Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Analyysi: Abban virtuaalinen paluu on todennäköisesti pettymys, vaikka se sisältää myös mahdollisuuden

Maailma on vielä pitkään täynnä nappuloita, joita painamalla pitäisi tapahtua jotain jännittävää. Ne tuottavat useimmiten pettymyksen, kirjoittaa kulttuuritoimittaja Mattias Mattila.

Vuosi vaihtuu Abban seurassa: Teemalauantaissa Abba The Movie ja valokuvien kertomaa

Valokuvien tarinat ja Abba The Movie Teemalla 31.12. klo 21.

Abba palaa hyperrealistisena virtuaalibändinä

Abban jäsenet ovat vahvistaneet tiedon projektista, jota Benny Andersson vertaa tulevaisuuteen kiitävään aikakoneeseen.

"Minäkin olen mukana" – Sata tunnettua ruotsalaista vetoaa myötätunnon puolesta

Eurovisiovoittaja Måns Zelmerlöw on yksi sadasta allekirjoittajasta vetoomuksessa, jossa he vastustavat vihaa ja rasismia ja painottavat ihmisarvon kuuluvan kaikille.

Abba saapui silikoninukkeina museoon helikopterilla – video

Abban jäsenistä tehtyjä näköishahmoja valmistettiin yli vuoden ajan. Yhtye osallistui itse aktiivisesti valmistuprosessiin.

Abba-Björn: Lopetetaan käteisen käyttö Ruotsissa

Abban Björn Ulvaeuksen mielestä käteisen käytöstä pitäisi luopua kokonaan. Hän kirjoittaa asiasta talouslehti Dagens Industrissä.

Thank you for the music - Abba-museon avajaiset olivat näyttävä show

Aivan kevään euroviisufinaalien alla Tukholmassa avattiin Abba-museo. Yhtye on kaikkien aikojen menestynein Euroviisu-voittaja.

Abba-museo avasi ovensa Tukholmassa

Aivan kevään euroviisufinaalien alla Tukholmassa avattiin Abba-museo. Yhtye on kaikkien aikojen menestynein Euroviisu-voittaja.

Abba raikaa pian museossa Tukholmassa

Kaikkien aikojen tunnetuimman ruotsalaisyhtyeen historiaa esitellään pysyvässä näyttelyssä, joka avataan huhti-toukokuussa 2013. Björn Ulvaeus lupaa osaston sisältävän interaktiivisia yllätyksiä.

ABBA-miesten musikaali myy kuin häkä Helsingissä

Ruotsalaisen Kristina från Duvemålan ennakkomyynti käy kuumana. Lippuja on myyty jo yli 60 000. Musikaali saa ensi-iltansa tänään keskiviikkona mittavan remontin jäljiltä avatussa Svenska Teaternissa.

Maria Ylipää: Elämä on aikalailla Kristiinaa tästä eteenpäin

Svenska Teaternin uuden Kristina från Duvemåla -musikaalin pääosan näyttelijän Maria Ylipään mielestä ruotsiksi on helpompi laulaa kuin suomeksi. Ylipää esiintyy ABBA-yhtyeen voimakaksikon Björn Ulvaeuksen ja Benny Anderssonin musikaalissa, jonka ensi-ilta on Helsingissä vajaan kolmen viikon kuluttua.

Kristina från Duvemåla -musikaali tekstitetään suomeksi lukulaitteelle

Svenska Teatern esittelee uudet tekstityslaitteet kun Kristina från Duvemåla -musikaali saa ensi-iltansa helmikuun lopulla. Langattomista lukulaitteista musikaalin tekstit voi lukea suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Abba-miesten musikaali tuo ruotsalaisyleisön Helsinkiin

Helsingissä toimivan Svenska teaternin ensi kevään suurtuotanto Kristina från Duvemåla on kiinnostanut ennätysmäärin ruotsalaisyleisöä. Kulttuuritarjonnan lisääntyminen on pakottanut ruotsinkielisiä esityksiä tuottavan Svenska teaternin etsimään yleisöä niin suomenkielisistä suomalaisista, kuin myös lahden takaa Ruotsista.

Ylipää ja Wingren tähdittävät Abba-miesten musikaalia Svenska Teaternissa

Näyttelijät Maria Ylipää ja Birthe Wingren on valittu Ruotsissa hitiksi nousseen Kristina från Duvemåla -musikaalin naispääosarooleihin. Abba-yhtyeestä tunnettujen Benny Anderssonin ja Björn Ulvaeuksen tekemän musikaalin miespääosia näyttelevät ruotsalaiset Robert Noack ja Oskar Nilsson.

Abba lämpenemässä paluukonsertille

Abba-yhtye voisi tehdä yhden paluukonsertin, vihjaavat lopettaneen bändin miehet The Times -lehden haastattelussa. Yhtye on aiemmin kieltäytynyt jyrkästi palaamasta enää lavalle yhdessä.

Abba-kaksikko kirjoitti yhdessä kaksi pop-kappaletta

Abban musiikin takana olevat Benny Andersson ja Björn Ulvaeus ovat kirjoittaneet pop-kappaleita yhdessä ensi kertaa 15 vuoteen. Toisen niistä, 2nd Best To None ovat äänittäneet Anderssonin omistaman hotellin työntekijät Tukholmassa.

"Abba ei esiinny enää koskaan"

Ruotsalainen pop-yhtye Abba ei esiinny yhdessä enää koskaan, vakuuttavat bändin kaksi jäsentä. Björn Ulvaeus sekä Benny Andersson sanovat brittiläisen Sunday Telegraph -lehden haastattelussa, että he haluavat yleisön muistavan yhtyeen nuorena, energisenä sekä kunnianhimoisena.

Abba-yhtyeelle museo Tukholmaan

Tukholmaan perustetaan Abba-museo, jossa esitellään Ruotsin kaikkien aikojen menestyksekkäimmän yhtyeen ja sen neljän jäsenen taustaa ja musiikkia.