

Porvoon Meripelastajien uusi pelastusvene.

Meripelastuskausi käyntiin aiempaa tehokkaampana

Porvoon Meripelastajien uusi meripelastusasema on valmistunut ja se mahdollistaa muun muassa lähtövalmiuden kasvattamisen. Lisäksi uusi meripelastusalus takaa nopeamman liikkumisen vesillä.

Gasum haluaa maakaasun tuontiterminaalin Etelä-Suomeen

Maakaasuyhtiö Gasum suunnittelee nesteytetyn maakaasun tuontia. Yhtiö selvittää mahdollisuutta rakentaa tuontiterminaali Etelä-Suomeen.

Tuli teki tuhoa vanhassa kaupassa Porvoossa

Vanha kauppakiinteistö Tolkkistentiellä syttyi palamaan maanantaiaamuna puoli kuuden aikaan Porvoossa. Tuli tuhosi kaupan yläkerran asunnoista toisen täysin.

Yksi menehtyi kuolonkolarissa Porvoossa

Nuori mies kuoli perjantaiaamuna henkilöauton ja kuorma-auton törmäyksessä Porvoon Mänsaksessa. Miehen kuljettama auto ajautui toistaiseksi tuntemattomasta syystä vastaantulevien kaistalle.

Porvoon jalostamo

Porvoon jalostamolta rikkipäästö

Neste Oilin jalostamolla Porvoossa tapahtui kaasupäästö, kun rikkidioksidia pääsi ilmaan tiistaina aamuyöllä. Rikintalteenottoyksikkö saatiin käynnistettyä nopeasti uudelleen.

Viranomaistiedote Itä-Uudenmaan alueelle

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos tiedottaa 3.1.2011 kello 5:20:

Porvoolaiset ilman vettä jopa torstaihin saakka

Porvoossa arviolta 10 000 asukasta joutuu olemaan ilman vesijohtovettä pahimmassa tapauksessa vielä jopa kaksi seuraavaa vuorokautta. Vesijohtoverkoston korjaustyöt saattavat kestää torstaihin saakka. Vedenjakopisteet palvelevat asukkaita ympäri vuorokauden.

Porvoossa vesi voi olla poikki pitkäänkin

Päävesijohdon vuoto katkaisi vedentulon laajoilta alueilta Länsi-Porvoossa maanantai-iltana. Putken korjaamisen arvioidaan kestävän ainakin vuorokauden. Ensimmäiset vedenjakelupisteet on jo avattu, ja niitä tulee lisää päivän aikana.

Kattaus kahdelle ruokapöydässä

Rikostarinoita Suomesta: Ystävä tarjosi viimeisen aterian

Kesällä 2008 Porvoon edustalta löytyi naisen ruumis.

Jäänmurtaja Urho murtaa jäätä Perämerellä.

Jäänmurtajat Helsinkiin tai Kotkaan

Porvoon Tolkkisten satama on pudonnut pois jäänmurtajien tukikohtakilpailusta. Jäljelle jäävät vaihtoehdot ovat Helsingin Katajanokka ja Kotkan Pikku-Hietanen.

Jäänmurtajat Sisu ja Kontio Katajanokan laiturissa.

Jäänmurtajille havitellaan kesäturisteja

Helsingin Katajanokan laiturissa oleville jäänmurtajille havitellaan turistikäyntejä jäänmurtokauden ulkopuolella. Murtajia voisi varata myös kokoustilaksi.

Skeittipoika kuoli auton alle Porvoossa

9-vuotias poika menehtyi sunnuntaina Porvoossa jäätyään auton alle. Kaksi poikaa oli rullalaudoilla liikkeellä. Toinen pojista laski laudalla alamäkeä tielle, suoraan pakettiauton alle.

Kolme satamaa jatkaa neuvotteluja jäänmurtajien tukikohdasta

Ratkaisu jäänmurtajien tulevasta sijaintipaikasta pyritään tekemään viimeistään ensi kesän lopulla. Jäänmurto- ja muita vesiliikennepalveluja tarjoava Arctia Shipping jatkaa toisen vaiheen neuvotteluja kolmea satamaa hoitavan tahon kanssa. Satamat sijaitsevat Kotkan Pikku-Hietasessa, Porvoon Tolkkisissa ja Helsingin Katajanokalla.

Porvooseen nousee hiilivapaa asuinalue

Porvoon Skaftkärriin rakennetaan lähivuosina 6 000 asukkaan hiilivapaaksi pyrkivä asuinalue. Koko uusi kaupunginosa suunnitellaan ja rakennetaan niin, että talot, palvelut, ympäristö, liikenne ja jätehuolto toimivat energiatehokkaasti.

Kissanpennut Pete ja Petrus

Löytökissojen määrä on räjähtänyt Porvoossa käsiin

Osa Porvoon eläinsuojeluyhdistyksen Tolkkisten kissataloon päätyneistä eläimistä on niin pahasti nälkiintyneitä, että ne joudutaan lopettamaan.

RKP kiirehtii öljyntorjuntakeskusta Porvooseen

Porvoon öljyntorjuntakeskuksen perustamista kiirehditään eduskunnassa. RKP:n eduskuntaryhmä on huolissaan rahoituksen viipymisestä.

Tolkkisten sahan entisille työntekijöille töitä

Porvoon Tolkkisista Stora Enson sahalta työttömäksi jääneiden työtilanne on parantumassa. Tolkkisten sahan sulkeminen viime vuoden lopussa vei työpaikan noin 60:lta työntekijältä, mutta suurin osa heistä sai töitä Stora Enson muilta sahoilta.

Porvoon Tolkkisiin suuri maakaasuterminaali

Gasum suunnittelee Porvooseen nesteytetyn maakaasun tuonti- ja jakeluterminaalia. Yhtiö on ostanut terminaalia varten lähes 70 hehtaarin suuruisen maa-alueen Porvoon Tolkkisista.

Vanha sellutehdas kiinnostaa arkkitehtejä Porvoossa

Porvoossa sijaitsevan Vanhan sellutehtaan kunnostaminen herättää kiinnostusta. Useat arkkitehtitoimistot ovat ilmaisseet kiinnostuksensa päästä suunnittelemaan Porvoon Tolkkisissa sijaitsevan vanhan tehdashallin korjausta ja uusiokäyttöä.

Stora Enson Tolkkisen sahalle 50 työpaikkaa

Metsäyhtiö Stora Enso on solminut ensimmäiset aiesopimukset uudesta yritystoiminnasta entisen Tolkkisten sahan alueelle Porvooseen. Sopimukset luovat noin 50 uutta työpaikkaa. Yhtiö sulki sahan viime vuoden lopussa.

Porvoo kaupungintalo

Porvoossa eletty yli varojen

Porvoon velkaantuminen on vakava uhka kaupunkilaisten hyvinvointipalveluille. Kuluvan vuoden lopussa kaupungin velkamäärä on lähes yhtä suuri, kuin kaupungin koko vuoden verotulot.

Augustinrannasta kymmeniä tarjouksia

Stora Enso on saanut kymmeniä tarjouksia Augustinrannan yrityspuistosta. Kiinteistöjohtaja Matti Karjula on tyytyväinen alueen herättämään kiinnostukseen ja uskoo, että ensimmäiset kaupat tehdään jo helmikuussa.

Augustinrannan satama kiinnostaa yrittäjiä

Augustinrannaksi muuttuva Tolkkisten saha-alue on herättänyt laajaa kiinnostusta yrittäjien keskuudessa. Erityisesti alueella oleva satama on saanut huomiota. Myös Suomen ympäristökeskus on ilmaissut olevansa halukas sijoittamaan valtakunnallisen öljyntorjuntakeskuksen yrityspuiston alueelle.

Porvoo havittelee Tolkkisten satamaa

Porvoon kaupunki havittelee lakkautetun Tolkkisten saha-alueen satamaa omistukseensa. Porvoon apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultzin on tarkoitus ryhtyä neuvottelemaan Stora Enso Timberin kanssa satama-alueen hankkimisesta kaupungille.

Avoimet ovet Porvoon uudessa yrityspuistossa

Yleisö pääsee lauantaina tustustumaan Porvoon Augustinrannan yrityspuistoon. Augustinrantaa ja sen tulevaisuutta esitellään ensin Tolkkisten monitoimitalolla, jonka jälkeen itse alueella järjestetään kiertokävely.

Tolkkisten saha-alueelle nousee yrityspuisto

Tolkkisten vanha saha-alue Porvoossa muuttuu yrityspuistoksi. Augustinrannaksi nimetyllä alueella on useita varasto- ja toimistorakennuksia, teollisuushalleja sekä syväsatama. Tavoitteena on, että uusi yrityspuisto toisi alueella ainakin 50 uutta työpaikkaa.

Tolkkisten sahan alueelle yrityspuisto

Stora Enson sahaustoiminnan loppuessa vuoden 2009 lopussa on alueelle tarkoitus perustaa yrityspuisto. Tavoitteena on saada Porvooseen 50 uutta työpaikkaa. Alueelle haetaan yrityksiä, jotka pystyvät tarjoamaan työpaikan sahalta työttömäksi jääville ihmisille.

Lopullinen tuomio Tolkkisten sahalle

Metsäyhtiö Stora Enson yt-neuvottelut Tolkkisten sahalla ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena Porvoossa sijaitseva saha suljetaan vuoden loppuun mennessä.

Tolkkisten sahan kohtalo sinetöity

Porvoon Tolkkisten sahan sulkeminen on varmistunut. Stora Enson sahaa koskevat yt-neuvottelut ovat päättyneet ja saha suljetaan pysyvästi kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Hattulan sahan tilalle asuntoja

Porvoo haluaa kunnostaa puolentoista kilometrin päässä kaupungin keskustasta sijaitsevan vanhan saha-alueen asuinkäyttöön. Suunnittelussa auttavat pilaantuneiden maiden käsittelyyn erikoistuneet asiantuntijat.

Joka toinen luokka on lomautusten aikana tyhjänä.

Opettajien lomautusjärjestelyistä ei haluta kertoa koulun oppilaille ennakkoon

Porvoo lomauttaa kaikki opettajat viikoksi. Puolet opettajista on pakkolomalla viikon 41 ja toinen puoli viikon 42. Oppilaille tästä ei kuitenkaan vielä haluta tiedottaa, koska halutaan jatkaa työskentelyä "normaalisti".

Enocellin hiljaista tehdasaluetta.

Enocell käynnistyy jälleen

Stora Enson Enocellin tehtaan tuotanto Uimaharjussa käynnistyy uudelleen marraskuun alussa.

Nettiyleisö ilmaisi huolensa Varkauden puolesta

Stora Enso sulkee Kotkan Sunilan sellutehtaan vuoden 2010 toisella neljänneksellä. Lisäksi yhtiö sulkee Tolkkisten sahan Porvoossa tämän vuoden loppuun mennessä. Kaikkiaan yhtiön suunnitelmat vaikuttaisivat noin 450 - 1100 työntekijään Suomessa. Nettikommentoijat odottavat jo mielenilmausta ja surevat Varkauden kaupungin kohtaloa.

Stora Enson Varkauden paperitehdas.

Stora Enso Shuts Mills, Metso Cuts Jobs

Forest products giant Stora Enso has announced more plant closures. The Finnish-Swedish company will shut its Sunila Pulp Mill in Kotka early next year, and its Tolkkinen Sawmill in Porvoo by the end of this year, along with a series of other cost-cutting measures.

Tolkkisten saha suljetaan lopullisesti

Stora Enso sulkee Porvoon Tolkkisten sahan tämän vuoden loppuun mennessä. Suurin osa sahan työntekijöistä on jo ollut lomautettuna tämän vuoden.

Muutoksia Treksilän liittymän liikenteessä Porvoossa

Siltakorjaus muuttaa Treksilän liittymän liikennejärjestelyitä Porvoossa. Porvoon moottoritielle vievän Treksilän rampin liikenne muutetaan tänään yksisuuntaiseksi.

Porvoossa paljon vapaita venepaikkoja

Venepaikkojen kysyntä on romahtanut Porvoossa. Aiempina vuosina jo maalikuun alussa täyttyneistä noin tuhannesta venepaikasta on tällä hetkellä vapaana pitkälti toista sataa.

Porvoon kaukolämpöverkko tarkastetaan

Porvoon Energia tarkastaa perjantain ja lauantain välisenä yönä kaukolämpöverkkonsa. Tarkastus suoritetaan helikopterista käsin tehtävillä lämpökuvauksilla.

Porvoon venepaikat hakuun

Porvoon kaupungin venepaikkojen haku on käynnistynyt. Kaupungilla on yhteensä noin 1 100 vuokrattavaa venepaikkaa muun muassa Porvoon joen varrella, Hamarissa, Tolkkisissa ja Virvikissä.

Louhintasuunnitelmat harmittavat Tolkkisissa

Porvoon Tolkkisten asukkaat vastustavat alueelle suunniteltuja louhintatöitä. Kaupunki hakee parhaillaan ympäristölupaa neljän hehtaarin kokoisen alueen louhimiselle mahdollista tulevaa teollista toimintaa varten.

Kaksi linja-autoa kolaroi Porvoonväylällä

Porvoossa sattui lauantaina kahden linja-auton peräänajo. Onnettomuus sattui Porvoonväyllällä Tolkkisen liittymän kohdalla yhdentoista aikaan aamupäivällä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle