Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Taivaan tulet – rakkautta, rikoksia ja Lapin eksotiikkaa

Elämää ja ihmissuhteita pohjoisen pikkukaupungissa.

Karanteenikevät sai sata teatterin huippunimeä lyömään hynttyyt yhteen – uusi teos julkaistaan somessa joka päivä

Ohjaaja Juha Jokelan Hamlet-ideasta lähti liikkeelle Koronankohottamat-niminen lumivyöry.

Finland’s cultural sector faces "severe crisis"

Many actors, musicians and technical staff cannot earn income as venues close and events are cancelled.

Oopperalaulaja ja näyttelijä menettivät tulonsa koronan takia – taiteilijajärjestö vaatii apua kirjailija Virpi Hämeen-Anttilan johdolla: "Koko ekosysteemi on sortumassa"

Kulttuuriala on koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi pahassa kriisissä. Opetus- ja kulttuuriministeriö sai tiistaina kentältä selkeän viestin: apua tarvitaan nopeasti.

Ihmisen osa – lämminhenkinen draamakomedia perheestä ja valheesta

Tarina perheestä, joka unohti olevansa perhe.

Ninni joutuu pulaan ja riitapukarit ystävystyvät – Kotikadun kausi 12 on nyt Areenassa!

Areenassa on katsottavissa Kotikadun kaudet 1, 2, 11 ja 12.

"Ei mua ole koskaan kukaan häirinnyt, jos ei niitä tavallisia juttuja lasketa" – Tottumiskysymys raaputtaa esille arkipäiväisen ahdistelun

Tuffi Films teki poikkeuksellisen elokuvakokonaisuuden naisten kokemista jokapäiväisistä, näkymättömistä rajaloukkauksista.

Sairautta, velkojia ja vauvahaaveita – Kotikadun kausi 11 nyt Areenassa

Kotikadun 11. kaudella pelätään sairautta ja velkojia

Radio Stage -kuunnelmassa fiktio on melkein totta – Teos osuu radiotoimittajien hermoon

Ylen radiotoimittajat pohtivat Radio Stagen aitoutta.

Kotimaisen elokuvan Jussi-palkinnot jaetaan – Juice ehdolla kahdeksan patsaan saajaksi

Toiseksi eniten ehdokkuuksia on saanut Hölmö nuori sydän.

Juha Jokelan loistava Esitystalous 3 kuvaa muutosta – ja muuttaa näyttämön radiostudioksi

Näytelmätrilogian päätösosa Espoon kaupunginteatterissa.

Ohjaaja Juha Jokelan mielestä myös mukavien miesten on vaikea tehdä naisille tilaa: "Ihmisillä on perusoletus, että juuri minä olen paikkani ansainnut"

Huippusuosittu Esitystalous-näytelmätrilogia huipentuu Espoon kaupunginteatterissa. Näytelmän ytimessä on kipuilu muutosten edessä – etenkin sen muutoksen, että valkoisen, keski-ikäisen heteromiehen pitäisi luopua vallastaan.

Herätys: Maailmalla juhlitaan uuttavuotta, Iranin poikkeukselliset levottomuudet jatkuvat, sähkökatkot riesana Kainuussa

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Näyttelijä Ria Kataja haluaa hoitaa ihmisiä, ja siihen tarvitaan sauna

Kulttuurivieras, näyttelijä Ria Kataja opiskeli itselleen kolmannen ammatin. Saunaterapeuttina hän on taas yleisön edessä.

Juha Tapion laulut kesäteatteriin – "Toivon että esitykseen välittyy inhimillinen välittäminen ja lämpö"

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri pääsee ensi kesänä käsiksi Juha Tapion lauluihin. Laulaja sanoo musiikkikomedian juhlistavan myös hänen 20-vuotistaiteilijajuhlaansa.

Iiris ja viettelykset - kuuntele koko sarja!

Iiris ja viettelykset -kuunnelman kaikki osat Yle Areenassa

Iiris ja viettelykset

Iiris ja viettelykset -viihdesarjan käsikirjoittaja bloggaa

Taivaan tulet -sarjan kuvauksissa haikea tunnelma

Suositun Taivaan tulet -sarjan tuotannon loppuminen saa Kemijärvellä viihtyneet näyttelijät haikeiksi. Kuluvan kesän aikana Kemijärvellä on kuvattu miljoonayleisön keränneen Taivaan Tulet -tv-sarjan viimeisen 4. tuotantokauden jaksoja.

Ria Katajan kesä kuluu Oulussa ja Kemijärvellä

Hetki lyö-musiikkikomedian Oulun esitykset ja Taivaan tulet-sarjan viimeiset kuvaukset Kemijärvellä työllistävät näyttelijän kesää. Kataja on tottunut töiden päättymiseen näytäntökauden loppuessa.

Kari Väänänen: Mälli on nieltävä

Taivaantulet -televisiosarjan neljännen ja viimeisen tuotantokauden kuvaukset alkoivat Kemijärvellä. Käsikirjoittaja-ohjaaja Kari Väänänen havitteli sarjalle vielä jatkoa, mutta Yleisradio päätti lopettaa tuotannon. -Mälli on nieltävä. Ei sitä sen kummemmin perusteltu. Ilmoitettiin vain, että se on loppu nyt, Väänänen harmittelee miljoonayleisön saaneen sarjan lopettamista.

Kotikatu päättyi onnen ja jäähyväisten kyyneliin

Viimeisessä osassa nähtiin Kotikadun ydinjoukko.

Venäjällä tv-sarja huoltajuuskiistoista

Venäläisten ja suomalaisten lapsen huoltajuusriidat ovat tv-sarjan aiheena Venäjän valtiollisella ykköskanavalla. Ohjelma antaa yksipuolisen kuvan suomalaisista.

Riihimäen teatterin entinen johtaja mukana huoltajuuskiistaa kuvaavassa venäläissarjassa

Venäjän televisiossa pyörii suomalais-venäläisen avioparin lapsen huoltajuustaistelua kuvaava tv-sarja. Kylmäkiskoista suomalaismiestä näyttelee Riihimäen teatterin entinen taiteellinen johtaja Aleksander Anria, kertoo STT.

Taivaan tulet nousi ilmiöksi

Monet televisiosarjat Suomessa ovat olleet suosittuja, mutta vain harvasta on tullut ilmiö. Tällaiset mittasuhteet on saanut Itä-Lappiin Kemijärvelle sijoittuva Taivaan tulet -televisiosarja. Ohjaaja Kari Väänänen sanoo olevansa edelleen yllättynyt suosiosta.

Kahden hullun matkassa halki Hämeenlinnan kesän

Kirkan musiikkiin tukeutuva "Kirkan lahje" -näytelmä kertoo suomalaisen miehen kasvutarinan. Ja sen tarinan Hämeenlinnan Kesäteatteri tarjoaa tänä vuonna. Ohjaaja Otto Kanerva luottaa vahvaan kerrontaan.

Suomalais-venäläinen huoltajuuskiista taipuu draamaksi

Maailman ääriin -tv-elokuvaa kuvataan Lappeenrannassa. Draama käsittelee suomalais-venäläisen perheen elämää avioeron ja huoltajuuskiistan myötä. Moniosaisen tv-elokuvan ohjaa Vladimir Shevelkov ja elokuvassa nähdään myös suomalaisia näyttelijöitä, kuten Ria Kataja ja Marja Packalen.

Taivaan tulet -sarjalla miljoonayleisö

YLEn Taivaan tulet -draamasarjan päätösjakso keräsi kaikkiaan runsaat 1 300 000 katsojaa. Myös sarjan muut jaksot keräsivät ruudun ääreen miljoonayleisön.

Taivaan tulille luvassa jatkoa

TV2:n suosikkisarja Taivaan tulet päättyi keskiviikkona, mutta suosikkisarjalle on luvassa jatkoa. Ohjaaja Kari Väänänen kertoo, että uudet osat nähdään vuonna 2013. Väänänen ei ota paineita siitä, että sarja keräsi televisioiden ääreen enimmillään miljoona suomalaista.

Ylen Kotikadun tähti kesäteatterin vetonaulaksi

Ylen Kotikatu-draamasarjassa vuodesta 2003 lähtien näytellyt Ria Kataja tähdittää ensi kesänä Hämeenlinnan Kesäteatterin musiikkinäytelmää Kirkan lahje. Kataja urakoi näytelmän kaikki naisroolit.

Taivaan tulet voi saada jatkoa

Tuottaja Varpu Eräpuu ei pidä mahdottomana, että suosittu Taivaan tulet -televisiosarja saisi vielä jatkoa. Viime keskiviikkona ja sen jälkeen vielä pikauusintana nähty jakso keräsi ruudun äärelle yhteensä lähes 800 000 katselijaa. Eräpuu pitää lukua huikeana.

Upgrading the stage

Juha Jokelan Esitystalous tuntuu pelottavan todelta

Satiirinäytelmässä visioidaan Tapiolaan pilvenpiirtäjiä

Kaupunkisuunnittelu, yritysvalmennus sekä politiikka ja sen rahoitus kietoutuvat satiiriksi Espoon kaupunginteatterin tulevassa näytelmässä. Ohjaaja-käsikirjoittaja pelkää, että päättäjät saattavat innostua sen suunnitelmista.

Kotikadun häät

Kotikatulaisten häissä on nähty iloa, surua ja eroja.

Kotikadun kuohuttavat käänteet

Juonenkäänteet herättivät katsojissa ankaraa kritiikkiä 2009

Musta jää kisaa Euroopan elokuvapalkinnosta

Petri Kotwican ohjaama Musta jää on valittu tavoittelemaan Euroopan elokuvapalkintoa.

Tervon Tuulikaappimaa kiteytyi Ijäksen otteessa arktiseksi komediaksi

Matti Ijäksen komediassa veljesten osat vaihtuvat.

Mustan jään naistähdet palkittiin Portugalissa

Musta jää -elokuvan naistähdet on palkittu parhaan naisnäyttelijän palkinnolla portugalilaisella Festroia-festivaalilla viime viikolla. Ria Kataja ja Outi Mäenpää päätyivät jakamaan palkinnon, koska festivaalin tuomaristo piti elokuvan naisrooleja niin tasapuolisina.

Musta jää paljastaa valheiden kaavan

Syksyn rohkein kotimainen elokuva Musta jää on piinaava kolmiodraama, jossa valheet seuraavat toisiaan alati laajenevassa kehässä. Petri Kotwican ohjaama ja käsikirjoittama elokuva edusti kotimaista elokuvaa tämän vuoden Rakkautta ja anarkiaa -festivaalin avainsarjassa.

Musta jää paljastaa valheiden kaavan

Syksyn rohkein kotimainen elokuva Musta jää on piinaava kolmiodraama, jossa valheet seuraavat toisiaan alati laajenevassa kehässä. Petri Kotwican ohjaama ja käsikirjoittama elokuva edusti kotimaista elokuvaa tämän vuoden Rakkautta ja anarkiaa -festivaalin avainsarjassa. Se saa Suomen ensi-iltansa perjantaina.