Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

HPK täydensi ensi kauden valmennustiimiään ja teki jatkosopimuksia

Antti Pennasen paikan päävalmentajana ottava Matti Tiilikainen saa avukseen Janne Sinkkosen, Timo Turusen ja Juha Lehtolan.

HPK palasi voittojen tielle - SaiPan kiri päätyi ylärimaan

HPK katkaisi kahden ottelun mittaisen tappioputkensa kukistamalla Rinkelinmäellä SaiPan maalein 3-2.

Perheet kertovat: Näin hallituksen ensimmäinen vuosi näkyi arjessamme

Neljän lapsen yksinhuoltajalle pikavipit ovat arkipäivää, maitotilallinen tuskailee lomitussäästöjen kanssa ja eläkeläinen säästää sukanvarteen. Yle Uutiset seuraa koko hallituskauden ajan erilaisten perheiden elämää, eri puolilla Suomea.

Ämpäritolkulla kalaa vaikka lippahatulla pyytäen – kuoreen kutu on muutaman päivän hurmio

Jokien virtapaikkojen rantavedessä kuhisee kuoretta, jota voi kahmia talteen vaikka lippalakilla. Saalista on tarjolla nyt muutaman päivän ajan, kun kala on noussut kutemaan. Aikanaan kuore ollut vientituote, jota on juhlittu jopa omilla karnevaaleilla.

HPK:n Antti Miettinen vaihtaa suoraan jäiltä valmentajaksi

HPK perustelee pelaajauransa viime kauteen lopettaneen Miettisen yllätysvalintaa satojen NHL- ja SM-liigaotteluiden tuomalla kokemuksella.

Kolmen tavoitteen HPK – fanit saivat tietää uuden joukkueen ensimmäisenä

Uudet tuulet puhaltavat HPK:n toimistolla. Ainutlaatuisessa Season kick –off tapahtumassa julkaistaan suurin osa seuran ensikauden pelaajista.

Leipomoyrittäjä odottaa yhä hallituksen päätöksistä vetoapua yritystoimintaan – "Nyt pitäisi saada nimet alle kilpailukykysopimukseen"

Perheyrityksen toimitusjohtaja Timo Turunen odottaa hallituksen tekemien säästöpäätösten vaikutuksia yrityksensä toimintaan. Yle seuraa Timo ja Eeva-Maria Turusen perheen arkea hallituskauden ajan.

"Jukurit pääsee SM-liigaan puhtaammalta pöydältä kuin Sport ja KooKoo"

Jukurien urheilujohtaja Tommi Kerttula vieraili Yle Puheen jääkiekkokierroksella.

Pohjois-Karjalassa ei uusia rapuruttotapauksia

Pohjois-Karjalassa ei ole todettu rapuruttoa eikä täplärapujen laittomia istutuksia tämän vuoden aikana.

Kotileipomon terveiset hallitukselle: Purkakaa työllistämisen esteitä

Perheyrityksen toimitusjohtaja Timo Turunen toivoo, että hallitus lisäisi mahdollisuuksia paikalliseen sopimiseen yrityksissä. Yle Savo seuraa Timo ja Eeva-Maria Turusen perheen arkea hallituskauden ajan.

Perheyrittäjä: Sopimuksen kaatuminen hillitsee yrityksen kasvua

Leipomo- ja pitopalveluyrittäjän mukaan paikallisen sopimisen ja joustojen lisääminen yrityksissä toisi mahdollisuuksia luoda uusia työpaikkoja.

Ovi käy tiuhaan Mikkelin Jukureissa – uusi valmentaja vasta liigapäätöksen jälkeen

Mikkelin Jukureissa on ovi käynyt loppukesän aikana. Taustalla on mahdolllinen liiganousu, johon on luvassa päätös syyskuun loppuun mennessä.

Valmentaja Antti Pennanen jättää Jukurit kauden jälkeen

Mikkelin Jukurit lähtee mahdolliseen liigakauteen uuden valmentajan voimin. Nykyinen valmentaja Antti Pennanen jättää Jukurit alkavan kauden jälkeen.

Laulava nykynuori on mallikas matkija, mutta ei välttämättä edeltäjiään taitavampi

Aikanaan lasten laulukilpailuissa kappalevalintoina olivat suomalaiset iskelmät. Nykyään vaikutteita ja tyyliä otetaan maailmankuuluista artisteista. Ovatko lapsilaulajat edeltäjiään taitavampia vai mistä on kyse?

Jukurit väänsi väkisin mestariksi - raataja taas ratkaisijana

Yksi ainoa maali riitti neljännessä finaalissa Jukureille,mestaruuteen ja mahdolliseen liigapaikkaan.

Mikkelin Jukurit aloittaa finaalisarjan levänneenä

Runkosarjan voittanut ja puolivälierä- ja välieräsarjat puhtaalla pelillä läpäissyt Mikkelin Jukurit pääsee finaaliin hyvin levänneenä. Vastaan luistelee hallitseva mestari KooKoo.

Järvilohen pelastamiseksi tehdään teitä ja "leikkipaikkoja"

Äärimmäisen uhanalaisen Saimaan järvilohen pelastustyöt ovat vauhdissa Pohjois-Karjalan Ala-Koitajoella. Soran ja kivien avulla koskiin rakennetaan kutu- ja kasvualueita. Koskien kunnostukset saattavat olla viimeinen keino järvilohen pelastamiseksi.

Jääluolat ihastuttavat – taimenten kutupesät vaarassa

Ihastusta herättäneet jääluolat ovat keränneet ihmettelijöitä. Jokien jääluolien ihailijat saattavat kuitenkin tuhota vedessä kahlatessaan taimenten kutupesiä. Jääsaleja ja -luolia on muodostunut alueille, joissa taimenkantaa on yritetty elvyttää.

Antti Pennanen Mikkeliin - KalPan kakkosesta tulee Jukureiden ykkönen

Pennanen siirtyy Mikkeliin 2,5-vuotisella valmentajasopimuksella. Ensimmäinen ottelu päävalmentajana on edessä keskiviikkona Joensuussa.

Jukurit etsii uutta valmentajaa erotetun Pikkaraisen tilalle

Toistaiseksi Jukurien peliä johtaa joukkueen kakkosvalmentaja Timo Turunen. Erotetun Jarno Pikkaraisen seuraajaksi etsitään korvaajaa loppukauden mittaisella pestillä tai pitkäaikaisella sopimuksella.

Jukurien valmentajalle potkut – "Seuran arvomaailma ajoi muun yli"

Baarissa tapahtunut nujakka johti päävalmentajan erottamiseen. Seurajohdon mukaan seuran arvomaailma on urheilullista menestystä tärkeämpää.

Klassikkosävelmiä jazzitatsilla Tuomas A. Turusen tapaan

Joensuun seudulla kasvanut, ranskassa asuva jazzpianisti Tuomas A. Turunen on julkaissut uuden levyn. Pitkäsoitolla suomalaiset, ruotsalaiset ja slaavilaiset tutut sävelmät taipuvat letkeiksi ja tunnelmallisiksi sovituksiksi.

Riistakameralla voi kytätä myös rosvoja

Kun mökkejä laitetaan talvikuntoon, olisi mökit hyvä varustaa myös murtovarkaita vastaan. Erilaisia hälytysjärjestelmiä ja turvakameroita käytetään yhä useammin mökkivahteina.

Nelivuotiaiden arki avautuu hyvinvointiselvityksessä

Länsi- ja Keski-Uudenmaan kunnissa selvitetään nelivuotiaiden hyvinvointia ja arjen kokemuksia. Tarkoituksena on, että lapsen oma ääni kuuluisi mahdollisimman aitona. Selvityksellä paitsi kerätään tietoa kannustetaan vanhempia keskustelemaan lastensa kanssa.

Uimahalli avasi liukuen uuteen kauteen

Kemin uimahalli avasi ovensa taas kesäisen huoltotauon jälkeen. Hallimestari Janne Jylkkä kertoo, että normaalin vuosihuollon lisäksi hallissa on uusittu kuntosalin laitteistoa, tilaussauna ja naisten pukuhuone. Lisäksi pääovesta on tehty liikuntaesteisen kulkua helpottava liukuovi.

Jokirapua varjellaan Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjala pidetään tiukasti jokirapumaakuntana. Tänne ei haluta taloudellisesti kannattavampaa täplärapua, joka tuo tullessaan rapuruttoa. Maakunnassa tulee myyntiin rapukautena jopa 30 000 jokirapua.

Iskelmän SM-kulta Kiteelle ja Raisioon

Raisiolainen Sanna Toivanen ja kiteeläinen Timo Turunen ovat tämän vuoden iskelmän Suomen mestarit. Toivanen ylsi laulukilpailun finalistiksi jo viime vuonna. Turunen on keikkaillut aktiivisesti vuodesta 1992.

Vahvat kokoomusnaiset tiputtivat Lindénin

Viestintäministeri Suvi Lindén putosi eduskunnasta kokoomuksen vahvojen naisehdokkaiden vuoksi, arvioi Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen toiminnanjohtaja Timo Turunen. Lindénin äänisaalis jäi alle kolmen tuhannen.

Markku Flinck johti Jukurit avausvoittoon

Mikkelin Jukurit avasi Mestiksen finaalisarjan väkevästi kukistamalla Vaasan Sportin numeroin 4 -0. Jukureiden tehomiehenä hääri tuttu mies, pistepörssin kärkinimi Markku Flinck. Flinckin johtama kenttä viimeisteli kolme osumaa.

Järvilohen emokalasaalis notkahti rajusti

Saimaan järvilohen emokalasaalis on tänä vuonna heikentynyt selvästi edellisvuosista. Pielisjoesta on saatu pyydettyä vain 28 emokalaa, kun tavoite on sata kalaa. Uhanalaisen järvilohen suojelemiseksi pohditaan järeitä keinoja.

Kokoomus havittelee lisäpaikkaa

Kokoomus yrittää ensi kevään eduskuntavaleissa siirtää mielipidemittauksissa sille ennustettua kannatuksen nousua yhdeksi lisäpaikaksi. Puolueella on tällä hetkellä vaalipiiristä kolme kansanedustajaa.

Ravustus hiljenee, saalis kohtalainen

Ravustuskauden vilkkain vaihe alkaa olla ohi Pohjois-Karjalassa. Tähän saakka rapuja on jäänyt mertoihin kohtalaisen hyvin. Esimerkiksi Kontiolahdella pientä jokirapua on ollut paikoittain liikaakin.

Muikkua pyydetään mädin takia

Muikkua pyydetään yhä enemmän pelkän mädin vuoksi. Pienet muikut eivät kelpaa kalajalostajille, jolloin mädin talteenotosta on tullut kalastajille syyspyynneissä yhä tärkeämpi tulonlähde.

Jukureille vahvistuksia

Mestisjoukkue Mikkelin Jukurit on julkistanut uusia pelaajasopimuksia. Hyökkäyspäähän vahvistukseksi tulee JYPissä mitaleja rohmunnut paluumuuttaja Mikko Hakkarainen. Hakkaraisen ja Jukurien sopimus on kaksivuotinen.

Pielisen kuhista löydetty loista

Pielisen kuhista on löytynyt ihmiselle vaaraton, mutta ilkeän näköinen loinen. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on vahvistanut, että kahdessa tutkittavaksi toimitetussa kuhassa oli Microspora-itiöeläintä.

Suomi juhlii – juhannus

Tunnelmia juhannuksesta Vuonislahden kylässä.

Timo Turunen: Äideistä parhain

Turunen oli Tenavatähti-kisan yleisösuosikki vuonna 1990.

Karvas kiekkovoitto tšekeistä 1974

Suomi otti tšekeistä historiallisen suuren voiton 1974.