Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Historiallinen soteuudistus muuttaa Heinolan identiteetttiä – päätösvalta, rahat ja henkilöstö lähtevät kaupungin käsistä

Valtaosa Päijät-Hämeen kunnista järjestää jo nyt kaikki sote-palvelunsa yhdessä. Heinola on maakunnassa ainoa, joka vielä sekä järjestää että tuottaa perustason palvelut kokonaan itse.

Ravintolarajoitukset poistuvat Päijät-Hämeessä

Ravintolat saavat olla auki normaalisti myös Lahdessa, Kärkölässä ja Orimattilassa, vaikka niissä on edelleen tiukemmat kokoontumisrajoitukset.

Niina Pautola-Mol on Päijät-Hämeen uusi maakuntajohtaja

Maakuntavaltuusto päätti valinnasta maanantaina.

Heinolassa mitattiin 30 astetta lauantai-iltapäivänä – alkuviikosta voivat paukkua jopa ennätykset

Lämpimin ilmamassa majailee itäisen Suomen yllä. Hellevaroitukset jatkuvat juhannusviikon alkuun, mutta ensi viikonloppua kohden epävarmuus kasvaa.

Henkilöauto törmäsi kaatuneesta tukkirekasta tielle joutuneisiin tukkeihin: onnettomuus haittaa valtatie 5:n liikennettä

Tukkirekkaonnettomuus tapahtui Paason liittymän kohdalla. Pelastuslaitos arvioi raivaamisen olevan valmis ennen kello yhtä. Liikenne ohjataan toistaiseksi kulkemaan kiertotietä.

Akuutti24:ssä ruuhkaa – vuodeosastolle pääsyä voi joutua odottamaan vuorokauden

Potilaita on tullut tavallista enemmän Akuutti24:ään. Vuodeosastoilla tilaa taas on tavallista vähemmän, koska työvoimaa ei ole tarpeeksi saatavilla ja kesälomasesonkikin on alkanut.

Työryhmä: Kaupungintalo ja kirjasto Heinolan seminaariin?

Heinolassa on ideoitu ratkaisua, jonka avulla entisen opettajankoulutuslaitoksen historialliset rakennukset saataisiin käyttöön.

Apulanta ja Haloo Helsinki siirtävät stadionkonserttinsa kesälle 2022

Bändien oli tarkoitus esiintyä Olympiastadionilla peräkkäisinä viikonloppuina elokuussa 2021.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän johtaja: sote-malli antaa hyvät mahdollisuudet parempiin, tasavertaisiin palveluihin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimitusjohtaja Marina Erholan mukaan Päijät-Hämeessä päästään sote-uudistuksen hallinnollisessa toteuttamisessa vähemmällä kuin monilla muilla alueilla.

Legendaariset pulkat tehdään jatkossa Heinolassa: Wiitta Oy osti Orthexin lumileluliiketoiminnan

Orthex luopuu lumilelujen valmistuksesta tehdäkseen tilaa muille tuotteilleen.

Päijät-Häme palaa kiihtymisvaiheeseen: useita koronarajoituksia puretaan

Koronayhteistyöryhmän mukaan alueen tautitilanne on edennyt niin suotuisasti, että on mahdollista ottaa käyttöön kevyemmät rajoitukset. Yksi suurimmista muutoksista on kokoontumisrajoitusten poistuminen.

SDP ja kokoomus jatkavat Heinolan suurimpina puolueina – perussuomalaisten kannatus nousi eniten

Heinolassa Muut ryhmät nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti seitsemän lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. SDP, kokoomus, keskusta ja vihreät olivat suurimmat laskijat yhdellä menetetyllä valtuustopaikalla.

Yle seurasi kuntavaaleja Päijät-Hämeessä hetki hetkeltä: taistelu maakunnan herruudesta päättyi kokoomuksen niukkaan voittoon demareista

Kokoomus sai Päijät-Hämeessä lopulta kuusi ääntä enemmän kuin SDP, mutta puolueet menettivät kannatustaan. Voittaja on perussuomalaiset, joka kasvatti kannatustaan. Yle seurasi kuntavaalien tuloksen kehittymistä Päijät-Hämeen kunnissa hetki hetkeltä.

Siviilit pelastavat lukuisia henkiä vuosittain – jo kerran aiemmin ihmishenkiä pelastanut Niko Nieminen nosti miehen hyisestä Kymijoesta

Mikään tilasto ei kerro, kuinka paljon siviilit pelastavat ihmishenkiä. Aluehallintovirastot saavat vuosittain noin sata ehdotusta hengenpelastusmitalin saajiksi. Mitali tai kunniakirja myönnetään vain, jos pelastaja on toiminut erittäin rohkeasti.

Erityisesti alle 18-vuotiaat pojat innostuivat frisbeegolfista – lajin suosio on nousukiidossa myös Heinolassa

Alkuvuonna harrastajia on tullut lisää enemmän kuin koko viime vuonna. Heinolassa frisbeegolfradat houkuttelevat etenkin nuoria poikia. Radasta on samalla kasvanut kaupungin noteeraama matkailuvaltti.

Vedenkorkeus vaihtelee rajusti Kymijoella – toisaalla vettä piisaa, mutta osa laitureista jää kuivalle maalle

Tavallista suuremman vesimäärän takia Kymijoen virtausta joudutaan nostamaan. Sen seurauksena vesi on paikoin korkealla, paikoin matalalla.

Heinola ennakkoäänestää nyt – iso pieneksi kaupungiksi

Tämän luettuasi tiedät, mikä Heinolassa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Koronayhteistyöryhmän suositus Päijät-Hämeessä: ulkotiloissa enintään 50 ihmistä koolle, sisällä 10

Ulkona järjestettävien yleisötilaisuuksien suurinta sallittua kokoa kasvatetaan STM:n linjan mukaisesti.

Lauantai 29.5.2021 (radio)

Muumilaakso oli paras lasten- ja nuortenohjelma Kultainen Venla -kilpailussa. Paras urheilu- ja tapahtumaohjelma oli Ylen Linnan juhlat. Ylen ohjelmille annettiin yhteensä 13 Kultaista Venlaa.

Joukkohaudoista kaivetut sisällissodan uhrit siunataan nimettöminä Heinolassa, tunnistaminen oli liian vaikeaa

Vierumäen joukkohautojen vainajat haudataan tänään Heinolan keskustan hautausmaalle. Kuolleiden henkilöllisyyksiä ei yksilöidä DNA:n avulla. Se olisi Museoviraston mukaan lähes mahdotonta. Heli Särkän isoisä ei pääse sukuhautaan.

Ennakkoäänestys käynnistyi Päijät-Hämeessä pääosin perinteisellä mallilla – Lahdessa drive-in-piste karanteeniin asetetuille

Suuri osa ennakkoäänestyspaikoista on kirjastoissa, kauppakeskuksissa ja kirjastoautoissa.

Heinolan varhaiskasvatus on hyvissä kantimissa – tyytyväisiä ovat lapset, huoltajat ja henkilöstö

Päijät-Hämeen kunnalliset varhaiskasvatuksen järjestäjät toteuttivat seudullisen varhaiskasvatuksen arviointikyselyn tammi-helmikuun vaihteessa.

Päijät-Soten alueelle vielä 9 000 kappaleen lisäerä koronarokotetta

Lisärokotetta saadaan, koska alueen ilmaantuvuusluku on ollut yli 100 viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Tiukka keskustelu koulujen lopettamisesta jatkuu Heinolassa – myös terveyskeskuksen iltavastaanotosta voidaan joutua nipistämään

Katso koko keskustelu Ylen kuntavaalilähetyksestä, jossa olivat mukana heinolalaiset kuntavaaliehdokkaat Sami Laukkanen (ps.), Kirsi Lehtimäki (sd.) ja Mika Leppälä (Parempi Heinola) ja Venla Väli-Torala (kok.)

Koronatartuntoja nyt keskussairaalan vuodeosastoilla ja Jalmarissa – joka viides koronatartunta Päijät-Hämeessä todetaan kolmekymppisellä

Kaksi vuodeosastoa on suljettu niin, ettei uusia potilaita oteta sisään. Tehohoitopaikkoja on lisätty ja vain kiireelliset leikkaukset tehdään. Tartuntojen painopiste on siirtynyt lapsista 30–39-vuotiaisiin.

Kaivosyhtiön malminetsintävarauksen peruminen Kalkkisissa sai paikalliset uskomaan joukkovoimaan: "Tämä on riemuvoitto!"

Malminetsintäyhtiö Pallagen on perunut varausilmoitushakemuksensa malminetsinnästä. Hankkeen pelättiin tuhoavan kauniin seudun ja sen vesistön. Uutinen sai kyläläiset huokaisemaan helpotuksesta. Moni huomasi nykyisessä kaivoslaissa epäkohtia.

Päijät-Hämeen keskussairaalan sisätautiosastolla koronatartuntoja – uusia potilaita ei oteta yli viikkoon

Noin 40 potilasta ja yli 10 työntekijää on asetettu karanteeniin. Siirrettävissä olevat leikkaukset tehdään, kun tilanne on taas normaali.

Kaivosyhtiö Pallagen perui malminetsintävarauksensa Päijänteellä – "On tosi helpotus meille kaikille"

Alueen kunnanjohtajat saivat sähköpostiviestin, jossa yhtiö kertoo luopuvansa hankkeesta. Tukes vahvistaa, että Pallagen on perunut varausilmoituksensa. Malminetsintävaraus herätti seudulla voimakasta vastarintaa.

Päijänteen kaivossuunnitelmista tehty viisi valitusta hallinto-oikeuteen – yhtiö pitää malminetsintävarauksen toistaiseksi ennallaan

Varauspäätöksestä on jätetty määräaikaan mennessä viisi valitusta Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Brittitaustainen malminetsintäyhtiö Pallagen on tehnyt noin 500 neliökilometrin laajuisen varauksen Asikkalassa, Sysmässä ja Heinolassa.

Sitoutumattomia ehdokkaita ennätysmäärä Päijät-Hämeessä – liikkeitä yhdistää vahva ja itsevaltainen johtaja, sanoo tohtori

Sitoutumattomat ehdokkaat kertovat ajattelevansa itsenäisesti ja omilla aivoillaan. Usein liikkeet syntyvät yhden ihmisen ympärille. Yksilökeskeinen ilmapiiri nostaa sitoutumattomia liikkeitä, arvioi yhteiskuntatieteen tohtori.

Päijät-Hämeen keskussairaalan koronatestipiste on ruuhkautunut ajoittain – odotusajat venyneet jopa yli tuntiin

Lapsiasiakkaiden määrän kasvu hidastaa näytteenottoa. Testiaikoja myös lisätään tarpeen mukaan, jotta ne eivät siirtyisi seuraavaan päivään.

Kimolan kanava avautui – viime kesän kaahailuongelmasta pyritään nyt eroon liikennemerkeillä

Viileä sää jätti suuren osan veneilijöistä kotiin Kimolan kanavan kauden avauspäivänä. Veneilijöitä varten kanavassa on lisätty opastavien liikennemerkkien määrää. Tällä tavoin koetetaan hillitä kanavassa viime kesänä havaittuja ylinopeuksia.

Päijät-Hämeen veneilykausi pääsee kunnolla vauhtiin, kun sisävesikanavat avautuivat

Liikenne käynnistyi perjantaina Vääksyn, Kalkkisten sekä Kimolan kanavissa. Myös retkisatamien huoltokausi on käynnistymässä.

Lisäaika toi lähes kaksisataa uutta ehdokasta Hämeen kuntavaaleihin

Suuret puolueet eivät saaneet listoilleen yhtä paljon nimiä kuin viime vaaleissa, vaikka ehdokkaiden määrä kasvoi. Poikkeuksena on perussuomalaiset, jonka ehdokasmäärä kaksinkertaistui. Valitsijayhdistyksillä on poikkeuksellisen paljon ehdokkaita.

Kokoontumisrajoituksia jatketaan Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella

Koronayhteistyöryhmä katsoo, että nyt voimassa olevia rajoituksia on jatkettava, koska koronatilanne ei ole enää parantunut Päijät-Hämeessä.

MAL-sopimus avaa uusia rahoitusmahdollisuuksia myös Lahden ympäryskunnille – haaveissa varsinkin paremmat liikenneyhteydet

Asikkala, Hollola, Heinola, Kärkölä ja Orimattila kertoivat tavoitteistaan, kun tieto sopimusten toteutumisesta tuli julki.

Stora Enson tehtailla menee Päijät-Hämeessä hyvin – Heinolan- ja Lahden-tehtaiden tuotteille piisaa kysyntää

Kartonkipakkauksia käytetään maailmalla entistä enemmän. Stora Enso valmistaa Heinolassa kartongin raaka-ainetta ja Lahdessa aaltopahvipakkauksia.

Sopimus vahvistui: valtio vauhdittaa kymmenillä miljoonilla vähäpäästöistä liikkumista ja rakentamista Kuopion, Lahden ja Jyväskylän seudulla

MAL-sopimuksen valtion kanssa solmineet Kuopio, Jyväskylä ja Lahti ympäristökuntineen saavat rahoitusta muun muassa liikenneyhteyksien parantamiseen ja kohtuuhintaisten asuntojen rakentamiseen.

Heinolan kesäteatteri toteutuu ensi kesänä

Heinolan kaupunki joutui puntaroimaan kesäteatteriesitysten järjestämistä tarkkaan, koska tuotannossa on normaalia suurempi taloudellinen riski koronarajoitusten vuoksi. 

Heinolan seminaarista hierotaan yhä kauppoja – lisärakennusoikeus kiinnostaa monia, mutta kiinteistö myydään pakettina

Neuvotteluja käydään tällä hetkellä yhden vahvan ostajaehdokkaan kanssa.

Kaivosyhtiö Pallagen harkitsee uudelleen kaivosvaraustaan Päijänteellä

Brittitaustainen kaivosyhtiö Pallagen on lähettänyt viestin Asikkalan, Sysmän ja Heinolan kunnille siitä, että se harkitsee uudelleen tekemäänsä varausta. Kaivosyhtiön lähettämä viesti ei yksilöi tarkemmin mitä harkinta tarkoittaa.

Versowood tekee miljoonainvestoinnin Vierumäelle

Vierumäelle investoidaan noin 15 miljoonaa euroa. Vierumäen yksikön sahaustuotanto nousee investoinnin ansiosta noin kolmekymmentä prosenttia.

Heinolaan suunniteltu kalankasvattamo sai ympäristöluvan

Suuniteltu laitos on manner-Suomen suurin kalankasvattamo. Laitoksen arvioidaan työllistävän yli 50 henkilöä ja maksavan 15 miljoonaa euroa. Heinolan kaupunki tukee hankkeen etenemistä, mutta ei sijoita siihen rahaa.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella yksi uusi koronakuolema

Sairaalahoidossa on viisi koronapotilasta, joista kaksi on teho-osastolla.

Lahdesta 11 päiväkotia mukaan kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun

Myös Heinola ja Orimattila ovat mukana kokeilussa.

Päijät-Hämeen kunnat avaavat uimahallejaan sulun jälkeen

Kaikkialla rajataan asiakkaiden määrää turvavälien säilyttämiseksi. Osa halleista ottaa sisään vain kuntoutujia.

Heinola puntaroi vielä panosten asettamista – Onko kesäteatterituotanto liian suuri riski?

Näytösten perumisesta koituisi tappiota. Parhaassa tapauksessa kesäteatteri toisi kaivattuja tuloja myös Heinolan yrityksille.

Päijät-Hämeeseen uusia merkittyjä polkureittejä

Polut halutaan nopeasti käyttöön, koska korona-aika on kasvattanut ulkona liikkumisen suosiota.

Luonnonsuojelupiiri on huolissaan Päijänteen malminetsintävarauksesta – "Jonkin asian ei tarvitse mennä pieleen kuin kerran"

Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiiri katsoo, ettei Kalkkisten kaltaisilla alueilla pitäisi tehdä mitään kaivostoimintaan liittyvää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle