Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tieltä suistumisia, kaatuneita puita, jumissa olleita rekkoja: keskiviikon lumimyräkkä työllisti pelastuslaitosta

Onni lukuisissa onnettomuuksissa oli, että vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin.

Rekat pysäyttivät liikenteen Joensuun ja Varkauden välillä

Pohjois-Karjalaan annettiin keskiviikkona varoitus huonosta tai erittäin huonosta ajokelistä. Ennuste konkretisoitu valtatiellä 23, jossa mäkeen jääneet rekat katkaisivat tien.

Selfien ottaminen Kolilla yhä turvallista – kansallispuiston liukkaalta kalliolta suistunut ja viisi metriä pudonnut on harvinainen tapaus

Vaikka retkeilyn suosio on kasvanut, maastossa ei ole tapahtunut aiempaa enempää onnettomuuksia ainakaan Pohjois-Karjalassa. Esimerkiksi Kolilla on kirjattu vain puolenkymmentä ihmisen pelastustehtävää viiden vuoden aikana.

Kaupat eivät Itä-Suomessa saa kaikkea tavaraa joulumyyntiin – pula-ajan joulusta ei ole kuitenkaan pelkoa

Kaupoissa ei tiedetä tarkkaan, milloin ulkomailta tilatut joulutavarat saapuvat hyllyihin. Seurasimme suorassa lähetyksessä, etenevätkö joulukaupan valmistelut normaalisti juuri remontoidussa Kuopion Prismassa.

Olli Riikonen hakee eroa Tohmajärven kunnanjohtajan virasta

Riikonen on toiminut Tohmajärven kunnanjohtajana vuodesta 2005 lähtien. Hän on ollut virkavapaalla maaliskuusta 2021 saakka hoitaakseen määräaikaista asiantuntijatehtävää Kuntaliitossa.

Joensuun seurakunnassa sateenkaaritoiminnalle kirjattiin viralliset periaatteet – aloitteen tekijänä piispa

Sateenkaaritoiminnalla halutaan edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hengellistä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Nuoria oli tarkoitus patistella koronarokotukseen – Siun sote ei saanut muistutusviestejä lähetettyä

Tekstiviestien oli määrä lähteä kaikille 20–24-vuotiaille, mutta teknisten ongelmien takia viestejä ei saatu lähetettyä.

Pekkalan kulttuurimiljöön säilyttämiseksi tehty kuntalaisaloite luovutettiin Joensuun kaupungille

Aloiteen allekirjoitti määräaikaan mennessä hieman yli 800 henkilöä. Allekirjoittaneiden pelkona on, että kaupunki laittaa alueen myyntiin.

Pohjois-Karjalaan tulossa hyvä kirjavuosi

Yksi syksyn uutuuskirjoista on joensuulaisen Jutta Tynkkysen Pronssinen samurai, joka on Etsivätoimisto Mysteeri -salapoliisisarjan kuudes osa.

Aluevaaleissa saa asettua ehdolle vaikka sote-kuntayhtymien ylin johto – ongelmia voi seurata, jos sijoittuu hyvinvointialueella vastuullisiin tehtäviin

Ensimmäisissä aluevaaleissa on kuntavaaleihin verrattuna laaja oikeus asettua ehdolle. Vaalikelpoisuutta ei rajoiteta kuntayhtymien johtohenkilöiltäkään, mutta tilanne voi muuttua hyvinvointialueella.

Itäsuomalaiset ovat ottaneet koronarokotteita länsisuomalaisia innokkaammin

Kaikkein eniten koronarokotteita on annettu yli 50-vuotiaille. Heillä rokotuskattavuus ensimmäisen annoksen osalta on jo yli 90 prosenttia.

Retkeilijä loukkaantui Kolin kansallispuistossa pudottuaan kalliolta

Pudotus oli noin viisi metriä. Loukkaantunut henkilö kuljetettiin mönkijällä pois maastosta ja vietiin tarkempiin tutkimuksiin.

Polvijärven talous- ja hallintojohtajan virkaan yhteensä kahdeksan hakijaa

Talous- ja hallintojohtajan hakua jatkettiin ensimmäisen kierroksen jälkeen. Toinen hakukierros päättyi 17. lokakuuta.

Kelluun ilmalaiva on tehnyt jo kaupallisia lentoja

Toimitusjohtaja Jouni Lintu kertoo, että erilaiset ilmailuluvat aiheuttavat paljon työtä.

Savo-Pielisen alueen jätemaksuihin esitetään korotuksia

Esityksen mukaan sekajätteen tyhjennysmaksut nousevat noin seitsemän prosenttia. Syynä on etenkin kuljetuskustannusten nousu.

Vene kaatui kovassa aallokossa Viinijärvellä: kaksi miestä oli veden varassa noin 50 minuuttia

Vene kaatui lähellä Koiraluotoa, Outokummun ja Liperin rajalla. Paikalle hälytettiin useampi pelastusyksikkö, ensihoitoyksiköitä ja lääkärihelikopteri.

Itä-Suomessa väljimmin asutaan Vesannolla, Rääkkylässä ja Tervossa, ahtaimmin Kuopiossa ja Joensuussa

Asumisen tilastot kertovat, että vähiten neliöitä asukasta kohti Savo-Karjalan alueella on maakuntakeskuksissa. Maaseutumaisissa kunnissa asuintilaa voi olla jopa kymmenen neliötä enemmän per ihminen.

Näyttää graffitilta, mutta on tehty villalangasta – some nosti vanhan käsityötekniikan suosioon

Tuftaaminen on kirjontaa muistuttava tekniikka, jolla saa nopeasti aikaan ryijymäistä pintaa. Se on noussut käsityöharrastajien suosioon ympäri maailman.

Keski-Suomen kielteinen päätös kaatoi kohutun Aster-hankkeen – Marina Kinnunen: En näe, että tässä tilanteessa olisi voittajia

Paljon vastustusta herättänyt ja kalliiksi arvosteltu Aster-potilastietojärjestelmä on kaatunut lopullisesti. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin valtuusto päätti perjantaina asiasta. Päätöksen myötä Aster kuopataan myös Vaasan sairaanhoitopiirissä.

Satojen miljoonien Aster-hankinta kaatui – Keski-Suomen sairaanhoitopiirin valtuusto hautasi potilastietojärjestelmän

Uutta asiakas- ja potilastietojärjestelmää ovat olleet hankkimassa yhdessä Pohjois-Karjalan Siun sote, Keski-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirit sekä Etelä-Savon sote-kuntayhtymä Essote. Hankinta olisi edellyttänyt yksimielisyyttä, joten Keski-Suomen kielteinen päätös kaataa Asterin oston kaikilta osapuolilta.

Joensuun Latu liikuttanut ihmisiä jo 70 vuotta

Yhdistyksen puheenjohtaja Marjatta Partanen kertoo, että nykyisin monet lähtevät koko perheen voimin mukaan toimintaan..

Lieksan kaarisillan yllä on yhä purkutuomio

Lieksan kiistellyt siltasuunnitelmat etenevät asemakaavojen tasolla. Tarkentuneissa piirustuksissa kaarisilta esitetään yhä purettavaksi.

Pogostantautivuodesta tulossa pahin kahteen vuosikymmeneen: Suomessa varmistunut jo 467 tartuntaa

THL:n tartuntatautirekisterin mukaan pogostantautia on nyt eniten Pohjois-Savossa, Keski-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Joensuun Hammaslahden julma henkirikos siirtyy syyttäjälle

Huhtikuussa Hammaslahdessa surmattiin raakaa väkivaltaa käyttäen 80-vuotias mies. Murhana tutkitun tapauksen esitutkinta on valmis ja siirtyy syyteharkintaan.

Tekniikan alan koulutuksen käynnistämiseen Itä-Suomen yliopistossa vahva tuki alueen kauppakamareilta ja elinkeinoelämältä

Kuopion alueen ja Pohjois-Karjalan kauppakamarit puoltavat yhteisessä kannanotossaan tekniikan alan koulutuksen aloittamista Itä-Suomen yliopistossa. Kannanotto luovutettiin Savo-Karjalan kansanedustajille torstaina Helsingissä.

Exel Composites perustamassa yhteisyrityksen paikallisen yhtiön kanssa Intiaan

Perustettavan yhteisyrityksen kerrotaan tavoittelevan merkittävää liiketoiminnan kasvua erityisesti tuulivoima-, kuljetus- ja telekommunikaatioaloilla Intiassa.

Joensuun kaupunginteatterissa jännitetään keväällä

Joensuun teatterikevättä luonnehtii jännitys. Lavalla nähdään muun muassa kotimainen kantaesitys klassikkoteoksesta Fahrenheit 451. Koko perheen seikkailussa viilettää puolestaan vampyyri.

Liperi myönsi luvan kiistellylle Härkinvaaran louhokselle

Ruotsalainen Peab Industri aikoo louhia seuraavien 15 vuoden aikana noin 600 000 kuutioita kalliota.

Suomen eteläisin ulkolatu avattiin Kontiolahdessa – Purun alla talven yli säilötty lumi kestää säätä paremmin kuin oikukas luonnonlumi

Hiihtokausi käynnistyy Pohjois-Karjalassa pallomaisen tykkilumen turvin. Se peittoaa luonnonlumen ainakin varmuudellaan, sanoo kemian tohtori ja voideyhtiön toimitusjohtaja Esa Puukilainen.

Aluevaaleissa on äänestyspaikkoja hyvin samaan tapaan kuin kuntavaaleissa

Kunnissa tehdään näinä aikoina päätöksiä, missä sijaitsevat äänestyspaikat tammikuun aluevaaleissa. Moni kunta menee samoilla paikoilla kuin kesän kuntavaaleissa, mutta muutoksiakin tapahtuu.

Joman naiset saavat uuden pelinjohtajan – Arttu Jurvakainen siirtyy Joensuuhun Kajaanista

Jurvakainen on toiminut pelinjohtajana alemmilla sarjatasoilla. Hän siirtyy Jomaan kolmivuotisella sopimuksella.

Keväällä perustettiin 330 hehtaaria valkoposkihanhien omia peltoja – hanhipellot auttoivat viljelystuhojen ehkäisyssä, lasertykistä vähemmän iloa

Valkoposkihanhien aiheuttamien vahinkojen torjunnassa on kokeiltu yhdistelmää, jossa hanhet saavat olla yhtäällä rauhassa, mutta toisaalla niitä on karkotettu. Keinoina ovat olleet ihmisvoimin hätistely, lasertykit ja ampuminen.

Binderholz on sopinut kaupoista Britannian suurimman sahateollisuusyhtiön kanssa

Yrityskauppa on määrä viedä loppuun vielä tänä vuonna. Yritysoston jälkeen Binderholzista tulee Euroopan suurin saha- ja puunjalostusteollisuuden yritys.

Kunta odottaa vakuutusyhtiön päätöstä palaneesta Herajärven leirikeskuksesta

Retkeilykeskuksen päärakennus tuhoutui tulipalossa toukokuun lopulla. Sen mukana paloi retkeilykeskuksen kahvila-ravintola.

"Pääasia, että nyt loppuu alan kurittaminen", sanoo Ilosaarirockin järjestäjä – koronapassi herättää toivoa Itä-Suomessa, vaikka se tuleekin myöhässä

Koronapassi ollaan ottamassa Suomessa käyttöön lauantaina. Sille löytyy kannatusta myös Itä-Suomessa, jos rajoituksiin joudutaan vielä palaamaan.

Pikkujoulukauteen on ladattu ravintoloissa poikkeuksellisen kovat odotukset – paikoin varauksia tehty ennätysmäärä

Ravintoloissa odotetaan pikkujoulukautta kaksijakoisin mielin. Alan etujärjestön kyselyssä noin 40 prosenttia uskoo ennätykselliseen vilkkauteen. Itä-Suomessa tilat ovat jo vähissä isoille ryhmille.

Korona-ajan lemmen tilastoa: Joensuussa on alkuvuonna solmittu 94 avioliittoa, Rääkkylässä ei ainuttakaan

Kuluvan vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden saldo Pohjois-Karjalassa: 176 solmittua avioliittoa ja 138 avioeroa.

Nurmeslainen mies otettu kiinni kaupungintalolle tehdystä pommiuhkauksesta epäiltynä

Mies otettiin kiinni tiistaina iltapäivällä. Häntä epäillään perättömästä vaarailmoituksesta.

Enon rautakarhu halutaan nyt elävänä kiinni ennen talviunia – suurpetoasiantuntija: "Tietyn karhuyksilön löytäminen luonnosta on vaikeaa"

Loukkaantunutta karhuemoa jäljitetään jälleen Pohjois-Karjalassa. Emokarhua yritetään saada nukutusnuolen ulottuville ruualla, mutta se ei välttämättä ole tottunut käymään houkuttimilla.

Liperissä lapsi voi saada kausi-influenssarokotteen päiväkodissa

Lapsia rokotetaan päiväkodeissa marraskuussa. Rokotteita annetaan lasten hakemisen yhteydessä.

Ministeri Krista Mikkonen hyppää maahanmuuton, poliisin ja sisäisen turvallisuuden vartijaksi – "Hyvin uudenlainen kenttä nykyiseen verrattuna"

Reilut kaksi vuotta ympäristö- ja ilmastoasioihin ministerinä syventynyt Krista Mikkonen (vihr.) saa seuraavaksi vastuulleen kosolti turvallisuusasioita, kun siirtyy sisäministeriksi.

Nurmeksen kaupungintalosta ei löytynyt räjähteitä – talo evakuoitiin pommiuhan takia tiistaiaamuna

Poliisi kertoo, että kaupungintalo on tarkastettu, eikä mitään räjähteisiin viittaavaa löytynyt. Varotoimet on purettu ja liikenne sujuu normaalisti.

Kaikkea puutaidetta ei tehdä moottorisahalla – italialaistaiteilija rakensi itärajalle kolmemetrisen Suomen leijonan puujämistä

Kasa käppyräisiä kantoja, oksia ja polttopuita oli puutaiteilijalle materiaalia, josta syntyi tohmajärveläiseen metsään Suomen leijona. Katso videolta miltä se näyttää.

Outokummun ja Liperin välillä kolaroitiin kahdesti peräkkäin

Ensimmäinen onnettomuus sattui Leppilammentiellä ja toinen melkein heti perään Outokummuntien ja Kuopiontien risteyksessä.

Mätäsvaaralla tutkitaan entisen kaivosalueen mahdollisia ympäristövaikutuksia

Vuosina 1940–47 toimineen molybdeenikaivoksen alueella selvitetään muun muassa rikastushiekasta aiheutuvaa kuormitusta maaperään, pohja- ja pintavesiin sekä ilmaan.

Vihreät päätti ministereistään: Krista Mikkonen siirtyy sisäministeriksi, Emma Kari tuuraamaan ympäristö- ja ilmastoministerinä

Ohisalo aikoo palata vanhempainvapaansa jälkeen ympäristö- ja ilmastoministeriksi. Nimityksistä päätti vihreiden eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuskunnan pitkäksi venähtänyt yhteiskokous.

Krista Mikkonen ei paljasta, olisiko valmis sisäministeriksi – yksi asia on tärkeä: Se, etteivät kaikki puolueen ministerit ole Helsingistä

Vihreät valitsevat maanantai-iltana, kuka sijaistaa puheenjohtaja Maria Ohisaloa sisäministerinä. Myös vihreän ympäristö- ja ilmastoministerin Krista Mikkosen vaihdosta pidetään mahdollisena.

Itä-Suomen matkailukeskuksissa iloitaan kotimaanmatkailun suosiosta: syyslomasta tulossa vilkkaampi kuin viime vuonna

Kolilla, Bomballa ja Tahkolla hotellit alkavat olla täynnä syyslomalaisista. Myös ryhmämatkoja tehdään taas.

Mies menehtyi kalareissulla Höytiäisellä

Polvijärveläinen 76-vuotias mies löydettiin veneen viereltä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle