Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Katy Perryn hitti tuomittiin plagiaatiksi Los Angelesissa

Valamiehistö kuuli Perryn Dark Horse -hitissä elementtejä gospelräppäri Flamen kappaleesta.

Yleisö ilmoittaa plagiointiepäilyistä Teostolle aiempaa hanakammin – harva johtaa jatkotoimiin

Suomessa esiin tulevien harvojen plagiointitapausten korvauksista sovitaan kulisseissa.

Magnus Lindberg, Anssi Karttunen ja Led Zeppelin -legenda John Paul Jones konsertoivat keväällä Helsingissä

Led Zeppelin -yhtyeestä kuuluisa John Paul Jones tulee konsertoimaan Suomeen huhtikuussa. Asiasta kertoi säveltäjä Magnus Lindberg tänään TV1:ssä Arto Nyberg Showssa.

Ilmiöksi nousseen Mötley Crüe -käännöksen tekijä Kalle Niemi: "Ne ovat totta puhuen lapsellisia tekstejä"

Somessa alkoi sunnuntaina kuhina, kun Yle esitti dokumentin Mötley Crüen jäähyväiskonsertista. Runollisen käännöstyön takana on Kalle Niemi.

Paholaisen musiikkia - aikkiisum nesialohaP

Väärinpäin kuunneltuja biisejä

Lyhyitä ja keskilyhyitä ajatuksia, jotka tulivat päähän tälle

Kajo miettii mm puhallinmuusikkojen naruttamista nippuihin

Led Zeppelinin piina ei ota loppuakseen – Stairway to Heaven uudestaan oikeuden kuultavaksi?

Plagioinnista Led Zeppeliniä syyttävä asianajaja ei tyytynyt oikeuden vapauttavaan päätökseen.

Oikeus päätti: Stairway to Heavenin kitarariffi ei ole plagiaatti

Led Zeppelin oli vuonna 1968 lämmittelijänä kiertueella, jolla Spirit-yhtye soitti vastajulkaistua Taurus-kappalettaan. Jury katsoi, ettei se päätynyt ainekseksi Led Zeppelinin rockklassikkoon kolme vuotta myöhemmin.

Näkökulma: Kaikki musiikki on jo sävelletty – myös Stairway to Heaven

Led Zeppeliniä syytetään taas plagioinnista. Asiaa puidaan oikeudessa Los Angelesissa vasta kesäkuussa, mutta se ei estä tuomioiden jakamista netissä, kirjoittaa Ylen kulttuuritoimittaja Mattias Mattila.

Alien tuli meille asumaan – valokuvaaja teki rintasyövästään taideprojektin

Kun isä oli keksijä, mitä voi tulla tyttärestä? Heli Konttisesta piti tulla Led Zeppelinin kitaristi. Sen sijaan hänestä kasvoi taiteilija, jolle on normaalia rullata itsensä käärinliinoihin ja tehdä syövästä taidetta.

Pori Jazzeilla lähes 60 000 kävijää

Pori Jazzin maksullisissa pääkonserteissa vieraili kolmen päivän aikana 59 000 kuulijaa. Eniten yleisöä Kirjurinluodon konserteissa oli lauantaina, jolloin pääesiintyjinä olivat muun muassa Robert Plant ja Kool & the Gang.

Yle Live: Led Zeppelin – Celebration Day

Zeppelinin yksi ja ainoa reunion-keikka oli upea menestys

Yhä suositummat vinyylilevyt saivat oman listansa Britanniassa

Vinyyliä myydään Britanniassa enemmän kuin 20 vuoteen. Ensimmäisellä virallisella albumilistalla on useita vinyylin kultakauden suosikkeja.

Robert Plant to play Pori Jazz

Robert Plant, best known as the front man of legendary 1970s band Led Zeppelin, will perform at Finland’s Pori Jazz Festival in the summer.

Robert Plant esiintyy Pori Jazzeilla

Rock-muusikko Robert Plant tulee Poriin kesällä. Hän esiintyy jazz-festivaaleilla 18.7.

Kuinka heittää TV oikeaoppisesti ikkunasta, Robert Plant?

Rokkilaulajan haastattelu 2001 ja musiikkivideo Kashmir.

"Rita Hayworth – avain pakoon" on typerin elokuvasuomennos

Yle Uutiset kertoi monen elokuvasuomennoksen herättäneen intohimoja kömpelyydellään. Kysyimme verkkolukijoilta hölmöimpiä suomennoksia. Nämä olivat lukijoiden vastausten mukaan ärsyttävimmät elokuvanimet.

Amerikkalaisbändiä asetellaan Metallican saappaisiin

Suomessakin suosittu Avenged Sevenfold on noussut hiljalleen stadionluokan bändiksi. Elokuussa julkaistavalla uudella albumilla yhtye kumartaa konkaribändien suuntaan.

Urkuharrikka päristää ilmoille Led Zeppeliniä

Lahden Urkuviikoilla nähdään ainutkertainen Motorgan-konsertto, jonka päätähtenä esiintyy Harley Davidson. Harrikkaan on istutettu pillit pakoputkistoon ja torstaina se soi ammattimuusikoiden seassa.

Oliko ensin muna vai kana - Rokkikukko paljastaa vastauksen

Sami Kosolan esittämästä Kingi-kukosta tuli niin suosittu hahmo, että sille piti kirjoittaa oma näytelmä. Kuusankoskella ensi-iltansa saavassa näytelmässä moni rock-klassikko on saanut kukkomaisen käsittelyn.

Sex Pistols on vinyylilevyjen aatelia

Jos hyllyssäsi on legendaarisen punk-yhtyeen Sex Pistolsin God Save The Queen vinyyliversiona, levy kannattaa säilyttää. Brittiläisen Record Collector-lehden listauksessa kyseinen levy rankattiin halutuimmaksi vinyyliksi kautta maailman.

Finnish Folk Metal Rockers Storm British Rock Chart

Turisas, a group of melodic folk metal rockers from the city of Hämeenlinna in southern Finland have reached the number four spot on the British rock music chart. Only Foo Fighters, Led Zeppelin and Linkin Park prevent them from topping the chart.

Hämeenlinnalainen Turisas nousi brittilistan kärkijoukkoihin

Melodista folkmetallia soittava hämeenlinnalaislähtöinen Turisas on noussut Iso-Britannian rock-albumilistan neljänneksi. Turisaksen edellä on vain Foo Fighters, Led Zeppelin ja Linkin Park.

Hanki elämä - siinäkö vastaus melusta kärsivälle?

Ääni muuttuu meluksi, kun se haittaa jonkun toisen tekemistä tai olemista. Jertta Blomstedt kysyy kolumnissaan, mitä on sanottava kulttuurista, jonka listaykkösiä voi käyttää kidutusvälineinä.

Bono tapasi rockista pitävän Venäjän presidentin

U2-yhtyeen laulaja Bono tapasi tiistaina Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin lähellä Sotshia järjestetyssä teehetkessä. Tapaamisessa Bono pyysi Venäjältä apua muun muassa AIDSin vastaiseen taisteluun.

Oulun Musiikkivideofestivaalit keskittyy fanikulttuuriin

Elokuussa Oulussa järjestettävät Musiikkivideofestivaalit keskittyy tänä vuonna fanikulttuuriin. Festivaali esittää fanit ja fanaattisuuden monista näkökulmista: ääneen pääsevät artistien innokkaat ihailijat, mutta mukana on myös varta vasten faneille tehtyjä artistidokumentteja.

Grammy-gaala oli Plantin ja Kraussin juhlaa

Yhdysvaltain tärkeimmät musiikkipalkinnot Grammyt on jaettu Los Angelesissa. Suurimmaksi voittajaksi nousi Led Zeppelinin entisen laulajan Robert Plantin ja bluegrass-artisti Alison Kraussin muodostama duo, joka keräsi peräti viisi palkintoa, muun muassa parhaasta albumista.

Led Zeppelinin Robert Plant "paras rockääni"

Led Zeppelinin keulahahmo Robert Plant on äänestetty rockin suurimmaksi ääneksi. Brittiläisen radioasema Planet Rockin järjestämässä äänestyksessä toiseksi rankattiin edesmennyt Queen-laulaja Freddie Mercury ja kolmanneksi Free ja Bad Company -yhtyeistä muistettu Paul Rodgers. Listan ainoa nainen, Janis Joplin, löytyy sijalta 21.

Led Zeppelin lähtee kiertueelle ilman Plantia

Brittiläinen rock-yhtye Led Zeppelin lähtee sittenkin kiertueelle. Yhtye aikoo myös tehdä uuden levyn. Uudet suunnitelmat toteutetaan kuitenkin ilman Zeppelinin alkuperäistä laulajaa Robert Plantia. Asiasta on kertonut yhtyeen basisti John Paul Jones BBC:n haastattelussa.

Robert Plant kiistää huhut Led Zeppelinin paluukiertueesta

Led Zeppelin -yhtyeen entinen laulaja Robert Plant kiistää huhut, joiden mukaan brittibändi olisi suunnittelemassa paluukiertuetta. Yhtye teki yhden illan paluukonsertin viime vuoden joulukuussa Lontoossa. Tämän jälkeen mediassa on spekuloitu eri puolille maailmaa ulottuvan paluukiertueen toteutumisesta.

Foo Fighters jää tauolle

Amerikkalainen rockbändi Foo Fighters aikoo pitää pitkän tauon. Yhtyeen keulakuva Dave Grohl sanoo, ettei fanien kannata odottaa uutta albumia lähitulevaisuudessa. Grohl arveli bändin palaavan sitten kun yleisö alkaa todella kaivata heitä.

Led Zeppelin työstää uutta musiikkia

Led Zeppelinin muusikot Jimmy Page, John Paul Jones ja Jason Bonham ovat alkaneet tehdä uutta musiikkia yhdessä. Rumpali Bonham kertoi amerikkalaisradion haastattelussa, että kappaleet saattavat päätyä uudelle Led Zeppelin -albumille.

David Beckham esiintyy Pekingin päättäjäisissä

Englantilaisjalkapalloilija David Beckham esiintyy sunnuntaina pidettävissä Pekingin olympiakisojen päättäjäisissä, kun olympialippu ojennetaan seuraavat kesäkisat järjestävälle Lontoolle. Kiinassa huippusuosittu Beckham nähdään kahdeksanminuuttisessa ohjelmanumerossa, joka esittelee vuoden 2012 isäntäkaupunkia.

Led Zeppelin esiintyi Foo Fightersin kanssa

Legendaarinen brittibändi Led Zeppelin on esiintynyt Lontoossa yhdessä Foo Fightersin kanssa. Kitaristi Jimmy Page ja basisti John Paul Jones osallistuivat Foo Fightersin Wembleyn-stadionilla pidettyyn konserttiin ja esittivät kappaleet Rock and Roll sekä Ramble On.

Neuvostoliiton ensimmäinen dj keikkailee Helsingissä

Neuvostoliiton ensimmäinen tiskijukka Artemi Troitski tekee maanantaina dj-keikan Helsingissä. Troitski toimi dj:nä ensimmäistä kertaa Moskovassa vuonna 1972. Tuolloin settiin kuului luento länsimaisesta musiikista ja levyjen soittoa Frank Zappasta Led Zeppeliniin. Nyt asetelma on kääntynyt päälaelleen, kun Troitski esittelee suomalaisille venäläistä populaarimusiikkia.

Brittikriitikot kehuivat vuolaasti Spice Girlsin paluuta

Spice Girls on esiintynyt viikonloppuna ensimmäistä kertaa kotimaassaan Britanniassa lähes vuosikymmeneen. Yleisön lisäksi kokoonpanon paluusta ovat olleet innoissaan brittikriitikot, joiden mielestä esiintyminen oli girl powerin paluu.

Toiveet Led Zeppelin -kiertueesta haalistuvat

Led Zeppelin -yhtyeen laulaja Robert Plant on ilmoittanut lähtevänsä keväällä kiertueelle kantrilaulaja Alison Kraussin kanssa. Plantin ilmoitus merkinnee sitä, etteivät toiveet Led Zeppelinin ensi vuoden maailmankiertueesta toteudu.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle