Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Bobby Joe Morrow voitti kultaa miesten 100 metrillä Melbournen olympiakisoissa vuonna 1956.

Melbournen olympialaisten sankari Morrow kuoli 84-vuotiaana

Melbournessa Bobby Joe Morrow liittyi Yhdysvaltojen toisen urheilusuuruuden Jesse Owensin rinnalle, kun hänestä tuli toinen mies, joka on voittanut 100 metrin, 200 metrin ja 4x100 metrin viestin kullat samoissa olympiakilpailuissa.

Shelly-Ann Fraser-Pryce

Näin Fraser-Pryce palasi maailmanmestariksi ylivoimaisella juoksulla

Shelly-Ann Fraser-Pryce ei ollut yllätettävissä naisten 100 metrin finaalissa. Hän otti uransa neljännen maailmanmestaruuden.

Carl Lewis

Olympialegenda Carl Lewis arvosteli rankoin sanakääntein Donald Trumpia ja otti kantaa urheilun palkkatasa-arvoon

Entisen pikajuoksijan ja pituushyppääjän mielestä Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin käytös tekee yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemisesta vaikeaa.

Usain Bolt

Kommentti: Pliis Bolt, ota vielä yksi olympiakulta

Usain Bolt kohosi jälleen uuteen legendaluokkaan ottamalla huikeasti yhdeksännen yleisurheilun olympiakultansa. Mutta riittääkö tasatilanne Carl Lewisin ja Paavo Nurmen kanssa maailman nopeimmalle miehelle, kysyy Yle Urheilun Otto Rönkä.

Usain Bolt

Bolt jättää huikean olympiaperinnön: "Tulen kaipaamaan tätä yleisöä, tätä energiaa"

Kahdeksan olympiakullan Usain Bolt on sanonut Rion jäävän hänen viimeiseksi olympiaurakakseen. Torstaina 200 metrillä selkeään voittoon rullannut maailman nopein mies kertoi Yle Urheilun haastattelussa, että jää kaipaamaan olympialaisten henkeä.

Rion olympialaiset: Michael Johnson kertoo, miksi Usain Bolt on niin hyvä

Hän jos kuka tietää: Michael Johnson selittää, miksi Usain Bolt on niin käsittämättömän hyvä – video

Oman aikansa tuulenpuuska Michael Johnson antaa ohessa yksityiskohtaisen videoanalyysin siitä, miksi maailman nopein mies Usain Bolt voittaa kerta toisensa jälkeen. Bolt on pitkä kaveri, joka osaa kääntää isokokoisuutensa vahvuudeksi.

Jim Hines 1968

Näin 100 metrin voittoaika olympialaisissa on kehittynyt – muistatko, milloin kymmenen sekunnin raja rikottiin?

Miesten sadan metrin olympiakulta on voitettu aikanaan ajalla 12,0. Vuodesta 1988 lähtien on voittoon vaadittu aina kymmenen sekunnin alitus. Rion olympialaisissa maailman nopeimman miehen titteli jaetaan maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Usain Bolt

Uusi käänne - jatkaako Usain Bolt sittenkin vuoteen 2020?

Usain Boltin valmentajan mukaan supertähti voisi jatkaa uraansa Tokion olympialaisiin 2020 asti. Aiemmin Bolt on kertonut lopettavansa uransa 2016 tai 2017.

Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen kuvassa

Suomalaiset superkisaturistit jälleen keihään MM-finaalissa - "Luvassa itä-länsi-ottelu"

Pekingin MM-kisat ovat Timo Nyrhiselle ja Markku Muonalle 15. kilpailut paikan päällä. Keihään MM-kultamitalin kohtalosta kokeneet arvokisakävijät olivat eri mieltä.

Seppo Räty juhlii keihäskultaa Rooman 1987 MM-kisoissa. Edessä tuima pronssimitalisti Jan Zelesny.

Seppo Räty Rooman suomalaissankari – näistä yleisurheilun MM 1987 muistetaan

Vuoden 1987 MM-kisoista yleisurheilumaajoukkue toi Suomeen vain yhden mitalin, mutta se oli se kaikista kirkkain: keihään kulta.

Sebastian Bayer

Helsingin kisojen Euroopan mestari joutuu jäämään pois Pekingin MM-kisoista

Helsingin EM-kisoissa pituushypyn kultaa voittanut Sebastian Bayer kärsii jalkavammasta.

Jussi Kanervo

Carl Lewis neuvoi Jussi Kanervoa: "Keep things simple"

On aivan selvää, että Jussi Kanervo on tällä hetkellä maailmanluokan huippuvalmennuksessa.

Usain Bolt nousi yleisurheilun MM-mitaleissa Carl Lewisin rinnalle. Molemmilla on niitä kymmenen.

"Lewis menetti vanhan MM-syklin takia kahdet kilpailut"

Pikajuoksusuuruus Usain Bolt nousi Moskovassa legendaarisen Carl Lewisin rinnalle kymmenellä MM-mitalilla. "Bubi" puolustaa kuitenkin vanhaa koulukuntaa.

Teddy Tamgho.

Haamuloikka huipensi kisat - Näin eteni MM-yleisurheilun päätöspäivä

Yle Urheilu seurasi yleisurheilun MM-kisojen päätöspäivän tapahtumia hetki hetkeltä. Teddy Tamgho teki haamutuloksen kolmiloikassa. Usain Bolt nousi puolestaan Carl Lewisin rinnalle eniten MM-mitaleja (10) voittaneeksi yleisurheilijaksi.

Usain Bolt

100 metrin MM-historia - huippuhetkiä ja draamaa

Miesten 100 metriä on jälleen kansainvälisesti katsottuna yleisurheilun MM-kisojen odotetuin kilpailu. Historian saatossa on nähty monia mestareita, mutta tänä vuonna matkalle on vain yksi ennakkosuosikki: Usain Bolt.

Arto Teronen Whistlerissä

Legenda ei ihmetellyt perintöä: "Radio edelleen tärkeä väline"

Arto Teronen sanoo radion nostaneen tasoaan viime vuosikymmenten aikana. Yksityshenkilön jättämää perintöä toimittajalegenda ei hämmästellyt.

Usain Bolt

Bolt ei sulje pois pituutta eikä 400 metriä

Spekulointi maailman nopeimman miehen Usain Boltin ympärillä ei ota laantuakseen.

Usain Bolt

Boltilta täyslaidallinen pikajuoksulegendan niskaan - "Menetin kaiken kunnioitukseni"

Carl Lewis on antanut kommenteillaan ymmärtää, ettei Jamaikan dopingtestaus ole yhtä vahvalla pohjalla kuin muissa maissa.

IAAF perusti Hall of Famen - Paavo Nurmi mukana

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on perustanut yleisurheilun Hall of Famen. Ensimmäisen 12 "kuuluisuuksien galleriaan" nimetyn joukossa ovat mm. Jesse Owens, Carl Lewis ja Paavo Nurmi.

Mitchell Watt kuvassa

Mitchell Watt MM-pituuden suursuosikki

Mitchell Watt on yksi selkeimmistä ennakkosuosikeista elo-syyskuun vaihteessa kilpailtavissa yleisurheilun MM-kisoissa. Tämän kauden neljä pisintä hyppyä maailmassa hypännyt 23-vuotias australialainen olisi pettynyt kaikkeen muuhun paitsi maailmanmestaruuteen pituushypyssä, jota ovat hallinneet vain harvat ja valitut viimeisen 30 vuoden aikana.

Carl Lewis.

Carl Lewis ja Jesse Owens saivat seuraa

Zimbabwen Ngonidzdashe Makushasha tuli historian neljäs yleisurheilija, joka on voittanut Yhdysvaltain yliopistomestaruuskisoissa sekä sadan metrin juoksun että pituushypyn. Kovat tulokset Des Moinesissa, Iowassa latonut Makusha liittyi samaan kerhoon kolmen olympiavoittajan kanssa.

Carl Lewis haluaa politiikkaan

Yhdysvaltalainen olympiavoittaja Carl Lewis, 49, haluaa mukaan politiikkaan. Lewis aikoo pyrkiä New Jerseyn osavaltion senaattiin.

Satasen finaalin kaksi kysymystä: kuka ja mikä on ME-aika?

Tänä iltana se tiedetään: Kuka on maailman nopein mies. Kolmikkoon Usain Bolt, Tyson Gay ja Asafa Powell on ladattu niin kovat odotukset, että maailmanennätysaika 9,69 voi olla historiaa. Katso, miten ME on vuosien aikana kehittynyt.

Käsittämätön pituushyppytulos - katso kohusuoritus täältä

Sisäratojen Euroopan mestaruuskilpailut Torinossa päättyivät pituushyppykilpailussa hirmutulokseen, josta vastasi saksalainen Sebastian Bayer. Katso täältä ennätysleiskaus 871, joka hätyytteli jopa Carl Lewisin sisäratojen ME-tulosta.

Evilän pituusfinaali penkin alle, Bayer hirmutulokseen 871!

Tommi Evilä ja Juho-Matti Pimiä olivat miesten pituusfinaalin ainoat hyppäävät, jotka eivät rikkoneet kahdeksan metriä rajapyykkiä sisäratojen EM-kisoissa Torinossa. Saksan Sebastian Bayer vei mestaruuden EE-tuloksella 871, joka ällistytti koko yleisurheiluväen.

Paavo Nurmi on parempi kuin Michael Phelps

Pekingin olympiakisoissa kaikkien aikojen menestyneimmäksi olympiaurheilijaksi noussut Michael Phelps ei ole ainakaan vielä kaikkien mielestä ohittanut saavutuksillaan Paavo Nurmea ja Carl Lewisiä.

Michael Phelps nousi kultamitalitilaston ykköseksi

Michael Phelps otti kisojen neljännen ja uransa kymmenennen olympiakullan miesten 200 metrin perhosuinnissa. Kultamitalien määrässä Phelps nousi nyt yksin kaikkien aikojen tilaston kärkeen ohi Paavo Nurmen, Mark Spitzin, Larissa Latyninan ja Carl Lewisin.

Bolt juoksi satasen maailmanennätyksen

Jamaikan Usain Bolt on juossut 100 metrin uuden maailmanennätyksen 9,72 New Yorkissa käydyssä kilpailussa. Myötätuulta oli kisan aikana 1,7 m/s.

Yleisurheilun MM-kisat Tokiossa 1991

Kilpailujen keskeinen hahmo oli jälleen Carl Lewis.

Yleisurheilun MM-kisat Roomassa 1987

Doping ja välistävedot mustasivat kisasaavutuksia.

Kolme kiinalaista naisjuoksijaa juoksee Stuttgartin MM-kisoissa 1993.

Yleisurheilun MM-kisat Stuttgartissa 1993

Kiinan naiset pinkoivat maailman kestävyysjuoksun kärkeen.

Urheilu. Yleisurheilun MM-kisat 7.8.-14.8.1983 Helsingissä. Avajaiset, avajaisseremonia olympiastadionilla ja juoksija Lasse Viren kantamassa Suomen lipun stadionille.

Yleisurheilun MM-kisaperinne alkoi Helsingistä 1983

Yleisurheilun ensimmäiset MM-kisat järjestettiin Suomessa.

Ben Johnson syyttää Carl Lewisia

Dopingista kärynnyt entinen pikajuoksija Ben Johnson väittää, että hänen kilpakumppaninsa Carl Lewis oli osallisena salaliitossa, jolla Johnsonin dopingnäyte sabotoitiin Soulin olympialaisissa 1988. Kanadalainen Johnson juoksi maaliin Soulin satasen ensimmäisenä, mutta menetti mitalinsa dopingkäryn vuoksi.

Lewis muistelee Helsinkiä lämmöllä

Amerikkalaisjuoksija Carl Lewisille Helsingin MM-kisat vuonna 1983 toimivat ponnahduslautana maailman urheilueliittiin. Urheiluruutu tapasi Lewisin tämän yllätysvierailulla "rikospaikalle" Helsinkiin.