Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Macron Bonaparte

Emmanuel Macronin napoleanilainen nousu valtaan

Ranskalainen kunnianhimo

Ranskan asema Euroopassa

Grace of Monaco

Grace Kelly oli elokuvatähti, muoti-ikoni ja ruhtinatar.

Pariisiin matkalla ollut Air Francen kone laskeutui Keniaan pommiepäilyn takia

Mauritiukselta lähtenyt lentokone laskeutui yöllä Mombasaan.

Ranska teki ensimmäiset ilmaiskut Syyriaan lentotukialukseltaan

Ensimmäiset hävittäjät nousivat ilmaan maanantaiaamuna. Lentotukialuksen saapuminen itäiselle Välimerelle moninkertaistaa Ranskan kyvyn iskeä Isisiä vastaan.

Näkökulma: "Valkoisen rodun maa" – oikeistopoliitikon lausunto kuohuttaa Ranskaa

Konservatiivipuolueen europarlamentaarikko ja entinen ministeri totesi Ranskan olevan "valkoisen rodun maa". Möläytys horjuttaa nyt äärioikeiston ääniä havittelevan Nicolas Sarkozyn asemaa, kirjoittaa Pariisista Annastiina Heikkilä.

Arkistojen salat

Sarja tutkii 1900-luvun historiaa arkistofilmien kautta.

Charlie Hebdo on pilkannut kaikkea ääriajattelua

Charlie Hebdo -lehti on osa ranskalaisten poliittisten pilalehtien pitkää perinnettä. Vasemmistolaisen lehden pilkan ovat saaneet tuta niin katolinen kirkko kuin ääri-islamistit.

Ranska aloittaa matkustajatarkastukset Ebolan varalta

Matkustajien terveydentilan tarkastukset aloitetaan lauantaina Charles de Gaullen lentoasemalla.

Lufthansan lennot Pariisiin takkuilevat – kaikki työntekijät sairaana

Joukkosairastumisen taustalla saattaa olla saksalaisyhtiön ilmoitus vähentää lähes 200 työntekijää Ranskan toimipisteistä.

Jalkapalloilijan 17 kuukauden piina päättyi

Ranskalais-algerialainen Zahir Belounis sai vihdoin poistumisviisumin Qatarista.

Kuusi pidätetty Air Francen kultaharkkovarkaudesta

Toistaiseksi on epäselvää miten anastus tapahtui, mutta on todennäköistä, että varkailla oli rikoskumppaneita lentokentällä.

Lumisade sotkee lentoliikennettä yhä useilla Euroopan kentillä

Lentoliikenne on vaikeutunut Saksassa, Ranskassa ja Britanniassa.

Lumikaaos sotkee lentoja Euroopassa

Useat Euroopan vilkkaat lentokentät peruvat osan lennoistaan vielä maanantaina.

Merkel ja Hollande juhlistivat presidentti de Gaullen sovintopuhetta

Merkel ja Hollande keskustelivat eurokriisistä, mutta päätöksiä ei tehty. Ranska kiirehtii pankkiunionin perustamista, kun taas Saksa peräänkuuluttaa malttia.

Frankfurtin lentokentän työntekijät aloittavat jälleen lakon

Saksassa Frankfurtin lentokentän kenttätyöntekijät menevät jälleen lakkoon sunnuntaina. Työntekijäliitto päätti aloittaa lakon, sillä heidän edustajansa ja lentokenttää hallinnoiva Fraport-yhtiö eivät päässeet sopuun työntekijöiden palkkavaatimuksista.

Ranskassa peruttu satoja lentoja

Ranskassa maanantaina alkanut lentolakko on peruuttanut ja viivästyttänyt satoja lentoja. Esimerkiksi noin 40 prosenttia Pariisin Charles de Gaullen kentän lennoista on peruttu nelipäiväisen lakon toisena päivänä.

USA: Libyan-operaatio on ollut menestys

Yhdysvaltojen mukaan Libyan-operaatio on ollut menestyksellinen: suuri osa Gaddafin ilmavoimista on tuhottu eikä siviilejä ole vahingoitettu. Yhdysvaltain asevoimien komentajan Michael Mullenin mukaan Gaddafin joukot eivät enää etene Benghaziin.

Euroopan lennot tokenemassa lumikaaoksen jälkeen

Läntisessä Euroopassa lentoliikenne on palailemassa normaaliksi lumisateiden ja pakkasen aiheuttamien ongelmien jälkeen. Muualta Euroopasta Suomeen tulevia lentoja ei ole peruttu. Sää sotki tuhansien matkaajien joulua ja monet joutuivat viettämään osan joulusta lentokentällä.

Euroopan lentoliikenne normalisoituu - uutta lunta pelätään

Liikenne Euroopan suurimmilla lentokentillä, Lontoon Heathrow'ssa ja Frankfurtissa on palautumassa pikkuhiljaa normaalitasolle. Ranskassa viranomaiset ovat kehottaneet lentoyhtiöitä rajoittamaan lentoja odotettavissa olevan lumisateen takia.

Euroopassa perutaan yhä satoja lentoja

Lumisateen aiheuttamat liikenneongelmat jatkuvat Keski-Euroopassa. Britanniassa talvinen sää aiheuttaa edelleen suuria ongelmia maantie-, rautatie- ja lentoliikenteessä. Euroopan vilkkaimmalla lentokentällä Lontoon Heathrow'ssa arvioidaan, että vain noin kolmannes suunnitelluista lennoista kyetään hoitamaan tiistaina.

Euroopassa perutaan yhä satoja lentoja

Lumisateen aiheuttamat liikenneongelmat jatkuvat Keski-Euroopassa. Saksan vilkkaimmalla lentokentällä Frankfurtissa peruttiin maanantaina 300 lentoa lumisateen takia. Pariisin pääkenttien lennoista on peruttu vajaa kolmannes. Liikennettä on rajoitettu myös Heathrow'n kentällä Lontoossa. Brysselissä myös jäänpoistoaineen loppuminen pitää koneet maassa.

Lentoliikenteen kaaos jatkuu Länsi-Euroopassa

Talvinen sää koettelee edelleen Länsi-Euroopan lentoliikennettä. Muun muassa Britannian suurin lentokenttä Heathrow ei ota ollenkaan lentoja vastaan sunnuntaina jään ja huonon sään vuoksi. Myös Ranskassa ollaan vaikeuksissa.

Ranska ponnistelee lumen kourissa

Ranskassa sisäministeriö kehottaa kansalaisia välttämään maanteitä, jos se suinkin vain on mahdollista. Ministeriön mukaan lumi ja liukkaus tekevät teillä liikkumisen erittäin vaaralliseksi maan koko pohjoisosassa.

Polttiainepula haittaa tiistain lentoliikennettä Ranskassa

Lakkoilun aiheuttama polttoainepula haittaa Pariisin ja muun Ranskan lentoliikennettä tiistaina. Ilmailuviranomaiset ovat määränneet lentoyhtiöt perumaan 30 prosenttia Pariisin Charles de Gaullen lentokentän ja muiden Ranskan lentokenttien lennoista. Pariisin Orlyn lentokentällä lentämättä jää puolet lennoista.

Ranskassa polttoainepula haittaa tiistain lentoliikennettä

Lakkoilun aiheuttama polttoainepula haittaa Pariisin ja muun Ranskan lentoliikennettä tiistaina. Ilmailuviranomaiset ovat määränneet lentoyhtiöt perumaan 30 prosenttia Pariisin Charles de Gaullen lentokentän ja muiden Ranskan lentokenttien lennoista. Pariisin Orlyn lentokentällä lentämättä jää puolet lennoista.

Ranskassa lakkoillaan eläkeuudistusta vastaan

Ranskassa lakkoillaan torstaina hallituksen kaavailemaa eläkeuudistusta ja eläkeiän nostoa vastaan. Lakko supistaa julkista liikennettä, sulkee kouluja ja vaikeuttaa postinkulkua.

Puolet lennoista lennetään Euroopassa

Euroopan ilmatilaa valvova Eurocontrol arvioi, että Euroopassa lennetään tiistaina noin puolet normaaliliikenteestä. Tavallisesti päivän aikana on 28 000 lentoa. Kun tiistain aikana perutut lennot lasketaan mukaan, on viime torstain jälkeen peruttu Euroopassa yli 95 000 lentoa.

Ranska ottaa käyttöön kehoskannereita pääkentillä

Ranska kokeilee lentomatkustajien kehoskannereita tärkeimmillä kentillä. Ensimmäinen laite aiotaan asentaa Pariisin Charles de Gaulle-kentälle kahden viikon kuluessa. Myös Kanada, Hollanti, Britannia ja Italia suunnittelevat matkustajien läpivalaisua.

Ranska jätti hakemuksen NATO:lle

Ranska on virallisesti anonut liittymistä NATO:n yhteiseen sotilasjohtoon. Presidentti Nicolas Sarkozy jätti asiaa koskevan kirjeen NATO:n pääsihteerille Jaap de Hoop Schefferille EU:n huippukokouksen yhteydessä Brysselissä.

Ranska ottaa osansa Natosta

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy ilmoitti keskiviikkona, että Ranskan on aika palata sotilasliitto Naton ytimeen. Ranska on sotilasliitto Naton perustajajäsen, mutta on ollut poissa sen tärkeistä sotilaallisista päätöksentekoelimistä yli 40 vuotta. YLE Uutisten haastatteleman asiantuntijan mukaan Ranskan uusi linjaus uhkaa siirtää keskustelun EU:n puolustus- ja turvallisuusulottuvuuden kehittämisestä Naton sisälle.

Ranska ehkä palaamassa Natoon

Ranskan puolustusministeri Herve Morinin mielestä Ranska on valmis palaamaan Naton komentojärjestelmään. Morin totesi sunnuntaina Washingtonissa, että Ranska voisi solmia uudelleen suhteet sotilasliittoon vaarantamatta maan itsenäisyyttä.

Ranskan myrsky arvioitua säyseämpi - lentokentät avattu jälleen

Ranskan länsiosia riepotelleen myrskyn vahingot ovat jääneet toistaiseksi odotettua pienemmiksi. Sanomalehti Le Monden mukaan Bretagnesta ei ole raportoitu suurista tuhoista. Kansainväliset kentät Charles de Gaulle ja Orly on avattu jälleen.

Pariisin-lennot pyörivät jälleen

Finnair pystyy jälleen lentämään Pariisiin. Charles de Gaullen kenttä avattiin tänään kello 11 Suomen aikaa. Finnair joutui perumaan toisen aamukoneistaan, mutta sai aamun ensimmäisen lennon matkaan yli kolme tuntia myöhässä.

Finnairin iltakone Pariisiin peruuntui

Finnairin iltakone Helsinki-Vantaalta Pariisiin on jouduttu perumaan Pariisin lentokenttien sulkemisen vuoksi. Myrskyn vuoksi Pariisin kentät suljettiin maanantai-iltana kello 21 Suomen aikaa.

Ranskan myrsky arvioitua säyseämpi

Ranskan länsiosia riepotelleen myrskyn vahingot ovat jääneet toistaiseksi odotettua pienemmiksi. Sanomalehti Le Monden mukaan Bretagnesta ei ole raportoitu suurista tuhoista.

Finnair Expects Normal Flights Despite French Strike

Finnair does not believe its flights will be affected by Thursday's strike in France, which includes Air France personnel.

Ranskan rauha järkkyy toukokuussa

Ranskan 78-vuotias presidentti Charles de Gaulle otti vuoden 1968 vastaan sanoilla "Tervehdin vuotta 1968 levollisin mielin". Ja mikseipä hän olisi tervehtinyt? Ranska oli jättänyt hävityt Vietnamin ja Algerian sodat taakseen ja eli rauhallista elämää. Talous kasvoi siitäkin huolimatta, että kehnohkona talousmiehenä pidetty de Gaulle johti maata. Toukokuussa de Gaullen levollisuus oli kuitenkin tiessään ja maa sekasorron vallassa.

Pariisissa avataan De Gaullen museo

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy on vihkinyt käyttöön kollegansa Charles de Gaullen uraa ja saavutuksia käsittelevän museon. Museon edustalla on ensimmäinen Pariisiin pystytetty de Gaullen muistomerkki.

Ranska pohtii Nato-komentoon palaamista

Ranskassa harkitaan merkittävää ulkopoliittista suunnanmuutosta. Ranskalaislehti Le Monden mukaan Ranska saattaa ilmaista piakkoinkin halukkuutensa palata Naton sotilaallisiin operaatioihin. Lehden haastattelema viranomaislähde uskoo, että Ranska kertoo suunnanmuutoksestaan ensi vuonna Naton huippukokouksessa Bukarestissa.

Sarkozyn alku onnistunut

Ranskan presidenttinä kymmenen päivää toiminut Nicholas Sarkozy saa huippuarviot kautensa alusta.

Pariisin lentoliikenne sekaisin lennonjohtajien lakon takia

Pariisissa lentoliikenne on sekaisin lennonjohtajien lakon takia. Lakko on aiheuttanut lentojen peruutuksia ja myöhästymisiä Pariisin Orlyn lentokentällä. Myös päälentokenttä Charles de Gaulle on kärsinyt lakosta.

Taistelujen Algeria

FLN aloitti itsenäisyyteen tähtäävät väkivallanteot 1954.

Pariisin mellakat laantuvat

Sorbonne vallattiin takaisin ylioppilailta kesäkuussa 1968.

Ranskan ylioppilaat barrikadeilla

Pariisin kuohunta toukokuussa 1968 järisytti koko maata.

Saksalaisille ja ranskalaisille yhteinen historian oppikirja

Saksalais-ranskalainen ystävyys sinetöitiin virallisesti vuonna 1963, kun liittokansleri Konrad Adenauer ja presidentti Charles de Gaulle allekirjoittivat maiden välisen ystävyyssopimuksen. Kansojen välilisiä epäluuloja sopimus ei poistanut. Sen verran syvälle maailmansotien tapahtumat olivat iskostuneet.

Lentoliikenne kasvoi 6 prosenttia

Vuonna 2004 tehtiin yhteensä neljä miljardia lentomatkaa, kertoo lentokenttien yhteistyöjärjestö ACI. Matkojen määrä lisääntyi kuusi prosenttia edellisvuodesta.

Ranskan vähemmistöpolitiikka ei toimi

Suurlähettiläs Pasi Rutanen arvioi Ranskan vähemmistöpolitiikan juuria ja ongelmia YLE24:lle kirjoittamassaan kolumnissa. Hänen mukaansa ikävä totuus on, ettei vähemmistökysymys ole Ranskassa tänään juuri sen paremmalla tolalla kuin muissakaan länsimaissa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle