Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vaasan keskussairaala sai desinfiointirobotin lahjoituksena EU:lta

EU:n jäsenmaiden terveystoimijat saivat hakea 80 000 euron hintaisia robotteja lahjoituksina. Vaasan keskussairaala lähetti EU:lle oman hakemuksensa ja onnistui saamaan yhden.

Facebook lupaa 10 000 työpaikkaa Eurooppaan – kilpajuoksu "metaversumin" johtopaikasta on jo käynnissä

Metaversumilla tarkoitetaan tulevaisuuden mahdollista virtuaaliseen todellisuuteen perustuvaa uuden sukupolven internetiä, joka hämärtäisi rajoja fyysisen ja digitaalisen maailman välillä.

Pakolaisvastaisuus kasvaa Turkissa: Talouskriisi tiukentanut suhtautumista, samaan aikaan Afganistanista tulijoiden määrä kasvaa

Kreikka on viime aikoina vahvistanut muuriaan Turkin rajalla. Kun afganistanilaisia alkoi tänä syksynä saapua Turkkiin, se herätti maan sosiaalisessa mediassa voimakkaita reaktioita.

Miten Suomessa tuetaan tulevaisuudessa pienituloisia energiaköyhyydessä? Yle kysyi suurimmilta eduskuntaryhmiltä ilmastotoimista

Komissio suunnittelee jäsenmaille sosiaalirahastoa, jolla EU tukisi kasvaneista energiakuluista kärsiviä kansalaisia. Suurin osa eduskuntapuolueista suhtautuu komission ehdotukseen kriittisesti.

Osa kokee koronapassin syrjiväksi – päänvaivaa aiheuttaa yli puoli vuotta sitten sairastettu koronatauti: "Tämä on mittava epäkohta"

Helsingin terveysasemien johtajalääkärin mukaan kyse on väliinputoajista ja tilanteeseen on pyydetty korjausta. Ylimääräisiä rokotteita ei voi antaa kuin lääketieteellisin perustein.

Euroopan maat ottavat kilvan lentoveroja käyttöön, koska EU ei etene asiassa – nyt myös Belgia esittää veroa, Suomi empii vielä

Matkustajia yritetään saada vaihtamaan lennot juniin etenkin lyhyillä matkoilla. Temppu ei ole aivan yksinkertainen.

Ylen uusi EU-kirjeenvaihtaja Rikhard Husu: "EU käy läpi murrosta, joka tekee tehtävästä erityisen kiehtovan"

Rikhard Husu siirtyy Yle uutisten kirjeenvaihtajaksi Brysselissä vuoden 2022 alussa.

Suomi liittyy mukaan uusiin EU-puolustushankkeisiin – Viron kanssa harjoitellaan kyberuhkia vastaan, myös ilmakuljetukset ja toimintakyky avaruudessa kiinnostavat

Suomi osallistuu sellaisiin yhteishankkeisiin, jotka palvelevat Suomen puolustuksen tarpeita. Suomi tulee olemaan jäsenenä viidessä puolustusprojektissa.

Eurooppa-kirje: Kaksi päämiestä kaatui viikossa ja yksi joutui teholle – seuraavaksi vallanvaihtoa yrittää suomeksi kiroileva poliitikko Unkarissa

Mistä Euroopassa puhutaan juuri nyt? Mitä jokaisen suomalaisen on hyvä tietää EU-asioista? Saat olennaiset jutut Euroopan unionista perjantaisin suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Eurooppa-uutiskirjeen. Linkki tilauslomakkeeseen löytyy kirjeen lopusta.

EU:n tarjous Britannialle Pohjois-Irlannin kiistassa: Jopa 80 prosenttia rajatarkastuksista pois

Britannia haluaa neuvotella brexit-sopimuksensa Pohjois-Irlannin osalta kokonaan uusiksi. EU:lle tämä ei käy.

Analyysi: Kumpi on pahempi, ydinvoima vai kaasu? EU-maiden nokkapokka energiasta kärjistyy, Suomi taistelee Ranskan rinnalla Saksaa vastaan

Energiasta on tullut kuuma aihe Euroopassa. Sähkön hinta nousee etenkin etelässä, Suomi taas odottaa komission linjauksia ydinvoimasta. Luvassa on kaikkien aikojen lehmänkaupat, kirjoittaa EU:ta seuraava taloustoimittaja Anna Karismo.

EU: Ilmastonmuutos on arktisen alueen kokonaisvaltaisin uhka – turvallisuustilanne huolestuttaa

Arktisen alueen öljyn, kaasun, hiilen tulisi pysyä maan sisällä, vetoaa ympäristökomissaari.

Piskuinen mutta rauhaton Pohjois-Irlanti on Britannian ja EU:n välinen avohaava – tässä jutussa selitetään, miksi se on nyt tapetilla

Britannia haluaa rukata jo sovittuja brexit-tullisääntöjä, mikä ärsyttää EU:ta. Mutta kumpikin pelkää, että tilanne voi lietsoa jopa väkivaltaa.

Sirpa Pietikäinen sellukartelliepäilyistä A-studiossa: “Jos lattia ja katto on määritelty, niin ei se silloin ihan vapaata markkinataloutta ole”

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen (kok.) mukaan Suomessa reiluna pidetty tapa varmistaa raakamateriaalin saatavuus teollisuuden käyttöön voi herättää epäilyjä kaupan alan sopimisesta, mikäli kilpailulakia tulkitaan tiukasti.

Britannia lisää kierroksia Pohjois-Irlannin brexit-kiistassa – EU: britit ovat katkaisemassa neuvotteluja ennen kuin ne ovat edes alkaneet

EU:n on määrä esitellä omat ehdotuksensa Pohjois-Irlannin kiistan ratkaisemiseksi huomenna.

Talibanin ja EU:n edustajat keskustelivat ensi kertaa Qatarissa – Samaan aikaan EU lupasi miljardin hätäavun Afganistaniin ja naapurimaille

EU:n ja Yhdysvaltain yhteinen valtuuskunta osallistui keskusteluihin Dohassa. EU korostaa, että neuvottelut eivät merkitse Taliban-hallinnon tunnustamista.

EU-komissio epäilee sellukartellia, yllätystarkastus UPM:n, Stora Enson ja Metsä Groupin tiloihin – Professori: Tarkastuksiin pitää olla perusteltu epäilys

Komission kilpailuviranomainen selvittää, ovatko selluyhtiöt mahdollisesti rikkoneet EU:n kilpailuoikeudellisia sääntöjä. Tarkastuksia tehdään useissa jäsenmaissa.

Puolalaiset julistivat viikonlopun mielenosoituksissa eurooppalaisuuttaan – "Ei Polexitille, me pysymme EU:ssa"

Väen sai kaduille Puolan viimeviikkoinen päätös uhmata EU:n lainsäädäntöä. Mielenosoittajien pelkona on "Polexit", maan luisuminen Euroopan unionin ulkopuolelle.

EU virittelee yhteistä armeijaa, mutta sen pitäisi ensin oppia virheistään: "Onko meillä oikeasti tarjota jotain ihmisille Valko-Venäjällä?"

EU saisi maailmalla aikaan parempia tuloksia, jos se olisi oikeasti kiinnostunut muiden maiden tarpeista, sanoo arvostettu EU-ulkopolitiikan tutkija.

Mikkelissä jaetaan syksyllä yli 3 000 kiloa EU:n ruoka-apua vähävaraisille

Jakelua järjestetään tänään maanantaina Mikkelin Otavassa ja tiistaina Raviradantiellä. Ruokajakelun rahoittaa EU ja sitä hallinnoi Ruokavirasto.

Suomi lähettää seuraavaksi sotilaitaan Afrikkaan alueelle, jonne kosiskellaan myös venäläistä palkka-armeijaa – mitä Suomi Sahelista oikein tahtoo?

Suomi lisää sotilaiden määrää Länsi-Afrikassa. Uutena maana on Niger. Asiantuntija sanoo Ylelle, että EU:n koulutusoperaatiosta Sahelissa ei ole jäänyt tähän mennessä juuri mitään käteen.

Ensi viikolla alkavissa neuvotteluissa laaditaan sopimusta luontokadon pysäyttämiseen – tavoite on venynyt jo vuosikymmenillä alkuperäisestä

Viime vuoden lopussa YK:n biodiversiteettisopimuksen luonnos herätti kitkaa ja neuvotteluja uhkasi umpikuja. Tulevalla viikolla selviää, mitkä maailman maiden asenteet ovat nyt.

Puolan ja EU:n kiista perustuslaista syvenee, EU kommentoi Puolan lainsäädäntöä koskevaa linjausta – "Puola leikkii tulella"

Puolan perustuslakituomioistuin linjasi torstaina, että osa EU:n perussopimusten artikloista on maan perustuslain vastaisia. EU-komission mukaan se tekee kaikkensa, jotta unionin yhteinen lainsäädäntö säilyttäisi asemansa etusijalla.

Lapin kauppakamari: alueiden elinkeinot unohdettu ilmastopaketissa – rekkojen ja meriliikenteen kustannukset ovat nousemassa

Lapin kauppakamarin mukaan suomalaisten yritysten kilpailukykyä ei saa heikentää EU:n sisämarkkinoilla kuormittamalla yrityksiä muita maita tiukemmilla päästökustannuksilla.

Eurooppa-kirje: Balkanin EU-laajentumiseen on vielä pitkä matka – jopa Suomen puheenjohtajakausi vuonna 2033 voi tulla liian nopeasti

Saat olennaiset jutut Euroopan unionista perjantaisin suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen.

Puolan perustuslakituomioistuin linjasi, että osa EU:n lainsäädännöstä on maan perustuslain vastaisia

"He ovat viemässä meitä ulos EU:sta", sanoi linjausta vastustanut mielenosoittaja rakennuksen ulkopuolella.

Toimittajaryhmä paljasti EU:n ulkorajoilla toimivat salaiset yksiköt, jotka käännyttävät siirtolaisia väkivaltaisesti – maksajina toimivat EU:n kansalaiset

Euroopan unionin ulkorajalla sijaitsevat Kreikka ja Kroatia ovat oletettavasti syyllistyneet siirtolaisten pahoinpitelyyn.

Valtava ilmastopaketti etenee, hallitus linjasi kantansa liikenne-esityksistä – Suomi keskittyy ajamaan etenkin kahta asiaa, sanoo ministeri Harakka

Valtioneuvosto on linjannut omat kantansa komission ehdotuksiin, joilla pyritään pienentämään liikenteen päästöjä. Ministeri Timo Harakan (sd.) mukaan Suomi lähtee neuvotteluihin hyvin valmistautuneena.

Pohjois-Karjalan EU-rahapotti kasvoi 15 miljoonalla eurolla

Pohjois-Karjala saa rahoitusta EU:lta ja valtiolta yhteensä 214 miljoonaa euroa. Seitsemälle vuodelle jakaantuva summa kasvoi ensiuutisoinnin jälkeen siten 15 miljoonalla eurolla.

Hallitus salasi, että se lobbaa ydinvoimaa ekoleiman saavien energiamuotojen joukkoon – vihreille päätös ei ollut tällä kertaa “dramaattinen”

EU-komissio päättää syksyllä, mitkä energiamuodot katsotaan ilmaston kannalta kestäviksi, jotta ne voivat saada rahoituksen ekoleiman. Ydinvoima ei ollut komission esityksessä mukana keväällä.

EU lupaa Länsi-Balkanin maille uutta tukea, muttei anna tarkkaa aikataulua laajentumisesta

Pääministeri Marin toivoo, että laajentumisprosessissa päästäisiin aidosti eteenpäin.

Varakkaat ulkomaalaiset välttelevät kiinteistökauppojen valvontaa ostetulla passilla – tiedossa kymmenkunta tapausta

Puolustusministeriö pitää silmällä ulkomaalaisten kiinteistökauppoja Suomessa. EU-kansalaisuuden ostaneiden ei kuitenkaan tarvitse hakea ministeriöltä lupaa kauppoihin.

Mitä tapahtuu, jos Unkarilta ja Puolalta viedään pian EU-tuet? Meppi Sarvamaa: "Voi olla, että meillä on paljon hurjemmat ajat edessä"

Euroopan unioni voi uuden asetuksen perusteella jäädyttää EU-tuet mailta, jotka eivät noudata oikeusvaltiosääntöjä. Asetusta ei kuitenkaan ole käytetty. Europarlamentaarikko Petri Sarvamaan mukaan lokakuun alkupuolella alkaa tapahtua.

Euroopan lääkevirasto suosittaa pikaista kolmatta koronarokotusta heille, joiden puolustusjärjestelmä on heikko

Euroopan lääkevirasto EMA:n mukaan tehosterokotus voidaan antaa jo kuukauden kuluttua edellisestä rokotuksesta. Tämä suositus koskee vain potilaita, joiden kehon immuunijärjestelmä on erityisen heikko.

EU-komission puheenjohtaja lupaa taklata veronkiertäjiä – kaikki on kiinni yhteistyöstä

Aiemman tietovuodon jälkeen Verohallinto keräsi miljoonia – ei siis ihme, että tuoreinkin vuoto kiinnostaa verokarhua.

Torvalds povaa Tšekin pääministerille hikisiä hetkiä tietovuodon takia, Hautala muistuttaa entisten valtionjohtajien Venäjä-kytköksistä

Valtava tietovuoto herättää kysymyksiä Euroopan unionin kyvystä kitkeä salailua ja rahanpesua. Ykkösaamussa vierailleet suomalaismepit uskovat edistykseen, mutta eri suuntiin vetävät maat hankaloittavat työtä.

Komissio ja Suomi pääsivät sopuun elpymisohjelman sisällöstä – Ursula von der Leyen: Paketilla modernisoidaan EU:n talous

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen jatkoi Helsingistä Tallinnaan esittelemään Viron avustuspakettia. Elpymispaketista on jaettu tähän mennessä runsaat 50 miljardia euroa jäsenmaille.

Nuori nainen pakeni terroristeja Lontooseen ja löysi punk-keikat – Nyt hän on EU:n tärkein johtaja, joka saapuu maanantaina Suomeen

Ursula von der Leyenista olisi voinut tulla muutakin kuin Euroopan komission puheenjohtaja: ainakin lääkäri, suurperheen äiti ja paikallispolitiikko.

Kanta-Hämeen EU-rahoituspotti kasvaa seuraavalla ohjelmakaudella

Kanta-Hämeen EU-rahoitus nousee reilusta 12,2 miljoonasta eurosta 31 miljoonaan euroon ohjelmakaudella 2021–2027.

Euroalueen inflaatio nousi korkeimmalle tasolleen sitten vuoden 2008

Inflaatio nousi hieman analyytikkojen ennusteita korkeammalle 3,4 prosenttiin.

Eurooppa-kirje: Brexitillä valtaan ratsastanut brittihallituskin myöntää nyt, että EU-ero vaikeutti bensapulaa – Brexit-peltihevosesta loppui löpö

Saat olennaiset jutut Euroopan unionista perjantaisin suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen. Pysy perillä siitä, mikä puhuttaa ja mitä Euroopassa tapahtuu lähiaikoina.

Satakuntaan 90 miljoonaa EU-rahoitusta: "Tyydyttävä summa"

Eniten EU-rahaa osoitetaan tulevina vuosina Itä- ja Pohjois-Suomeen.

Sixten Korkman A-Talkissa: ”Nukun yöni hyvin – kunhan Suomen valtionvelka on alle EU:n keskiarvon”

Taloustieteilijä Sixten Korkman toppuuttelee puheita valtion liiallisesta velanotosta.

EU:n aluetukien taso säilyy Lapissa, kun menetykset kompensoidaan määräaikaisella rahastolla: "Torjuntavoitto", kuvailee Lapin maakuntajohtaja

Lappi menettää ESR- ja EAKR-rahoitusta, mutta saa tukea oikeudenmukaisen siirtymän rahastolta.

Etelä-Pohjanmaa selviytyi voittajana EU-rahanjaossa – energiaturpeen tuotannon alasajon tukia tulossa yli 30 miljoonaa

Etelä-Pohjanmaan erityispiirteet huomioitiin vihdoin ja maakunnan rahoitusosuus nousee miljoonilla euroilla. Uusi JTF-rahasto tuo turvetuotannosta luopumiseen helpotusta.

Maakuntajohtaja Markus Hirvonen on tyytyväinen EU-kehitystuen määrään: "Tasoittaa hyvinvointieroja"

Elinkeinoministeri Mika Lintilä esitteli torstaina tulevan seitsenvuotiskauden rakennerahohjen jakomallin. Kaikkiaan EU-rahoitusta saadaan maakuntaan 148 miljoonaa euroa.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtaja Pauli Harju on tyytyväinen talouspoliittisen ministerivaliokunnan tänään tekemään rahoituslinjaukseen

Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtaja on tyytyväinen EU:n alue- ja rakennepolitiikan rahoituksen alueellisen jakoon vuosille 2021-2027.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle