Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Abba Eurovison laulukilpailun karsinnoissa Ruotsissa 1974.

Huhut ovat totta: Abba tekee paluun ja julkaisee uutta musiikkia – "Halusimme tehdä sen ennen kuolemaamme"

Abba-yhtyeen jäsenet ovat vannoneet ja vakuuttaneet, etteivät aio enää esiintyä ja tehdä musiikkia yhdessä. Nyt päätös on pyörretty musiikin suhteen ja osittain myös esiintymisen puolesta.

Kati Kelola, Yle, 27.09.2019

Kati Kelolan kolumni: Meidän pitää vaalia paikkoja, joissa voimme tavata

Vain kohtaamalla ihmisiä eri taustoista, voimme pysyä kiinni todellisuudessa ja estää vihaa nousemasta, kirjoittaa Kati Kelola. Kolumnin voi myös kuunnella.

Abba

Analyysi: Abban virtuaalinen paluu on todennäköisesti pettymys, vaikka se sisältää myös mahdollisuuden

Maailma on vielä pitkään täynnä nappuloita, joita painamalla pitäisi tapahtua jotain jännittävää. Ne tuottavat useimmiten pettymyksen, kirjoittaa kulttuuritoimittaja Mattias Mattila.

Abba valmiina lavalle. Kuva Lasse Hallströmin elokuvasta Abba The Movie (1977).

Vuosi vaihtuu Abban seurassa: Teemalauantaissa Abba The Movie ja valokuvien kertomaa

Valokuvien tarinat ja Abba The Movie Teemalla 31.12. klo 21.

Abban jäsenet tiukoissa esiintymisasuissa savuisella lavalla.

Abba palaa hyperrealistisena virtuaalibändinä

Abban jäsenet ovat vahvistaneet tiedon projektista, jota Benny Andersson vertaa tulevaisuuteen kiitävään aikakoneeseen.

Måns Zelmerlöw toi Ruotsille jo kuudennen viisuvoiton .

"Minäkin olen mukana" – Sata tunnettua ruotsalaista vetoaa myötätunnon puolesta

Eurovisiovoittaja Måns Zelmerlöw on yksi sadasta allekirjoittajasta vetoomuksessa, jossa he vastustavat vihaa ja rasismia ja painottavat ihmisarvon kuuluvan kaikille.

ABBA-yhtye kokonaisuudessaan kuin kultaisella 70-luvulla. Yhtyeellä on vaaleat vaatteet tummansinistä taustaa vasten.

Abba saapui silikoninukkeina museoon helikopterilla – video

Abban jäsenistä tehtyjä näköishahmoja valmistettiin yli vuoden ajan. Yhtye osallistui itse aktiivisesti valmistuprosessiin.

Björn Ulvaeus

Abba-Björn: Lopetetaan käteisen käyttö Ruotsissa

Abban Björn Ulvaeuksen mielestä käteisen käytöstä pitäisi luopua kokonaan. Hän kirjoittaa asiasta talouslehti Dagens Industrissä.

Ilotulitus Abba-museon avajaiset Tukholmassa.

Thank you for the music - Abba-museon avajaiset olivat näyttävä show

Aivan kevään euroviisufinaalien alla Tukholmassa avattiin Abba-museo. Yhtye on kaikkien aikojen menestynein Euroviisu-voittaja.

Abban Björn Ulvaeus esittelemässä toimittajalle uutta Abba-museota.

Abba-museo avasi ovensa Tukholmassa

Aivan kevään euroviisufinaalien alla Tukholmassa avattiin Abba-museo. Yhtye on kaikkien aikojen menestynein Euroviisu-voittaja.

Sara Rigatelli

Abba raikaa pian museossa Tukholmassa

Kaikkien aikojen tunnetuimman ruotsalaisyhtyeen historiaa esitellään pysyvässä näyttelyssä, joka avataan huhti-toukokuussa 2013. Björn Ulvaeus lupaa osaston sisältävän interaktiivisia yllätyksiä.

ABBA-miesten musikaali myy kuin häkä Helsingissä

Ruotsalaisen Kristina från Duvemålan ennakkomyynti käy kuumana. Lippuja on myyty jo yli 60 000. Musikaali saa ensi-iltansa tänään keskiviikkona mittavan remontin jäljiltä avatussa Svenska Teaternissa.

Maria Ylipää

Maria Ylipää: Elämä on aikalailla Kristiinaa tästä eteenpäin

Svenska Teaternin uuden Kristina från Duvemåla -musikaalin pääosan näyttelijän Maria Ylipään mielestä ruotsiksi on helpompi laulaa kuin suomeksi. Ylipää esiintyy ABBA-yhtyeen voimakaksikon Björn Ulvaeuksen ja Benny Anderssonin musikaalissa, jonka ensi-ilta on Helsingissä vajaan kolmen viikon kuluttua.

Svenska Teaternin käyttämä lukulaite

Kristina från Duvemåla -musikaali tekstitetään suomeksi lukulaitteelle

Svenska Teatern esittelee uudet tekstityslaitteet kun Kristina från Duvemåla -musikaali saa ensi-iltansa helmikuun lopulla. Langattomista lukulaitteista musikaalin tekstit voi lukea suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Ruotsalaisen teatterin johtaja Johan Storgård (vas.) ja Kristina från Duvemåla -musikaalin sanoittajat ja säveltäjät Benny Andersson ja Björn Ulvaeus allekirjoittivat sopimuksen musikaalin tuotannosta joulukuussa 2009.

Abba-miesten musikaali tuo ruotsalaisyleisön Helsinkiin

Helsingissä toimivan Svenska teaternin ensi kevään suurtuotanto Kristina från Duvemåla on kiinnostanut ennätysmäärin ruotsalaisyleisöä. Kulttuuritarjonnan lisääntyminen on pakottanut ruotsinkielisiä esityksiä tuottavan Svenska teaternin etsimään yleisöä niin suomenkielisistä suomalaisista, kuin myös lahden takaa Ruotsista.

Kristina från Duvemålan päänäyttelijät.

Ylipää ja Wingren tähdittävät Abba-miesten musikaalia Svenska Teaternissa

Näyttelijät Maria Ylipää ja Birthe Wingren on valittu Ruotsissa hitiksi nousseen Kristina från Duvemåla -musikaalin naispääosarooleihin. Abba-yhtyeestä tunnettujen Benny Anderssonin ja Björn Ulvaeuksen tekemän musikaalin miespääosia näyttelevät ruotsalaiset Robert Noack ja Oskar Nilsson.

ABBA ihmisten ympäröiminä Super Trouper -singlen kuvauksissa

Abba lämpenemässä paluukonsertille

Abba-yhtye voisi tehdä yhden paluukonsertin, vihjaavat lopettaneen bändin miehet The Times -lehden haastattelussa. Yhtye on aiemmin kieltäytynyt jyrkästi palaamasta enää lavalle yhdessä.

Abba-kaksikko kirjoitti yhdessä kaksi pop-kappaletta

Abban musiikin takana olevat Benny Andersson ja Björn Ulvaeus ovat kirjoittaneet pop-kappaleita yhdessä ensi kertaa 15 vuoteen. Toisen niistä, 2nd Best To None ovat äänittäneet Anderssonin omistaman hotellin työntekijät Tukholmassa.

"Abba ei esiinny enää koskaan"

Ruotsalainen pop-yhtye Abba ei esiinny yhdessä enää koskaan, vakuuttavat bändin kaksi jäsentä. Björn Ulvaeus sekä Benny Andersson sanovat brittiläisen Sunday Telegraph -lehden haastattelussa, että he haluavat yleisön muistavan yhtyeen nuorena, energisenä sekä kunnianhimoisena.

Abba-yhtyeelle museo Tukholmaan

Tukholmaan perustetaan Abba-museo, jossa esitellään Ruotsin kaikkien aikojen menestyksekkäimmän yhtyeen ja sen neljän jäsenen taustaa ja musiikkia.