Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hangon oligarkkitalojen talonmies Mihhail Dartsasvili on huolehtinut taloista pihoineen ilman palkkaa tammikuusta lähtien.

Talonmies on työskennellyt koko vuoden palkatta Hangon oligarkkitalossa: ”On minulta kysytty, olenko vähän tyhmä”

Hangon kaupunki aikoo ottaa Lappohjassa sijaitsevat venäläisomisteiset kerrostalot haltuunsa. Asukkaat kertovat, etteivät ole maksaneet vuokraansa kuukausiin.

Lohjan sairaalan päivystyksen sisäänkäynti.

RKP älähti säästöistä: "Jos Hangossa sattuu vakavampi onnettomuus, lähin yhteispäivystys, josta löytyy enemmän asiantuntemusta, olisi Espoossa"

RKP:n mukaan HUS-yhtymän suunnittelemat säästöt merkitsevät myös Lohjan synnytysosaston toiminnan loppumista.

Oligarken Boris Rotenbergs flervåningshus i Lappvik, Hangö har nu tillsammans med annan egendom frysts av Utsökningsverket.

Hanko ottaa haltuun oligarkki Boris Rotenbergin kerrostalot – kaupunginjohtaja Ylelle: "Tuntuu hyvältä, että ratkaisu on lähellä"

Kaupunginjohtaja Denis Strandell kertoo Svenska Ylen haastattelussa työskennelleensä päätöksen eteen puolisen vuotta.

Läheltä-juttuihin tarkoitettu grafiikka

Kilpailu- ja kuluttajavirasto esittää Hangon kaupungille isoa seuraamusmaksua laittomasta hankinnasta

Hangon kaupunki pilkkoi terveyskeskuksen vastaanottopalvelujen hankinnan lainvastaisesti osiin ja laiminlöi kilpailuttamisvelvoitteensa.

Ehkäisyvälineitä: e-pillereitä, kierukoita, ehkäisyrengas, kondomi, ehkäisykapseli

Alle 25-vuotiaat saavat maksuttoman ehkäisyn Läntisellä Uudellamaalla – tarjolla kierukka, kapseli, rengas, pillerit ja kondomi

Vuoden kestävässä kokeilussa ovat mukana Hangon, Vihdin, Karkkilan, Kirkkonummen ja Lohjan kunnat.

Viininpunainen Rosk’n Roll-yhtiön keräysastia poistotekstiileille.

Poistotekstiilien keräys laajenee jokaiselle jäteasemalle Länsi- ja Itä-Uudellamaalla

Kosteat, homeiset tai vahvasti haisevat tekstiilit kuuluvat sekajätteeseen.

Tingshuset i Esbos exteriör.

Nuori nainen joutui seksuaalirikoksen uhriksi Hangossa 9 vuotta sitten – jalkapalloilija tuomittiin tänään törkeästä raiskauksesta

Tapahtumien aikaan 17-vuotias nainen vaikeni kokemastaan seksuaalirikoksesta neljän vuoden ajan ystävänsä pyynnöstä.

Östra hamnen i Hangö. Segelbåtar, motorbåtar och några kanadagäss plus en brygga.

Hangossa raivattiin tänään sodanaikainen kranaatti – vesialueella voi taas liikkua

Raivaus tehtiin onnistuneesti. Uimista ja veneilyä rajoitettiin Itäsataman eteläpuolella ja Casinon rannan vesissä tänään kello kahdeksan ja viidentoista välillä.

Nainen laivan kannella, taustalla Hangon kaupungin siluetti.

Tällä laivalla luvataan tarjota helppo reitti Ruotsiin, mutta palveluilla se ei prameile – Hangosta kulkee taas matkustajaliikenne lahden yli

Ruotsalaisvarustamon laivat liikennöivät Hangon ja Ruotsin Nynäshamnin välillä joka päivä.

Radiojuontaja puhuu headset-mikrofoniin.

Kalajoella soi yksi Suomen pienimmistä kesäradioista: lähetys tehdään liikuteltavasta saunavaunusta ja biisejä voi toivoa vaikka sen ohi kävellessään

Suomessa perustetaan kesäksi paljon lyhytaikaisia radioita. Lyhimmät luvat ovat vain vuorokauden mittaisia, osa kanavista soi koko kesän.

Badhytter i Hangö.

Helikopteri laskeutui luvattomasti uimarannalle Hangossa kesken kesätapahtuman ja aiheutti vaarallisen tilanteen

Rannalla, johon helikopteri laskeutui, oli samaan aikaan ihmisiä. Laskeutumisaluetta ei ollut rajattu tai suljettu tapahtumayleisöltä.

Ohjus lähtee lavetilta, jokna takana savupilvi. Merelle kohti taivasta kiihdyttävästä ohjuksesta lähtee tuliset vanat taakse. kun

Merivoimat on harjoitellut poikkeuksellisen laajasti Suomenlahdella – Komentaja: "Saimme yhdysvaltalaisista kirsikan kakkuun"

Merivoimien harjoitukseen osallistui myös kaksi isoa Yhdysvaltain maihinnousutukialusta. Yle pääsi ensimmäisenä mediana kuvaamaan ohjusammuntaa.

Mielenosoittajia hiilijunan vaunun päällä.

Poliisi keskeytti Elokapinan mielenosoituksen Koverharin satamassa Hangossa – viisi otettu kiinni

Elokapinan aktivistit pysäyttivät viime viikon tiistaina Koverharin satamaan matkalla olleen venäläisen hiilijunan.

Aktivistit pysäyttivät venäläistä hiiltä kuljettaneen junan Hangossa

Ympäristöaktivistit pysäyttivät venäläistä hiiltä kuljettaneen junan sataman portille Hangossa – osa kahlinnut itsensä junakiskoihin

Greenpeacen ja Elokapinan aktivistit ovat yhteistyössä estäneet junaliikenteen Koverharin sataman portilla. Poliisi on paikalla ja keskustelee mielenosoittajien kanssa tilanteen selvittämiseksi.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Poliisi tutkii epäiltyä lahjontaa Hangon satamassa

Esitutkinnan johtajan mukaan epäiltyjä on useampi kuin yksi.

Venäläistä hiiltä kuljettavat junat liikennöivät edelleen Suomessa

Sodasta huolimatta venäläistä hiiltä on kuljetettu Suomen läpi – pitkät rahtijunat täristelevät päivittäin Pirjo Kauppilan kotitalon ohi

Venäjältä peräisin olevaa hiiltä kuljetetaan vielä noin viikon ajan Suomen läpi Hankoon. Hiilen kuljetuksesta on vastannut virolainen yhtiö.

keltapukuiset ihmiset maalaavat junavaunujen seiniin valkoista tekstiä: no coal no war.

Aktivistit maalasivat Ukraina-iskulauseita venäläisiin junanvaunuihin, jotka kuljettavat hiiltä Hankoon: "Öljy-, kaasu- ja hiiliriippuvuuden loputtava nyt"

Venäläiset vaunut kuljettavat teollisuushiiltä Hankoon, josta ne matkaavat takaisin Etelä-Siperiaan.

Porträttbild på Conrad Planting.

27-vuotias Conrad Planting vetää rakennusprojektia, jonka Hjallis Harkimo hylkäsi ja johon oma isäkin suhtautui epäillen

Hangon muuttoliike kääntyi viime vuonna voitolle ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin. Kaupunkiin myös rakennetaan parhaillaan enemmän kuin ehkä koskaan aiemmin.

Jonni Markkanen pyöräilee Lintharhulla yhdessä kahden muun pyöräilijän kanssa.

Suomen ensimmäinen pyörävaellusreitti valmistui – 900 kilometriä pitkä reitti yhdistää 13 kuntaa

South by cycle -niminen reitistö yhdistää 13 kuntaa Kymenlaaksossa ja Uudellamaalla. Bikepacking eli pyörävaellus on yksi nopeimmin kasvavista pyörämatkailun muodoista.

Kuplia vedessä.

Terve meri on hiilinielu, mutta miten on Itämeren laita? Meri- ja ilmastotutkijat yrittävät selvittää tätä nyt ensimmäistä kertaa yhdessä

Uusi monitieteinen tutkimuskeskus pyrkii selvittämään meren ja ilmakehän välistä vuorovaikutusta sekä sen ilmastovaikutuksia. Vastaavaa tutkimusta ei ole aikaisemmin tehty Itämeren alueella.

Muurahaisia Tvärminnen eläintieteellisen aseman metsikössä

Muurahaispesän sisällä kuhisee jatkuva valtataistelu – Tutkija: "Kuningattaret ovat käytännössä työläisten orjia"

Vuosikymmenten muurahaistutkimus Hangon Tvärminnessä on vastannut moniin muurahaiskysymyksiin, mutta työnsarkaa riittää yhä. Nyt geneettiset tutkimusmenetelmät tuovat uutta tietoa pienistä eläimistä, joita vilisee metsissämme käsittämättömiä määriä.

Hangon ja Hyvinkään välisen junaradan sähköistäminen alkaa

Lukuisia vaarallisia tasoristeyksiä poistuu Hangon ja Hyvinkään väliltä, kun rata sähköistyy – Näin muutos vaikuttaa asukkaiden arkeen

Vuosia rataosuudelle toivottu sähköistys pienentää junaliikenteen ympäristöpäästöjä ja laskee kustannuksia. Kunnissa odotetaan sähköistyksen tuovan radalle jopa uutta henkilöliikennettä.

Sekapeltikasa Koverharin satamassa.

Lomaparatiisi Hangon "takapihalla" makaa epämääräinen romuvuori meren äärellä – Sataman toimitusjohtaja: "Se ei ole mikään roskakasa"

Hangon Koverharin satamasta kuljetetaan muun muassa kierrätysmetallia jatkojalostukseen ulkomaille. Lähiasukkaiden mukaan laiturilla säilytettävässä kasassa on myös muovia ja sitä on päätynyt mereen. Koverharin satamaa on tarkoitus laajentaa entisestään.

Hangon Portin ravintolapäällikkö Suvi Rasinkallio kuvailee saariravintolan kesää "vilkkaimmaksi ikinä".

"En nukkunut kolmeen vuorokauteen, kun jännitin henkilökunnan tuloksia" – Regatta-viikonloppu ryöpsäytti koronatartunnat kasvuun Hangossa ja vei ravintolatyöntekijät testeihin

Hangossa on meneillään vilkas matkailukesä ja se on kasvattanut myös koronatartuntojen määrää kaupungissa varsinkin viime viikkoina. Ravintolatyöntekijöille on järjestetty tilanteen takia massatestaus ja myös asiakkaat ovat nyt entistä varovaisempia.

Kuvassa on näkymä Hankoon.

Talousvettä on kulunut Hangossa kesä-heinäkuussa niin paljon, että syksyllä saattaa uhata vesipula

Syksyllä voi tulla vesipulan lisäksi myös laatuongelmia, kun talousvetenä käytetty pohjavesi laskee normaalia alemmaksi.

Hanko-kyltti rannalla.

Espoo kehottaa kaikkia Hangon Regattaan osallistuneita koronavirustestiin – tapahtumaan osallistuneilla todettu useita tartuntoja

Espoon tartuntatautiyksikkö suosittelee vahvasti, että kaikki Hangon Regattaan osallistuneet espoolaiset kävisivät koronavirustestissä viimeistään 25. heinäkuuta mennessä.

Roskaa Hangon Regatan jälkeen.

Regatta toi Hangon rannoille röykkiöittäin roskaa, siivoaminen jäi kaupungille – paikallinen Inkeri Pekkanen: "Se on aivan kaatopaikka"

Hangon Regatan vierailijoista aiheutuvia roskia siivottiin jo tapahtuman aikana. Urakkaa riittää kuitenkin myös tälle viikolle.

Turun tuomiokirkko ja Aurajoki

Several injured in overnight unrest in Turku and Pori

Police reported disturbances in the coastal towns of Turku, Pori and Hanko on Friday night and early Saturday.

Ihmiset tanssivat Kasmirin esiintyessä laivalla

"Vadelmaveneellä Hankoon", huikkasi matkustaja risteilyaluksen suunnatessa poikkeukselliseen kohteeseensa – tältä näyttää ilo Itämeren aalloilla

Korona toi isot matkustajalaivat takaisin Hankoon. Kotimaan risteilyillä laivavarustamot pyrkivät paikkaamaan koronan aiheuttamia tappioita.

Uusi paarmalaji suomessa, Löydetty laji, Hybomitra expollicata

Suomesta löytyi juhannusviikolla uusi paarmalaji – kookas juovapaarma puree hanakasti ihmistä

Hangosta löydetty laji kuuluu hevospaarmoihin, mutta se on helppo erottaa sukutovereistaan esimerkiksi vaaleutensa ja raitojensa ansiosta. Juovapaarma on uhanalainen suurimmassa osassa Länsi-Eurooppaa. Suomessa on nyt tiettävästi 39 paarmalajia.

Hanko: Valtuustopaikat
RKP: 10 paikkaa
SDP: 9 paikkaa
Perussuomalaiset: 4 paikkaa
Kokoomus: 3 paikkaa
Vasemmistoliitto: 2 paikkaa
Vihreät: 1 paikkaa
Kristillisdemokraatit: 1 paikkaa
Muut ryhmät: 1 paikkaa

RKP ja SDP jatkavat Hangon suurimpina puolueina – perussuomalaisten kannatus nousi eniten

Hangossa perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kaksi lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Vasemmistoliitto oli suurin laskija kahdella menetetyllä valtuustopaikalla.

Hanko ennakkoäänestää nyt – kesäisestä lomakohteesta kasvukaupungiksi?

Tämän luettuasi tiedät, mikä Hangossa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Kuvassa on Helsingistä lähtenyt Eckerö Linen M/S Finlandia-alus toukokuussa 2020.

Eckerö Line avaa risteilyliikenteen Hankoon kesäkuussa

M/S Finlandia risteilee kesäkuussa kolmeen otteeseen Helsingin, Tallinnan ja Hangon satamien välillä.

Onnettomuustutkintakeskuksen tiedotustilaisuus katsojan kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta Poker Run -veneilytapahtumassa

Raportti Hangon tuhoisasta veneturmasta: Tapahtuman turvallisuussuunnitelmassa kymmenen vuotta vanhoja yhteystietoja ja eläkkeelle jääneitä ihmisiä

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkinnassa selvisi myös, että onnettomuuden aiheuttanut vene oli rekisteröity tavalliseen vesiliikenteeseen – ei kilpaveneeksi, jossa olisi kilpaveneille tyypillisiä turvallisuutta lisääviä ominaisuuksia.

Viking Gabriella matkustajalaiva Helsingin Katajanokan satamassa.

Viking Linen M/S Gabriella matkaa kesätapahtumiin Suomessa – edessä risteilyt Hankoon ja Kotkaan

Risteilyalus M/S Gabriella kuljettaa matkustajat päiväksi kahteen suomalaiseen kesätapahtumaan.

Kyhmyjoutsen.

Lintuinfluenssaa löytynyt ympäri Uuttamaata – "Tämä on nyt poikkeuksellista", sanoo valvontaeläinlääkäri

Muuttolintujen ennustetaan tuovan lisää lintuinfluenssaa. Siipikarja kehotetaan pitämään sisätiloissa toukokuun loppuun.

Egenandin juontajat Nicke Aldén ja Hannamari Hoikkala katselevat aurinkoisena päivänä Tulliniemen rannan purje- ja leijalautailijoita.

Tulliniemen ranta, Hanko

Tulliniemen ranta on hankolaisten suosikki ympäri vuoden.

Suomen ennätyskokoinen makrilli vaa'alla: 610 grammaa ja 40 cm. Kala tarttui verkkoon Kotkan Santalahdessa.

Kalastaja löysi verkoistaan omituisen kalan – poikkeuksellisen painava makrilli löi viimeisenä tekonaan Suomen ennätyksen

Ennätysmakrilli löytyi kuolleena kalastajan verkosta Kotkasta syksyllä 2019.

Tulliniemen ranta on yksi Vesa Kallionluodon lempipaikoista Hangossa.

Etätyön lisääntyminen on saanut monet hankkimaan kakkosasunnon Suomen eteläkärjestä – Kysyimme Hangosta asunnon ostaneilta, että kannattiko

Matkailijat, etätyöläiset ja kakkosasunnon omistajat kansoittavat kesäkaupunkia nykyään myös talvisin, mutta asukasluku laskee edelleen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle