Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lapinlahden lintujen matkassa Elävän arkiston heinäkuuhun

Poimintoja Elävän arkiston tarjonnasta heinäkuulle.

Frank Martelan kolumni: Strategisen auttamisen salaisuus – eli mitä sinulle ei ole kerrottu toisten auttamisen terveysvaikutuksista

Auttaja auttaa myös itseään. Hyväntekeväisyyden terveysvaikutuksia tunnetaan jo laajalti, kirjoittaa Frank Martela.

Nuoren Esa Saarisen mielestä kaikkein tärkeintä oli vittuilu

Esa Saarinen laati vittuilun teorian 1980-luvulla.

Väkivalta parisuhteessa ei tule yllätyksenä – se on jotain muuta kuin nyrkki nakkikiskan jonossa

Kulttuurivieras Emilia Lahti tutkii sisua ja kannustaa juoksutempauksellaan lähisuhdeväkivallan uhreja karistamaan häpeän kannoiltaan.

Punk kotoutui Suomeen peloista ja pahastuksesta huolimatta

Rockin uusi aalto leimattiin aluksi väkivaltaviihteeksi.

Vantaan taidemuseo on nyt Artsi

Vantaan taidemuseon nimikilpailu on ratkennut. Museon kutsumanimeksi valikoitui Artsi.

8 myyttiä työstä: ”Suomalainen ei osaa palvella"

Löytyykö Suomesta huonon palvelun lisäksi hyvää palvelua?

Sananen – Uudet emojit

Syksy on ollut taas täynnä sanoja. Niitä on toistettu ja peruttu. Jälkimaku on ollut esanssinen. Nyt tulevat tilalle kuvat.

Aivotutkijan neuvot: Näin kehität ajattelun taitojasi

Erilaisia ajattelun taitoja tarvitaan muun muassa argumentoinnissa, tutkimusprofessori ja aivotutkija Minna Huotilainen sanoo. Hänen mukaansa argumentointiin liittyy tiettyjä ajattelun perusmekanismeja ja ne on hyvä tiedostaa. Kaikessa tuo tiedostaminen ei kuitenkaan kannata.

Vaivaako yhteiskuntaamme älyllinen laiskuus? – Esko Valtaoja: Aivobodausta tarvittaisiin enemmän

Esa Saarinen, Esko Valtaoja ja Mikko Lahtinen kertovat Ylelle arvionsa siitä, onko fyysisen terveyden ihannointi sivuuttanut älyn ja ihmisyyden kehittämisen. Joku voisi päätellä, että on, ainakin, jos katsoisi sosiaalisen median kuvavirtaa eli omakuvia itsestä urheilemassa.

"Melkein kaikki Suomen filosofian professorit olleet jossain vaiheessa Hintikan oppilaita"

Eilen keskiviikkona kuollut Jaakko Hintikka oli innostava opettaja, sanoo Hintikan tutkimusryhmässä 1970-luvulla ollut filosofi Ilkka Niiniluoto. Filosofi Esa Saarinen kuvailee Hintikkaa ainutlaatuiseksi älyn jättiläiseksi.

Ouluun asuinalue filosofi Esa Saarisen oppien mukaan

Filosofi Esa Saarinen vaikuttaa vahvasti taustalla, kun rakennusliike Hartela suunnittelee Ouluun uutta asuinaluetta. Saarinen puhuu systeemiälyn puolesta. Siinä yksilö toimii aktiivisesti ympäristössään. Karjasillan koulun ympäristön suunnittelu on harvinaisen asukaslähtöistä.

Vielä voi lakeuksillakin hiihtää: Lauhanhiihto sunnuntaina Isojoella

Isojoen ja Kauhajoen mailla sijaitsevalla Lauhanvuorella riittää vielä hiihtokelejä, vaikka moni on jo ripustanut sukset naulaan. Lauhanvuorella hiihdetään sunnuntaina perinteinen Lauhanhiihto ja olosuhteet ovat kuulemma hyvät.

Esa Saarisen puukottajalle ei rangaistusta – todettiin syyntakeettomaksi

Espoon käräjäoikeus ei tuominnut Esa Saarista puukottaneelle miehelle rangaistusta. Miehen todettiin tehneen tapon yrityksen syyntakeettomana. Hänet on oikeuden mukaan päästettävä heti vapaaksi. Käytännössä mies kuitenkin jää hoitoon.

Salmelan kesä on tuttuja mestareita ja uusia kykyjä

Taidekeskus Salmelassa annetaan tänä kesänä tilaa varsinkin niille taiteilijoille, jotka ovat olleet vakiinnuttamassa taidekeskuksen asemaa. 25-vuotisjuhlavuosi tarjoaa koettavaksi jo edesmenneiden mestareiden ja nykyisten sekä tulevien taiteentekijöiden töitä.

Filosofi Esa Saarisen puukottaja mielentilatutkimukseen

Pääkäsittelyä jatketaan käräjäoikeuden myöhemmin ilmoittamana ajankohtana.

Helsinki University attack trial begins with Nazi salute

Two people went on trial on Monday in an unprecedented case involving a planned attack on a university campus. One of the suspects entered the courtroom on a provocative note.

Esa Saarinen kertoo omin sanoin puukotuksesta: Hän oli voitonriemuinen

Filosofin puukotusoikeudenkäynnissä kiistellään vakaasta harkinnasta ja suunnitelmallisuudesta.

Syyttäjä: Esa Saarisen puukottaja toimi suunnitelmallisesti ja vakaasti harkiten

Espoon käräjäoikeudessa alkoi tänään maanantaina Esa Saarisen puukotusjutun oikeuskäsittely. 21-vuotiasta miestä syytetään murhan yrityksestä. Esa Saarista puukotettiin maaliskuussa Espoossa, kun hän oli menossa pitämään luentoa. Syytetylle aiotaan tehdä mielentilatutkimus.

Esa Saarisen puukotuksen oikeuskäsittely alkoi

Espoon käräjäoikeudessa on alkanut tänään maanantaina Esa Saarisen puukotusjutun oikeuskäsittely. Syyttäjä vaatii 21-vuotiaalle miehelle rangaistusta murhan yrityksestä. Syytetylle on pyydetty mielentilatutkimusta. Saarista puukotettiin maaliskuussa, kun hän oli menossa pitämään luentoa.

Tuomari Nurmio ja Esa Saarinen tarttuvat kyseenalaisiin rakkauslauluihin - yhdessä taidekeskus Salmelan näyttämölle

Mäntyharjulainen taidekeskus tuo uusia aineksia ohjelmatarjontaansa. Kesäkuussa uudella katetulla puistonäyttämöllä esiintyvät yhdessä Tuomari Nurmio ja filosofi Esa Saarinen.

Sensuroimattomien kymppikerho: Norres, Maijanen, Merimaa, Esa Saarinen ja Floyd

Haastateltavina mm. Pave Maijanen ja Juhani Merimaa.

University officials weigh security risks

Senior officials and security staff at the University of Helsinki met on Friday to discuss recent threats against the institution amid three ongoing criminal investigations.

Iskun uhka säikäytti Helsingin yliopistolla – turvallisuusasioita pohdittiin pikakokouksessa

Yliopistoa uhannut isku on herättänyt huolta työntekijöiden ja opiskelijoiden keskuudessa. Helsingin poliisi on vanginnut kaksi henkilöä epäiltynä iskun suunnittelusta Helsingin yliopistoon. Vangitsemisesta kertoi ensin Iltalehti.

Näkökulma: Anteeksipyyntö kiillottaa julkisuuskuvaa

Poliitikkojen, julkkisten ja urheilijoiden julkiset katumuksenharjoitukset ovat harvoin pyyteettömiä. Toimittaja Tuija Veirto pohtii kolumnissaan ateeksipyytämisen ja -antamisen merkitystä kevään ylioppilaskirjoitusten hengessä.

Puukotuksesta toipuva Esa Saarinen positiivisena: Tämä kirkastaa loppuelämäni työn

Filosofi Esa Saarinen painottaa opiskelijoille, että Otaniemen kampus on yhtä turvallinen kuin ennenkin. Sairaalahoidossa oleva Saarinen kiittelee saamaansa hoitoa.

Poliisi tutkii Esa Saarisen puukotusta murhan yrityksenä

Poliisin mukaan tutkinnassa on ilmennyt seikkoja, joiden perusteella rikosnimike on muutettu murhan yritykseksi.

Thursday's papers: Professor stabbing, icebreaker move and spring-like driving conditions

A shocking incident outside an Aalto University lecture theatre dominated the tabloid press. Elsewhere the mild winter's effect on motorists and disquiet over the decision to move an icebreaker from Helsinki to Sweden dominated the headlines.

Professori Esa Saarista puukotettiin – epäillään suunnitelluksi teoksi

Poliisi epäilee, että kyseessä oli suunniteltu teko ja uhri oli valikoitu. Rikoksesta epäillään 21-vuotiasta miestä. Epäilty otettiin kiinni tapahtumapaikalla. Professorin pojan Jerome Saarisen mukaan toipuminen näyttää hyvältä.

Taidekeskus Salmelassa vietetään juhlavuotta - jo 25 kesää

Juhlakesä tuo uutena Salmelaan puistonäyttämön. Sillä kuullaan toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkalan mukaan hieman erilaista musiikkia kuin mihin Salmelassa on totuttu. Näyttämöllä kohtaavat muun muassa Tuomari Nurmio ja Esa Saarinen.

"Kuin piimää työmiehen rukkasessa" - löysä kättely jättää ihmisen etäälle

Itsenäisyyspäivänä seurataan vuosittain Suomen tunnetuinta kättelymaratonia. Kätteleminen on kuitenkin monelle jokapäiväinen osa arkea. Siihen ei välttämättä kiinnitä huomiota ennen kuin se ei toimi odotetulla tavalla.

Maailman suurimmalla lumilinnalla valkaistiin punaista Kemiä

”Jos tämä ei ole luovaa hulluutta niin sitten ei ole mikään”

Filosofi Esa Saarinen puolustaa Himasen ja Kataisen yhteistyötä

Esa Saarinen on ensimmäinen suomalainen filosofi, josta tuli yrityskonsultti. Hän oli mukana Nokian huippuvuosissa ja katsoo yhä, että yritysten menestyksen taustalla on ilmapiiri, henki. Saarinen puolustaa myös oppipoikansa Pekka Himasen 700 000 euron tulevaisuustutkimusta, jonka pääministeri Jyrki Katainen tilasi. Haastattelussa myös poika Jerome Saarinen, joka luo henkeä omassa nettiyrityksessään.

Pääosassa Esa Saarinen

Punktohtoriksikin kutsuttu professori Saarinen.

Kuka uskoo ufoihin?

Rauni-Leena Luukanen kertoi olevansa ufoihin yhteydessä.

Anja Snellman: Ivana B.

Ivana B. koostuu 67 kirjeestä, jotka ikääntynyt, kolmekymmentä vuotta kirjailijana toiminut ja kovasti kirjan kirjoittajan oloinen kirjailija lähettää erityistason lyhytterapeutti Parantaiselle. Snellmanin kritiikin kohteena on aikamme, joka tekee kaiken maailman BB-kasvoista suuria julkkiksia ja tietoisesti unohtaa kaiken älyllisen pohdiskelun tai oikean taiteellisen työn, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Kansa hölkkää

Suomalaiset massajuoksutapahtumissa

Filosofia ja musiikki sävyttävät taidekeskus Salmelan kesää

Salmelan taidekeskuksen vuodenkierrossa kesä alkaa 11. kesäkuuta. Nuorten taiteilijoiden lisäksi Mäntyharjun parrasvaloihin pääsevät kesän mittaan tunnetut oopperalaulajat sekä filosofi Esa Saarinen.

Jari Aalto jatkaa pääluottamusmiehenä

Jari Aalto jatkaa Turun telakan metalliliittolaisten työntekijöiden pääluottamusmiehenä kaudella 2011-12. Alkava kausi on päätoimiselle pääluottamusmies Jari Aallolle viides.

Erottuuko Cityman enää katukuvasta?

YLEn TV1 esitti torstaina dokumentin Citymanin aika, joka kysyy miten taide voi pärjätä nykyisessä uusliberalistisessa Suomessa. Keskustelun herättäjänä on tanssija Reijo Kelan vuonna 1989 aikaansa kantaa ottanut Cityman-performanssi, jonka Panu Varstala viime kesänä päivitti.

Punktohtori Esa Saarinen

Punkliike on Systeemin vastaista kapinaa, filosofi julistaa.