Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vastustajia tukussa nollaava KPL palasi piikkipaikalle

Miesten Superpesiksessä Kouvolan Pallonlyöjät palasi sarjan kärkeen voittamalla Siilinjärven Pesiksen 2–0.

Frisbeegolfin suosio yllätti Kempeleessä – nyt haaveissa on uusi yksityisen omistama, aiempaa monipuolisempi harrastusalue

Eri tasoisille harrastajille tarkoitettu frisbeegolfalue voisi toteutua, jos Kempeleen kunnalla on tarjota käyttöön maata riittävän keskeiseltä paikalta. Neuvottelut ovat jo käynnistyneet ja jatkuvat kesälomien jälkeen.

Kempeleen Vihiluodon uimarannalla epäillään järvisyyhyä

Uimaranta ei ole järvisyyhyn vuoksi uimakiellossa, mutta pitkäaikaista oleskelua vedessä kannattaa välttää. Järvisyyhy ei ole ihmiselle vaarallinen, vaikkakin kiusallinen.

Tiistain kierroksella pisteitä isännistä vain hyvinkääläisille – "Avausjaksolla merkkilyönnit saumoihin ilahduttivat"

Miesten Superpesiksessä voittoihin Hyvinkää, Seinäjoki, Vimpeli, Tampere ja Sotkamo. Naisten Superpesiksessä Seinäjoki oli Raumaa vahvempi.

Viikonvaihteen Raahen ja Kempeleen superpesisottelut Haminan Palloilijoita vastaan jäävät kokonaan pelaamatta koronatartunnan vuoksi

Haminan Palloilijoiden eilinen sunnuntain ottelu raahelaista Pattijoen Urheilijoita vastaan peruttiin varotoimenpiteenä. Nyt useampi peli joudutaan perumaan.

Sotkamon Jymyn ottelu pelataan lasten puolesta sunnuntaina – syksyllä on luvassa vielä JymyHyvä-ottelu

Paikalla on myös lipaskeräys ja arvanmyynti. Rahaa kerätään Unicefin hätäapu-tilille, jolla autetaan maailmanlaajuista työtä. Rahaa suunnataan esimerkiksi maailmanlaajuiseen koronarokottamiseen

Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri: Koronan neljäs aalto on leviämässä myös Pohjois-Pohjanmaalle

Uusien koronatartuntojen määrä on kääntynyt kasvuun Pohjois-Pohjamaalla. Tartuntoja on todettu THL:n mukaan 11, joista Oulussa 9. Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Korpelaisen mukaan nyt viimeistään on hyvä aika hakea rokotus.

Ouluun havitellaan kauppapaikkaa käytetyille kiertotalouden tuotteille ja uusille palveluille

Oulussa on kehitteillä uudenlainen kauppapaikka kiertotalouden tuotteille ja palveluille. Tarkoituksena on tehostaa ja jalostaa materiaalien ja tavaroiden uusiokäyttöä, mutta myös kehittää kiertotalouden ympärille uusia palveluja ja yrityksiä.

Vimpelin Vedon kotitaika Saarikentällä kesti vuoden ja viikon

Manse PP oli Vimpeliä vahvempi miesten Superpesiksen huippukamppailussa. Koskenkorvan Urheilijat vei sunnuntaina Superpesisottelun Vaasan jalkapallostadionille.

Vikström kunnaroi Tahkolle täyspotin miesten Superpesiksessä – "Kapteeni otti joukkueen hienolla suorituksella reppuselkään"

Hyvinkään Tahkon Jere Vikströmin kunnarit olivat Haminan Palloilijoille liikaa miesten Superpesiksessä. Naisten Superpesiksessä voittoon Tampereen Manse PP ja supervuoroparin jälkeen Kempeleen Kiri.

Kiiminkijoen siltatyömaa suljetaan yhden kaistan osalta yöksi – Oulu-Kemi- osuus valmistuu vielä syksyn aikana

Valtatie 4:n Kiiminkijoen ylittävän sillan pohjoiseen suuntautuva liikenne ohjataan kiertotielle yön ajaksi päällystystöiden vuoksi. Pohjoiseen suuntaan ajava liikenne ohjataan kiertotielle 12.–13. heinäkuuta klo 21.00–6.00.

19-vuotias feministi päihitti pikkukunnassa monet konkaripoliitikot ja nousi ryhmänsä johtoon, aikoo nyt pistää tuulemaan: "Vahva mandaatti"

Kesäkuun kuntavaaleissa Suomen valtuustoihin valittiin 48 alle kaksikymppistä valtuutettua. Tässä jutussa kolme heistä kertoo, mistä he aikovat pitää ääntä, kun uusi valtuustokausi alkaa pian.

Vuorenmäen kunnarit sytyttivät ilmajokiset – "Sisäpeli aukesi mukavasti"

Koskenkorvan Urheilijat voitti kolmannen peräkkäisen pelinsä miesten Superpesiksessä. Toisessa ottelussa Kempele voitti Hyvinkään. Naisten Superpesiksessä voittoihin Tampere, Seinäjoki ja Hyvinkää.

Joensuusta löytyi ensimmäinen manselaiset nollannut joukkue

Viimeinenkin kauden kaikista otteluistaan vähintään pisteen saalistanut miesten Superpesiksen joukkue nollattiin, kun Joensuun Maila voitti kohujoukkue Manse PP:n lauantain ainoassa ottelussa 1-0 (4-4, 4-2).

Pesisfinaaleja ei pelata Olympiastadionilla – "Ei ollut paras mahdollinen tilanne"

Superpesiksen kauden 2022 finaaleja ei pelata Helsingin olympiastadionilla. Asian päätti Pesäpalloliiton liittojohtokunta.

Kymmenes yritys toi Kempeleen Kirille voiton Joensuun Mailasta

Kempeleen Kiri voitti Joensuun Mailan kotiottelussaan 2–0. Kirin parhaita olivat jokeri Marko Pelkonen ja lukkari Lauri Vuollo.

Kankaanpään Maila nappasi kauden avauspisteet miesten superpesiksessä – Sotkamon Jymy kesytti Hiukassa vierailleen Kempeleen

Kankaanpään Maila, Kiteen Pallo ja Sotkamon Jymy ylsivät voittoihin Miesten Superpesiksen lauantain kierroksella.

Manse PP miesten Superpesiksen ainoana tappioton joukkue – Joensuu päihitti kärkikamppailussa Sotkamon

Miesten Superpesiksen kierroksella voittajia olivat Tampereen Manse PP, Imatran IPV, Hyvinkään Tahko ja Kempeleen Kiri. Naisten puolella Kirittäret voitti myös kauden viidennen ottelunsa.

Arvostetun palkinnon voittanut Pekka Rinne kommentoi Ylelle tulevaisuuttaan – tavoitteet yhä NHL:ssä: "Aika vaikea nähdä itseäni muualla"

Pekka Rinteen tulevaa seuraa on viime aikoina spekuloitu paljon. Rinne pitää yhä itse katseet tiukasti Pohjois-Amerikassa.

Keskusta ja kokoomus Kempeleen suurimmat puolueet - keskustan Heikki Alakärppä sai eniten ääniä

Kempeleessä kokoomus ja perussuomalaiset nostivat eniten kannatustaan. Kumpikin puolue voitti kolme lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Keskusta oli suurin laskija kolmella menetetyllä valtuustopaikalla.

KPL:n räpylöistä ei löytynyt reikiä

Haminan Palloilijat jatkaa Kankaanpään Mailan seurana miesten Superpesiksen nollakerhossa hävittyään kauden kolmannen ottelunsa Kouvolan Pallonlyöjille 0-2 (1-3, 1-3).

Tarkistimme Pohjois-Pohjanmaalla esitettyjä kuntavaaliväitteitä: tosi, epätosi vai jotain muuta, testaa itse!

Vaalikampanjointi on tällä kertaa poikennut normaalista, mutta ehdokkaat ovat esittäneet kantoja ja kommentteja vanhaan tapaan. Tarkistimme väitteitä muun muassa työmatkaliikenteen verotuksesta, kuntien tuloista ja luottamusmiehen asemasta.

Tahkon tuplakunnaristi Huusko järkytti joensuulaisia – Kirittäret ja Manse PP voittajia naisissa

Joensuun Maila kärsi kauden avaustappion Superpesiksessä hävittyään kauden kolmannessa ottelussaan Hyvinkään Tahkolle supervuoroparissa numeroin 1-2 (4-2, 8-11, 0-1).

Kempeleen Kiri haki JoMalta pisteen Mehtimäen juoksujuhlissa

Joensuun Maila menetti miesten Superpesiksessä kauden ensimmäisen pisteensä, kun Kempeleen Kiri kävi perjantaina Mehtimäellä vieraana. JoMa punnersi kauden toisen voittonsa kolmen tunnin taistelussa kotiutuskisan kautta numeroin 2-1 (5-3, 2-11, 0-0, 3-2).

Superpesiksen kausi käyntiin murskatuloksilla – juoksujuhlat avauskierroksella

Sekä miesten että naisten superpesis avattiin kahden ottelun voimin. Miehissä Joensuu ja Vimpeli olivat vakuuttavia. Naisissa Jyväskylä ja Pori ottivat murskavoitot.

Oulun seudun matkailua kasvatetaan Pohjolan rengastiellä, jonka tavoitteena on tuoda alueelle kotimaisia ja kansainvälisiä matkailijoita

Rengastien pituus on noin 850 kilometriä. Kiertomatka sisältää useita erilaisia reittivaihtoehtoja. Siinä ovat mukana Oulun kaupunki, Syöte, Rokua Geopark, Kalajoki, Raahe, Liminka, Kempele, Ii ja Hailuoto.

Kempele ennakkoäänestää nyt – kunta kärsii kasvukivuista

Tämän luettuasi tiedät, mikä Kempeleessä on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

KHO ratkaisi vuosia Limingassa jatkuneen jätekiistan yritysten ja kunnan eduksi – muutokset melumääräyksiin tyydyttävät kuitenkin asukkaita

Jäte- ja kierrätyskeskuksen lähistön asukkaat voittivat valituksensa Vaasan hallinto-oikeudessa, mutta korkein hallinto-oikeus ratkaisi valtakunnallistakin huomiota saaneen jätekiistan isolta osin vastakkaisen osapuolen eduksi.

Pattijoen Urheilijat ja Kempeleen Kiri tavoittelevat miesten Superpesiksen pudotuspelejä erilaisista asetelmista

Pattijoella kokenut runko ja joukkue muutoinkin on pysynyt pitkälti ennallaan. Kempele puolestaan oli aktiivinen siirtomarkkinoilla ja kaappasi Sotkamosta pelinjohtaja Teemu Körkön sekä mestarijoukkueen Antti ja Topi Korhosen.

Oulun poliisi valvoi mopoilijoiden viikonloppua: kymmeniä ajokieltoja ja sakkoja esimerkiksi törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista

Poliisi valvoi paikallisten asukkaiden toiveesta mopoilua Kempeleen, Limingan, Lumijoen ja Oulunsalon alueella. Viikonlopun aikana poliisi kirjasi yhteensä noin 70 kappaletta muun muassa ajokieltoja ja sakkoja.

Ylen kysely: Alueellinen päätösvalta kriisi- tai häiriötilanteessa jakaa kansanedustajien mielipiteet Oulun vaalipiirissä

Yle kysyi, pitääkö maakuntien saada päättää häiriö- ja kriisitilanteiden toimista kokonaan itse oman tilannearvionsa pohjalta. Kyselyyn vastasi Oulun vaalipiiristä 11 edustajaa. Kuusi vastasi kysymykseen ei ja viisi kyllä.

Superpesiksen kausi käynnistyy kesäkuun alussa – otteluohjelma julkaistaan perjantaina

Superpesiksen kauden alkua siirrettiin aiemmin kolmella viikolla koronan vuoksi. Nyt kesäkuun alkuun siirretty runkosarja mahdollistaa vielä viiden pelin pudotusottelut. Viime kaudella pudotuspelit pelattiin paras kolmesta periaatteella.

Kaleva: Vihiluodon kyläyhdistys saa ely-keskukselta huomautuksen vitikon raivaamisesta luonnonsuojelualueella

Kyläyhdistys järjesti talkoot, joissa raivattiin näkymää Lentokentäntieltä merelle päin.

Suomi jaettiin neljään osaan Kalevi Sorsa -säätiön tutkimuksessa: suurin osa Kainuusta ja Pohjois-Pohjanmaasta on taantuvaa aluetta

Parhaiten Kainuussa menee Kajaanilla ja Sotkamolla. Pohjois-Pohjanmaalla loistavat erityisesti Kempele ja Liminka.

Maikkulan baanan rakentaminen vauhdissa – vuosikymmenen loppuun mennessä Oulussa on baanaverkostoa 75 kilometriä

Baanaverkostoa on tarkoitus laajentaa vuosittain ja ensi kesänä se ulottuisi jo Lentokentäntielle saakka.

Taitaja2021 -kisa järjestetään korona-aikanakin – Oulun suurtapahtuma peruttiin ja kilpailu laajeni Lappiin sekä Etelä-Suomeen

Yleisölle tapahtuma on virtuaalinen. Jos opiskelijoiden matkustaminen estyisi koronarajoitusten vuoksi, on vielä varasuunnitelma.

Koronakaranteeni ei välttämättä estä ylioppilaskokeen suorittamista – osassa Pohjois-Pohjanmaan lukioista erillinen koejärjestely

Sähköpostikyselyn perusteella karanteenissa olevalle kokelaalle poikkeusjärjestely onnistuu ainakin yhdeksässä maakunnan lukiossa.

Kempeleen Ristisuolta löytyi sunnuntaina kuollut mies – poliisi tutkii epäiltynä tappona

Tutkinnan vuoksi poliisi eristi sunnuntaina laajahkon ulkoalueen Ristisuolla.

Omakotiliitto selvitti: Omakotiasuminen on Suomen kalleinta Parikkalassa  – asumiskustannusten välinen ero on kasvanut jatkuvasti

Omakotitalossa asuminen on Etelä-Karjalan Parikkalassa huomattavasti kalliimpaa kuin esimerkiksi Kempeleessä, Pohjois-Pohjanmaalla.

Sähköautojen latauspisteillä käy kuhina talvilomien aikana – Oulun seudun suosituimmilla pisteillä on ollut jopa ruuhkaa

Kun Etelä-Suomesta ajetaan pohjoiseen talvilomien viettoon, on Oulun seutu monen matkaajan latauspysähdyspaikka.

Miesten pesäpalloa pelataan Supercupissa kevättalvella, mestarin tulee voittaa kaikki ottelunsa

Superpesisjoukkueiden lisäksi mukana on ykköspesistä pelaava Oulun Lippo.

Kempeleessä tukkirekan ja kahden henkilöauton onnettomuus, Oulussa täysperävaunurekka osui aura-autoon

Tapahtunutta tutkitaan tässä vaiheessa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Entinen pääministeri Juha Sipilä ei lähde ehdolle kuntavaaleihin Kempeleessä

Juha Sipilän puoliso, Kempeleen valtuustoon vuonna 2017 valittu Minna-Maaria Sipilä aikoo edelleen ehdolle.

Koronan virusmuunnosta havaittu neljällä pohjoispohjalaisella – viidennen positiivisesta näytteestä odotetaan tulosta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kertoo, että henkilöt asuvat kolmella eri paikkakunnalla.

Lapset voivat lahjoittaa taas hyväkuntoisia lelujaan eteenpäin Oulussa ja Kempeleessä loppiaisena

Oulun Nuorkauppakamari järjestää Operaatio Nuuttipukin jo neljättä kertaa. Lelut noudetaan kotiovelta ja lahjoitetaan Hope ry:lle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle