Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Miten kävi, kun hylje-Palander ja hiiri-Jauhojärvi ottivat toisistaan mittaa mäkikisassa? "Ihmiset nauraa meille taas jälleen kerran"

Yle Urheilun asiantuntijat Kalle Palander ja Sami Jauhojärvi ovat kisanneet useissa eri lajeissa. Nyt oli vuorossa mäkihyppy.

Janne Ahonen ylsi 16 vuotta sitten mielettömään saavutukseen Oberstdorfin MM-kisoissa – kylkiluunsa ennen kisoja murtanut mäkikotka nousi maailmanmestaruuteen

Janne Ahosella on Oberstdorfin MM-kisoista kultaisia muistoja. Näissä kisoissa hän on tehnyt parhaansa, jotta muun muassa Ilkka Herola pääsisi mitaleille.

Ilkka Herolalla tänään erinomainen mitalisauma yhdistetyssä – raskaat ladut ja mittavat nousumetrit suosivat kovakuntoista suomalaista

Tänään Oberstdorfin MM-kisoissa on vuorossa yhdistetyn normaalikisa, jossa katseet kääntyvät Ilkka Herolaan.

Kommentti: Lähtökohdat heikoimmat 28 vuoteen – Suomen joukkueelle yksikin mitali on voitto Oberstdorfin MM-kisoista

Suomalaisten maailmancupissa tekemät tulokset ovat olleet usein linjassa MM-kisoista tulleiden mitalien kanssa. Se ei enteile hyvää Suomen joukkueelle, kirjoittaa Atte Husu.

Suomalaiset vastustivat jääräpäisesti lähes kaikkea muutosta hiihtolajeissa – "Se oli sisäänajettu meihin suomalaisiin urheilijoihin"

Yle Urheilun asiantuntijat Sami Jauhojärvi, Kalle Palander ja Janne Ahonen muistelivat viikonlopun Urheilustudiossa, miten he ovat vastustaneet hiihtolajien muutoksia.

Kuningaskotka Janne Ahonen seurasi tyytyväisenä harvinaista Innsbruckin kisaa: suomalainen mäkihyppy on mennyt eteenpäin – "Askeleet ovat pieniä, mutta askeleita kuitenkin"

Yle Urheilun asiantuntija Janne Ahonen toivoo, että Antti Aalto ja Niko Kytösaho osaisivat nauttia mäkiviikon viimeisestä osakilpailusta.

Kamil Stoch tarrasi kiinni mäkiviikon voittoon ylivoimaisella esityksellä – kaksi suomalaista nähtiin kiertueen toisella kierroksella sitten vuoden 2015

Niko Kytösaho ja Antti Aalto pääsivät 30 parhaan joukkoon. Voit katsoa kisan klikkaamalla jutun pääkuvaa.

Entinen huippuhyppääjä Janne Ahonen tunnusti olleensa varsinainen puupää ruoka-asioissa – ruoski itseään rankasti yhdestä suklaapatukastakin ja oli viikon syömättä

Yle Urheilun asiantuntijana toimiva Janne Ahonen kertoo, että hän ei hallinnut aktiiviaikoinaan järkevää painonpudotusta.

Onnistuuko sinulta suuren suosion saavuttanut Janne Ahosen jouluhaaste? Entä yliluonnolliselta näyttävä liikkuvuushaaste? Katso Yle Urheilun joulukalenteri ja kokeile itse

Suomalaisurheilijat ja Yle Urheilu tekivät yhdessä somessa joulukalenterin, jonka jokainen luukku sisälsi uuden haasteen.

Granerudin huippuloikka toi Norjalle lentomäen mestaruuden – Suomi jätettiin viimeiseksi

Norja nousi mestariksi lentomäen MM-kilpailujen joukkuekisan viimeisellä kierroksella.

Janne Ahoselta kova paljastus Urheilustudion Instagram-livessä – päihitti Ilkka Herolan harjoituskisassa: "Otin välineet mukaan, jos pojat ei uskalla tai jotain"

Janne Ahonen otti kesän alussa varmuuden vuoksi mäkihyppyvälineet mukaan yhdistetyn maajoukkueen leirille.

Antti Aalto ei ollut onnettaren suosikki – jatkaa silti ainoana suomalaisena lentomäen MM-kisojen viimeisille kierroksille

Saksan Karl Geiger oli vahvin Planican lentomäen MM-kisojen kahdella ensimmäisellä kierroksella.

Sisäpiiriläinen paljastaa hätkähdyttäviä tietoja mäkipukujen mittaustilanteesta, huijaaminen on näin helppoa – Hiihtoliitto ryhtyi järeisiin toimiin

Hiihtoliiton Lauri Kettunen ja FISin varustekomitean Mikko Virmavirta kertovat, minkälaisia ongelmia hyppypukujen mittaamiseen liittyy.

17-vuotiaan Rosa Pohjolaisen huippuveto säväytti suomalaisia talviurheilulegendoja – Kalle Palanderin kanssa tyly ensikohtaaminen, Janne Ahonen teki upean vertauksen

Janne Ahonen, Tanja Poutiainen-Rinne ja Kalle Palander ylistivät suomalaisen superlupauksen suorituksia alppihiihdon maailmancupin pujottelussa Levillä.

Sami Jauhojärvi ja Janne Ahonen ryöpyttävät kansainvälistä hiihtoliittoa – asiantuntijakaksikolta kovaa tekstiä: "Mitään ei ole tehty"

Sami Jauhojärvi ja Janne Ahonen kritisoivat voimakkaasti Urheilustudiossa kansainvälisen hiihtoliiton toimettomuutta koronaviruspandemian keskellä.

11-vuotias Miika Kesti tuulettaa montussa, kun maineikas hyppyrimäki on taas kunnossa – maaseudulla paiskitaan helteessä töitä mäkihypyn vuoksi

Kukonnokan hyppytornit Janakkalassa muovitetaan junioreiden ympärivuotiseen käyttöön. Pieniä harjoittelumäkiä on maaseudulla enää harvassa.

Petter Kukkonen jatkaa yhdistetyn päävalmentajana – mäkivalmentaja Falko Krismayrin sopimus myös sinetöity

Yhdistetyn maajoukkuetta jo useita vuosia luotsannut Petter Kukkonen jatkaa pestissään seuraavat kaksi vuotta. Sopimukseen kuuluu lisäksi vuoden optio.

Näiden Matti Nykäsen voittojen jälkeen Kalle Palander ja Janne Ahonen tahtoivat olla maailman parhaita – Kuningaskotka nauratti letkautuksellaan legendaarisesta kisasta

Yle Urheilun asiantuntijat Kalle Palander ja Janne Ahonen nostivat ikimuistoisimmaksi talviurheiluhetkeksi Matti Nykäsen kolme olympiavoittoa Calgaryssa 1988.

Antti Aalto liiteli toisen kierroksen pisimmän hypyn – voiton nappasi kolmen vuoden tauon jälkeen Peter Prevc

Slovenialaisen toisen kierroksen hyppy riitti voittoon asti Lillehammerin mäkikisassa.

Kotiin jäänyt Janne Ahonen aiheutti poikkeusjärjestelyn: Suomen yhdistetyn miehet huoltavat mäkisuksensa itse, katso video

Suomen yhdistetyn maajoukkue kisaa viikonloppuna Holmenkollenissa. Yle Urheilu pääsi näkemään, mitä huoltokopissa tapahtuu. Katso video klikkaamalla jutun kuvaa.

Janne Ahonen hyppäsi kahden vuoden tauon jälkeen Lahden betonista pari siivua ja sai heti kutsun koehyppääjäksi – "Ihan mitoillekin pääsin lentämään"

Mäkihyppylegenda Janne Ahonen jännitti pitkän tauon jälkeen hyppäämistä, mutta suoritukset tulivat suoraan selkärangasta.

Janne Ahonen paljasti Urheilustudion lähetyksessä yllätyksen – osallistuu mäkihypyn kevään SM-kisoihin

Janne Ahonen on noussut korkeimmalle korokkeelle SM-kilpailuissa 22 kertaa.

Entisen päävalmentajan esimerkki mystisestä varkaudesta paljastaa, miten korkealle Suomen mäkihyppytietoutta ennen arvostettiin

Katso pääkuvaa Urheilustudion laaja mäkihyppykeskustelu pääkuvaa klikkaamalla. Oman näkemyksensä lajin tulevaisuuden turvaamiseksi esittivät muun muassa Janne Ahonen, Tommi Nikunen ja Mika Kojonkoski.

Mico Ahoselta kova povaus ennen uransa ensimmäistä maailmancup-viikonloppua – asiantuntija pitäisi kisapaikkaa positiivisena yllätyksenä

18-vuotias Mico Ahonen tavoittelee uransa ensimmäistä paikkaa maailmancup-kisaan perjantaina kotimäessään Salpausselällä.

One in 10 teachers face violence in schools, some learn self-defence

Over 100 teachers had to take long sick leave due to violent student behaviour last year.

Antti Aalto räväytti uskomattomasti hänelle uudessa mäessä ja murehti jo palkintojen jakoa: "Toivottavasti ei samanlaista palkintoa tule kuin Jannelle" – hypyt loksahtivat kohdilleen Planican harjoitusviikon aikana

Mäkihyppääjä Antti Aalto sijoittui kuudenneksi Kulmin lentomäen kisassa. Aallon paras sija tämän kauden maailmancupissa ennen tätä oli 21:s.

Janne Ahonen voitti 24 vuotta sitten Kulmin lentomäestä 191 pulloa viiniä – 190 pulloa on edelleen matkalla Kuningaskotkalle: "Onko joku janoinen sattunut matkalle?"

Entinen mäkihyppääjä Janne Ahonen voitti ensimmäistä kertaa maailmancupin lentomäen kisassa vuonna 1996 Itävallassa.

Yhdistetyn mäkivalmentaja siirretään syrjään kisatilanteista – yksi video Janne Ahosesta paljastaa paljon hyppyongelmista: "Ei voi olla niin"

Yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen kertoi Val di Fiemmen kisaviikonlopun jälkeen, että hän vastaa ainakin Oberstdorfin maailmancupissa mäkivalmennuksesta.

Kuka on Suomen hiihtäjistä kovin unikeko? Miksi naisilla ja miehillä ei ole yhtä pitkiä hiihtokisoja? Vastasimme teidän kuumiin kysymyksiinne talviurheilusta

Urheilustudioon on tulvinut Whatsapp-viestejä. Keräsimme vastauksia kysymyksiin tähän artikkeliin, jos joku vastaus on mennyt ohi tv-lähetyksissämme.

Suomalaisen mäkihypyn rakentaminen täytyy aloittaa pohjalta – Tommi Nikusen mukaan ydinasia on unohdettu päivittää: "Jos sellainen on viime vuosina tehty, niin se on piilotettu hyvin"

Suomalaisen mäkihypyn uutta nostetta on odotettu vuosikausia. Yle Urheilun asiantuntija Tommi Nikusen mukaan panostus pitää osoittaa nuoriin hyppääjiin ja päivitettyyn lajianalyysiin.

Janne Ahonen lähetti koskettavan viestin syöpää sairastavalle, entiselle kilpakumppanilleen VG:n kautta: "Tunnen luonteesi ja sen, että et koskaan luovuta"

Entinen mäkihyppääjä Janne Ahonen lähetti tsemppiviestin hyvälle ystävälleen Björn Einar Romörenille.

Mäkihyppy ja painonpudotus kuuluvat entisten ja nykyisten hyppääjien mielestä aina yhteen, sillä jokainen gramma vaikuttaa – "Jos haluaa lentää pitkälle, silloin pitää olla kevyt"

Mäkihyppääjien painonhallintaan suhtaudutaan kansainvälisesti maltillisesti. Yle Urheilun haastattelemat entiset ja nykyiset mäkihyppääjät pitävät sitä osana ammattia.

Mika Kojonkoski myöntää mäkihypyn painokikkailun luisuneen riskialttiimpaan suuntaan viime vuosina: "Urheilu on näytelmää, jossa kehosta yritetään ottaa kaikki irti"

FIS:n mäkihyppykomitean puheenjohtaja Mika Kojonkoski sanoo Yle Urheilulle, että viime vuosina mäkihyppääjien paino on alkanut laskemaan. Hän uskoo, että lajin päättävät elimet keskustelevat tilanteesta ensi keväänä.

Nilkkavamma yritetään unohtaa Antti Aallon leirissä, mutta Suomen ykköshyppääjän kuntoutus on yhä kesken – "Palkinto tuntuu olevan tiukassa"

Lokakuinen nilkkavamma ei rajoita enää Antti Aallon hyppäämistä, mutta vaikutuksia sillä on yhä.

Kobayashi venytti jälleen Oberstdorfin valtiaaksi

Japanin Ryoyu Kobayashi on voittanut Keski-Euroopan mäkiviikon avauskilpailun Saksan Oberstdorfissa.

Maailmancupin ensikertalainen pudotti Aallon toiselta kierrokselta – Ahonenkin kehaisi: “Varmasti oli kova paikka”

Antti Aalto ei ollut tyytyväinen hyppyynsä Keski-Euroopan mäkiviikon ensimmäisessä osakilpailussa Oberstdorfissa.

Mäkiviikko on hyppääjälle rankka rypistys, mutta Janne Ahonen tietää, mitä sen voittaminen vaatii

Yle Urheilun asiantuntija Janne Ahonen on yhä ylhäisessä yksinäisyydessään mäkiviikon kokonaiskilpailujen voitoissa.

65-kiloinen Janne Ahonen oli aikanaan raskasrakenteinen mäkihyppääjä, nyt hän seuraa huolestuneena lajin uutta laihdutustrendiä poikansa kautta – "Ei varmaan ole helppoa"

Suomen mäkimaajoukkueen hyppääjät kertoivat Ylelle painonpudotuksestaan. Viisi Keski-Euroopan mäkiviikkoa voittaneelle Janne Ahoselle se on tuttua, mutta hän haluaisi lajista terveemmän.

Katso karmaiseva kaatuminen Klingenthalin mäkikisassa – Janne Ahoselta paljon kertova kommentti: "Jalkaterä osoitti epäluonnolliseen suuntaan"

Nuori norjalainen Thomas Aasen Markeng koki jälleen kovia mäkikisassa. Hänet kannettiin paareilla pois mäkimontusta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle