Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Son Heung-Min

Isä käytti jalkapalloa kurinpitokeinona, jotta pojasta tulisi Aasian paras – palvottu Son Heung-Min haluttiin MM-kisoihin jopa loukkaantuneena

Korean tiukka asevelvollisuus uhkasi katkaista Son Heung-Minin uran, kunnes mestaruus maajoukkueessa auttoi hänet Valioliigan maalikuninkaaksi. Nyt koko maa rukoilee hänen kuntoutumisensa puolesta.

Itaewonin metroaseman ympärille kerääntyy jatkuvasti ihmisiä hiljentymään, rukoilemaan ja jättämään muistokirjoituksia uhreille.

Yle Koreassa: Soulin halloween-onnettomuus surettaa ja turhauttaa paikallisia – ”Miksei poliiseja ollut silloin, kun heitä olisi tarvittu?”

Etelä-Korean pääkaupungissa sattuneessa onnettomuudessa kuoli yli 150 ihmistä. Poliisin mukaan näin suurta väkijoukkoa ei olisi pystytty hallitsemaan suuremmillakaan poliisivoimilla.

Nainen katselee Soulin rautatieasemalla televisioruutua, josta näkyy uutislähetys Pohjois-Korean ohjuskokeesta 3. marraskuuta 2022..

Pohjois-Korea laukoo nyt ennätysmääriä ohjuksia – se saattaa ennakoida diktatuurin seitsemättä ydinkoetta

Viime yönä Japanissa pelästyttiin Pohjois-Korean laukaisemaa mannertenvälistä ohjusta. Tutkija pitää samanaikaisia pitkän ja lyhyen kantaman ohjuslaukaisuja pahaenteisinä.

Vasemmalla kuvassa näkyy ambulanssi ja hoitohenkilökuntaa paarien kanssa Soulin halloween-juhlien onnettomuuspaikalla. Oikealla toimittaja Sara Salmi kertomassa tapahtumista.

Etelä-Koreassa yli 150 kuoli, kun halloweenia juhlinut väki pakkautui kapealle kujalle – miten ihmismassasta tulee tappava?

Toimittaja Sara Salmi näyttää, miten vaarallisen vähän tilaa ihmisillä oli ahtaalla baarikadulla Soulissa.

Jännitys Korean niemimaalla kasvaa

Jännitteet Korean niemimaalla kiristyvät: Pohjois-Korean ohjus osui ensimmäistä kertaa lähelle Etelä-Korean aluevesiä

Tutkijan mukaan ohjuskokeet ovat tietoinen provokaatio, jonka on tarkoitus lisätä poliittista jännitettä Korean niemimaalla.

Kenkäpareja hallin lattialla

Kuvat Etelä-Korean Halloween-tragediasta levisivät nopeasti ja järkyttivät monia — nyt keskusteluapua tarjotaan busseissa, jotka kiertävät Soulissa

Ainakin 156 ihmistä tallautui kuoliaaksi Halloween-juhlassa Etelä-Koreassa. Lisäksi yli 170 loukkaantui viikonloppuna.

Kenkäpareja hallin lattialla

Kengät, vaatteet ja muut tavarat etsivät omistajiaan Etelä-Korean halloween-tragedian jälkeen – uhriluku noussut

Etelä-Koreassa sattuneen onnettomuuden uhriluvun kerrottiin aamulla nousseen 156:een. Uhrien ja selviytyneiden vaatteita ja muita henkilökohtaisia tavaroita on kerätty löytötavarakeskukseen.

Katumaisemassa näkyy ambulansseja ja pelastushenkilöitä.

Viranomaiset eivät varautuneet juhlakansan liikkellelähtöön – tutkijan mukaan Etelä-Korean onnettomuus oli useiden tekijöiden summa

Lauantai-iltana yli 154 ihmistä tallautui kuoliaaksi halloween-juhlassa Etelä-Koreassa. Loukkaantuneita oli maanantain tietojen mukaan ainakin 149 ja lisäksi vakavasti loukkaantui 33 ihmistä.

Katumaisemassa näkyy ambulansseja ja pelastushenkilöitä.

Sunnuntai 30.10.2022 (radio)

Ihmiskauppa. Kotitalouksien velka. Etelä-Korea. Kellonaika. Sää.

Henkilö asettaa kukkia muistoalttarille.

Halloween-juhlijat pakkautuivat vain neljä metriä kapealle kujalle – tämä katastrofista tiedetään nyt

Etelä-Korean pääkaupungin Soulin eilisen halloween-juhlan uhrien määrä on noussut jo 153:een. Monet uhreista tallautuivat kuoliaaksi.

Ihmiset lohduttavat toisiaan onnettomuuden jälkeen.

Suomen Etelä-Korean-suurlähettiläs Pekka Metso näki ihmismassat ennen onnettomuutta – ”Kuuden aikaan siellä oli jo pelottavan täyttä”

Yli 150 ihmistä tallautui kuoliaaksi Soulissa Itaewon kaupunginosassa halloween-juhlinnan yhteydessä. Suurlähettiläs Pekka Metson mukaan tragedia koskettaa korealaisia hyvin syvältä.

Ruuhkainen katunäkymä Soulista.

Karenina Perätalo koki Soulin halloween-tungoksessa kauhun hetkiä – "Ei pystytty lainkaan hallitsemaan mihin liikutaan"

Suomalainen Karenina Perätalo ystävineen oli odottanut kuuluisaa halloween-juhlaa. Lauantai-ilta päättyi kuitenkin kaaokseen. Yli 150 ihmistä tallautui kuoliaaksi tungoksessa.

Pelastushenkilöt auttavat onnettomuuden uhreja.

Yli 150 ihmistä tallautui kuoliaaksi halloween-juhlassa Etelä-Koreassa – joukossa 19 ulkomaalaista

Suomen ulkoministeriön tietojen mukaan uhrien joukossa ei ole suomalaisia.

Tanssijoita lavalla

Tero Saarinen suunnitteli Korean kansalliselle tanssiryhmälle teoksen, joka sai tanssijat ensin shokkiin – nyt se nähdään viimein Suomessa

Tero Saarinen oli ensimmäinen länsimainen koreografi, joka pääsi tekemään teoksen Korean kansalliselle tanssiryhmälle.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un kävelemässä. Taustalla iso ohjus.

Pohjois-Korean uusi laki julisti maan ydinasevaltioksi – laki sallii myös ennaltaehkäisevät iskut

Lain mukaan Pohjois-Korean ei ole sallittua jakaa ydinaseteknologiaa muiden maiden kanssa eikä myöskään käydä vaihtokauppaa ydinteknologialla tai -materiaaleilla.

Henkilö kävelee kadulle tulvineessa vedessä.

Etelä-Korean tulvissa kuollut ainakin yhdeksän ihmistä – rankkasateet pahimmat vuosikymmeniin

Etelä-Korean pääkaupungin Soulin kadut ja metroasemat täyttyivät vedestä. Tulvat olivat erityisen tuhoisia köyhillä alueilla, joissa useat ihmiset asuvat osittain maan alla.

Orphic-ryhmä esiintyy.

Japanilainen ja korealainen pop poikivat Suomessa tanssitapahtumia ja hardcore-klubeja, joista ei väriä ja vauhtia puutu

Korealaista ja japanilaista popkulttuuria harrastetaan Suomessa muillakin tavoin kuin coneissa tai cosplay-tapahtumissa. Korealaisia tanssitapahtumia järjestetään säännöllisesti, ja myös japanilaiselle hardcore-tanssimusiikille on syntynyt oma klubinsa.

Sian ruhot paloitellaan suuremmista pienemmiksi robottileikkurin avulla.

Atrian vienti Kiinaan laahaa

Kaupankäynti Kiinaan ei ole lopahtanut, mutta tuotteiden vientimäärät ovat olleet laskussa viime vuoteen verrattuna. Kiinan markkinat toimivat nopeasti, jopa hektisesti, toimitusjohtaja Juha Gröhn kuvaa.

Elintarviketalo Munaxin tuotantotilat Laitilassa.

Laitilalainen munatuottaja Munax tähyää jo Etelä-Koreaan – vientiä suunniteltu jo vuosia

Maa- ja metsätalousministeriö kertoi keskiviikkona, että Etelä-Korea on hyväksynyt suomalaiset kananmunat ja munatuotteet markkinoilleen. Vienti voi alkaa välittömästi.

Kim Jong-un kävelee sotilaiden kanssa, taustalla suuri ohjus.

Yhdysvaltain presidentti Biden matkustaa Etelä-Koreaan – tiedustelutietojen mukaan Pohjois-Korealla täysi valmius ydinkokeeseen

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden tapaa perjantaina Etelä-Korean presidentin Yoon Suk-yeolin. Etelä-Korean viranomaiset ovat varoitelleet viikkojen ajan ydinkokeen mahdollisuudesta.

Ihmiset tanssivat torilla värikkäissä mekoissa ja tummissa puvuissa.

Pohjois-Korea tekee kiihtyvällä vauhdilla ohjuskokeita, jotka lähes poikkeuksetta myös onnistuvat – USA epäilee maan valmistelevan uutta ydinohjuskoetta

Pohjois-Korean ohjustestit ovat kehittyneet huolestuttavasti ja uhittelu naapurimaita kohtaan lisääntynyt, arvioi tutkija. Korean niemimaalla alkuvuonna kiristynyt sanasota kytkeytyy Etelä-Korean presidentin vaihdokseen.

Pohjois-Korea laukaisee ohjuksen.

Etelä-Korea: Pohjois-Korea ei testannutkaan uutta ohjusta

Pohjois-Korean viime viikolla testaama mannertenvälinen ohjus ei Etelä-Korean mukaan ollutkaan uudentyyppinen ohjus niin kuin Pohjois-Korea väitti.

MIes kävelee ohjuksen laukaisua näyttävän television edessä.

Pohjois-Korea laukaisi mannertenvälisen ballistisen ohjuksen pidemmälle kuin koskaan aikaisemmin – osui 150 kilometrin päähän Japanista

Pohjois-Korean kehittämä uudenlainen ohjus lentää pidemmälle kuin koskaan aiemmin. Maan epäillään myös jatkavan ydinaseiden kehitystä.

Atria-kyltti Nurmon tehtaan katolla.

Ensimmäinen merikontillinen kananlihaa on nyt matkalla Atrialta Etelä-Koreaan, myös sianlihan vienti Hongkongiin käynnistyi

Vientilupaprosessi Etelä-Koreaan kesti kuusi vuotta. Suomalaisen lihan valtteja Aasiassa ovat puhtaus ja turvallisuus.

Yhdysvaltojen ja Suomen pelaajat taistelevat kiekosta.

Naisleijonat jäi olympia-avauksessa Yhdysvaltojen jalkoihin – outo loppuratkaisu hämmensi, kun ottelu pelattiin kahdesti loppuun

Naisleijonat hävisi olympiaturnauksen avausottelunsa Yhdysvalloille 2–5. Vastus ei helpota seuraavassakaan ottelussa, sillä lauantaina Suomi kohtaa Kanadan.

Raketin laukaisu.

Pohjois-Korea testasi ydinasekelpoista ohjusta – onko nämä kuvat otettu ohjuksen lennolta?

Pohjois-Korea on uhannut käyttää näitä ohjuksia Yhdysvalloille kuuluvan alueen tuhoamiseen "tulipeitteellä".

Pohjois-Korea testaa ohjusjärjestelmiään

Pohjois-Korea vahvisti tehneensä ohjuskokeita ja lisää on tulossa – risteilyohjusten väitetään iskeneen 1 800 kilometrin päähän Japaninmereen

Maailmalle levitettiin kuvia tämän viikon kokeista ja maan johtajan Kim Jong-unin tarkastuskierroksesta asetehtaalla. Keväällä saatetaan nähdä ohjuskokeita kuolleiden johtajien syntymäpäivien kunniaksi.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-Un puhuu.

Pohjois-Korea laukaissut ilmeisesti kaksi ballistista ohjusta mereen

Pohjois-Korea näyttää tehneen kuudennen ohjuskokeensa kuukauden sisään.

Ryhmä avaruuspukuisia ihmisiä kehässä.

Netflixin alkuvuoden hitti tulee Koreasta ja Kuusta: The Silent Sea -scifisarjassa vesi uhkaa loppua Maasta, ja mystinen avaruusasema on ainoa toivo

Etelä-Koreassa tehdään nyt useita tieteissarjoja, jotka käsittelevät myös yhteiskunnallisia teemoja. Scifi-elementit ovat olleet jo pitkään oleellinen osa eteläkorealaisia musiikkivideoita.

Nordkorea avfyrade i början av januari en hypersonisk missil som kan färdas i överljudshastighet, enligt Kim Jong-Un.

Pohjois-Korea on ilmeisesti tehnyt jälleen ohjuskokeen – YK:n turvallisuusneuvosto kokoontui samaan aikaan keskustellakseen edellisestä kokeesta

Vajaa viikko sitten Pohjois-Korea kertoi testanneensa ääntä nopeampaa ohjusta. Yhdysvallat, Japani sekä neljä muuta maata kehottavat Pohjois-Koreaa lopettamaan epävakautta lisäävän toiminnan alueella.

Etelä-Korealalinen pariskunta kävelyllä lähellä Pohjois-Korean rajavyöhykettä.

Etelä-Koreasta Pohjois-Koreaan uudenvuodenpäivänä rajan ylittänyt on entinen loikkari – miehen kohtalosta ei ole tietoa

Etelä-Korean viranomaisten mukaan mies loikkasi maahan Pohjois-Koreasta toissa vuonna. Lauantaina hän palasi takaisin diktatuuriin tiukasti vartioidun rajalinjan yli.

Anastasia Kulikova heittää tennispallon ilmaan ja katsoo sitä.

Harvinaista herkkua suomitenniksessä – Anastasia Kulikova paukutteli välieriin Soulin WTA-turnauksessa: "Tunnen kuuluvani tälle tasolle"

Anastasia Kulikova, 21, päihitti WTA125-turnauksen puolivälierissä maailmanlistalla sata sijaa itseään korkeammalla olevan hollantilaispelaajan.

Sydkoreas avsatta president Park Geun-Hye i rätten i Seoul.

Etelä-Korea armahti maan korruptoituneen entisen presidentin

Park Geun-hye tuomittiin muun muassa lahjuksista ja vallan väärinkäytöstä yli 20 vuodeksi vankilaan.

Saku "SKUIJKE" Sajakoski pokaalin kanssa.

Seitsemän suomalaista pelaa miljoonista PUBG-räiskintäpelin MM-finaalissa viikonloppuna – "Voittokaan ei ole mahdottomuus", toteaa ENCEn Saku Sajakoski

Yle näyttää PUBG-videopelin MM-kilpailujen finaaliviikonlopun ottelut suorina lähetyksinä Yle Areenassa ja Yle E-urheilun Twitch-kanavalla.

Kuva esittää vartiotornia rajalla. Tornissa on vartija.

Pohjois-Korea on alkanut salailla teloituksia, joihin ennen käskettiin yleisö paikalle

Yleisin syy kuolemantuomioille on ollut eteläkorealaisten videoiden katselu tai jakaminen. Nykyisen johtajan Kim Jong-unin kaudella sitä on alettu pitää entistäkin vakavampana rikoksena.

Opiskelijoille jaetaan koepapereita luokkahuoneessa.

Yliopistopaikat jakoon Etelä-Koreassa: ilmatila suljetaan ja lentoja siirretään, kun puoli miljoonaa nuorta hiljentyy englannin kuuntelukokeeseen

Uutistoimisto AFP:n mukaan tänään järjestettävä, yhdeksän tuntia kestävä pääsykoe, “Suneung”, on osittain syynä teini-ikäisten korkeisiin masentuneisuus- ja itsemurhalukuihin.

Kuva Netflix-sarja Squid Gamesista.

Supersuosittu Squid Game -sarja saa jatkoa

Netflixin kaikkien aikojen katsotuimmaksi sarjaksi noussut eteläkorealaisen sarja on saamassa toisen tuotantokauden, kertoo sarjan luoja.

Finnairin lentokone ilmassa.

Finnair announces new long-haul routes to Asia, United States

Finland's national airline will fly to about 100 destinations next summer, including 70 routes across Europe and ten to Asia.

Värikkäitä cd-levyn kansio joissa kuvia nuorista Etelä-Korealaisista esiintyjistä.

Katsoitko Squid Gamen ja haluat kunnolla mukaan K-buumiin? Viisi vinkkiä, joiden avulla sukellat korealaiseen kulttuuriin

Aasialaisen kulttuurin vaikutus on jo pitkään vahvistunut länsimaissa. Tietokirjailija Minja Mäkilä kertoo, miten tutustua pinnalla olevaan Etelä-Korean kulttuuriin.

Nainen kulki televisioruudun ohi asemalla Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa. Uutisissa kerrotaan Pohjois-Korean juuri laukaisemasta ohjuksesta.

Pohjois-Korea testasi uutta sukellusveneestä laukaistavaa ballistista ohjusta

Etelä-Korea laukaisi samantyyppisen SLBM:n viime kuussa. Pohjois-Korea on tehnyt syksyn mittaan useita ohjustestejä, joita pidetään provokaatioina.

Kuva Netflix-sarja Squid Gamesista.

Squid Game on synnyttänyt lyhyessä ajassa laajaa fanikulttuuria – sarjan dystopialla on kuitenkin vakava tausta

Roolipelejä, muotia, korean kielen opiskelua – Netflix-sarja Squid Gamesta on tullut maailmanlaajuinen ilmiö

Punahuppuinen hahmo johtaa ihmisryhmää.

Netflixin Squid Game -sarja niittää hurjaa suosiota – se tarjoaa myös yllättäviä näkymiä eteläkorealaiseen yhteiskuntaan, jolla on pimeä puolensa

Korealaiset kulttuuri-ilmiöt saavuttavat säännöllisin väliajoin kansainvälistä suosiota. K-pop on jo käsite, ja nyt maailmanvalloitusta tekevät elokuvat ja televisiosarjat.

K-pop yhtye Pentagon esiintymässä Soulissa Etelä-Koreassa lokakuussa 2020.

Daebak! Korealaisen kulttuurin suosio nosti parikymmentä lainasanaa Oxfordin sanakirjaan

Korealaisen kulttuurin aalto (hallyu) on huomioitu myös Oxfordin englanninkielisessä sanakirjassa. Samoin livelähetyksessä ahmiminen (mukbang). Korealaisia lainasanoja perustellaan sillä, että myös englantiin imetään vaikutteita populaarikulttuurista ja ulkomailta.

Golfari Matilda Castren odottaa vuoroaan LPGA-kiertueen kisassa.

Matilda Castren putosi kärkikamppailusta LPGA-kiertueen kisassa

Golfin suomalaistähti Matilda Castren pelasi toisella kierroksella tuloksen kolme yli parin ja lähtee päätöspäivään jaetulta sijalta 45. Eroa kärkeen on yhdeksän lyöntiä.

Kim Jong-un.

Pohjois-ja Etelä-Korean välinen "kuuma linja" voidaan käynnistää jo lähipäivinä

Pohjois-Korea on valmis jatkamaan rauhanneuvotteluja Etelä-Korean kanssa, mutta ei halua Yhdysvaltoja mukaan neuvotteluihin.

Ohjus nousemassa ilmaan

Pohjois-Korea ilmoitti testanneensa hypersoonista ohjusta – Yhdysvallat kertoi ottavansa väitteen vakavasti

Hypersooniset ohjukset lentävät moninkertaisella äänennopeudella. Sellaisia kehittävät myös muun muassa Venäjä ja Yhdysvallat.

Kim Sung-joo ihmisjoukon keskellä. Kaikilla on kädet ilmassa.

Etelä-Korea takavarikoi Mitsubishin varoja saadakseen korvauksia maailmansodan aikana orjuutetuille – Japani varoittaa seurauksista

Japani määräsi jopa puoli miljoonaa korealaista pakkotyöhön miehittäessään Koreaa vuosina 1910–1945. Japani ei halua maksaa korvauksia, koska sen mielestä kiista sovittiin jo yli puoli vuosisataa sitten.

Kim Yo-jong (till vänster) i september 2018 under ett möte mellan Sydkoreas president Moon Jae-in och Nordkoreas ledare Kim Jong-un (båda i bakgrunden) i Pyongyang.

Pohjois-Korean johtajan vaikutusvaltainen sisko väläytti, että maa voisi palata neuvottelupöytään Etelä-Korean kanssa

Pohjois-Korean johtajan siskon Kim Yo-jongin mukaan maa on valmis palaamaan neuvottelupöytään Etelä-Korean kanssa sodan päättämiseksi maiden välillä. Ehtona kuitenkin on, että Etelä-Korea lopettaa "vihamieliset toimensa".

Benedek Olah 19.5.2019

Kahdeksan joukkoon edenneelle Benedek Olahille uran kovin voitto – maailmanlistan 12:s kaatui

Benedek Olah voitti Etelä-Korean Jang Woojinin selvin numeroin 3–0 ja kaatoi iltaottelussa myöhemmin vielä Hong Kongin Siu Hang Lamin erin 3-1.

Joona Sotala pelaa StarCraft II -peliä.

Joona "Serral" Sotala vuoden ensimmäiseen turnausvoittoonsa – mahdollisuus seuraavaan jo viikonloppuna, Yle näyttää turnauksen suorina lähetyksinä

Joona "Serral" Sotala lunasti viikonloppuna paikan StarCraft 2:n MM-kisoihin voittamalla DreamHack Mastersin syyskauden finaaliturnauksen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle