Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Laura Arrheniukselle raskaus on aika, jonka hän haluaisi unohtaa – hyperemeesi on sairaus, joka traumatisoi ja saattaa ajaa jopa aborttiin

Noin 700 raskaana olevaa sairastuu vuosittain hyperemeesiin eli poikkeuksellisen voimakkaaseen raskauspahoinvointiin. Terveydenhuollossa oireita ei välttämättä eroteta tavallisesta raskauspahoinvoinnista ja sen takia osa odottajista jää ilman hoitoa.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-voittajalle Anni Kytömäelle metsät ovat tärkeitä, mutta hän hämmästelee puheita "luonnon viisaudesta"

Hämeenkyrössä asuva Anni Kytömäki voitti kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon teoksellaan Margarita. Se on hänen kolmas romaaninsa.

Yhdysvalloissa raskaana oleville jaetaan ristiriitaista tietoa – kannabista käytetään yhä enenevässä määrin raskauspahoinvointiin

Päihdyttävän aineen on havaittu vaikuttavan muun muassa sikiön hermostokehitykseen, mutta moni odottaja hakee aineesta apua raskauspahoinvoinnin ehkäisyyn ja stressiin.

Ranska alkaa tutkia vauvojen outoja epämuodostumia

Tutkimustuloksia odotetaan kolmen kuukauden kuluessa.

Kun raskaus tarkoittaa kuukausien oksentamista – "Jaksoin kun tiesin, että saan sen palkinnon"

Potilasjärjestö tekee työtä lisätäkseen tietoisuutta hyperemeesistä.

Akuutissa maanantaina: Pitkä odotus keuhkonsiirtoon

Akuutin tulevan läheyksen aiheet.

"Olin todella kiitollinen tästä avusta"

Yle Lappi kysyi rovaniemeläisäideiltä, ovatko he perheet saaneet matalan kynnyksen apua, kun sitä ovat tarvinneet. Kuusi kahdeksasta Facebook-kyselyyn vastanneesta oli tyytyväinen ennaltaehkäisevän perhetyön palveluihin. Sen sijaan esimerkiksi avun luokse ohjaaminen ei aina ole toiminut. Vain kahdella oli jotain moitittavaa itse perhetyöstä.

Prinssi William ja herttuatar Catherine saavat toisen lapsen

Herttuatar Catherine on raskaana, kerrotaan Buckinghamin palatsista.

Omalääkärin vastaanotto 4.12.2013

Aiheina mm. vitamiinien saanti ja raskauspahoinvointi

Laaja tanskalaistutkimus: Aamupahoinvointilääke ei vaaranna sikiötä

Yli puolet naisista voi pahoin raskauden aikana, ja yli kymmeneosa tarvitsee lääkehoitoa. Tanskassa tehty tutkimus selvitti, miten se sikiöön vaikuttaa.

Williamin ja Katen vauvan määrä syntyä heinäkuussa

Britannian kuningashuone vahvisti kuninkaallisen vauvan lasketun ajan.

Australialainen radiokanava lahjoittaa mainostulonsa itsemurhan tehneen hoitajan perheelle

2Day FM -kanavan juontajien soittamaan pilapuheluun vastannut lontoolaissaaralan hoitaja teki itsemurhan viime viikolla.

Kuninkaallisen pilapuhelun soittaneet radiojuontajat astuivat julkisuuteen - katso haastattelu

Australialaiskaksikko pahoittelee hoitajan kuolemaan johtaneita tapahtumia.

Brittiviranomaiset ottivat pilapuhelun takia yhteyttä Australian poliisiin

Britannian poliisi on ollut yhteydessä Australian poliisiin liittyen australialaisradioaseman pilapuheluun. Australian poliisi kertoo olevansa valmis yhteistyöhön mahdollisissa tutkimuksissa.

Vaimon pahoinvointi sai prinssi Williamin vitsailemaan

Prinssi keräsi lukuisia onnitteluita osallistuessaan lauantaina ensimmäistä kertaa edustustilaisuuteen vauvauutisen julkaisemisen jälkeen.

Katen sairaalaan soittaneet juontajat hyllytettiin

Kun uutinen pilapuheluun vastanneen hoitajan kuolemasta tuli julkisuuteen, radiokanavan Facebook-sivut täyttyivät vihaisista viesteistä, joissa vaadittiin juontajien eroa.

Catherine pääsi pois sairaalahoidosta

Herttuatar Catherinen kerrotaan nyökänneen, kun häneltä kysyttiin, joko hän voi paremmin.

Prinssi William ja media päivystävät Catherinen sairasvuoteen äärellä

Vaikeasta raskauspahoinvoinnista kärsivä herttuatar voi hovin mukaan jo paremmin ja on kiitollinen saamastaan tuesta. Ensimmäiset Britannian tulevaa hallitsijaa juhlistavat tuotteet ovat jo tulleet myyntiin. Vauvan kustannuksella pilaillaan sosiaalisessa mediassa.

Tieto kruununperillisestä sekoitti Britannian

Uutinen Williamin ja Katen vauvasta nostaa myös monarkian kannatusta.

Australia ja Uusi-Seelanti ilahtuivat Britannian vauvauutisesta

Englannin pikkuprinssistä tai -prinsessasta tulee myös Kansanyhteisön maiden nimellinen johtaja. Etenkin Uudessa-Seelannissa hän on tervetullut.

Uhrit: Talidomidi-anteeksipyyntö loukkaava

Raajavaurioita aiheuttaneen talidomidi-lääkkeen uhrit katsovat, että saksalaisyhtiön anteeksipyyntö on liian vähän ja se esitettiin liian myöhään. Uhrien mielestä yhtiön olisi syytä alkaa maksaa korvauksia yli 50 vuotta sitten kielletyn lääkkeen aiheuttamista vammoista.

Saksalaiselta lääkeyhtiöltä ensimmäinen anteeksipyyntö talidomidin vaikutusten takia

Lääke aiheutti tuhansille lapsille epämuodostumia. Se vedettiin markkinoilta yli 50 vuotta sitten.

Talidomidi kiellettiin 50 vuotta sitten

Saksassa kehitetty pahoinvointilääke talidomidi kiellettiin tasan 50 vuotta sitten. Lääkkeestä epämuodostuneet potilaat ovat järjestäneet Berliiniin lauantaiksi mielenosoituksen ja useita valistustapahtumia, kertoo englanninkielinen uutissivusto thelocal.de. Talidomidia suosittiin 50-luvun lopulla raskauspahoinvointiin, mutta se aiheutti tuhansille syntyneille lapsille vakavia epämuodostumia.

Raskaana oleville tarjolla ristiriitaisia neuvoja

Ristiriitaiset ohjeet yrttien ja luontaistuotteiden käytöstä raskausaikana hämmentävät odottavia äitejä. Muun muassa aiemmin pahoinvointiin suositeltu inkivääri saattaakin uuden tiedon valossa olla haitallista raskausaikana.

Tyttö vai poika?

Raskauden aikaiset ennusmerkit sukupuolesta