Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaksi klovnia raivaa tietä teatteritaloihin – teatteritalot kiinnostuivat vapaan kentän ryhmien esityksistä

Kotimaisten vapaan kentän ryhmien ja teatteritalojen yhteistyö on vielä lapsenkengissä, vaikka se kiinnostaakin teatteritaloja.

Kuolinpäiväsankarit

Kuolinpäivän arvoitus ja ratkaisu

5. Historias del pasado

Menneen ajan aikamuodot ja Don Quijote

Pietarilainen huippubaletti ehtii maailmankiertueellaan myös Imatralle

Imatran balettitapahtuma on onnistunut houkuttelemaan pietarilaistanssijat uudenvuodenvierailulle jo kolmannen kerran. Tänä vuonna balettitapahtuman huolena on sponsoreiden aiempaa pienemmä tukisummat.

Valtionpalkintoja jaettiin muun muassa valaisinmuotoilijalle ja Don Quijoten kääntäjälle

Valtionpalkinnot saivat Verstas arkkitehdit Oy, muotoilija Mikko Kärkkäinen, Association WHS-yhdistys, kirjailija-kuvataiteilija Hannu Väisänen ja suomentaja Jyrki Lappi-Seppälä. Valtion ulkomaisen kääntäjäpalkinnon sai ruotsintaja Janina Orlov.

Cervantes sai viralliset hautajaiset 400 vuotta kuolemansa jälkeen

Kirjailija Miguel de Cervantes on viimein saanut Espanjassa viralliset hautajaiset 400 vuotta kuolemansa jälkeen. Cervantesin jäänteet löydettiin maaliskuussa madridilaisesta kirkosta.

Tutkija on melko varma: Luostarikirkon luut kuuluivat romaanikirjallisuuden isälle – video

400 vuotta sitten eläneen Cervantesin haudan arvoitusta ei DNA-kokeiden puuttuessa voida julistaa ratkaistuksi, mutta antropologi Francisco Etxebarrian mukaan muut todisteet ovat vahvoja.

Modernin romaanikirjallisuuden isää etsitään maatutkalla

Miguel de Cervantes haudattiin vaatimattomasti, koska kukaan ei arvannut, että vielä 400 vuotta myöhemmin Don Quijote -romaanilla olisi ainutlaatuinen paikka maailmankirjallisuudessa. Tutkijat haluavat kiittää siitä löytämällä haudan ja pystyttämällä muistokiven.

Modernissa baletissa soi Radioheadin musiikki

Slovenian Mariborin valtionbaletti tanssii Mikkelissä lokakuussa. Mikaelin lavalle tuodaan Don Quijote. Luvassa on myös balettimatinea, jossa nähdään Paquita sekä rockmusiikkiin tehty koreografia Radio & Juliet.

Kesäbaletin onnistumista jännitetään

Järjestäjät odottavat mielenkiinnolla tänään Mikkelissä alkavan Savcor Ballet´n onnistumista. Balettitapahtuma järjestetään nyt ensi kertaa keskikesällä.

Kirjan ja ruusun päivää vietetään monena päivänä

23.4., 3.5. vai 24.5.? Kirjojen ja lukemisen ystävät ovat hämmästelleet, milloin on se oikea Kirjan ja ruusun päivä. Tapahtumaa nimittäin juhlitaan kaikkinä kyseisinä päivinä.

Espanjassa ei enää taistella tuulimyllyjä vastaan

Espanja on vajaassa vuosikymmenessä noussut maailman kolmanneksi suurimmaksi tuulivoiman tuottajaksi. Vanhassa Don Quijoten maassa maisemaa leimaavat tätä nykyä tuhannet tuulivoimalat.

Cervantesin synnyinkaupunki juhlii kirjailijan syntymäpäivää - Katso video

Espanjalaiskirjailijan Miguel de Cervantesin synnyinkaupunki Alcalá de Henares juhlii kirjailijan 461. syntymäpäivää.

Don Quijoten tuulimyllyt jauhavat jälleen - katso video

Espanjan kirjallisuuden klassikon Don Quijoten tunnetuiksi tekemät tuulimyllyt ovat jälleen alkaneet jauhaa jyviä La Manchassa.

Kirjallisuuden Cervantes-palkinto argentiinalaisrunoilijalle

Espanjan merkittävin kirjallisuuspalkinto Cervantes-palkinto on myönnetty argentiinalaiselle runoilijalle Juan Gelmanille. Cervantes-palkintoa pidetään espanjankielisen maailman Nobel-palkintona.

Ranskan uusi laki tekisi asumisesta oikeuden

Ranska valmistelee lakia, joka tekee asumisesta yhtäläisen oikeuden kuin koulutuksesta tai terveydenhoidosta.

Don Quijote 400-vuotias

Miguel de Cervantesin klassikkoromaani Don Quijote on täyttänyt 400 vuotta. Kirjaa pidetään ensimmäisenä modernina, ehkä jopa postmodernina teoksena. Suomeksi kirja ilmestyi ensimmäisen kerran vasta vuonna 1927.