Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Georgij Alafuzoff.

Entistä tiedustelupäällikköä ei enää epäillä turvallisuussalaisuuden paljastamisesta Viestikoekeskus-jutussa – näyttöä tahallisuudesta ei saatu

Tiedustelupäällikkönä toimineen Georgij Alafuzoffin epäiltiin luovuttaneen Puolustusvoimien salaisia tietoja Helsingin Sanomien toimittajalle. Tutkinnassa ei saatu näyttöä turvallisuussalaisuuden paljastamisesta.

Antero Jyränki.

Suomen poliittisen historian suurin tietovuotaja on nyt selvillä – professorin mukaan ei ole yllätys, että vuoto tuli Kekkosen lähipiiristä

Helsingin Sanomien mukaan Zavidovo-muistion vuotaja vuonna 1972 oli presidentin kansliapäällikkö Antero Jyränki. Salainen muistio sisälsi tietoa Kekkosen ja neuvostojohtajien välisistä keskusteluista.

Miehen kädet kannettavalla tietokoneella.

Lihanjalostusyhtiö Snellman joutunut tietomurron kohteeksi – jopa tuhansien sopimustuottajien henkilötietoja voinut päätyä vääriin käsiin

Snellmanin IT-päällikön John Aspnäsin mukaan tietovuodon kohteeksi on voinut joutua 4 000 henkilöä. Hän arvioi lokitietojen perusteella kuitenkin, että vuoto on ollut vähäinen.

En iPhone, iPad och Macbook på ett bord.

Yli 200 000 suomalaisen Linkedin-tietoja kaupitellaan hakkerifoorumilla – huijari voi houkutella lataamaan haittaohjelman

F-Secure varoittaa, että tietoja voidaan käyttää esimerkiksi tilitietojen kalasteluun. Rikolliset eivät kuitenkaan ole päässeet käsiksi esimerkiksi salasanoihin.

Viestikoekeskus-juttu Helsingin käräjäoikeudessa.

Upseeri kertoi lukeneensa HS:lle päätyneitä papereita järkyttyneenä ja raivoissaan: "Paikka olisi ollut Puolustusvoimissa lukkojen takana"

Viestikoekeskus-käräjillä kuultiin keskiviikkona Puolustusvoimien upseeria. Helsingin Sanomien toimittaja Laura Halminen oli kertonut hänelle, että lehdellä oli salaisia asiakirjoja.

Kuvassa näyttelijä Jenny Rostain tummaa taustaa vasten

Kertomukset näyttelijä Jenny Rostainin kokemasta hyväksikäytöstä vuodettiin verkkoon: ”Kukaan ei voi satuttaa minua enää enempää”

Vastaamon tietomurron uhriksi joutunut Rostain tunnusti Ylen Perjantai-ohjelmassa, että hän on kiitollinen salaisuutensa paljastumisesta.

Finnairin lentokone lentoaseman edustalla.

Portugalilaisen lentoyhtiön asiakastietoja vuoti verkkohyökkäyksessä – myös Finnairin tietoja olisi voinut vuotaa, mutta lentoyhtiön mukaan näin ei ole käynyt

Portugalilaiseen TAP Air Portugaliin tehtiin hyökkäys kiristyshaittaohjelmalla. Syylliseksi ilmoittautunut ryhmä kertoo julkaisseensa tietoja pimeässä verkossa.

Käsi tietokoneen näppäimistöllä.

Mikkeliläisten oppilaiden tilejä kaapattiin roskapostipalvelimiksi – tietohallinto torppasi väärinkäytökset nopeasti

Mikkeliläisten oppilaiden järjestelmätilejä yritettiin kaapata syyskuun lopulla. Tietovuotoa tai muita ongelmia ei kuitenkaan ehtinyt tapahtua.

Psykoterapiakeskus Vastaamo.

Vastaamon ex-toimitusjohtajalle syyte tietosuojarikoksesta

Kahden tietomurron jälkeen Vastaamon asiakkaiden tietoja julkaistiin netissä. Heiltä vaadittiin lunnaita tietojen levittämisen uhalla.

Edward Snowden marraskuussa 2019 sanavapautta puolustavan järjestön videokokouksessa.

Tietovuotaja Edward Snowden sai Venäjän kansalaisuuden

39-vuotias Snowden paljasti vuonna 2013 tietoja Yhdysvaltain tiedustelupalvelujen toimintatavoista. Samana vuonna hän pakeni Venäjälle.

Kuopion pääterveyaseman ilmoituskyltti rakennuksen katolla, jossa lukee Sosiaali- ja terveyskeskus

"Ei tämä kovin harvinaista ole" – apulaistietosuojavaltuutettu pitää Kuopion tietoturvaloukkausta inhimillisenä virheenä

Tietosuojavaltuutetun toimistoon tulee vuosittain vireille noin 11 000 asiaa, joista puolet on tietoturvaloukkauksia koskevia ilmoituksia.

Toimittaja Laura ja Halminen asianajaja Kai Kotiranta

Puolustus vetoaa HS:n Viestikoekeskus-jutussa tasavallan presidentin lausuntoon – tietoturva-asiantuntija: jutussa ei ollut mitään uutta

Presidentti Sauli Niinistö arvioi joulukuussa 2017, että Helsingin Sanomissa julkaistuissa Viestikoekeskusta koskevissa tiedoissa ei ehkä ollut mitään, joka olisi ”palohälytyksen aiheuttanut".

Kaius Niemi odottaa käsittelyn alkua.

HS:n entinen toimituspäällikkö kertoi kuulustelussa, että myös päätoimittaja sai tiedon Viestikoekeskus-jutusta ennen julkaisua

Päätoimittaja ei kiistä eikä vahvista sitä, että olisi saanut tiedon etukäteen. Keskusrikospoliisi luovutti tänään medialle Helsingin Sanomien Viestikoekeskus-uutista koskevan esitutkinta-aineiston.

Kuopion pääterveyaseman ilmoituskyltti rakennuksen katolla, jossa lukee Sosiaali- ja terveyskeskus

Kuopion sote-työntekijät antavat voimakasta kritiikkiä kaupungille tietoturvaloukkauksesta – kaupunki: Vahingonkorvauksia saa hakea

Useat tietoturvaloukkauksen kohteeksi joutuneet Kuopion kaupungin työntekijät vaativat tietoa siitä, keille henkilötiedot ovat levinneet.

Kuopion pääterveyaseman ilmoituskyltti rakennuksen katolla, jossa lukee Sosiaali- ja terveyskeskus

Uutta tietoa Kuopion kaupungin laajasta tietoturvaloukkauksesta: Sote-työntekijöiden henkilötiedot eivät ole vuotaneet eteenpäin

Yli sata Kuopion kaupungin työntekijää sai tuntemattomasta syystä sähköpostin liitteenä Excel-taulukon, joka sisältää tuhansien sote-työntekijöiden henkilötietoja.

Lapsia ja naisia al-Holin leirillä.

Poliisi keskeytti ulkoministeriön al-Hol-asiakirjojen tietovuotoa koskevan tutkinnan

Poliisin mukaan vuodettujen tietojen salassapidettävyydestä ei saatu selvyyttä.

FBI teki kotietsinnän Donald Trumpin Mar-a-Lago kartanoon Floridassa.

Trumpin varastohuoneen laatikot tutkinnan ytimessä – oikeusministeriö: Top secret -asiakirja lojui matolla

Yhdysvaltojen oikeusministeriö on kertonut saaneensa todisteita siitä, että salattujen asiakirjojen tutkintaa on yritetty todennäköisesti estää entisen presidentin Donald Trumpin kartanossa.

Helsingin Sanomien selvitys ilmestyi lauantain lehdessä 16. joulukuuta 2017

Todistaja: Helsingin Sanomien toimittaja paljasti toimitukselta salaa Puolustusvoimille, että lehdellä on hallussaan erittäin salaisia papereita

Puolustuksen mukaan Puolustusvoimilla oli puoli vuotta aikaa puuttua Helsingin Sanomien toimintaan, mutta silti tutkintapyyntö tehtiin vasta jutun julkaisun jälkeen.

Kaius Niemi oikeussalissa.

Syyttäjä: Helsingin Sanomien toimittajat tiesivät mahdollisesta rikosvastuusta ennen kuin julkaisivat tietoa sotilastiedustelun asiakirjoista

Syyttäjät vaativat Helsingin Sanomien toimittajille vähintään puolentoista vuoden ehdollista vankeusrangaistusta. Puolustus aikoo esittää, että kaikki julkaistut tiedot olivat saatavilla myös julkisista lähteistä.

STT:n logo ovessa.

STT varoitti entisiä ja nykyisiä työntekijöitään sähköpostilla: tietomurron tekijät saivat ehkä haltuunsa henkilötunnuksia ja osoitteita

Henkilökuntaa on ohjeistettu suojautumaan mahdollisilta väärinkäytöksiltä muun muassa omaehtoisella luottokiellolla.

STT:n logo ovessa.

Uutistoimisto STT:n verkkohyökkääjä on voinut saada haltuunsa tekstiviestiuutisten asiakastiedot – tilaajina yhteiskunnan johtohenkilöitä

STT:n tekstiviestiuutisten tilaajien joukossa on politiikan ja elinkeinoelämän johtohenkilöitä. STT:n toimitusjohtaja olettaa, että vain hyvin pieni osa tilaajien puhelinnumeroista on sellaisia, jotka eivät ole julkisesti saatavissa.

Mossack Fonseca

Panaman paperien vuotaja pelkää yhä Putinin kostoa: “On vaikeaa nähdä, että voisin kertoa nimeni ja olla turvassa”

Saksalainen Der Spiegel -lehti julkaisi harvinaisen haastattelun maailman suurimman tietovuodon tehneestä “John Doesta”.

Lähikuva isosta lasista, jossa lukee Päijät-Sote. Sisäänkäynnin ulko-ovi on puoliksi auki. Lahden sote-keskuksen sisäänkäynti.

Lifecare-järjestelmän vika aiheutti työntekijöiden henkilötietojen vuotamisen Päijät-Sotessa

Työntekijöiden henkilötunnuksia tulostettiin kirjeisiin, joissa lähetettiin asiakkaille heidän pyytämiään lokitietoja.

Uberin pääkonttori San Franciscossa.

Uusi tietovuoto: Uber kikkaili yritysverotuksella – ohjasi verottajaa keskittymään kuljettajiinsa

The Guardianille ja toimittajajärjestö ICIJ:lle vuodettujen asiakirjojen mukaan kyytivälitysyhtiö Uber hyödynsi veroparatiiseja välttääkseen kymmenien miljoonien edestä veroja.

Kuorma-auto, jonka kylki on peitetty Assangen luovutusta vastustavalla kuvalla.

Assangen luovutus Yhdysvaltoihin edessä – Australia ei vastusta kansalaisensa luovuttamista

Tietovuotaja Julian Assangella on vielä ensi viikko aikaa valittaa Britannian luovutuspäätöksestä. Australian johto kieltäytyy puuttumasta tapaukseen.

Sanna Marin Butšassa ukrainalaisen Segodnya-lehden Telegram-kanavallaan julkaisemassa kuvassa.

Viisi yleisön suosikkijuttua: Yle julkaisi kuvat uiguurien sorrosta ja selvitti, miltä Venäjän asevoimat Suomen lähellä oikeasti näyttävät

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle lukijoitamme eniten kiinnostaneita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Pekka Haavisto.

Ulkoministeri Haavisto pitää uusia paljastuksia uiguurien sorrosta huolestuttavina – "Otetaan huomioon myöskin meidän Kiinan suhteessamme"

Pekka Haaviston mukaan Suomi odottaa Kiinan vähemmistökansan tilanteesta ihmisoikeusvaltuutetun raporttia. Suomi pyrkii vaikuttamaan YK:n ja sen ihmisoikeusneuvoston kautta.

Kiinan vähemmistöalueilla pidätetyksi on joutunut myös hyvin nuoria ihmisiä.

Yle julkaisee ennennäkemättömät kuvat Kiinan uiguurien sorrosta – poliisilla käsky ampua, vanki kahlehdittu metalliseen "tiikerituoliin"

Tietovuoto sisältää tuhansien pidätettyjen kuvia ja mielivaltaisia pidätyssyitä. Se tarjoaa tähän asti laajimmat kuvatodisteet uiguurivähemmistön sorrosta vankileireillä Xinjiangissa.

valvontakamera kadun yllä, kadulla nainen mopon selässä

Raportti paljastaa suomalaisdiplomaatin ja kollegoiden häirinnän Kiinan uiguurialueella – aseistuneet poliisit saartoivat, käskettiin näyttämään puhelimet

EU-diplomaatit pyrkivät matkallaan keräämään tietoa uiguurien sorrosta Xinjiangissa. Kiinan vaatimukset diplomaattien puhelimien tutkimisesta rikkovat asiantuntijan mukaan kansainvälistä oikeutta.

Ilmakuva oligarkki Mikhail Fridmanin linnasta Lontoossa.

Kansainvälinen hanke paljastaa uutta tietoa Putinin lähipiirin ja Venäjän ex-ministereiden kätketystä varallisuudesta

Tutkivien toimittajien hanke paljastaa satojen venäläisten veroparatiiseihin kätkemiä varoja ja kiinteistöjä. Ylen MOT-toimitus on ainoa hankkeessa mukana oleva suomalainen media.

Grafiikkakuvitus, jossa taulunkehyksissä Vladimir Putin, Gennadi Timtsenko, Boris Rotenberg ja Roman Rotenberg. Taustalla punainen tapettikuvio.

Keitä ovat Putinin varakkaat ystävät?

Venäjän presidentti Vladimir Putinin valtakaudella monesta hänen ystävästään on tullut satumaisen rikas. Joillakin Putinin ystävistä on myös Suomen kansalaisuus. Keitä he ovat ja miten heidän käy talouspakotteiden myötä?

Närbild av bokstäver som bildar namnet på banken Credit Suisse. Bilden är från 6 april 2021.

Tietovuoto: Sveitsiläispankin syytetään säilyttäneen miljardien edestä rikollista ja hämäräperäistä rahaa

Kyseessä on laajin sveitsiläispankkiin liittyvä tietovuoto. Credit Suisse kiistää väitteet.

Facebookin tunnuksen päällä on Facebookin emoji-hahmoja. Monokkelihahmoinen hahmo muodostaa alleen verkon, jonka kautta tämän vaikutus välittyy useammalle mietteliäälle emoji-hahmolle. Kuvituskuva.

Facebookin jakonappi levittää misinformaatiota, mutta suomalaiset painavat sitä harvoin

Ylen haltuunsa saamista asiakirjoista selviää, että suomalaiset jakavat laiskasti Facebook-sisältöjä eteenpäin. Syynä voi olla se, että meiltä puuttuvat poliittiset ”hyper-tuottajat” ja medialukutaitomme on maailman kärkeä.

Facebookin tunnus näytöllä, jonka lasi on rikki. Kuvituskuva.

Lähes 27 000 sivua sisäisiä asiakirjoja paljasti Facebookin ongelmat – tästä on kyse massiivisessa tietovuodossa

Facebook-papereiksi nimetty tietovuoto koostuu erilaisista raporteista, muistioista ja yhtiön sisäisistä keskusteluista. Vuodon seurauksena Facebookin toiminnasta on käynnistetty useita tutkimuksia.

Hattulan Parolan uuden koulurakennuksen tontti kuvassa vasemmalla

Parolan yhteiskoulun valmistumisen aikataulusta erilaiset näkemykset – Hattulan kunta epäilee tietovuotoa koulusuunnitelmista

Hattulan kunnan johdon ja Parolan uuden koulurakennuksen urakoitsijan käsitykset koulun valmistumisaikataulusta poikkeavat toisistaan. Koulusuunnitelmiin liittyy myös kunnan tekemä tutkintapyyntö.

Helsingin Sanomien selvitys ilmestyi lauantain lehdessä 16. joulukuuta 2017

Kolme Helsingin Sanomien toimittajaa sai syytteen Puolustusvoimien salaisten paperien julkaisemisesta – toimittajia uhkaa vankeusrangaistus

Puolustusvoimien Viestikoekeskuksesta kertovan jutun kirjoittamisesta ja julkaisusta vastaavat toimittajat kiistävät rikoksen. Päätoimittajaa ja toimituspäällikköä asiassa ei syytetä.

Ammattihakkeri Laura Kankaala kurkistaa sälekaihtimien takaa. Tietoturva-alan ammattilainen.

Hakkerin tietoisku: Varo identiteettivarasta!

Videolla Laura Kankaala neuvoo keinoja varkaan torjumiseen.

Ammattihakkeri Laura kankaala pitelee käsissään isoja pihtejä.

Hakkerin tietoisku: Miten salasanasi murretaan?

Videolla Laura Kankaala avaa rikollisten toimintatapoja.

Kolme kuvaa Onni Sarmasteen somesta.

Disgraced face mask dealer surfaces in Pandora Papers

Onni Sarmaste, known for a botched face mask deal with the state, was found in the Pandora Papers offshore data leak.

MOT:n toimittajat Minna Knus-Galán ja Jyri Hänninen, taustalla teksti Pandoran paperit

Suojeleeko Yle Pandoran papereista löytyneitä päättäjiä? Tietovuodosta liikkuu vääriä väitteitä

Uusi tietovuoto on herättänyt kysymyksiä ja vääriä väitteitä. Ylen MOT-toimituksen toimittajat Jyri Hänninen ja Minna Knus-Galán käyvät niitä läpi tässä jutussa.

mot nostokuva

Ylen visualisointi esittelee Pandoran papereiden suomalaiset pähkinänkuoressa

Millaisia ovat Pandoran papereiden suomalaiset? Kokosimme tähän juttuun heidän taustatietonsa: iän, sukupuolen, asuinpaikan sekä ulosotto- ja rikostaustan.

Kolme kuvaa Onni Sarmasteen somesta.

Pandoran paperit paljastaa maskikauppias Onni Sarmasteen veroparatiisiyhtiöt – Suomessa nollatulot, rahasiirtoja Brittiläisille Neitsytsaarille ja käteisnostoja luottokortilla

Liikemies Onni Sarmaste sanoo, ettei muista mitään kahdesta veroparatiisiyhtiöstään. Häntä epäillään tällä hetkellä törkeästä petoksesta liittyen Huoltovarmuuskeskuksen maskihankintoihin koronakriisin alussa.

Andrej Babis vaaliväittelyssä 6. lokakuuta.

Pandoran papereiden paljastukset varjostavat Tšekin vaaleja – miljardööri Andrej Babišin puolueen johto kaventunut ennen h-hetkeä

Tšekissä äänestetään parlamenttivaaleissa perjantaina ja lauantaina. Pääoppositiopuolueet ovat ilmoittaneet, että ne eivät tee yhteistyötä nykyisen pääministeri Babišin kanssa.

Kaj Hed, päällään Angry Birds -huppari, taustalla Rovio-teksti

Angry Birds -sijoittajalla Kaj Hedillä oli veroparatiisiyhtiöitä – hän selittää asiaa juristien neuvoilla: ”Minä en näistä asioista ymmärtänyt”

Juristit "vetivät välistä ja lypsivät", kun sijoittaja Kaj Hed siirsi omaisuutensa veroparatiisiin. Hed on yksi valtavasta tietovuodosta löytyvistä suomalaisista. Omistusjärjestelyissä ei MOT:n selvitysten perusteella ole mitään merkkejä lain rikkomisesta.

MOT:n toimittajat Minna Knus-Galán ja Jyri Hänninen, taustalla teksti Pandoran paperit

Analyysi: Poliitikot lupasivat kitkeä veroparatiisit – mutta tietovuoto Pandoran paperit paljastaa, miten he ryntäsivät itse niiden asiakkaiksi

Tietovuotojen tarinan kaari on tuttu. Kauhistelua, paheksuntaa ja lupauksia veroparatiisien kitkemisestä. Mutta muuttuuko tälläkään kertaa mikään, kysyvät Pandoran papereiden -tietovuotoa tutkineet Ylen MOT-toimituksen toimittajat Minna Knus-Galán ja Jyri Hänninen.

Puolustusministeriön rakennus Eteläiseltä Makasiinikadulta kuvattuna

Varakkaat ulkomaalaiset välttelevät kiinteistökauppojen valvontaa ostetulla passilla – tiedossa kymmenkunta tapausta

Puolustusministeriö pitää silmällä ulkomaalaisten kiinteistökauppoja Suomessa. EU-kansalaisuuden ostaneiden ei kuitenkaan tarvitse hakea ministeriöltä lupaa kauppoihin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle