Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tamperelainen palvelutalo nosti hoitajien määrää – sairauspoissaolot vähenivät ja työntekijä kiittää: "Otetaan huomioon oma elämä"

Yle kävi läpi THL:n keräämiä tietoja hoitajien määrästä vanhusten tehostetussa palveluasumisessa ja pitkäaikaisessa laitoshoidossa Pirkanmaalla. Hoitajien määrä on noussut osassa vanhainkodeista, mutta edelleen rikotaan myös lakia.

Orivedellä saa keskiviikkona koronarokotteen ilman ajanvarausta

Rokotuspiste avataan kaupungintalolle muutamaksi tunniksi. 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat voivat hakea rokotteen.

AVI: Useita epäkohtia ja lainvastaisuuksia vanhusten palveluasumisessa Särkänkodissa Orivedellä

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto teki yksikköön yllätystarkastuksen heinäkuussa. Tampereen kaupungin ylläpitämän Särkänkodin toiminta sai huomautuksen.

Karhu on tuhonnut samaa mehiläistarhaa jo kahtena yönä Pirkanmaalla – kotipihassa käyvä mesikämmen huolettaa tarhuria

Juupajoella sijaitsevalla mehiläistarhalla on käynyt kutsumaton vieras kahtena perättäisenä yönä tällä viikolla. Mehiläisharrastaja Leo Järvenpää arvioi, että kyseessä on yksi ja sama karhu, joka palaa hakemaan helppoa ruokaa.

Poliisi jatkaa kaivoksen eristämistä: Kolmea kaivosyhtiön johtohenkilöä epäillään ympäristörikoksesta Oriveden kultakaivoksessa

Dragon Mining Oy:n Oriveden kaivoksesta löytyi syksyllä 2018 laiton kaatopaikka. Kaivostunnelissa on ollut ensimmäisten kuvausten mukaan öljytynnyreitä, räjähdelaatikoita, muovia ja metallia.

Pirkanmaan karhunkaatoluvista valitus

Luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri valittaa alueelle myönnetystä kolmesta luvasta. Piirin mukaan seudun karhukanta ei ole vakiintunut.

Kulkeeko tulevaisuuden kiskobussi vedyllä, akkusähköllä vai ehkä biodieselöljyllä - Pirkanmaan liitto selvitti vaihtoehtoja

Tampereen-Keuruun reittiä kulkevat Dm12 -kiskobussit tulevat tiensä päähän arviolta 10-20 vuoden kuluttua. Jatkonäkymiä pitää vähitellen miettiä.

Tampereen koululaisten rokotukset järjestetään pääosin kouluissa ensi viikosta alkaen

Tampereella 12–15-vuotiaat perusopetuksessa olevat oppilaat saavat koronarokotteensa pääosin kouluilla. Rokotukset käynnistyvät ensi viikolla. Tarkempaa tietoa tulee Wilman kautta. Tampereella 12–15-vuotiasta on rokottamatta noin 6 000.

Orivedelle yksityinen luonnonsuojelualue

Vasajärven 4 hehtaarin alue sijaitsee Oriveden keskustan itäpuolella. Alueella liikkuminen käy jatkossakin, puiden kaataminen ei.

Orivedellä avautui liikuntapainotteinen hirsipäiväkoti

Pilke-päiväkotiketjulla on jo useita hirsirakenteisia päiväkoteja Suomessa, ja lisää on suunnitteilla. Liikuntapainotteisuus tarkoittaa päiväkodin arjessa esimerkiksi retkeilyä ja liikunnallisia musiikkihetkiä.

Tammerfest-viikonlopun koronatartunnat työllistävät nyt jäljittäjiä – TAYSin tuoreimmalla altistumislistalla 13 paikkaa useista eri kunnista

Uusia altistumispaikkoja on Tampereen lisäksi Kangasalla, Orivedellä ja Ylöjärvellä. Pirkanmaalla koronan ilmaantuvuusluku on noussut lähes sataan.

Rautatien parannustyö sulkee tasoristeyksiä yöllä Juupajoella

Oriveden - Haapamäen välillä tuetaan raidetta nykyistä vakaammaksi. Yksittäisen radanylityspaikan sulku kestää arviolta 1-2 tuntia.

Oriveden laittoman jätekaivoksen tutkinta edistyy – Tukesin virkamiehen osuus siirtyy syyteharkintaan

Epäily Tukesin virkamiehen virka-aseman törkeästä väärinkäytöstä siirtyy syyttäjälle. Oriveden kaivokseen liittyvä rikostutkinta nimikkeellä törkeä ympäristön turmeleminen on edelleen kesken.

Orivedellä suhtaudutaan koronarajoituksiin tyynesti, kunhan ne muistettaisiin myös Tampereella – "Laittaisin rajaa tommosille Ratinan tapahtumille"

Yle Tampere kävi Orivedellä kyselemässä kaupunkilaisten mietteitä koronarajoituksista. Maskit ja käsidesi ovat ahkerassa käytössä, vaikka rokotukset on otettu.

Pirkanmaalla näkyy selvä vauvabuumi: alkuvuonna syntynyt 200 lasta enemmän kuin viime vuonna

Synnytysten määrä on lisääntynyt alkuvuonna yhdeksällä prosentilla Tampereen yliopistollisessa sairaalassa TAYSissa viime vuoteen verrattuna. Vauvoja syntyy nyt noin 400 kuukaudessa. Laskettujen aikojen perusteella sama tahti jatkuu vielä ainakin läpi kesän.

Valtatie 9:n ohituskaistahanke etenee: yksityisteiden liittymät suljetaan, asfaltointi ja jyrsintä haittaavat liikennettä

Valtatien 9 viereen rakennettuja yksityisteitä otetaan käyttöön Yliskylän ja Orituvan välisellä osuudella ensi viikosta alkaen. Jo nyt tiet ovat liikennöitävässä kunnossa.

Oriveden kokeilu osoitti: Sekalainen muovi kelpaa uusiokäyttöön

Kierrätyksen ongelmana on pitkään pidetty eri tyyppisten muovien laajaa valikoimaa. Tulokset kuitenkin viittaavat siihen, että ainakin osaan uusiotuotteista käy hyvinkin sekalainen keräysmuovi.

Pirkanmaan yli pyyhkäissyt ukkosrintama katkoi sähköjä ja aiheutti pelastuslaitokselle tehtävää

Orivedellä, Kangasalla ja Kuhmoisissa oli kotitalouksia ilman sähköä vielä puolen päivän aikaan. Pelastulaitokselle ukkonen aiheutti parin tunnin kiireen.

Tampereen kaupunkiseudun väkimäärä ylittämässä 400 000 asukkaan rajapyykin elokuussa

Tampereen kaupunkiseutu on kasvanut viimeisten 25 vuoden aikana tuplasti nopeammin kuin Turun seutu. Vielä 25 vuotta sitten molemmat kaupunkiseudut olivat yhtä väkirikkaita.

Oripohjan tasoristeystä päästää parantamaan Orivedellä – hallinto-oikeus hylkäsi kaavavalituksen.

Hallinto-oikeus hylkäsi yksityishenkilön tekemän valituksen Sukkavartaan asemakaavasta. Kaava mahdollistaa uuden, turvallisemman tasoristeuksen rakentamisen. Töihin päästäneen vielä tämän vuoden puolella.

Kokoomus, SDP ja keskusta Oriveden suurimmat puolueet - perussuomalaisten Sami Kymäläinen sai eniten ääniä

Orivedellä perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kaksi lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. SDP ja keskusta olivat suurimmat laskijat yhdellä menetetyllä valtuustopaikalla.

Orivesi ennakkoäänestää nyt – ysitie turvalliseksi ja raideliikenne kuntoon

Tämän luettuasi tiedät, mikä Orivedellä on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Henkilöauto paloi Oriveden keskustassa

Rakennuksia oli lähellä, mutta pelastuslaitos esti tulen leviämisen.

Oriveden asemarakennus ehkä asuin- ja liikekäyttöön - museo ei vastusta, jos historialliset arvot säilyvät

Pirkanmaan maakuntamuseon arvion mukaan käyttötarkoitusta voidaan muuttaa. Asemalla on valtakunnallisestikin merkittävää historiaa, jonka piirteiden tulee säilyä.

Suuri osa valkeakoskelaisista kuntavaaliehdokkaista ei panisi Valkeakosken rahaa Tampereen ja Helsingin väliseen nopeaan junayhteyteen

Ylen vaalikoneessa enemmistö valkeakoskelaisista kuntavaaliehdokkaista suhtautuu kielteisesti ajatukseen siitä, että Tampereen noin tunnin juna olisi Pirkanmaan ykköshanke. Melkein kaikissa puolueissa suurin osa vaalikoneeseen vastanneista ei panisi Valkeakosken rahaa nopeaan junayhteyteen.

Kaksi rakennuspaloa samaan aikaan - Orivedellä huvilan asukkaat heräsivät tulipalon ääniin

Toinen tulipalo syttyi Orivedellä ja toinen Ikaalisissa, molemmat noin kello 2.50. Henkilövahinkoja ei tullut.

Orivedellä maastopalo

Orivedellä oli tiistaina päivällä maastopalo, jossa paloi noin viisi aaria heinikkoa ja pensaikkoa. Palo sai alkunsa katkenneesta sähkölinjasta. Tulipalosta ei aiheutunut henkilövahinkoja, pelastuslaitos kertoo.

Pirkanmaalla 20 uutta koronatartuntaa

Pirkanmaalta löytyi kolmatta päivää peräkkäin parikymmentä tartuntaa. Koronatesteissä kävi vappuaattona yli tuhat ihmistä, mikä on hyvä määrä juhlapäivän aatolle. Rokotukset etenevät yhä nuorempiin ikäluokkiin.

Poliisi ratsasi lukuisia törkeitä ylinopeuksia Pirkanmaalla

Poliisi valvoi valtakunnallisesti kovia ylinopeuksia erityisesti pääteillä viime viikolla.

Orivedellä uhkaava maastopalo

Palon syttymissyytä ei tiedetä.

Avustuksia rakennusperinnön hoitoon haettiin Pirkanmaalla tuplasti enemmän kuin edellisvuonna

Eniten hakemuskohteita on Tampereella, Sastamalassa, Valkeakoskella ja Orivedellä.

Ely: Luonnontilaisen puron putkittamiseen tarvitaan vesilupa

Puroja käsitellään joskus melko huolimattomasti kaivamalla ja putkeen laittamalla. Lupa tarvitaan, eikä sen saanti ole varma asia.

Pelastuslaitoksen "liituri" kiitää apuun ympäri vuoden – katso tuliterän ilmatyynyaluksen ajoa Orivedellä

Pirkanmaan pelastuslaitos on hankkinut kaksi uutta ilmatyynyalusta, joista toinen on Oriveden paloaseman käytössä.

Tarpeen mukaan porrastettua palveluasumista luvataan Oriveden keskustaan

Orvokkikujalle tehdään ensin tehostettua palveluasumista korvaamaan Tähtiniemikodin paikkoja. Sen jälkeen vuorossa on Kaupintielle kerrostalo, johon saa kevyempää asumisen tukea.

Orivedellä kiskobussin ja auton kolari – yksi ihminen loukkaantunut

Törmäys sattui hieman ennen iltaviittä Oripohjan ylikäytävän kohdalla.

Pieneläintuhkaamoja on tulossa lisää

Lempäälään suunniteltu uusi laitos on saanut kunnalta luvan.

Kristjan ja Oona ostivat omakotitalon, suurin osa alle 30-vuotiaista vasta haaveilee siitä – “Tämä oli ainoa, jota katsoimme paikan päällä”

Enemmistö nuorista aikuisista haluaa omakotitalon, mutta sen ostaminen viivästyy yhä useammilla.

Kuntosaleihin ja myymälöihin aletaan tehdä tarkastuksia Pirkanmaalla koronan ehkäisemiseksi: kuntalaiset voivat tehdä ilmoituksia

Ympäristöterveydenhuollon tarkastajat valvovat tehostetusti tartuntatautilain vaatimusten noudattamista koronan leviämisen rajoittamiseksi.

Rokotuksia järjestellään uusiksi Astra Zenecan käytön keskeytyksen vuoksi

Nokialla soitetaan niille, joiden rokotusaika peruttiin lauantailta. Tampereella siirrettiin maanantaiaamun rokotuksia.

Vanhojen valokuvien nostalgiaa väritettynä - Katso, kuinka Fordista tuli viininpunainen ja ylioppilasmekosta taivaansininen

Facebook ja korona-aika tekivät väritetyistä, vanhoista valokuvista suosittuja.

Poistotekstiilit vihdoin kierrätyksen piiriin - kokeilu alkaa Tampereella ja Orivedellä

Vanhat vaatteet ja muut tekstiilit ovat vuosikymmeniä kuuluneet kierrätyskäytön ongelma-alueisiin. Nyt on valoa näkyvissä.

Uusia altistumispaikkoja Pirkanmaalla: Orituvan ABC ja tamperelainen Pizza & kebab

Molemmat altistumismahdollisuudet ovat viime sunnuntailta.

Valitukset Tampereen seudun potilasasiamiehelle vähenivät, hoitovirhe putosi syiden ykköspaikalta

Yleisin yhteydenoton syy oli nyt ensi kertaa hoitoon pääsy. Epidemia on melko varmasti vaikuttanut tilastoihin, mutta mekanismeja voidaan vain arvailla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle