Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Peetu Piiroinen.

Mihin katosivat urheilijat suomalaisten menestyslajista? Olympiamitalisti Peetu Piiroinen avaa halfpipen karua tilannetta

Halfpipe on ollut suomalaisille lumilautailijoille menestyksekäs, mutta nykyisessä maajoukkueessa ei ole yhtään kyseisen lajin taitajaa.

Rene Rinnekangas MM-kisoissa 2021.

Tuleeko lumilautailusta Suomelle olympiamitaleita? Asiantuntija näkee Rene Rinnekankaalla yhden edun Kiinassa – myös Enni Rukajärvellä hyvä tilanne

Yle Urheilun asiantuntija Peetu Piiroinen avaa Suomen lumilautailumaajoukkueen iskukykyä kohti Pekingin olympialaisia. Suurimmat menestystoiveet lepäävät Rene Rinnekankaan ja Enni Rukajärven harteilla.

Lumilautailija Rene Rinnekangas

Pronssimies Rene Rinnekankaasta on kasvanut isojen kisojen mies – asiantuntijan mukaan suomalainen on sementoinut paikkansa maailman kärkeen

Lumilautailun slopestylen tuore MM-pronssimitalisti Rene Rinnekangas piti kiinni tyylistään ja laski finaalissa renemäisen luovasti.

Rene Rinnekangas

Rene Rinnekangas laski jälleen aivan omilla linjoillaan – näin suomalainen nousi MM-pronssille

Rene Rinnekangas piti tyylistään kiinni ja laski slopestylen MM-finaalissa omalla linjallaan.

Rosa Pohjolainen

Suomen alppihiihto- ja lumilautatähtien loukkaantumisten lista on karmivaa luettavaa – lääkäriltä tyly arvio: "Alppilajeissa 13–15 prosenttia urheilijoista loukkaantuu"

Suomen alppihiihto-, freestyle- ja lumilautamaajoukkueissa loukkaantuneiden listat ovat olleet pitkiä. Lumilautamaajoukkueen kokoonpanosta peräti seitsemän laskijaa kymmenestä on ollut viime aikoina loukkaantuneena.

Peetu Piiroinen

Peetu Piiroinen MM-kisojen sääkatastrofista: "Tämä on vähän liiankin yleistä lumilautailussa"

Big airin MM-mitalit jäävät kokonaan jakamatta talvimyrskyn takia. Ylen asiantuntija Peetu Piiroinen näki vastaavaa omalla urallaan.

Rene Rinnekangas.

Asiantuntija Peetu Piiroinen: Suomella on mahdollisuudet menestyä MM-kisoissa – "Renellä esimerkiksi on todellakin mitalisaumoja!

Suomalaiset ovat tottuneet nauttimaan lumilautailijoiden mitalijuhlista, mutta kilpailu kärjessä käy joka vuosi tiukemmaksi. Park Cityn MM-kisoissa katseet kohdistuvat jälleen tuttuihin laskijoihin. Yle Urheilun asiantuntija Peetu Piiroinenkin uskoo mitalimahdollisuuksiin.

Fabian Bösch kuvassa

Elias Syrjä jäi karsintaan big air -hypyissä – MM-kulta Sveitsiin

Elias Syrjä kilpaili ensimmäisenä suomalaisena freestylehiihdon MM-kisoissa.

Rene Rinnekangas.

Miksi suomalaislautailijat menestyvät? Peetu Piiroinen avaa syitä

Lumilautailussa on järjestetty MM-kilpailuja vuodesta 1996 lähtien. Suomalaislaskijat ovat olleet ensimmäisiä kisoja lukuun ottamatta palkintopallilla aina vähintään kerran.

Kalle Järvilehto.

Järvilehto taituroi big airin maailmancupissa kolmanneksi

Kalle Järvilehto avasi lumilautailukauden Italian Modenassa erinomaisesti.

Peetu Piiroinen lehdistötilaisuudessa Pyeongchangin olympialaisissa.

Peetu Piiroinen odottaa suomalaislaskijoilta palkintopallisijoja, mutta ei vielä alkukaudesta: "Haastavin osuus on finaaliin pääsy"

Lumilautailija Peetu Piiroinen lopetti kilpailu-uransa viime kauteen. Nyt hän totuttelee uuteen arkeen, johon kuuluu myös pesti Ylen lumilautailuasiantuntijana.

Yhdysvaltain halfpipe-joukkueen lehdistötilaisuudessa Pyeongchangin olympialaisissa.

Lumilautavelho White pohtii rullalautailuun osallistumista Tokiossa 2020

Lumilautailun kolminkertainen olympiavoittaja Shaun White pohtii osallistumista rullalautailuun Tokion olympialaisissa 2020.

Peetu Piiroinen lehdistötilaisuudessa Pyeongchangin olympialaisissa.

Loukkaantumisista kärsinyt olympiahopeamitalisti Peetu Piiroinen lopettaa huippu-uransa: ”En vaihtaisi päivääkään”

Lumilautailija Peetu Piiroinen kertoi Ylelle, että kilpailu-ura on tullut päätökseen.

Ihmiset kuvasivat olympiarenkaita Etelä-Korean Gangneungissa 4. helmikuuta.

Finland's Olympic let-down

As Norway and Sweden win medal after medal, Finland is far, far behind in the medal table. The Finnish Olympic committee admits the results are disappointing.

Enni Rukajärvi

Kojonkoski pettyi lumilautamenestykseen, Rukajärvi vetosi resursseihin: ”Pitää olla todella paljon rahaa, että pääsee edes harjoittelemaan”

Mika Kojonkoski vaati lajiliitoilta skarppaamista, jotta mitalisaaliit kasvaisivat. Enni Rukajärvi huomatti, ettei Suomen lumilautaliitto pärjää taloudellisesti muille maille.

Rene Rinnekangas olympialaisten big air -karsinnassa.

Suomalaislautailijan kova kohtalo olympiakarsinnassa sai joukkuetoverit tulistumaan – "En nyt viitsi sanoa tässä, mitä mieli tekisi"

Kaikki suomalaiset jäivät kovatasoisen big airin karsintaan. Monien mielestä Rene Rinnekangas olisi kuitenkin kuulunut finaaliin.

Roope Tonteri

Big airissa nähtiin häikäisevä toinen karsintaerä – suomalaisten huippuonnistumisillakaan ei ollut asiaa finaaliin: "Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta"

Kaikki suomalaiset karsiutuivat big airin finaalista. Toisen karsintaryhmä taso kohosi vielä ensimmäistäkin hurjemmaksi.

Roope Tonteri

Mustelmia, naarmuja ja naamalleen laskeneita lautailijoita – Suomen lääkäreillä riittää töitä olympialaisten lumilautailussa: "Onneksi ei ole sattunut sen pahempaa"

Suomen lumilautailijat ovat voittaneet mitalin olympialaisissa neljä kertaa putkeen. Mitalilla voisi palkita myös maajoukkueen lääkintätiimin, joka painaa olympialaisissa ympärivuorokautista työpäivää iskuja ottaneita laskijoita paikkaillen.

Shaun White.

Shaun Whitella isoja päätöksiä edessä – haluaa Tokion kesäolympialaisiin

Shaun Whitella nousivat tunteet pintaan kolmannen halfpipen olympiakullan varmistuttua.

Pääministeri Juha Sipilä eduskunnan suullisella kyselytunnilla Helsingissä 8. helmikuuta 2018.

Herätys: Sipilä kertoo hallituksen suunnitelmista loppuvuodelle, Tanskan prinssi Henrik on kuollut, etelätuuli tuo Suomeen lauhaa ilmaa

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Korean olympialaiset: Piiroinen kaatui kolme laskua halfpipen finaalissa

Peetu Piiroinen kaatui kaikissa finaalilaskuissaan Pyeongchangissa – White juhli voittoa

Peetu Piiroinen oli lumilautailun halfpipen finaalin viimeinen.

Eero Hirvonen

Olympiakeskiviikko: Hirvonen taisteli kuudenneksi, Piiroinen 12:s halfpipessa

Yle Urheilu seuraa Pyeongchangin olympialaisia päivittäin hetki hetkeltä. Hyppää mukaan, niin tiedät mitä tapahtuu, mitä on jo tapahtunut ja mitä herkkuja on vielä tulossa!

Peetu Piiroinen ilmassa slopestyle-kilpailussa.

Peetu Piiroinen "Shaun Whiten 100 pisteen hypetyksestä" ja tulevasta olympiafinaalista: Maailman huipputaso on aika älytön

Vancouverin hopeamitalisti Peetu Piiroinen osallistuu Pyeongchangissa kolmeen eri lajiin lumilautailussa. Samaan ei ole yksikään mieslaskija aiemmin pystynyt.

Eero Hirvonen kuvassa

Keitetäänkö keskiviikkona mitalikahveja? Katso päivän suomalaiset ja lähetystiedot

Keskiviikkona Pyeongchangin olympialaissa nähdään yhdeksän suomalaista. Peetu Piiroinen aloittaa kisarupeamansa klo 03.30.

Janne Korpi

Suomalaisurheilija kisasi puudutettuna Pyeongchangin olympialaisissa: ”Toiseen laskuun ei ollut edes kiva lähteä”

Janne Korpi kertoi, että hän lähti halfpipen karsintaan ilman kipuja. Ensimmäisen laskun kaatuminen kuitenkin käänsi homman päälaelleen.

Peetu Piiroinen

Miksi Piiroisen olympiafinaalipaikka on erityisen upea teko? Suomen valmentajat avasivat karua tilannetta

Pyeongchangin heikkokuntoinen kouru toi ongelmia monelle laskijalle, mutta Peetu Piiroinen selvitti itsensä finaaliin. Suomen päävalmentaja Antti Koskinen muistutti myös Suomen heikommista resursseista muihin maihin nähden.

Peetu Piiroinen

Lumilautailulegenda naureskeli suomalaiskonkarin huippulaskulle – poikkeuksellisesti urakoiva Piiroinen yllättyi itsekin: "Tuli vähän puskista"

Suomalaiskonkari Peetu Piiroinen olisi itse odottanut finaalipaikkaa jo kisatussa slopestylessä. Halfpipen karsinnasta muodostui todella kovatasoinen.

Markus Malin

Korpi, Malin ja Piiroinen – Suomen halfpipen viimeiset mohikaanit: "Nuoret menevät slopestylen puolelle"

Halfpipen miesten karsinnoissa Suomea edustavat kolme todellista veteraania: Janne Korpi, 32, Markus Malin, 30 ja Peetu Piiroinen 29.

Lumilautailija Peetu Piiroinen ottaa grabin ilmassa.

Katso tiistain suomalaiset ja lähetystiedot – Piiroisen historiallinen lumilautaputki jatkuu, Naisleijonat kohtaa Kanadan, Pärmäkoski ja Niskanen sprinteissä

Peetu Piiroinen osallistuu kolmeen lumilautalajiin Pyeongchangissa, toinen niistä on vuorossa tiistaina. Katso tästä tiistain olympiaohjelma ja lähetystiedot.

Roope Tonteri

Kommentti: Suomalaisten karsintapettymys ei ollut floppi – laskijoiden rehelliset reaktiot pitivät sisällään arvokkaan totuuden

Suomalaisten putoaminen slopestylen loppukilpailusta kertoo enemmän lajin luonteesta kuin laskijoiden tasosta, kirjoittaa Micke Suopuro.

Rene Rinnekangas poistuu rinteestä käsi kipsissä moottorikelkan kyydissä.

Olympiadebytantin kaatuminen johti sairaalareissuun – "Huolettaa Renen puolesta"

Kaikki suomalaislaskijat karsiutuivat slopestylen finaalista. Laskunsa kaatunut Rene Rinnekangas loukkasi kätensä.

Lumilautailu

3 vinkkiä penkkiurheilijalle: Näin saat kaiken irti olympialaisten lumilautailusta

Lumilautailijoiden olympiaurakka alkaa perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Krista Pärmäkoski kuvassa

Lauantai on heti superpäivä! Tähdet Pärmäkosken ja Mäkäräisen johdolla tulessa – katso päivän suomalaiset ja ohjelmatiedot

Kisojen ensimmäisenä varsinaisena kilpailupäivänä nähdään peräti 18 suomalaisurheilijaa.

Yhdysvaltain halfpipe-joukkueen lehdistötilaisuudessa Pyeongchangin olympialaisissa.

Lumilautailun jenkkitähdet ihastelivat Peetu Piiroisen poikkeuksellista kisaurakkaa Shaun Whiten johdolla: "Se on todella kova homma"

Shaun White ja Peetu Piiroinen kamppailivat olympiakullasta kahdeksan vuotta sitten Vancouverissa. White keskittyy Pyeongchangissa halfpipeen. Piiroinen laskee peräti kolmessa lajissa.

Enni Rukajärvi

Heikki Sorsa lautailijoiden mitalitoiveista: "Ei pidä liikaa hehkuttaa"

Yle Urheilun asiantuntija Heikki Sorsa liputti Suomen lautailijoiden olympiavalinnoille, Pyeongchangiin valittiin kovimmat laskijat.

peetu piiroinen

Lautailijoiden päävalmentaja Koskinen: Piiroisen uralle tulossa hieno kruunu olympiakisoissa

Vancouverin olympiahopeamitalisti Peetu Piiroinen tavoittelee harvinaista urakkaa Etelä-Koreassa, ohjelmassa on kolme eri kilpailua lumilautailussa. Vain naislautailija, Australian Torah Bright on aiemmin kisannut olympiarinteissä kolmessa eri lajissa.

Rene Rinnekangas

Rinnekangas slopestylen finaaliin Yhdysvalloissa

Rene Rinnekangas oli ainoa suomalainen, joka selvitti tiensä slopestylen finaaliin Snowmassissa.

peetu piiroinen

Piiroinen kuudes halfpipen maailmancupissa

Japanilaiset ottivat neloisvoiton Kiinan kilpailussa.

Rene Rinnekangas

Rinnekangas taituroi 7:nneksi lumilautailun big air -hypyissä

Rene Rinnekangas laski toisen kerran urallaan kymmenen parhaan joukkoon lumilautailun maailmancupin big air -hypyissä.

Peetu Piiroinen.

Peetu Piiroinen hakee mallia Roger Federeristä

Lumilautailija Peetu Piiroinen tähtää Pyeongchangin olympialaisiin.

Inka Henelius ja Manu Myllyaho

100 päivää Pyeongchangiin ottaa varaslähdön olympiakisoihin !

Keskiviikkona on tasan sata päivää Pyeongchangin talviolympiakisojen alkuun. Ylen kanavilla ennakoidaan ensi talvena Koreassa käytäviä suurkisoja urheilijoiden ja asiantuntijoiden kanssa maan erityispiirteitä unohtamatta.

peetu piiroinen

Peetu Piiroiselle pitkä kisatauko

Lumilautailijat Peetu Piiroinen ja Henna Ikola joutuvat useiksi kuukausiksi sivuun kilpailuista.

peetu piiroinen

Tuomarivirheet ärsyttävät lumilautailijoita – laskijat tuomaroisivat itse paremmin

Suomalaiset lumilautailijat juhlivat laajalla rintamalla hankittua menestystä mitalikakkukahveilla Helsingissä. Juhlasta huolimatta mennyt kausi jätti myös paljon hampaankoloon etenkin tuomaritoimintaa kohtaan. Roope Tonterilta jäi sittenkin pronssikakku syömättä.

enni rukajärvi

Rukajärvi piikkipaikalta slopestylen MM-finaaliin - "Tässä tilanteessa en ole monesti ollut"

Enni Rukajärvi lähtee slopestylen MM-finaaliin semifinaalien ykkösenä. Kiinassa laskettavat World Snowboard Tourin MM-kisat huipentuvat huomenna slopestylen finaaleihin.

Peetu Piiroinen kuvassa

Piiroinen wins Big Air snowboarding gold in China

Star Finnish snowboarder Peetu Piiroinen has won the World Championship of Snowboarding in the Big Air event with his last spectacular run. Enni Rukajärvi won the Big Air silver medal and Roope Tonteri came in fourth in the event, meaning that the Finnish contingent was well represented on the podium.

peetu piiroinen

MM-kultaa laskenut Piiroinen: "Tuomarivirhe pahin mahdollinen"

Peetu Piiroinen otti MM-kullan vastaan erittäin tyytyväisenä. Roope Tonterin kohtelo jäi kuitenkin kaivelemaan finaalilaskijoita.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle