Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Oulun Ainolanpuiston Sahasaaren puustoa raivataan ja maakasoja poistetaan – alue avataan yleiselle kululle toukokuussa

Alueelle on kaavailtu taide- ja käsityökorttelia ja alueen tuleva käyttö voisi olla yhteydessä kulttuuriin ja matkailuun.

Lapsen kuolema, sisaren itsemurha, velkataakka ja masennus – "Säveltäjän vaimo Aino Sibelius oli monien asioiden särkemä"

Nuori ja rakastunut Aino Sibelius haaveili Jannensa paidan nappien ompelemisesta. Hän sai elämänmittaisen työn säveltäjän vaimona.

Presidenttipari aloittaa kesän vieton Kultarannassa

Presidentin kanslia ei kerro, onko tervetulovastaanotolla mukana presidenttiparin poikavauva

Pop-antiikkiliike, taidegalleria ja muut kulttuuritoimijat saavat lähtöpassit Jätkäsaaresta – kaupunki irtisanoo vuokrasopimukset huonon paloturvallisuuden vuoksi

Vanhaan satamamakasiiniin ehti muutamassa vuodessa kehittyä tiivis taidegallerioiden ja alakulttuurien keskittymä. Tilat on tyhjennettävä remontin tieltä kesäkuun alkuun mennessä.

Presidenttien rouvilla omaa ohjelmaa – tutustuivat Ainolaan

Kiinasta on aiemmin tehty vain yksi presidenttitason vierailu Suomeen.

Lars Sonckin suunnittelema Honkalinna paloi maan tasalle

Helsingin seurakuntayhtymän leirikeskuksessa syttyi tulipalo sunnuntai-iltana. Rakennus oli jo tuhoutunut siinä vaiheessa kun pelastuslaitos ehti paikalle Norrkullalandetin saareen.

Kansan rakastamien kulttuurikohteiden suosio pitää

Jean Sibeliuksen Ainolassa, vierailee tänä vuonna 25 000 ihmistä. Myös Tuusulan Rantatiellä sijaitsevaan Halosenniemeen on tutustunut touko-heinäkuussa yli 14 000 kävijää.

Torstai 3.12.2015

Hallituspuolueiden kannatus laskee. Yhdysvalloissa paha ampumistapaus. Verottaja maksoi veronpalautuksia. Sibeliuksen kotimuseo kiinnostaa ihmisiä. Kysy kotoutumiskoulutuksesta!

Juhlavuosi teki tehtävänsä – Sibeliuksen kotimuseossa vuosikausien kävijäennätys

Järvenpäässä sijaitsevassa museossa vieraili tänä vuonna 38 500 kävijää. Näin suurta kävijämäärää ei ole nähty kuin museon alkuvuosina.

Tässäkö on Tampereen kaunein rakennus? Kerro oma suosikkisi!

Mikä on Tampereen kaunein rakennus? Tampereen Arkkitehtuuriviikon kunniaksi haluamme kuulla mielipiteesi. Osallistu keskusteluun!

Järvenpään Ainolassa kävijäryntäys – vastaava koettiin kun säveltäjämestarin koti avattiin

Sibeliuksen juhlavuonna kävijöitä on ollut tuplasti enemmän kuin normaalikesänä. Kuukaudessa Ainolaa on ihastellut yli 7 000 kävijää.

Aino Sibeliuksen rakkaudella hoitamaa puutarhaa kasteltiin myös kyynelin

Säveltäjämestari Jean Sibeliuksen vaimo Aino oli taitava puutarhuri, jonka perintöä vaalitaan yhä edelleen Järvenpään Ainolassa. Ainon puutarhaan voi tutustua myös Hattulassa Lepaan entisen maatalouskoulutilan navettaan rakennetussa puutarhamuseossa.

Kyrölän junaseisake nimettiin Ainolaksi Sibeliuksen mukaan

Kyrölän junaseisakkeen nimi Järvenpäässä muuttuu Ainolaksi. Nimenmuutos on lähtöisin Järvenpään kaupungin, Ainola-säätiön, Sibelius-seuran sekä Sibelius-Akatemian yhteisesityksestä ja se osaltaan kunnioittaa säveltäjämestarin juhlavuotta.

Sibeliuksen kotitaloon odotetaan kävijäryntäystä – "Nytkin kolme isoa bussia seisoo tuossa pihassa"

Mahdolliseen kävijäryntäykseen on varauduttu palkkaamalla museoon lisäoppaita. Sibeliuksen elämä kiinnostaa juuri nyt, koska tänä vuonna vietetään säveltäjän 150-vuotisjuhlaa.

Sonckin suunnittelema vesitornivanhus on taas kukoistuksessaan – sisälle sinne ei enää pääse

Pietarsaaren historiallisesti arvokas vesitorni on jälleen käytössä. Takana on puoli vuotta kestänyt korjausurakka ja miljoona euroa. Arkkitehti Lars Sonckin suunnittelema 85-vuotias vesitorni tasaa kaupunkilaisten vedenkäytön vaihteluja. Se toimii myös vesivarastona esimerkiksi tulipalon sattuessa. Sisälle ei kuitenkaan kaupunkilaisilla ole enää asiaa.

Jean Sibeliuksen juhlarahan arvo ei vuosien varrella juuri nouse

Säveltäjä Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlan kunniaksi on lyöty hopeinen ja kultainen raha. Taiteilija Nora Tapperin suunnitteleman kolikon toiselle puolelle on kuvattu Ainolan tähtitaivas ja toiselle puolelle viulun kaula. Toisin kuin luullaan, juhlarahojen arvo ei juuri vuosien varrella nouse.

Talviuninen Ainola kerää voimia suureen juhlavuoteen

Kuten ihmiset myös museo esineineen kaipaa lepoa. Jean Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlinta on alkanut, mutta Ainola on talviseen tapaan vielä kiinni. Siellä aika on täysin pysäytetty Sibeliusten aikaan. Jopa perheen hilloja löytyy vielä kellarista. Edessä on vilkas kesäkausi tapahtumineen, uskoo museonjohtaja Hilkka Helminen.

Tower hotel construction gets approval in Helsinki

Helsinki building officials have approved the construction of a controversial 16-storey tower hotel in Jätkäsaari.

Jätkäsaaren tornista tulossa Clarion-hotelli

16-kerroksiseen tuplatorniin on suunnitteilla yli 400 hotellihuonetta. Vanha makasiinirakennus muuntuisi kongressikeskukseksi.

Vanhaan sosiaalitaloon tulee yksilöllisiä asuntoja

Lappeenrannan keskustassa sijaitsevaan vanhaan sosiaalitoimiston taloon remontoidaan parhaillaan uusia asuinhuoneistoja. Rakennuksen historia huomioiden kaikista asunnoista on tulossa omanlaisiaan.

Talkooväki pelasti historiallisen talovanhuksen

Moni vanha seurojentalo saa rapistua rauhassa, jos kylältä ei löydy ketään, joka huolehtisi rakennuksesta. Orimattilan Artjärvellä maatalousnaiset ovat nostaneet vanhan maamiesseurantalon uuteen kukoistukseen.

Presidenttipari aloitti kesänvieton Kultarannassa

Arkkitehti Lars Sonckin suunnittelema Kultaranta on ollut presidentin kesävirka-asuntona vuodesta 1922 lähtien.

Suojeltu Ainolan sauna voidaan korjata

Viime perjantaina tuhopoltettu Ainolan sauna aiotaan kunnostaa. Kunnostustyön on määrä olla valmis ensi kesänä.

Kyrölän seisakkeen nimeksi tulee Ainola

Järvenpäässä sijaitseva nykyinen Kyrölän junaseisake saa uuden nimen säveltäjä Jean SIbeliuksen juhlavuoden kunniaksi.

Lars Sonckin kynänjälki kurottaa yhä kohti taivasta

Kultaranta, Tampereen tuomiokirkko, Sibeliuksen Ainola Järvenpäässä – kansallisromanttisen kauden arkkitehdin Lars Sonckin kynästä piirtyi rakennuksia moneen lähtöön. Yksi työnjäljistä on Pietarsaaren vesitorni. Historiaa ei puutu tornista, jossa on kuvattu elokuva ja ammuttu reikä oven kamanaan. Tulevaisuus taas vaatii kunnostuksen.

Kansallisromanttinen Pölkkylä on Länsi-Teiskon outolintu

Vuoden 2012 asuntomessujen aikaan on mahdollista tutustua myös vuoden 1900 arkkitehtuurin taidonnäytteeseen. Nuoren arkkitehdin Birger Federleyn suunnittelema Pölkkylän huvila Kurun Länsi-Teiskossa on upea esimerkki karelianismista.

Presidenttipari muuttaa Kultarantaan

Kesän aikana tasavallan presidentti työskentelee ja ottaa vieraita vastaan Kultarannassa.

WSOY lähtee Bulevardilta

WSOY-kustantamo luopuu perinteisestä kirjailijatalostaan Bulevardilla. Vain kirjakauppa jatkaa toimintaansa entisissä tiloissa. Kustantamo ehti toimia Bulevardilla yli 80 vuotta.

Rintakuva pakotti Sibeliuksen huonekalusuunnittelijaksi

Liian tuhti rintakuva puristi Sibeliuksesta huonekalusuunnittelijan. Ainolan olohuoneen nurkassa jököttävä jämäkkä kulmahylly on säveltäjämestarin ainoa käsityön taidonnäyte. Kulmakaappi seisoo yhä samassa paikassa.

Kettuki sai Iittalasta käyttöönsä arvotalon

Kalvolan vanha, jugendtyylinen kunnantalo on saanut uuden elämän taidetalona. Rakennus sopii hyvin taiteen ja kulttuurin keskukseksi. Iittalan taidetalo-hankkeen vetäjänä toimii Taidekeskus Kettuki, jonka mukana taidetaloon asettuvat ensimmäisenä kehitysvammaiset taiteilijat.

Ainolan lisärakentaminen valtuuston ratkaistavaksi

Pienkerrostalojen raketaminen Ainolan tanssilavan aleelle siirtyy Jyväskylässä valtuuston ratkaistavaksi. Kaupunginhallitus lähetti kulttuurihistoriallisesti arvokkaan alueen kaavamuutoksen valtuustolle äänestyksen jälkeen.

Kruununhaan arvotalot saamassa oikeuden hissinrakentamiseen

Kruununhaan taloyhtiöiden lähes kymmenen vuotta kestänyt taistelu oikeudesta hissinrakentamiseen on lopuillaan. Kiista on saamassa ratkaisun, jossa hissin saa rakentaa, mikäli sille ei ole teknistä estettä. Käytännössä hissikielto jäänee vain yhteen porrashuoneeseen.

Rakennustyömaat valtaavat Hangon

Hangon asunto- ja hotellirakentaminen on piristynyt pitkän hiljaiselon jälkeen. Merikadun rakentaminen on hyvässä vauhdissa ja Tehtaanniemen hotellin pystytys alkaa syksyllä. Kesäkaupunkina tunnettuun Hankoon havitellaan ympärivuotisia matkaajia uusien kohteiden avulla.

Ainolan kaavassa koplattiin

Jyväskylän kaupunginhallitus pui tänään Ainolan tanssilavan ja sen ympäristön kaavoitusta. Kaavaehdotus sisältää Ainolaan kaksi uutta pienkerrostaloa, joihin tulisi seniori- ja nuorisoasuntoja. Kaavaesityksessä on koplattu yhteen Ainolan suojelu ja lisärakentaminen.

Kalvolan entisestä kunnantalosta yhteisöllinen keskus

Kalvolan kunnantalosta on muotoutumassa monipuolinen yhteisöllinen keskus Iittalassa. Kuntalaisilta haetaan myös lisää ideoita kunnantalon tulevaisuudesta. Kunnantalon on suunnitellut Lars Sonck.

Blue Berry Omega 3 -valmisteita vedetään markkinoilta

Blue Berry Omega 3 -valmisteesta on löytynyt Tullilaboratorion tutkimuksissa raja-arvon ylittävä määrä bentsopyreeniä. New Nordic Finland Oy on vetänyt tuotteet pois markkinoilta.

Liikenne- ja viestintäministeriö evakkoon Espalta

Eteläesplanadi 16:ssa sijaitsevat tilat remontoidaan ja osa ministeriön henkilöstöstä siirtyy remontin ajaksi muualle. Ministeriö palaa remontin jälkeen takaisin Esplanadille.

Huippugolfia Hämeenlinnassa

Linna Golf isännöi loppuviikon ajan Euroopan haastajakiertueen tasoista golfturnausta Vanajanlinnan viheriöillä.

Museovirasto valvoo tiukasti Sonckin talon remonttia

Helsingin Eteläesplanadilla sijaitsevan 100-vuotiaan arvotalon remontti etenee. Senaatti-kiinteistöt saa tiukat ohjeet Lars Sonckin suunnitteleman toimistotalon kunnostamisesta.

President Moves to Sunny South-West

President Tarja Halonen and her husband Dr Pentti Arajärvi have arrived for the season at the presidential summer residence in Naantali, near Turku.

Sibeliuksen kuolemasta 50 vuotta

Säveltäjä Jean Sibeliuksen kuolemasta tulee torstaina kuluneeksi 50 vuotta. Muistopäivää juhlistetaan lukuisin konsertein, joissa esitetään säveltäjämestarin musiikkia. Sibeliusta juhlitaan syksyn mittaan myös ulkomailla, muun muassa kolmen kuukauden aikana pidettävissä konserteissa Lontoossa.

Tampereen tuomiokirkko täyttää sata vuotta

Tampereen tuomiokirkko täytti lauantaina sata vuotta.

Tampereen tuomiokirkon lasimaalausten entisöinti loppusuoralla

Tampereen tuomiokirkon lasimaalausten konservointi on valmistumassa Iitissä. Kaikki Hugo Simbergin ja Magnus Enckellin suunnittelemat lasi-ikkunat entistetään ensi kuun loppuun mennessä. Urakka liittyy ensi vuonna sata vuotta täyttävän tuomiokirkon peruskorjaukseen.

Arkkitehtien kesämökit esillä valokuvanäyttelyssä

Rakennustaiteen museossa avautuu keskiviikkona valokuvanäyttely suomalaisten arkkitehtien kesäasunnoista sadan vuoden ajalta.

Elokuvaohjaaja Ywe Jalander on poissa

Elokuvaohjaaja, kriitikko Ywe Jalander on kuollut. Jalander toimi muun muassa Elokuva-arkiston ensimmäisenä toiminnanjohtajana ja Taideteollisen korkeakoulun elokuva-osaston professorina. Hän ohjasi dokumentteja ja teki elokuvakritiikkejä elämänsä loppuun asti.

Sibeliuksen päiväkirjat kurkistavat Ainolan arkeen

Jean Sibeliuksen vuosina 1909 - 1944 kirjoittamat päiväkirjat on julkaistu laajana tieteellisenä laitoksena. Sibeliuksen syntymästä on torstaina kulunut 140 vuotta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle