Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Turun Itäisen rantakadun tuleva pyörätie ei alita Myllysiltaa – pyörätie pysyy katutasossa myös sillan kohdalla

Päätöstä perustellaan muun muassa liikenneturvallisuudella, sekä pyöräramppien rakentamisen hankaluudella.

Pyörätien linjaus Turun Myllysillan alitse olisi riskipeliä

Ramppiratkaisu lisäisi onnettomuuksien mahdollisuutta, kun pyöräily- ja kävelyreitit risteävät.

Turun Borenpuiston kioskin tilalle suunnitteilla ravintola

Uudisrakennuksesta tulisi noin 90 neliön laajuinen.

Vilkas tapahtumaviikonloppu vaikuttaa liikenteeseen Turussa

Keskiaikaiset markkinat sulkevat Vanhan Suurtorin alueen, ja Paavo Nurmi Marathon vaikuttaa lauantaina monin paikoin.

Police weed out cannabis crop in southwestern Finland

According to officers, the street value of the haul near Raisio would have been around 12,000 euros. This newest discovery is the latest in what appears to be a growing trend of cannabis cultivation in Finland.

Poliisi hävitti ison kannabisviljelmän Varsinais-Suomessa – katukaupassa olisi voinut saada 12 000 euroa

24 kannabiskasvin tuotosta voisi katukaupassa irrota 12 000 euroa. Lounais-Suomen poliisi poistaa yleensä alle sata viljelmää kesässä.

Jälleen siltaremontti Turkuun - uusi Kirjastosilta menee uusiksi?

Surullisen kuuluisa Myllysilta purettiin Turussa romahdusvaaran vuoksi neljä vuotta sitten. Vajaan vuoden ikäinen Kirjastosilta selvinnee vähemmällä.

Norjassa seurataan vuoren romahtamista – Suomessa tuijotettiin sillan vajoamista

Norjan yleisradioyhtiö lähettää suoraa nettilähetystä vuoresta, jonka odotetaan romahtavan lähiviikkojen aikana. Suomessa tuijotettiin suoraa nettilähetystä kevättalvella 2010, kun Myllysilta romahti Turussa.

Rautatiesilta ei häikäise kauneudellaan – "on harmittavaa, että tämä on näin ruma"

50-luvulla rakennettu Turun Rautatiesilta ei ole yhtä kaunis kuin rautatiesillat parhaimmillaan voisivat olla. Silta hoitaa kuitenkin tehtävänsä, ja siitä on komea näkymä Koroisten ristille.

Turun Tuomiokirkkosilta huokuu historiaa

Tuomiokirkkosillalta löytyy raitiovaunuista muistuttavia ajotelineitä ja sillan kupeesta Turun palon jälkeen istutettuja lehmuksia ja jalavia. Itse silta on rakennettu vasta reilut sata vuotta sitten, mutta sillalla on ollut useita edeltäjiä aina keskiajalta saakka.

Turun Tuomaansillalla voi katsoa 1800-luvulle

Ennen vuosituhannen vaihdetta rakennetulta vilkasliikenteiseltä Tuomaansillalta avautuu maisema, joka voisi olla suoraan 1800-luvulta. Siltaan liittyy myös uskonnollisia vivahteita.

Kiistelty Kirjastosilta herättää huomiota ulkonäöllään

Turun uusin silta synnytti ennen valmistumistaan runsaasti kiistoja sillan sijaintiin liittyen. Nykyisin Kirjastosilta on vilkkaassa käytössä ja kiinnittää huomiota modernin ulkomuotonsa vuoksi.

Kulttuurimaisemaan kuuluva Auransilta oli vähällä jäädä rakentamatta

Auransilta on yksi Turun vanhimmista silloista. Nykyisin siltaa pidetään Turun kulttuurimaisemaan kuuluvana, mutta aikanaan Auransillan paikkaa pidettiin sillalle sopimattomana.

DBTL alkaa – liikenteessä taas erikoisjärjestelyjä

DBTL aiheuttaa jälleen muutoksia liikenteeseen ja linja-autojen reitteihin. Jalankulku Itäisellä Rantakadulla pysyy vapaana festivaalin ajan.

Turun Teatterisilta oli siltojen edelläkävijä – viihtymispaikka ja taideteos

Kun Teatterisilta rakennettiin, oli uutta tulla sillalle vain oleskelemaan. Viihtymispaikan lisäksi Teatterisilta on taideteos, jossa kohtaavat kaksi legendaarista turkulaista hahmoa.

Suunnittelija kiistää havainnot Turun Kirjastosillan huojumisesta

Turun Kirjastosillan notkumista ihmeteltiin Turun Sanomien mielipidepalstalla. Sillan suunnittelija tyrmää puheet sillan huojumisesta. Hän vakuuttaa, että notkuminen on erittäin pientä.

Myllysilta on Turun silloista kuuluisin

Kaiken kansan tietoisuuteen Myllysilta pääsi romahtamisellaan vuonna 2010. Nykyisin Myllysilta on nähtävyys ja osa turkulaisten olohuonetta.

Martinsilta syrjäytti ylisen förin – "onneksi toinen vielä jäi"

Aurajoen alajuoksulla oleva Martinsilta piirrettiin asemakaavaan jo Turun palon jälkeen, mutta rakennettiin vasta yli sata vuotta myöhemmin. Ennen Martinsillan rakentamista Aurajoen yli ihmisiä kuljetti kaksi föriä, joista toinen joutui väistymään uuden sillan tieltä.

Helsingin sillat huutavat korjausta

Helsingille on kertynyt silloista kymmenien miljoonien eurojen korjausvelka. Yksi huonokuntoisimmista on Hakaniemen silta. Anturit turvaavat, ettei sillalle käy kuin Turun Myllysillalle.

Kirjastosillalla kävellään lokakuussa

Turun uuden kirjastosillan varsinaisten rakenteiden valmistaminen alkoi keskiviikkoaamuna. Mikäli aikataulut pitävät, kävellään uudella Kirjastosillalla lokakuussa.

Ilosaarirock sai postimerkin

Postimerkin päivää on juhlistettu keskiviikkona 26.9. uusin merkein. Myös joensuulainen Ilosaarirock-festivaali on saanut omansa. Esimerkiksi Helsingissä postimerkin aiheena on raitiovaunu ja Turussa Myllysilta.

Myllysillan viimeistelytyöt viivästyvät paljon

Myllysillan viimeistelyt ovat vielä pahasti kesken. Tavoitteena oli saada sillan ympäristö valmiiksi jo tänä kesänä, mutta tavotteissa ei onnistuttu, sanoo kiinteistöliikelaitoksen vastaava rakennuttaja Hannu Helinä.

Vedellä täyttynyt ravintolalaiva jälleen auki Turussa

Ravintolalaiva Katarina täyttyi perjantaina vedellä ja oli vaarassa kaatua. Nyt laiva on taas auki tavalliseen tapaan ja kauppaa myös haveriin liittyviä teemapizzoja.

Ravintolalaiva täyttyi vedellä Turussa

Ravintolalaiva Katarina täyttyi vedellä ja oli vaarassa kaatua Turussa. Laivassa olleet asiakkaat evakuoitiin henkilökunnan toimesta.

Kunta lunastaa vesijättömaata

Suomenniemen kunta lunastaa vesiosakaskunnalta järvestä paljastunutta maata. Jättömaasta tehdään yhteinen ranta Myllysillan uusille tonteille.

Lukkoon lyöty rakkaus

Haluatko ikuistaa rakkautesi pysyvästi? Siltaan kiinnitetty lemmenlukko on osoitus rakkauden kestävyydestä. Lahjatavaraliikkeistä ja suutareilta voi ostaa lemmenlukoiksi tarkoitettuja lukkoja.

Myllysilta sai tunnustusta

Turun Myllysilta palkittiin kuntatekniikan maailmankogressisssa. Se on vuoden kuntatekniikkasaavutus. Turun kiinteistölaitos kiittelee yhteistyökumppaneitaan yhteen hiileen puhaltamisesta.

Uusi halli harjaan jo loppukesästä

Tänään alkaneet Kuopion kauppahallin kupeessa sijaitsevan kalahallin purkutyöt kestävät jopa yli kaksi viikkoa. Sen jälkeen työvaiheet nopeutuvat huomattavasti; uudet elementit pitäisi olla paikallaan jo loppukesästä.

Kadonnut turkulaismies löytyi hukkuneena Aurajoesta

Kaksi viikkoa kadoksissa ollut turkulainen mies on löytynyt Myllysillan siltatyömaan kohdalta Aurajoesta. Poliisi ei epäile rikosta.

Myllysilta avattiin liikenteelle Turussa

Myllysilta avautui liikenteen käyttöön maanantaiaamuna klo 10. Sillasta on aluksi käytössä kaksi ajokaistaa ja kevyenliikenteenväylä. Kaikki neljä kaistaa otetaan käyttöön marraskuun alussa, kun viimeistelytyöt on saatu päätökseen.

Toriparkissa epäiltiin noitatohtorin kironneen VR:n

Myllysillan rakennustöiden ripeä eteneminen ja turkulaisten suhtautuminen silta-episodiin saivat kiitosta Veijo Hietalalta, Niina Revolta ja Valtteri Roihalta. VR:n uudistusten suhteen kehut olivat hieman varauksellisempia. Veijo Hietala epäili noitatohtorin langettaneen kirouksen VR:n ylle.

Turun Päivänä myydään hylkeitä ja lauletaan Myllysilta avatuksi

Sunnuntaina vietettävä Turun Päivä levittäytyy koko kaupunkiin. Ohjelma alkaa tuomiokirkossa järjestettävällä juhlamessulla kello 10, ja samaan aikaa käynnistyvät kauppatorilla myös perinteiset Heikinmarkkinat. Yleisöä vetänee eniten Myllysillan ohjelmallinen avaus, jossa esiintyvät mm. Katri Helena ja Negative.

Myllysilta aukeaa 562 päivän odotuksen jälkeen

Turun uusi Myllysilta aukeaa liikenteelle maanantaina kello 10 aamupäivällä. Aluksi autoilijoilla on käytössään kaksi sillan neljästä kaistasta. Sillan voi ylittää myös uutta kevyen liikenteen väylää pitkin.

Negative ja Katri Helena laulavat Myllysillan liikenteelle

Turun Myllysilta toimii konserttipaikkana ennen avautumistaan liikenteelle. Osa Myllysillasta avataan liikenteelle maanantaina 19. syyskuuta. Edellisena iltana siltaa juhlitaan Myllysilta-konsertilla. Kaikki Myllysillan kaistat ovat liikenteen käytössä loka-marraskuussa.

Myllysilta sai asfaltin - avataan parin viikon päästä

Uusi myllysilta on tarkoitus saada auki liikenteelle reilun parin viikon kuluttua. Sillan kolmas asfalttikerros saatiin tehtyä alkuviikosta ja loppuviikolla pystytetään valopylväitä, sekä sillan kaiteita. Töitä jatketaan ensi viikolla, jolloin tehdään myös sillan päihin massaliikuntasaumaus.

Myllysillan kansivalu meni nappiin

Viimeinen betonikuorma tuotiin työmaalle perjantaiaamuna. Työmaapäällikkö Timo Hirvasmaan mukaan valu sujui suunnitellusti, työkalut toimivat ja betotoimitukset saapuivat ajallaan.

Myllysillan kansi valetaan yhdessä hujauksessa

Turun uuden Myllysillan betonikannen valu alkoi keskiviikkoaamuna. Työt Myllysillalla ovat sujuneet aikataulun mukaisesti, ja silta valmistuu kahden kuukauden kuluttua. Edellinen silta notkahti viime vuoden maaliskuussa.

Uuden Myllysillan runko saatiin yöllä paikalleen

Turun Myllysillan teräskansi on asetettu maanantain ja tiistain välisenä yönä paikalleen. 93 metriä pitkän ja 20 metriä leveän teräsrungon asentaminen sujui ilman suurempia ongelmia.

Myllysillan runko siirtyi Aurajokeen

Turun uuden Myllysillan teräsrunko on uitettu yön aikana Aurajokea pitkin siltatyömaalle. Tuuliolosuhteet olivat suotuisat yli 90 metriä pitkän siltarungon siirrolle. Myös meriveden pinnan korkeus pysytteli sellaisissa lukemissa, että rakennelman uitto Martinsillan alitse sujui ongelmitta.

Myllysillan teräsrunko nostetaan paikoilleen maanantaina

Uuden Myllysillan perustustyöt ovat valmistumassa. Linjakkaat virtapilarit ovat valmiina ja väliaikainen työmaasilta on purettu. Töitä jatketaan vielä sillan molemmissa päissä.

Turku kaunistuu veistoksin

Kuluvana vuonna Turkua kaunistetaan 200 000 eurolla. Kaupungin kaunistamisrahaston varoilla hankitaan uusia veistoksia, kunnostetaan vanhoja patsaita, poistetaan graffiteja ja töhryjä sekä tehdään kirja Turun julkisista veistoksista.

Moottoritiesillan penkka sortui - Hämeenlinna sai oman "Myllysillan"

Hämeenlinnan keskustassa moottoritien ylitse menevä Lukiokadun sillan toinen pääty on romahtanut paikoin noin 30 senttiä alaspäin. Syypää on viereinen työmaa, jossa paalutetaan parhaillaan parkkitalon pohjatöitä. Sillan yli saa ajaa vain toista kaistaa.

Myllysillan teräsrunko salaiseen paikkaan

Myllysillan teräsrunko siirretään perjantaina salaiseen paikkaan. Valmis teräsrunko odottaa ponttoonien päällä, kunnes se uitetaan siltatyömaalle touko-kesäkuun vaihteessa. Teräsrunko rakennettiin STX:n Turun telakalla.

Myllysilta muuttuu rihtareiden käsissä siiveksi

Uuden Myllysillan suunnittelijan mielikuvana on ollut lentokoneen siipi. Tämä muoto syntyy, kun nyt valmistunut teräsrunko päällystetään ruostumattomilla teräslevyillä. Sillan rakentaminen on mukavasti keskeyttänyt melkein viidenkymmenen rakentajan lomautuksen kymmeneksi viikoksi.

Uusi Myllysilta uitetaan paikoilleen touko-kesäkuussa

Turussa rakenteilla olevan uuden Myllysillan teräsrunko on viimeistelyä vaille valmis. Yli 90 metriä pitkän rungon kasaus aloitettiin STX:n Turun telakalla alkuvuodesta. Vapun jälkeisellä viikolla 350 tonnia painava rakennelma nostetaan telakka-altaaseen, josta se uitetaan ponttonien päällä paikoilleen.

Myllysilta saa kohta virtapilarit

Turun Myllysillan työmaalla huhkitaan tällä viikolla joessa virtapilareiden ja niiden anturoiden valussa. Lisäksi työn alla on maatukien teko.

Kevättulvien vaara edelleen olemassa

Salossa Salonjokeen Moisionkosken kohdalle muodostunut jääpato lähti liikkeelle sunnuntaina puolenpäivän aikaan ja meni Salon keskustan läpi ongelmitta. Tulvavaara ei ole kuitenkaan vielä täysin ohi, vaikka veden pinta Salonjoessa on päivän mittaan laskenut.

Jäiden lähtöä seurataan tiiviisti

Kevätjäät sulavat nyt kovaa vauhtia. Jäiden ennakoidaan lähtevän viikonlopun aikana muun muassa Salossa ja Turussa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle