Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Elokuussa Rölli-metsän syövereihin Elävässä arkistossa

Elokuuhun liittyvää Elävän arkiston sisältöä.

Jopa Muumipeikon arveluttava vessapaperi on ollut liikaa – sarjakuvaa on sensuroitu seksin, politiikan ja uskonnon varjolla

Sarjakuvista on sensuroitu liian avonaisten kaula-aukkojen lisäksi muun muassa aseita, ulkoavaruuden olentoja ja väkivaltaisia värejä.

Ensimmäinen suomalainen sarjakuvalehti USA:ssa kertoo tutuista hahmoista

Angry Birdsien tarinaa on julkaistu myös sarjakuvina eri puolilla maailmaa. Tarkoituksena on luoda pelihahmoista oikeita henkilöhahmoja ja kertoa niiden luonteesta, maailmasta ja suhteista, kuvaa päätoimittaja.

Tympiikö Aku Ankan mieskeskeisyys? Tällainen on Ankkalinna naisen silmin

Lahtelainen Karita Tuominen pääsi Aku Ankka -lehden sarjakuvakilpailun loppusuoralle nostamalla Ankkalinnan naiset etusijalle. Toimitus yllättyi kilpailun saamasta suosiosta.

Aku Ankka -piirtäjä Vicar on kuollut

Tunnetuimpiin Aku Ankka -piirtäjiin kuulunut Victor José Arriagada Rios, taiteilijanimeltään Vicar, on kuollut. Hän menehtyi tiistaina 77-vuotiaana taisteltuaan pitkään leukemiaa vastaan.

Retretissä taas monipuolinen kattaus

Retretin tämän kesän päänäyttelyssä tutustutaan 1900-luvun alun taiteilijapariskuntiin. Lapsille on tarjolla kaikille tuttua Aku Ankka -tuotantoa Carl Barksin kynästä.

Aku Ankka on säilynyt sedältä veljenpojille

Aku Ankan suosio ei horju, vaan se jatkaa vuodesta toiseen Suomen suosituimpana aikakauslehtenä. Päätoimittaja Jukka Heiskasen mukaan suosion salaisuutena ovat vankat perinteet, hyvä suomenkieli sekä laadukkaat tarinat.

Retretti esittelee Ankkalinnan sankareita

Taidekeskus Retretti esittelee ensi kesänä yhdysvaltalaisen sarjakuvapiirtäjä Carl Barksin teoksia. Näyttelyssä on mukan litografioita, piirroksia ja maalauksia. Barks on tunnetaan etenkin Aku Ankan kuvittajana.

Ankkalegenda Don Rosa piirtää enää nimikirjoituksia

Parhaillaan Lahdessa vieraileva Aku Ankka -piirtäjä Don Rosa ei eläkkeelläkään väsy vastaamaan hahmoa koskeviin kysymyksiin. Myöhemmällä iällä taiteilijan näkö on heikentynyt ja piirtäminen jäänyt. Nykyään Don Rosan pitää kiireisenä kirjastokokoelman rakentaminen - siihen kootaan koko hänen tuotantonsa.

Aku Ankan taskukirja on 40-vuotias

Aku Ankan taskukirja täyttää tänä vuonna pyöreitä vuosia. Neljänkymmenen vuoden ajan ilmestyneet sarjakuvakirjat ovat monelle ankkafanille keräilykappaleita. Monelle taskukirja on jo keräilykappale.

Aku Ankan entinen päätoimittaja Markku Kivekäs kuollut

Aku Ankan pitkäaikainen päätoimittaja, sarjakuvaneuvos Markku Kivekäs on kuollut. Kivekäs menehtyi nukkuessaan kotonaan 30. toukokuuta. Hän oli syntynyt vuonna 1947.

Carl Barks Suomessa

Ankkahysteriaa oli ilmassa, kun Barks saapui Kauppatorille.

Carl Barksin Disney-sarjakuvista kirjasarja

Carl Barksin koko Disney-sarjakuvatuotanto julkaistaan 30-osaisena kirjasarjana suomeksi. Jo edesmennyt Barks on Aku Ankka -sarjakuvien piirtäjistä kuuluisin. Hän muun muassa keksi Ankkalinnan kaupungin.