Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvassa Viikon Tuukka eli toimittaja Tuukka Pasanen katsomassa kameraan ja hänen edessään lukee neonpinkein kirjaimin runous.

Viikon Tuukka: Runous on muodoltaan kuin luotu nykyaikaan – se puhuu elämän suurina hetkinä, kun sanoja tarvitaan

Maaliskuun lopulla Kiira Korven esikoisteos nosti runouden otsikoihin. Heikosti myyvä laji on ollut paitsiossa, mutta löytänyt uuden elämän muun muassa somesta. Mitä runoudelle on tapahtumassa?

Taidekriitikko Arttu Seppänen lukemassa kirjaa kotonaan.

Kriitikko Arttu Seppänen lyttäsi Kiira Korven runokirjan ja huomasi yhden asian suomalaisista

Taidekriitikko Arttu Seppänen arvostelee teoksia tosissaan ja harkiten. Niin myös ex-taitoluistelija Kiira Korven runokirjan, jonka arvostelu herätti kuluneella viikolla laajaa huomiota.

Kiira Korpi

Kiira Korven kirja sai murska-arviot, kustantamo riensi kirjailijan tueksi: ”Tällainen ymmärtämätön palaute ei ole koskaan helppo asia”

Hyppää vaan! -kirjan julkaisu poiki palautevyöryn. Murska-arvioista huolimatta kirja kiinnostaa ihmisiä.

Aurora tapahtuma Levillä vuonna 2021.

Yle järjestää tulevaisuustapahtuman tunturissa – Auroran teemoina tänä vuonna ilmasto ja tasa-arvo

Levillä perjantaina 18.11. järjestettävä keskustelutapahtuma kokoaa merkittäviä puhujia kertomaan ratkaisuista tulevaisuuden suuriin kysymyksiin. Yle pyrkii Aurorassa luomaan tulevaisuuteen toivoa tiedon avulla.

Kamila Valijeva Pekingin olympialaisissa 2022.

Olympialaisissa järkyttänyt Kamila Valijevan tapaus on vihdoin ratkennut – dopingkäry viemässä venäläisiltä taitoluistelun joukkuekullan

Pekingin talviolympialaisten puhuttavimpia tapauksia oli venäläisen taitoluistelijan, silloin vielä 15-vuotiaan Kamila Valijevan dopingkäry. Siitä huolimatta murtunut Valijeva kilpaili olympialaiset loppuun.

Laura Lepistö luistelee Lumikuningattarena.

Laura Lepistö luistelee pääroolissa, Kiira Korpi jää pois aikataulusyistä – Lumikuningatar-jääbaletti nähdään vuodenvaihteessa Tampereella

Suurproduktio siirtyi koronaviruksen takia alkuvuodesta joulukuulle. Nyt nimekkäin esiintyjä jää pois.

Valmentaja Eteri Turberidze puhuu luistelija Kamila Valijevalle.

Kamila Valijevan valmentaja tylytti rajusti nuorta tähteään – liikuttunut Kiira Korpi otti tiukasti kantaa: "Näin ei olisi pitänyt tapahtua"

Eteri Tutberidze järkytti tylyllä kommentillaan 15-vuotiaalle Kamila Valijevalle. Kiira Korpi otti tiukasti kantaa taitoluistelun tilaan Urheilustudiossa. Lajin on Korven mukaan muututtava.

Kamila Valijeva on ollut Pekingin olympialaisissa dopingepäilyjen keskellä.

Kommentti: Absurdi näky haastattelualueella osoitti, miten epäinhimillisessä paikassa Kamila Valijeva, 15, on – puhuttu dopingtapaus ei ole lähellekään ohi

Venäjän urheilupomojen ja Kamila Valijevan valmentajien on aika asettaa urheilija etusijalle ja tarjota vastauksia kipeisiin kysymyksiin, kirjoittaa Jelena Leppänen.

Kruunuun ja valkoiseen mekkoon pukeutunut nainen ojentaa käden kutsuvasti.

Kiira Korpi: "Harmittaa älyttömän paljon", Lumikuningatar-suurtuotanto siirtyy vuodella uusien koronarajoitusten takia

Taitoluistelua, tanssia, esittävää taidetta ja jääkiekkoa yhdistävä suurtuotanto on ollut työn alla jo useamman vuoden ajan. Työryhmässä on yli 400 ihmistä ja tunnettuja nimiä.

Positiivinen psykologia auttaa treenaamaan mieltä samaan tapaan kuin lihaksia, sanoo taitoluistelija Kiira Korpi

Kiira Korpi palaa jäälle pahana Lumikuningattarena, mutta siviilissä taitoluistelija on onnellisesti rakastunut Pekkaan

Kiira Korpi odottaa innolla pahan Lumikuningattaren roolia tammikuussa ensi-iltansa saavassa jääbaletissa. Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa selvisi, että kesällä eronnut Korpi on onnellisen rakastunut Pekkaan.

Jääkiekkoilija Marko Anttila tekee vaakaa.

Jokeri-kapteeni Marko Anttila tähdittää Lumikuningatar-jääshowta taitoluistelijoiden kanssa – katso videolta, miten "Mörkö" taipuu vaakaan

Lumikuningatar yhdistää taitoluistelun, muodostelmaluistelun ja jääkiekon lajiosaamista esittäviin taiteisiin.

Krista Kososen henkilökuva

Huijarisyndrooma piinaa menestyjiäkin: Tunnetut ammattilaiset kertovat, milloin pelkäsivät paljastuvansa huijareiksi – ja mitä sitten tapahtui

Epäiletkö omaa osaamistasi, vaikka suoriutuisit muiden mielestä hyvin? Tässä jutussa kuusi ammattilaista kertoo, miten he ovat pyristelleet irti huijariajatuksista.

Team Unique

Helsingin kaupunki on perimässä taitoluisteluseura HSK:lta avustuksia yli 57 000 euron edestä

Perintä liittyy vuoden 2018 avustuksiin. Asia käy ilmi päätösehdotuksena liikuntajaoston ensi tiistain 9. päivä kesäkuuta kokouksen esityslistasta.

Janina Tiihonen ja hevonen

Menikö ohi? Lue tästä viikon parhaat jutut!

Hyvää naistenpäivää! Jos kaipaat viikonloppuusi lukemista, tässä on koostettuna tältä viikolta kiinnostavia juttuja!

Kiira Korpi

Suomalaista urheilukenttää vaivaa kuplautuminen, sanoo Kiira Korpi – "Valitettavan usein kaltoin kohdellut ovat ongelmajätettä"

A-studiossa kysytään tänään tiistaina, mitä urheilumaailmassa on tehty epäasiallisen käytöksen kitkemiseksi ja riittääkö se? Vieraina Kiira Korpi ja urheiluministeri Hanna Kosonen (kesk.).

Taitoluistelu häirintä yleiskuva

Taitoluistelun väärinkäytökset saivat ministerin hiljaiseksi: "Lapsilla ja nuorilla pitää olla tunne, että he voivat kertoa väärinkäytöksistä"

Yle Urheilu uutisoi viime viikolla taitoluisteluvalmennuksen epäkohdista. Urheiluasioista vastaava tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen muistuttaa, että urheilevilla lapsilla on oikeus turvalliseen harrastusympäristöön.

Taitoluistelu häirintä yleiskuva

Aamulehti: Taitoluisteluvalmentajat ottavat häirintäuutiset vakavasti – näkyvämpi tapa kertoa epäkohdista luvattu

Suomen taitoluisteluvalmentajat ry:n puheenjohtaja Tommi Piiroisen mukaan taitoluistelu ei ole säästynyt kaikilta negatiivisilta puolilta, joita elämässä ja urheilussa voi esiintyä.

Kiira Korpi

Kiira Korven avoin puheenvuoro taitoluisteluväelle: "Peilistä täytyy nähdä se, jota emme haluaisi kohdata"

Kiira Korpi ehdottaa puheenvuorossaan yhteisöllistä ponnistusta valmennuskulttuurin parantamiseksi taitoluistelussa.

kiira korpi

Kiira Korpi arvostelee rajusti taitoluisteluvalmennusta ja vaatii liitolta järeitä toimia: "Henkinen hyväksikäyttö, vähättely ja kiusaaminen ovat arkipäivää"

Kiira Korpi nostaa esiin suomalaisessa taitoluistelussa vallitsevat epäkohdat. Korven mukaan taitoluisteluvalmennukseen tarvitaan radikaali muutos.

Yleiskuva pikaluistelusta

Huippu-urheilija vaikenee henkisistä ongelmista, koska sponsorit tai kansan tuki voi kadota – "Jopa 40 prosenttia urheilijoista kokee psyykkistä oireilua"

Mielenterveysongelmat ovat iso, mutta suurelta osin vaiettu ongelma urheilussa. Häpeä ja leimautumisen pelko estävät huippu-urheilijoita kertomasta vaikeuksistaan.

Matti Nykänen taustallaan mäkihyppykuva hänestä

13 kertaa Matti Nykänen

Miten urheilijat ja urheilun tuntijat näkevät Matti Nykäsen.

Jäänmurtaja Otso

Lauantai 26.1.2019 (radio)

Viranomaiset keskeyttivät hoivakodin toiminnan Kristiinankaupungissa. Poliittiset puolueet ovat alkaneet valmistautua vaaleihin. Viveca Lindfors sai taitoluistelun EM-pronssia. Jäänmurtajat auttavat jo laivoja merellä. Ilmatieteen laitos varoittaa kovasta pakkasesta.

Viveca Lindfors luisteli EM-pronssia!

Watch: Finland wins figure skating bronze

Watch 19-year-old Viveca Lindfors' medal-winning free programme at the European Figure Skating Championships in Minsk.

Urheiluhullut

Pyhittääkö tulos keinot? Kiira Korpi nosti huippu-urheilun pimeän puolen esiin, nyt Urheiluhullut selvittää vakavia ongelmia joukkuevoimistelussa

Urheiluhulluissa puhutaan maanantaina siitä, mitä kaikkea voi perustella huippu-urheilun armottomuudella.

Urheiluhullut

Huippu-urheilijan työ on jatkuvaa rajalla olemista – ura voi olla ohi silmänräpäyksessä

Urheiluhullut-ohjelman vieraina ovat maanantaina snookertähti Robin Hull ja lumilautailun pioneeri Eero Ettala.

Urheiluhullut

Kiira Korven tarina nosti huippu-urheilun raadollisuuden esiin – puhutaanko urheilun pimeästä puolesta yhä liian vähän?

Urheiluhulluissa keskustellaan maanantaina huippu-urheilun raadollisuudesta. Suorassa lähetyksessä ovat mukana Laura Lepistö, Kiira Korpi ja Pekka Holopainen.

Kiira Korpi

Raaka harjoittelu ja yksinäinen elämä uuvuttivat koko kansan jääprinsessan - Kiira Korpi kertoo, mitä henkinen romahdus opetti: "Tytöilläkin on lupa tuntea inhimillisiä tunteita, vihaa, surua, pettymystä"

Taitoluistelija Kiira Korven uralle mahtui menestystä, mutta myös ahdistusta ja huonoa itsetuntoa. Korpi kertoo vaiheistaan uudessa kirjassa Kiira – ehjäksi särkynyt. Katso video Kiira Korven kilpauran kohokohdista.

Urheilu-Suomi: ”Masennuin ja heitin arpaa mihin muutan” – Heli Rantanen romahti kun lopetti uransa

Heli Rantanen ei tiennyt miten vietetään juhannusta, Jani Sievinen hämmästeli lasten synttäreitä – "Se olikin oikeasti hirveää, kun ei enää ollutkaan yhtään mitään"

Huipulla pärjääminen vaatii urheilijalta uhrauksia. Tavallisilta tuntuvat asiat voivat yllättää, kun ura päättyy ja arki koittaa.

Taitoluistelun MM: Taitoluistelun pukukeskustelu

Puvut ovat tärkeä osa taitoluistelua - "On menty modernimpaan suuntaan"

Yle Urheilun studiossa keskusteltiin taitoluistelun MM-kisojen loppunäytöksen yhteydessä luistelijoiden puvuista. Keskustelemassa olivat toimittaja, MM-kisojen juontaja Sami Sykkö ja muotisuunniitelija Teemu Muurimäki. Myös Kiira Korpi ja Laura Lepistö kertoivat omia näkemyksiään puvuista. Katso keskustelu kuvaa klikkaamalla!

Emmi Peltonen.

TOP-5: Kiira Korven huomioita esiintymisasuista

Yle Urheilun valokuvaaja Tomi Hänninen ikuistaa taitoluistelun Helsingin MM-kisojen huippuhetket. Kameran rullalle ovat tallentuneet myös Yle Urheilun asiantuntija Kiira Korven vinkkaamat tyylihavainnot.

Avajaisissa esiintyivät jo uransa lopettaneet taitoluistelutähtöset Kiira Korpi ja Laura Lepistö.

TOP-5: Sinivalkoista säihkettä – Helsingin MM-kisojen suomalaissuoritukset

Taitoluistelun Helsingin MM-kisojen suomalaiset ovat nyt kaikki esiintyneet jäällä. Katso Ylen kuvakooste ja klikkaa kuvia nähdäksesi videot suorituksista.

Kiira Korpi.

Kiira Korpi: Nauttikaa kotikisojen tunnelmasta

Taitoluistelun MM-kisat alkavat Helsingissä keskiviikkona. Korpi on yksi tapahtuman kummeista.

Javier Fernandez

Kiira Korpi vinkkaa herkkupalat – taitoluistelun MM-kisat tuo tähtiloiston Helsinkiin

Yle Urheilun asiantuntija Kiira Korpi perkaa läpi kunkin taitoluistelun MM-kisojen sarjan suurimmat tähdet ja mustat hevoset.

Emmi Peltonen

Näin seuraat taitoluistelun MM-kisoja Ylen kanavilla

Taitoluistelun MM-kilpailut käydään 29.3.–2.4. Helsingissä. Yle seuraa kotikisoja tiiviisti ja lähetyksiä voi seurata TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Hiidet yrittävät varastaa Salppurin hengen, siinä kuitenkaan onnistumatta.

TOP5: Ilmavia heittoja ja upeaa akrobatiaa Lahden MM-kisojen avajaisissa

Lahden MM-hiihtojen avajaisissa nähtiin muun muassa Kiira Korpi rullaluistimilla. Tässä Tomi Hännisen kuvat avajaisista.

Kiira Korpi ja Hannu Kella Lahden MM-kisojen tiedotustilaisuudessa.

MM-kisojen avajaisissa esiintyvä jääprinsessa Kiira Korpi: Kisajännitys ei unohdu koskaan

Lahden MM-kisojen avajaisissa luisteleva Kiira Korpi tietää, millaista on jännittää ennen arvokisoja. Hän uskoo, että MM-kisoista tulee muutama mitali.

Kiira Korpi, Tukholma tammikuu 2015

Kiira Korpi ehdolle luistelun huippuvirkaan – valinta tehdään Helsingin MM-kisoissa

Taitoluistelu-uransa päättänyt Kiira Korpi on asetettu ehdolle Kansainvälisen Luisteluliiton tuoreeseen Urheilijakomissioon.

Jussiville Partanen ja Cecilia Törn

Kommentti: Lähtöasetelma taitoluistelukauteen on herkullinen

Paikka EM-kisojen kuumassa ryhmässä tällä vuosikymmenellä on Suomen naisluistelijoille taas realismia, kirjoittaa Jere Nurminen.

Aivoinfarktin saanut Kaj Kunnas on vuoden positiivisin suomalainen – ”Minulla oli tuuria”

Raati kiittelee sitä, että vaikeuksienkin keskellä Kunnas on pysynyt positiivisena ja kertonut rohkeasti oman tarinansa.

Urheilujuttuja: Vuoden positiivisimman suomalaisen terveiset

Kaj Kunnas on vuoden positiivisin suomalainen 2016: "Nöyräksi veti" – katso Kaitsun terveiset

Vuoden positiivisimmaksi suomalaiseksi vuosimallia 2016 on valittu Yle Urheilun toimittaja Kaj Kunnas. Kunniamaininta sai puheliaan televisiokasvonkin hiljaiseksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle