Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Miten Mario Balotellin ura on ajautunut näin rajuun syöksykierteeseen? Maailman huipulta kadonnut kohupelaaja sai pelastusrenkaan Berlusconilta: "Vihoviimeinen sauma"

Interissä, Manchester Cityssä, Milanissa ja Liverpoolissa pelannut Mario Balotelli edustaa nyt Serie B:ssä pelaavaa AC Monzaa.

Ferrari-fanien kovat odotukset Italiassa: ”Kaksoisvoitto tähtäimessä”

Kisatunnelma Monzassa on huipussaan. Punanuttuiset Ferrari-fanit odottavat italialaistallin kotiradalla vain yhtä asiaa: menestystä.

”Toivomme Kimin voittoa, hän on meille pyhä maailmanmestari” – Yle tutustui kisatunnelmiin Italian GP:ssä Monzassa

Monzan osakilpailu on monella tapaa ainutlaatuinen Formula 1 –sarjassa. Se on radoista nopein ja osakilpailuista perinteisin. Monzassa on takuulla myös F1-sarjan intohimoisimmat fanit, eli Ferrarin ”tifosot”.

Legendaarinen F1-kisa säilyttämässä paikkansa kalenterissa - "Toivottavasti he pystyvät toteuttamaan tämän"

Monzan osakilpailun rahoitus nytkähti eteenpäin, kun Italian lainsäätäjät hyväksyivät sijoittamisen kisaan.

Milan-legenda Costacurta odottaa HJK:n kohtaamista

Milan Glorien Alessandro Costacurta odottaa innolla HJK-ryhmän kohtaamista.

Suomalaiset ulkona Italian mitalipeleistä

Suomalaispelaajia ei nähdä tänä keväänä Italian lentopalloliigan mitalipeleissä. Parhaasta sijoituksesta pelaa Monzan Konstantin Shumov, joka taistelee Challenge cupin paikasta ja liigan sijoista 5-8.

Shumovin Monza voitti ensimmäisen välierän

Ainoana suomalaisena lentopallon Eurocupeissa enää mukana olevan Konstantin Shumovin italialaisjoukkue Monza otti makean kotivoiton CEV-cupin välieräavauksessa Moskovan Dinamosta 3-2 (23-25, 25-21, 25-22, 18-25, 15-12).

Lehtonen taas loistoiskussa Italiassa

Riikka Lehtosen edustama Piacenza kukisti Novaran 3-0 Italian naisten lentopallon A1-liigassa. Suomalainen oli koko kentän tähti tehden ottelussa peräti 22 pistettä.

Shumovin joukkue taisteli pisteen rampanakin

Konstantin Shumovin italialaisjoukkue Monza kiusasi isäntäjoukkue Maceratan viiteen erään huolimatta suurista kokoonpanovaikeuksista. Hakkuri Mauro Gavotto oli vatsataudissa, yleispelaaja Milos Nikicin niska krampissa ja Sean Ronney loukkaantui aamutreeneissä.

Sammelvuo pääsi irti A1-liigassa

Lentopallomaajoukkueen kapteeni Tuomas Sammelvuon asema italialaisjoukkue San Giustinossa parani olennaisesti, kun seura myi argentiinalaistähtensä Facundo Conten. Sammelvuo pääsikin heti irti Mikko Eskon Modenaa vastaan ja saaliina oli arvokas sarjapiste vieraskentältä.

Shumovilla maukas ilta Monzassa

Konstantin Shumovin Monza otti makean voiton lentopallon Italian A1-liigassa, kun se kaatoi kotonaan mahtiseura Trevison komeasti 3-0 (25-20, 26-24, 30-28). Monza on liigassa hienosti viidentenä ja Treviso pykälää ylempänä.

LENTOPALLO: Shumovin Monzalle makea voitto

Konstantin Shumovin italialaisjoukkue Monza palasi voittojen tielle kolmen hävityn pelin jälkeen. Monza kukisti lentopallon A1-liigassa kotonaan Piacenzan 3-0 (25-22, 25-23, 25-20).

Eskon Modena kaatoi Berruton Maceratan

Lentopallon Italian A1-liigassa Modena nappasi makean kotivoiton Maceratasta 3-2 (15-25, 25-21, 23-25, 26-24, 15-13). Suomalaisittain ottelu oli mielenkiintoinen siksi, että Modenan siivitti voittoon maajoukkueen passari Mikko Esko ja Maceratan päävalmentajana toimii maajoukkueluotsi Mauro Berruto.

Eskon Modena koulutti Oivasen Forlia

Mikko Eskon Modena antoi löylytyksen Matti Oivasen sarjajumbolle Forlille Italian lentopalloliigassa. Modena haki pisteet Forlista erin 0-3 (23-25, 19-25, 22-25).

Shumovin tehoilta siivitti Monzan voittoon

Lentopallomaajoukkueen keskitorjuja Konstantin Shumov iski tehokkaasti, kun miehen Italian A1-liigaseura Monza otti tärkeän vierasvoiton. Toinen liigan keskikastin joukkue Treviso jäi Monzan jalkoihin luvuin 1-3 (23-25, 25-23, 21-25, 15-25). Shumov iski 13 syötöstä 10 pistettä ja otti myös kaksi tappotorjuntaa.

Siltalalle ja Sivulalle uusi työnantaja

Lentopallomaajoukkueen aloitusseitsikon molemmat yleispelaajat vaihtavat seuraa ensi kaudeksi. Antti Siltala vaihtaa Turkin liigan SGK Ankaran Puolan liigan Delecta Bydgoszcziin ja Urpo Sivula Italian A1-liigan Monzan A2-liigan Edilesse Cavriagoon.

Lentopallomiehet metsästämään EM-kisapaikkaa

Miesten lentopallomaajoukkueen kesän ensimmäinen todellinen haaste on EM-karsinnat ja niistä ensi vuonna Tsekeissä ja Itävallassa järjestettävään lopputurnaukseen pääseminen. Miehet hakevat kolmatta perättäistä lopputurnauspaikkaa Moskovan 2007 ja Istanbulin 2009 jatkeeksi.

Oivasen kausi tappiota vaille katastrofi

Italian lentopalloliigan puolivälierät jatkuivat maanantai-iltana suomalaisittain mollivoittoisesti. Sekä Matti Oivasen Piacenza että Mauro Berruton valmentama ja Urpo Sivulan sekä Jari Tuomisen miehittämä Monza hävisivät ottelunsa. Molemmat joukkueet ovat seuraavassa ottelussa selkä seinää vasten.

Eskon Modena kavensi Italian puolivälierät

Passari Mikko Eskon italialaisjoukkue Modena jatkaa taisteluaan maan lentopalloliigan pudotuspeleissä. Modena kukisti kolmannessa puolivälierssä Maceratan 3-2 (21-25, 25-22, 14-25, 25-23, 15-11) ja kavensi voitot 1-2:een.

Berruton Monza voitokas, Oivasen Piacenzalle tappio

Pääsiäinen ei hiljentänyt Italian lentopalloliigan kiihekässä vaiheessa olevia pudotuspelejä. Suomen maajoukkueen päävalmentajan Mauro Berruton ohjastama Urpo Sivulan ja Jari Tuomisen Monza otti makean 3-0- voiton toisessa puolivälieräottelussa Trevisosta, kun taas Matti Oivasen Piacenza hävisi omassa sarjan avauksessaan Cuneolle 0-3.

Eskolle toinen puolivälierätappio Italiassa

Passari Mikko Eskon Modena on selkä seinää vastaan Italian lentopalloliigan puolivälierissä hävittyään niukasti toisen ottelun Maceratalle vieraissa 2-3 (25-21, 21-25, 18-25, 25-21, 11-15). Macerata johtaa otteluvoitoin 2-0, ja välieräpaikka on sille katkolla ensimmäisen kerran sunnuntaina Modenassa.

Monzalle niukka avaustappio Italian puolivälierissä

Mauro Berruton valmentama Monza käsi Italian lentopalloliigan puolivälierien avauksessa niukan vierastappion Trevisolle 2-3 (20-25, 21-25, 25-22, 25-22, 11-15). Urpo Sivulan ja Jari Tuomisen rooli Monzan paidassa oli niukka, Sivula piipahti kaksi kertaa kentällä syöttämässä ja Tuominen ei kertaakaan.

Esko pettyi pudotuspeliavaukseen Italiassa

Mikko Eskon taival Italian lentopalloliigan pudotuspeleissä alkoi yskien, kun suomalaisen joukkue Modena kärsi kotitappion Maceratalle 1-3 (23-25 25-20 19-25 23-25). Modena oli runkosarjassa neljäs ja Macerata viides.

Shumovin torjuntatilaston voitto ei pelastanut Loretoa

Suomalaisten tunteet löivät laidasta laitaan Italian lentopalloliigan A1:n runkosarjan päättyessä sunnuntaina. Synkimmät tunnelmat olivat keskitorjuja Konstantin Shumovilla, jonka loistokausi ei pystynyt auttamaan Loretoa sarjapaikan säilyttämisessä.

Shumovin kauden kohtalo päätöspelin varassa

Erinomaisen kauden pelanneen keskitorjuja Konstantin Shumovin italialaisjoukkue Loreton kauden pelastuminen jää kiinni A1-liigan päätöskierroksen ottelusta. Joukkue taistelee viimeisestä säilyjän paikasta Forlin kanssa sunnuntaisella päätöskierroksella.

Monzalle jo kahdeksas voitto putkeen

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentajan Mauro Berruton ohjastama Monza on hurjassa vireessä. Urpo Sivulan ja Jari Tuomisen edustama joukkue otti jo kahdeksannen perättäisen voittonsa A1-liigassa, kun se nousi 0-2- tappiolta 3-2- voittoon Trevisoa vastaan.

Oivasen Piacenzan vaikeudet jatkuvat

Keskitorjuja Matti Oivasen edustama hallitseva Italian lentopallomestari Piacenza on kaukana toivotusta vireestä. Vaikka joukkue taistelikin itsensä juuri CEV-cupin lopputurnaukseen, ei maan liigassa mene todellakaan hyvin. Piacenza hävisi nyt vieraissa Trevisolle 0-3 (21-25, 26-28, 23-25) ja Treviso pudotti mestarit samalla kuudennelle tilalle. Ero voittoputkessa olevaan Berruton ja suomalaiskaksikon Monzaankin on supistunut vain kahteen pisteeseen.

Berruton ja suomalaiskaksikon voittoputki sai jatkoa

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentajan Mauro Berruton johtama Monza on yltänyt komeaan voittoputkeen Italian A1-liigassa. Urpo Sivulan ja Jari Tuomisen edustama joukkue otti jo kuudennen perättäisen liigavoittonsa kukistamalla vierailleen Maceratan 3-1 (25-21, 14-25, 27-25, 25-20).

Tonneittain öljyä valunut jokeen Italiassa

Pohjois-Italiassa Lombardian alueella jokeen on päässyt useita tonneja öljyä. Viranomaisten mukaan vuoto on seurausta sabotaasista entisellä öljynjalostamolla.

Shumov loistaa - joukkue ei

Italialaisseura Loretoa edustavan suomalaispelaaja Konstatin Shumovin joukkueen ahdistus jatkuu. Loreto on onnistunut voittamaan yhdestätoista viime ottelustaan vain yhden. Koko liigan torjuntatilastoa johtavan Shumovin seura joutuukin kevään koittaessa taistelemaan sarjapaikastaan todella tiukasti.

Esko: Pitkästä aikaa hyvä peli joukkueelta

Mikko Esko loisti tyytyväisyyttään Modenan palattua pelillisesti hyvälle tasolle ja Trevison kaaduttua Italian lentopallon A1-liigassa 3-1 (21-25, 25-23, 35-33, 25-23). Joukkueiden kohtaaminen on Italian lentopallon suuria derbyjä ja nytkin Pala Panini-halliin oli ahtautunut 4300 katsojaa.

Berruton Monza vei voiton Eskosta

Suomen lentopallomaajoukkueen päävalmentajan Mauro Berruton valmennuksesta vuosien aikan paljon nauttimaan päässyt Mikko Esko joutui tunnustamaan italialaisvelhon paremmakseen tällä kertaa A1-liigan kamppailussa. Berruton valmentama Monza löi Esko Modenan 3-1 (27-25, 16-25, 25-22, 25-15).

Mikko Esko päätti vuoden komeasti

Lentopallovuosi 2009 päättyi suomalaisittain onnellisimmin Mikko Eskon osalta, kun hän johti joukkueen Modenan Italian Cupin lopputurnaukseen. Muita suomalaisia ei Final Fourissa 30. tammikuuta nähdä, kun Matti Oivasen ja kaksikon Jari Tuominen-Urpo Sivula tie katkesi puolivälieriin.

Suomalaiset eivät loistaneet Italian kentillä

Suomalaisten mieslentopalloilijoiden vuoden viimeinen kierros Italian lentopalloliigassa ei ollut kovinkaan ruusuinen. Vain Mikko Esko poistui pelanneista suomalaisista kentältä voittajana. Voitto toki merkittiin myös Matti Oivasen Piacenzalle, mutta keskitorjujaa ei kentällä nähty.

Olli Kunnari sytkärisateessa

Kreikan lentopalloliigan suomalaispelaajien seurojen Olympiakosin ja PAOK:n suunta on viime aikoina ollut päinvastainen. Siinä kun Olli Kunnarin Olympiakos on löytänyt peliinsä hyvän voitokkaan vireen, on Matti Hietasen ja Olli-Pekka Ojansivun PAOK joutunut tappioputkeen.

Eskon passit kaatoivat hallitsevan mestarin

Mikko Esko palkittiin toistamiseen tällä kaudella kentän parhaana pelaajana Italian lentopalloliigassa A1:ssä. Tällä kertaa maajoukkuepassari johti Modenan todella makeaan 3-1 (25-14, 25-22, 20-25, 35-33)-vierasvoittoon keskitorjuja Matti Oivasen hallitsevasta mestarijoukkueesta Piacenzasta.

Shumov torjuntatilaston kärkimiehenä Italiassa

Loreton Konstantin Shumov jatkaa Italian A1-lentopalloliigan torjuntatilaston kärkimiehenä, vaikka sunnuntaina ei suomalaisen keskitorjujan kouriin palloja Perugiassa pysähtynytkään. Shumovin saalis on yhdeksässä ottelussa ollut 31 torjuntaa. Sillä 24-vuotias Shumov pitää kärkipaikkaa yhden erolla ennen Monzan Simone Butia ja Vibo Valentian Luca Tencatia.

Shumovin joukkuekaverit auto-onnettomuudessa

Italian A1-lentopalloliigassa pelaavan Konstantin Shumovin kaksi joukkuekaveria olivat perjantaina pahassa auto-onnettomuudessa. Molemmat selvisivät onnettomuudesta hengissä, mutta auto vaurioitui pahasti.

Shumov palkittiin kentän parhaana

Keskitorjuja Konstantin Shumovin paluu viime kauden kotikaupunkiin Vibo Valentiaan oli henkilökohtaisesti komea, mutta hänen joukkueelleen Loretolle pieni pettymys. Suomalainen palkittiin kentän parhaana pelaajana, kun Vibo Valentia lopulta nousi Italian A1-lentopalloliigan voittoon vierailija Loretosta 3-2 (36-34, 21-25, 25-22, 23-25, 15-11).

Esko Italian "suomalaisottelun" voittaja

Passari Mikko Esko poistui ainoana suomalaisena voittajana kentältä Modenan isännöityä Italian lentopalloliigassa Monzaa. Verkon toisella puolella Jari Tuominen ja Urpo Sivula joutuivat tunnustamaan isännät paremmaksi joukkueen päävalmentajan Mauro Berruton oivista kuvioista huolimatta.

Oivasen Piacenza palasi voittokantaan

Italian lentopalloliigan mestarisuosikkeihin kuuluva Matti Oivasen joukkue Piacenza palasi kahden tappion jälkeen voittojen tielle keskiviikon kierroksella. Piacenza kylvetti vieraskentällä Vibo Valentian 3-0 (25-20, 25-17, 25-21).

Esko loisti kentän parhaana

Passari Mikko Eskon viides kausi maailman kovimmassa lentopalloliigassa Italian A1:ssä on saanut komean alun. Keskiviikkona suomalainen palkittiin kentän parhaana Modenan ottaessa kotonaan PalaPanini-areenalla 3-0 (25-16, 25-16, 25-23) -voiton Latinasta.

Mikko Eskolla loistava viikonloppu

Lentopallomaajoukkueen passarin Mikko Eskon sunnuntai sujui mukavissa merkeissä, kun suomalainen johti italialaisjoukkue Modenan kauden avausvoittoon Veronassa suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-18, 25-23, 25-18).

Eskon ja Berruton Montichiari löi vieraissa Piacenzan

Lentopalloilija Mikko Eskon joukkue Montichiari palasi voittojen tielle Italian pääsarjassa Serie A1:ssä. Tiukassa vierasottelussa Suomen maajoukkuepassari Esko johti seuransa voittoon Piacenzassa numeroin 3-1 (24-26, 26-24, 25-22, 25-22).

Esko kolmannen kerran Italian All Stars -peliin

Suomen lentopallomaajoukkueen ykköspassari Mikko Esko on valittu jo kolmannen kerran Italian A1-liigan All Stars -otteluun, jossa Italian omat tähtipelaajat kohtaavat muun maailman pelaajista kootun yhdistelmän.

Nuori Jarno Saarinen jäi suomalaisen moottoripyöräilyn legendaksi

Rata-ajon maailmanmestari kuoli vain 27 vuotiaana.