Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kotiseutuyhdistykset rahapulassa vuokratulojen loputtua – Kontiolahti-seura pyytää tukea kuntalaisilta

Koronarajoitukset tyrehdyttivät viime vuonna monien pitäjäyhdistysten tärkeän tulonlähteen, tilojen vuokrauksen. Näin kävi myös Kontiolahdessa, jossa Kotiseutukeskukseen varatut tapahtumat peruuntuivat. Kulut kuitenkin pysyivät ennallaan.

Valtuuston kokoonpano muuttui tarkastuslaskennassa neljässä Pohjois-Karjalan kunnassa

Tarkastuslaskennan myötä valtuuston kokoonpano muuttui neljässä Pohjois-Karjalan kunnassa. Puolueiden paikkajako pysyi tarkastuksessa ennallaan, mutta neljä valtuutettua putosi varasijalle. Kuntien keskusvaalilautakunnat vahvistivat valtuustovalinnat kokouksissaan keskiviikkona.

Juniori-Hurtat haluaa lisää harrastajia jääkiekon pariin

Koronarjoitukset ovat vieneet osan harrastajista, joten Lieksan jäähalli halutaan pitää juniorikiekkoilijoiden ja taitoluistelijoiden käytössä nykyistä pidempään ensi vuonna.

Metsähallitus korjaa tänä kesänä satoja luontokohteitaan – kansallispuistojen kunnostukseen ennätysmäärä rahaa käytössä

Kansallispuistoja kunnostetaan tänä kesänä ennätyksellisen paljon. Metsähallituksella on varattuna kolminkertainen euromäärä puistojen remontteihin normaalivuosiin nähden. Lähtökohtana kunnostuksissa on turvallisuus ja luonnon kestävyys.

Suomen ensimmäinen vaelluskalojen kiinniottolaite käynnistyi Lieksassa – pitkän linjan kalamies: "Vaikea sanoa, kuinka paljon kalaa tästä menee"

Lieksassa on otettu käyttöön Suomen ensimmäinen vaelluskalojen kiinniottolaite. Siitä toivotaan apua järvilohen ja järvitaimenen kantojen elvyttämiseen. Yli miljoona euroa maksaneen laitteen maksoi ministeriön tuella Kemijoki Oy.

Joensuu rahoittaa Itäradan suunnittelua 2,4 miljoonalla eurolla

Kitee, Lieksa ja Nurmes ovat aiemmin tehneet alustavan myönteisen päätöksen. Lopulliset rahoituspäätökset ovat tiedossa ennen kesäkuun loppua.

Vieno rantautui Pohjois-Karjalaan: Yle seuraa myrskyn etenemistä hetki hetkeltä

Pohjois-Karjalassa varaudutaan tiistaina sähkönjakelun suurhäiriöön. Tuulen nopeus voi olla puskissa pahimmillaan jopa yli 25 metriä sekunnissa. Maakunnassa oli aamupäivällä jo yli 10 000 taloutta ilman sähköä. Pahimpien tuulien ennustetaan jatkuvan iltapäivään saakka.

Keskusta nousi Lieksan suurimmaksi puolueeksi SDP:n ohi

Lieksassa keskusta, perussuomalaiset ja vihreät nostivat eniten kannatustaan. Jokainen puolueista voitti lisäpaikan valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. SDP oli suurin laskija kolmella menetetyllä valtuustopaikalla.

Nuoret lupaukset tähdittävät Ylen uutta jännityssarjaa – kameran edessä suutelu ja kuolleen näytteleminen vaativat heittäytymistä

Ylen uuden jännityssarjan kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä Pohjois-Karjalassa. Sarja kertoo kuvitteellisesta Loven pikkukaupungista ja siellä tapahtuneesta nuoren naisen murhasta. Iso osa sarjan näyttelijöistä on 17- ja 18-vuotiaita nuoria, joilla ei ole aiempaa kokemusta näyttelemisestä.

Vaaliuurnat avautuvat Pohjois-Karjalassa sunnuntaina aamuyhdeksältä

Esimerkiksi Joensuussa on 26 äänestyspaikkaa. Niiden sijainnissa on tapahtunut joitakin muutoksia edellisiin vaaleihin verrattuna. Lieksassa on viisi äänestyspaikkaa. Tohmajärvellä puolestaan käydään vaaliuurnilla kolmessa paikassa.

Jäteauto voi tulla tyhjentämään astian heinäkuussa jo aamuviideltä – Jätekukko kokeilee pidennettyä keräysaikaa

Jätekukko lisää normaaliin jätteiden keräilyaikaan tunnin aamuun sekä iltaan. Keräysaika on heinäkuun puolivälistä kuun loppuun saakka kello 05–23. Kokeilulla selvitetään pidennetyn keräysajan vaikutusta jätteiden kuljetusten toimitusvarmuuteen.

Nurmeksen sukkatehtaalla erääntyneitä verovelkoja

Teseman sukkatehdas on toiminut Nurmeksessa yli 30 vuotta. Nyt tekstiiliyrityksen on ratkaistava, miten se selviää reilun 180 000 euron veroveloista.

Enää kaksi päivää aikaa äänestää ennakkoon

Pohjois-Karjalassa innokkaimmat äänestäjät löytyvät Rääkkylästä, missä äänestysprosentti on jo yli 36.

Siun soten eläinlääkärit keskittyvät kesällä peruspalveluihin ja kiireellisen avun antamiseen

Eläinlääkäripalvelujen kysyntä kasvaa kesä- ja loma-aikaan, koska eläinten kanssa liikutaan paljon ja tapaturmat lisääntyvät.

Maakunnan yritysten verojalanjälki oli vuonna 2019 noin 820 miljoonaa euroa

Suurimmat verovirrat kertyivät arvonlisäverosta, palkkojen ennakonpidätyk­sistä ja eläkevakuutusmaksuista.

Lieksa ennakkoäänestää nyt – erämaiden avulla uuteen nousuun

Tämän luettuasi tiedät, mikä Lieksassa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Puu on edelleen merkittävä polttoaine Pohjois-Karjalassa

Ulkomailta tuodun hakkeen käyttö lämpö- ja voimalaitoksissa kasvoi edelleen.

Kesämökkejä on maakunnassa nyt neljä kertaa enemmän kuin vuonna 1970

Pohjois-Karjalassa on nyt noin 24 500 kesämökkiä, kun niitä 50 vuotta aiemmin oli noin 6 000. Ylivoimaisesti eniten mökkejä on Joensuun kaupungin alueella, joka on laajentunut kuntaliitosten myötä.

Korona perui luokkaretket jo toista vuotta peräkkäin – Itä-Suomessa koululaiset käyvät kekseliäillä lähiretkillä

Usealla kaupungilla tiukka linja: retkiä saa tehdä vain oman kunnan sisällä ja päiväsaikaan. Kauemmas matkustetaan vain erillisillä luvilla. Luovia ratkaisuja on nähty esimerkiksi Kiteen Kesälahdella.

Vaskiviikko jää väliin toisena kesänä peräkkäin

Lieksan Vaskiviikon järjestäjät katsovat, että tapahtumaa ei voi pitää tänäkään kesänä. Syynä on koronatilanteen epävarmuus sekä mahdolliset yleisömäärien rajoitukset.

Nuorisovaaleissa oikeisto hallitsi, Halla-ahon jälkeen eniten ääniä 18-vuotiaalle kontiolahtelaiselle ehdokkaalle

Nuoret pääsivät äänestämään kuntavaalien ehdokkaita jo ennakkoon. Alaikäisten nuorten osalta vaalitulos näyttää erilaiselta kuin gallupit ennakoivat aikuisten äänestämistä. Pohjois-Karjalasta nuorisovaaleihin osallistuttiin kahdeksassa kunnassa.

Ennakkoäänestys alkaa, äänestämään pääsee lähes 136 000 pohjoiskarjalaista

Kuntavaaleissa äänestetään uudet valtuustot seuraavaksi neljäksi vuodeksi kaikkiin kuntiin. Pohjois-Karjalassa on 13 kuntaa ja niiden valtuustoihin pyrkii yli 1500 ehdokasta. Ennakkoon voi äänestää monenlaisissa paikoissa.

Pian puolet pohjoiskarjalaisista on saanut ensimmäisen koronarokotteen

Koronatautia vastaan rokottaminen etenee yhä nuorempiin ikäluokkiin. Siun soten alueella ovat nyt vuorossa 1966 ja sitä aiemmin syntyneet sekä nuoremmat riskiryhmiin kuuluvat. Maakunnan väestä on rokotettu jo 49 prosenttia.

Pohjois-Karjalassa vähemmän työttömiä kuin koronan iskiessä viime keväänä

Työttömiä työnhakijoita on Pohjois-Karjalassa yli 10 500. Määrä on useita tuhansia vähemmän kuin huhtikuun lopussa viime vuonna. Eniten tilanne on parantunut lomautettujen osalta. Pitkäaikaistyöttömiä on kuitenkin entistä enemmän.

Maahantulijoiden testausta Pohjois-Karjalassa jatketaan ainakin kesäkuun ajan

Aluehallintovirasto on päättänyt, että riskimaista Itä-Suomeen tulevat matkustajat on edelleen testattava koronaviruksen varalta. Testaukselta välttyvät rekankuljettajat, lapset ja tuoreen koronatodistuksen esittäjät.

Nyt riittää vettä Pohjois-Karjalan järvissä ja joissa, mutta tulvavahinkoja ei ennusteta

Runsaat sateet näkyvät korkeina vedenpintoina vesistöissä. Kevään tulvahuippu koittaa ympäristökeskuksen mukaan vasta kesäkuussa. Tulvavahinkoja ei ole Pohjois-Karjalassa näköpiirissä, ellei tule vielä suuria sateita.

Junat ja kiskobussit kulkevat perjantaina Pohjois-Karjalassa

Veturinkuljettajien mielenilmaus pysäyttää ison osan VR:n matkustajaliikenteestä,

Poliisiautossa istuu entistä useammin myös rajavartija – lisääntyneellä yhteispartioinnilla halutaan ehkäistä syrjäseutujen rikoksia

Rajavartiolaitos ja poliisi terävöittävät yhteistyötään rajakunnissa. Yhteispartioinnin tarkoitus on lisätä turvallisuuden tunnetta niillä harvaan asutuilla alueilla, joissa viranomaisverkosto ei ole niin tiivis kuin suuremmissa taajamissa.

Pieliselle ja Saimaalle ennustetaan kevättulvia

Lähiviikolle povatut sateet yhdessä aikaisempien sateiden kanssa kasvattavat tulvaennusteita.

Helteitä seurannut myräkkä teki tuhojaan Pohjois-Karjalassa

Puita kaatui teille, sähkölinjoille, rautatiekiskoille ja rakennusten päälle. Kontiolahdessa pelastuslaitos raivasi teille kaatuneita valopylväitä. Sähköttömiä talouksia oli PKS:n verkkoalueella enimmillään noin 2 000

Enemmistö Itä-Suomen valtuustoista ei pienene kuntavaalien jälkeen, vaikka laki sallisi ja muitakin perusteita löytyy

Pohjois-Karjalassa vain yhdessä ja Pohjois-Savossa viidessä kunnassa valtuusto on sen kokoinen kuin uudistettu kuntalaki sallisi. Muissa kuntapäättäjät ovat halunneet pitää isomman valtuuston, vaikka väki ja tehtävät ovat monessa vähentyneet.

Lieksan Hattusaaren alueelle kaavaillaan 60 uutta mökkitonttia

Mantereella ja saarissa on rantaviivaa yhteensä noin 30 kilometriä.

Kesäteattereilla toinen koronakesä: Pohjois-Karjalassa osa perunut jo, osa harjoittelee epävarmuudessa ja toivoo, ettei yleisömääriä rajoiteta

Kesäteattereiden toiminta oli koronataudin takia seisauksissa kesällä 2020 myös Pohjois-Karjalassa. Nyt monet teatterit ovat jo ilmoittaneet, että eivät ota riskiä epidemian jatkuessa. Muutamat teatteriporukat kuitenkin harjoittelevat ja toivovat parasta.

Binderholz Nordic rakentaa Nurmekseen uuden tasaamolaitoksen ja investoi tuotannon kasvattamiseen

Tavoitteena on kasvattaa sahatavaran määrää noin neljänneksellä. Investointien myötä myös lisätyövoiman tarve kasvaa sekä Nurmeksessa että Lieksassa.

Ukonilma ja rankkasateet riehuivat Pielisen Karjalassa: teitä sortui, kellarit tulvivat, auto juuttui lammikkoon, salama sytytti paloja

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella on perjantaina riittänyt tehtäviä Lieksassa, Nurmeksessa ja Valtimolla. Vahinkoja syntyi niin tulvivasta vedestä kuin salamaniskuista. Pelastajat joutuivat jopa sulkemaan kantatien toisen kaistan lisävahinkojen estämiseksi.

Kolin uusi pysäköintialue vastatuulessa – Ylä-Kolintien asukkaat vaativat toimenpideluvan kumoamista

Lieksan kaupungin lupajaosto vastaanotti pysäköintialueen naapurikiinteistöjen omistajilta oikaisuvaatimuksen, jossa vaaditaan toimenpidelupapäätöksen kumoamista ja lupahakemuksen hylkäämistä.

Tyhmä jo pienenä

Toistuvan yksinkertaisuutensa lamentaatioasialla on Kajo.

Pohjois-Karjalaan satanut jopa 20 senttiä lunta, liikenteessä muutama vaaratilanne – katso videolta, miltä takatalvi näyttää

Ilmatieteen laitoksen mukaan eniten lunta on tullut Ilomantsin Pötsönvaaraan. Myös Juuassa ja Lieksassa lumipeite on ollut syvä. Pelastuslaitoksen mukaan kunnat ja kansalaiset olivat varautuneet pyryyn kiitettävästi.

PKS varoittaa sähkökatkoista etenkin maakunnan itäosissa – lunta voi kertyä pahimmillaan kymmeniä senttejä

Yksittäisiä sähkövikoja voi esiintyä myös muualla maakunnassa. Yksittäinen vika voi vaikuttaa satoihin ihmisiin.

Uusi parkkipaikka ei ehdi valmistua Kolin kesäruuhkaan

Viime kesänä koronarajoitukset toivat niin suuren matkailijamäärän Lieksan Kolille, että jo vuosia vaivannut pysäköintiongelma paisui kestämättömäksi. Uutta parkkialuetta aletaan pian rakentaa, mutta se ei helpota tilannetta vielä tänä kesänä.

Työttömien määrä laski hieman viime vuodesta – lomautukset vähenivät huomattavasti

Pohjois-Karjalassa oli maaliskuun lopussa noin 11 000 työtöntä.

Siun sote: Koronarokotusaikoja yhä reilusti vapaana tälle viikolle

Vapaita aikoja on lähes kaikilla alueen rokotuspisteillä. Rokotusvuorossa olevista ryhmistä reilut 10 000 henkilöä on vielä rokottamatta.

Vappuväkeä runsaasti liikkellä Itä-Suomessa – virkavallalla liki 300 tehtävää

Poliisin näkökulmasta vappuaatto oli viimevuotista hieman vilkkaampi. Ravintoloihin kertyi jonoja, mutta mitään hallitsematonta ryntäystä ei syntynyt.

Koronatilanne Pohjois-Karjalassa on edelleen rauhallinen – "Epidemia ei kuitenkaan ole missään nimessä ohi"

Koronanyrkki kehottaa viettämään vappua lähipiirissä ja virtuaalisesti.

Metsähallitus rakentaa Lieksan Ruunaasta kotia uhanalaisille järvilohelle ja järvitaimenelle

Kirppuvirtaan, Murrookoskeen ja Kattilakoskeen kunnostetaan uhanalaisten lohikalojen kutupaikkoja ja pienpoikasalueita, vaikka kalat eivät pääse luontaisesti nousemaan Lieksanjokeen. Urakkaan on varattu yli 100 000 euroa.

Pohjois-Karjalan metsiä myydään kiihtyvällä tahdilla rahastoille – MTK:n asiantuntija pelkää omistuksen päätyvän ulkomaille

Maakunnan metsätilakaupoista valtaosassa on nykyään ostajana sijoittajia edustava rahasto. Vain joka viides kauppa tehdään yksityisille metsänomistajille.

Ammatilliset oppilaitokset valmistautuvat ilmaiseen perusopetukseen

Riveria hankkii kaikille tuleville perusopetuksen opiskelijoilleen tietokoneet.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle