Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tuhoisa tulipalo Kerimäellä: talo paloi ja yksi henkilö menehtyi

Savonlinnan Kerimäellä tuhoitui tulipalossa puutalo, jonka syttymissyysta ei ole tietoa.

A-ponien suomenmestaruus Mikkeliin – Maria Kiukas: "Vuosi on ollut ihan mahtava"

Viikko aiemmin Vermossa ponikuninkuuden vienyt Thorvald voitti A-ponien suomenmestaruuden Seinäjoella. Ohjastajana toimi Suomen huippuohjastajiin kuuluva mikkeliläinen Maria Kiukas.

Hetviinalla hurja loppukiri Kuninkuusraveissa – nousi joukon hänniltä avausmatkan voittoon

Antti Tupamäen ohjastama Petäjäveden Hetviina vei Kuningatar-kilpailun avausmatkan nimiinsä lähes toivottomista asemista.

Verkkohuijarit piinaavat edelleen myös Itä-Suomessa – poliisin mukaan aiheuttaneet miljoonavahingot

Pankin nimissä on tehty jälleen tällä viikolla useita huijauksia. Itä-Suomen poliisilaitos kehottaa olemaan tarkkana verkossa tapahtuvassa pankkiasioiden hoidossa.

Puolet kuninkuusravien tähdistä tulee Etelä-Savosta ja Keski-Suomesta – odotukset ovat harvinaisen korkealla

Petäjäveden Hetviina ja Juvan Ciiran Tähti ovat kuningatarkilvan suosikkeja, samoin Puumalan Lissun Eerikki ja Pihtiputaan Evartti oriiden puolella.

Mikkelin Levy Pop-Upissa tuhansia cd-levyjä ja vinyylejä – levykauppias: "Kyllähän vinyyli on ihmisen kuuloalueelle miellyttävin"

Mikkelin Stellaan avattiin perjantaina 30.7. pieni väliaikanen levykauppa, jossa on myynnissä tuhansia levyjä. Vaikka teknologia kehittyy, on

Työvoimapula näkyy myös Etelä-Savossa – ravintolayrittäjä: "Tässä kerätään nyt pandemian katkeria hedelmiä"

Korona loi positiivisen ongelman, kun Anttolalaisen Ravintola Poijun myynti on ollut ennätyskovaa, mutta toisaalta lisätyövoimaa on ollut mahdoton saada. Yrittäjän on pitänyt sulkea ravintola maanantaisin, jotta olemassa oleville työntekijöille voidaan taata kunnon palautuminen.

Etelä-Savon Yrittäjät kannattaa koronapassin käyttöönottoa

Suomen Yrittäjät ovat ilmaisseet valtakunnallisesti tukensa koronapassin pikaiselle käyttöönotolle. Etelä-Savon Yrittäjien alueen puheenjohtaja Nina Rasolan mukaan koronapassi olisi maakunnalle tärkeä, sillä matkailu ja tapahtumat ovat alueella tärkeässä roolissa.

Aikuisurheilun suurkisat valloittavat Mikkelin Urskin – luvassa 2300 urheilusuoritusta

Suomen Aikuisurheiluliiton yleisurheilun SM-kilpailut järjestää Mikkelin Kilpa-Veikot. Kisoihin saapuu yli tuhat urheilijaa tukijoukkoineen.

ITE-taiteilija Marko Ruuskanen palkittiin mitalilla Savonlinnan kaupungin syntymäpäivänä – vuoden Mustana pässinä palkittiin Aarno Cronvall

Savonlinna-mitalit jaetaan aina kaupungin syntymäpäivänä, joka on samalla Pyhän Olavin päivä. Savonlinna-mitaleita on jaettu vuodesta 1975 lähtien.

Sosteri jakaa rokotuksia ilman ajanvarausta – rokotteita myös kesäasukkaille

Savonlinnan terveysasemalla pidetään walk-in-rokotustapahtuma torstaia 5. elokuuta. Jaossa on 500 rokotusta yli 16-vuotiaille.

"Sinne vain piti mennä kun näki, että savua tulee", sanoo Samu Silventoinen – Savonlinnan kerrostalopalon sankarikolmikko palkittiin

Nuoret pelastivat ripeällä toiminnallaan salamaniskusta syttyneen kerrostalon asukkaita juhannusyönä. Savonlinnan kaupunki palkitsee sankarikolmikon stipendeillä.

Malminetsintää jatketaan Itä-Savossa – lupa ei oikeuta vielä esiintymän hyödyntämiseen

FinnAust Mining Finland Oy:lle myönnetty jatkolupa on voimassa enintään seuraavat kolme vuotta, eikä se oikeuta vielä esiintymän hyödyntämiseen.

Liikennekuolemat laskussa Itä-Suomessa - alkuvuonna teillä menehtyi seitsemän ihmistä

Viime vuonna tammi-kesäkuussa menehtyi teillä kaksi kertaa enemmän ihmisiä kuin tänä vuonna. Poliisi arvioi, että Itä-Suomessa liikenneturvallisuuden kehitys on ollut oikeansuuntaista.

Itä-Suomen poliisi tarkasti lähes 300 ajoneuvoa raskaan liikenteen tehovalvonnassa – lepoaikarikkomuksia viime vuotta vähemmän

Raskaan liikenteen tehovalvonnassa poliisi huomasi parannusta ajo- ja lepoaikojen suhteen viime vuoteen verrattuna. Valvonnan aikana puututtiin myös ylikuormiin.

Essoten alueen koronatilanne lähenee jo kiihtymisvaihetta – alkuviikon aikana todettu 16 koronavirustartuntaa

Kuntayhtymästä kerrotaan, että Etelä-Savo on tartuntamäärien valossa erittäin lähellä siirtyä epidemian perusvaiheesta kiihtymisvaiheeseen.

Suur-Savon Osuuspankin näkymät valoisia – asuntokauppa vilkastunut ja rahoitusmarkkinat piristyneet

Osuuspankista kerrotaan, että kolmannesta korona-aallosta huolimatta asunto- ja mökkikauppa kävivät vauhdikkaasti alkuvuoden aikana.

Ristiinan urheilutalo Kisakaari halutaan säilyttää säätiön avulla – pääomasta puuttuu vielä puolet

Kisakaari-säätiö ottaisi Urheilutalon hoitaakseen ja näin säilyttäisi ja lisäisi Ristiinassa harrastumahdollisuuksia. 50 000 euron pääomatavoite on tarkoitus saavuttaa alkusyksyn aikana.

Vuoden toinen punkkihuippu voi olla vielä edessä – punkki voi tarttua käytännössä missä vain

Punkin voi saada kiinni ihoonsa lähes koko Suomen alueella, eikä tänä vuonna lanseerattu Punkkilivekään kerro kaikkea punkkien esiintymisestä. Punkkien määrää on vaikea ennustaa, mutta Turun yliopiston lehtori Tero Klemolan mukaan uusi punkkihuippu voi olla edessä loppukesän sateiden jälkeen.

Työttömien määrä kasvoi kesälomien alettua hiukan Etelä-Savossa

Lomautettujen määrä on palautunut koronakriisin huippuluvuista alkukesän normaalitasolle kuin myös TE-palveluissa olevien määrä ja osuus.

Iäkäs mies hukkui uimareissulla Savonrannalla

Hätäkeskus sai ilmoituksen mahdollisesti hukkuneesta henkilöstä puoli kuuden jälkeen tiistai-iltana. Lopulta pelastuslaitoksen sukeltajat löysivät 69-vuotiaan miehen hukkuneena vedestä.

Poliisi: Rikosten määrä laski Itä-Suomessa alkuvuoden aikana

Rikosten ja hälytystehtävien määrä laski reilut 5 prosenttia Itä-Suomen poliisin tilastojen mukaan. Itä-Suomen poliisi toimii 44 kunnan alueella Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakunnissa.

Kangasniemeläiset Janet ja Jouni Tervashonka matkaavat aakkosjärjestyksessä läpi Suomen – ensimmäisen 10 kunnan kiertämiseen vähintään 4 200 kilometriä

Kangasniemeläiset Janet ja Jouni Tervashonka kiertävät Suomen kaikki kunnat aakkosjärjestyksessä. Tarkoitus on löytää jokaisen kunnan omat erityispiirteet.

Uusi huoltoalus on saapunut Saimaalle – PSS ry:llä on nyt työvälineet 30 vuodeksi

UUden huoltoaluksen hintalappu oli 1,2 miljoonaa josta 500 000 rahoitettiin valtion tuella. Yhdistyksen vuosibudjetti on 1,3 miljoonaa euroa ja sillä tehdään tärkeää ympäristötyötä.

Viikonloppuna jälleen lukuisia tartuntoja – Essoten alueella 14 uutta koronavirustartuntaa

Viime viikon aikana kuntayhtymästä tiedotettiin yli 30 koronavirustartunnasta. Kuntayhtymä on edelleen koronaviruksen leviämisen suhteen vähiten vakavalla, eli perustasolla.

Darra-koira pelasti naapurin hengen – mikkeliläiselle mäyräkoiralle haetaan sankarikoiran titteliä

Kolmevuotias mäyräkoira heräsi yöllä outoihin ääniin ja herätti haukkumalla omistajansa Päivi Huplin. Hupli meni naapuriin, joka oli saanut aivoinfarktin. Ilman koiran apua naapuri olisi voinut menehtyä.

Retretin luolastossa tykitellään nyt videotaidetta – Sammon ryöstö heijastuu tarinana ikiaikaiseen kiveen

Savolinnan seudulla eletään kotimaanmatkailun buumia jo toista kesää peräkkäin. Runsas kotimaanmatkailijoiden määrä näkyy myös Saimaan Taideluola Retretissä Punkaharjulla.

Karita Mattila valloittaa Kerimäen kirkon – säkenöivän sopraanon edellisestä esiintymisestä on jo reilusti yli puoli vuotta

Oopperalaulaja Karita Mattilan gaalakonsertit Olavinlinnassa peruttiin, mutta häntä kuullaan Oopperajuhlien taiteellisen johtajan pianisti Ville Matvejeffin kanssa Kerimäen kirkossa 24. ja 26. heinäkuuta.

Etelä-Savossa kaikkiaan kahdeksan uutta koronavirustartuntaa – Essoten alueella uudet tartunnat eivät tuottaneet enää alkuviikon kaltaisia altistumisia

Sekä kuntayhtymä Essote ja sairaanhoitopiiri Sosteri ovat koronaviruksen leviämisen suhteen vähiten vakavimmalla, eli perustasolla.

Kotimaisen matkailun ja mökkeilyn lisääntyminen kasvatti Keskon myyntiä Etelä-Savossa

Keskon kertoi eilen myös valtakunnallisesta ennätystuloksesta.

"Kyllä hellepäivien lukumäärä voi vielä nousta aika poikkeukselliseksi" – meteorologi ennustaa Etelä-Savoon helleputken paluuta ja jatkoa kuivuudelle

Lämpötila kääntyy perjantain jälkeen nousuun ja alkuviikosta ollaan jälleen 30 asteen tuntumassa. Maasto jatkaa kuivumista.

Etelä-Savon viljapellot nääntyvät kuumuudessa ja veden puutteessa, asiantuntija: "Hyvän sadon odotukset jo menneet"

Sään ääri-ilmiöiden yleistyessä viljelijöiden pitää kiinnittää entistä enemmän huomiota pellon kuntoon. Syksyn viljasato on jäämässä kymmenyksen tavallista pienemmäksi.

Viilentynyt sää käänsi sinilevähavainnot laskuun Etelä-Savossa – viikonloppuna lämpenevä sää voi muuttaa tilannetta

Etelä-Savon Ely-keskuksen tiedotteessa kerrotaan, että todennäköisyys uusien sinileväesiintymien muodostumiselle kasvaa, mikäli tuulet pysyvät maltillisina ja pintavesien lämpötila nousee uusien helteiden myötä.

Koronan neljäs aalto pyyhkii nyt Mikkeliä – sairaalapotilaiden määrässä sitä ei huomaa lainkaan

Koronaviruksen deltamuunnoksen ärhäkkyys näkyy Essoten viimeaikaisissa tartuntaluvuissa. Keskiviikkona sairaalassa ei ollut Essoten alueella kuitenkaan yhtään koronapotilasta.

Seinäjoen kuninkuusraveihin lähtee Etelä-Savosta viiden hevosen tiukka nippu

Seinäjoen kuninkuusravien pääkilpailuihin valittiin Etelä-Savosta savonlinnalainen Camri, puumalalainen Lissun Eerikki, juvalainen Ciiran Tähti, kangasniemeläinen Elias Juonetar ja savonlinnalainen Vennelmon Varma.

"Hommataan vene, mutta ei osata kulkea sillä", sanoo järvipelastaja – vesillä pärjää jo pitkälle, kun asenne on kunnossa ja ottaa toiset huomioon

Erilaisten veneiden lisäksi vesillä liikkuu vauhdikkaita vesijettejä, verkkaisia suppailijoita sekä huomaamattomia melojia ja avovesiuimareita. Toisten huomioon ottaminen on turvallisen vesillä liikkumisen a ja o.

Essoten alueella todettiin jälleen kuusi koronavirustartuntaa – eilen myös koronatesteissä tehtiin päiväkohtainen ennätys

Kuntayhtymässä on todettu alkuviikon ja viikonlopun aikana jo 27 koronavirustartuntaa.

Mikkelipuistoa haluttaisiin kehittää myös talvea ajatellen

Kohteen puistoaluetta on kehitetty esimerkiksi talven jälkeen ja tulevana viikonloppuna alueella järjestetään musiikkitapahtuma.

Savonlinnan juhannusyön palossa vauriotuneen kerrostalon saneeraustyö käynnistynyt hiljalleen

Kohteessa on tehty esimerkiksi irtaimiston tyhjentämistä ja samalla peitetty kattorakenteita. Salama sytytti kerrostalon palamaan Savonlinnassa juhannusyönä, 26. kesäkuuta 2021.

Neuvokas pariskunta esti kotiaan uhanneen metsäpalon leviämisen Mikkelissä, palomestari kiitollinen: "Säästyi suuri määrä hikeä ja voimia"

Pariskunta esti alkusammutustoimillaan metsäpalon leviämisen lähellä kotitaloaan Mikkelin Kalvitsassa. Mies ja nainen olivat sammuttaneet liekkejä ämpärin ja kastelukannun avulla.

Jouluvalot keskustaan vai hyvinvointifestarit? Mäntyharjulaiset pääsevät äänestämään 20 000 euron kulttuuripotin käytöstä

Mäntyharjulla kokeillaan ensimmäistä kertaa kokeilevaa budjetointia. Kuntalaiset päättävät, mihin seitsemästä vaihtoehdosta käytetään kaksikymmentätuhatta euroa.

Kerimäellä tulipalo oli levitä saunamökistä asuintaloon, syttymissyynä ilmeisesti ilmastointilaite

Talon asukkaat huomasivat tulipalon ja hälyttivät pelastuslaitoksen. Henkilövahinkoja ei tullut.

Essoten alueelta löytyi viikonloppuna 11 koronavirustartuntaa – virukselle voinut altistua muun muassa St Michel -ravitapahtumassa

Kuntayhtymä Essotesta kerrotaan, että tartunnanjäljitys on edelleen osittain kesken ja altistumispaikkoja kartoitetaan.

Sosterin alueella viikonloppuna kaksi koronavirustartuntaa – tartunnan lähde ei ole tiedossa

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin alue on koronaviruksen leviämisen suhteen perusvaiheessa.

23-vuotias Johan Krogius voitti Timo Mustakallio -laulukilpailun, tuomari: "Hän on poikkeuksellinen kyky"

Krogius opiskelee laulua Helsingin Konservatoriossa. 31. kertaa järjestetyn kilpailun pääpalkinto on 15 000 euroa.

Riikka-myrsky katkoi puita ja sytytti tulipaloja Etelä-Savossa

Pieksämäellä omakotitalo kärsi pahoja palovahinkoja salaman sytyttämässä palossa. Anttolassa paloi kuusi hehtaaria maastoa.

Face Time Bourbon valloitti St Michelin

St Michel -ajon päälähtö viivästyi hieman sadekuuron takia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle