Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Tulee hyvä mieli, että talo ei lahoa kokonaan", sanoo omistaja – yli satavuotias hirsitalo saa uuden elämän, ja se on ympäristöteko

Kiinnostus kiertotalouteen kasvaa rakennusalalla. Kunnat ja yritykset etsivät nyt keinoja siihen eri puolilla maata. Myös tuleva lakiuudistus ohjaa rakentajia kiertotalouteen.

Pitkään odotettu monitoimihalli Mäntyharjulla avataan virallisesti tänään – kyseessä kunnan rakentamishistorian kallein investointi

Mäntyharjun kunnanjohtaja Jukka Ollikainen kertoo, että Kisala on kunnan rakentamishistorian isoin ja kallein investointi.

Mikkelin vuokrat laskevat, toisin kuin muualla Suomessa

Suomen Vuokranantajien mukaan Mikkelin vuokrataso on pudonnut vuodessa 0,1 prosenttia.

Pistohiekalla jo ensimmäiset vuokramökit – toiminta käynnistyy ensi kesänä

Puumalan Pistohiekan alueen kehittäminen on ottanut harppauksen eteenpäin, kun sauna-ja ravintolamaailman ensimmäiset vuokramökit on asennettu paikalleen. Mökkejä saa vuokrata ensi kesästä alkaen.

VR etsii kasvua panostamalla kaluston kunnossapitoon – uusi Pieksämäelle noussut tehdas korjaa jatkossa myös naapurimaiden vetureita

VR-Yhtymä hakee liikevaihdon kasvua ja kannattavuutta satsaamalla kaluston kunnossapitoon. Jatkossa yritys pyrkii voittamaan kilpailutuksia muissa Pohjoismaissa sekä Baltiassa.

Otto Mannisen koulu lakkautetaan Kangasniemellä – hallinto-oikeus hylkäsi valituksen

Asiasta voi vielä valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen mikäli valituslupa myönnetään.

Mikkelin Kenkäveron vanha jätevedenpuhdistamo puretaan – huippupaikalle Saimaan rantaan tulossa matkailua ja virkistystä

Lakkautettu jätevedenpuhdistamo ammottaa autiona Mikkelissä Saimaan rannalla, historiallisen Kenkäveron alueen kyljessä. Puhdistamoalueen tulevaisuus on vielä hieman auki.

Asuntokaupalla menee Mikkelissä hyvin - varsinkin omakotitaloja ja rivitaloja myydään paljon

Tänä vuonna asuntokauppaa on tehty yli kolmannes viime vuotta enemmän. Rivitaloasunnoilla ja omakotitaloilla on kysyntä on suurinta.

Pohjavesi on nyt poikkeuksellisen alhaalla Etelä-Savossa – kaivonomistajille ilouutinen: sadetta on luvassa

Tänä syksynä sadetta on tullut vain puolet normaalista. Erityisen kuivaa on nyt läntisessä Etelä-Savossa Mikkelin ja Juvan seudulla. Itä-Savossa tilanne on parempi.

Hiekanpään palvelukodin työntekijällä todettu Pieksämäellä koronavirustartunta – 40 karanteeniin

Pieksämäen kaupunki muistuttaa huolehtimaan koronavirukseen liittyvistä varotoimenpiteistä syyslomien kynnyksellä.

Auramiehelle huudellaan törkeyksiä jatkuvasti – työmaapäällikkö: "Siinä oppii itsekin uusia kirosanoja"

Ensimmäiset liukkaat kelit ja lumisateet tuovat teille ja kaduille myös hiekoittajat ja aura-autot. Teiden kunnossapito on yleensä hyvin kiittämätöntä työtä ja monesti kuljettajien saama palaute menee jopa henkilökohtaisuuksiin.

Kolmannen koronarokoteannoksen jakelu laajenee koko Etelä-Savon alueelle

Taustalla on Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos THL:n tiistainen suositus.

Vammaisalan työvoima pulaa yritetään korjata Etelä-Savossa 1,4 miljoonan hankkeella

Sote-alan työntekijä puola näyttäytyy hyvin kehnona varsinkin vammaistyössä. Etelä-Savossa useampi suuri toimija on lyönyt viisaat päät yhteen ja keksii nyt EU-rahoituksen turvin keinoja tilanteen korjaamiseksi.

Käsivammoja ja murtuneita nilkkoja – Etelä-Savon liukkaat kelit näkyvät päivystyksessä

Essoten päivystyksessä on hoidettu murtuneita nilkkoja ja käsiä, kun liukkaat kelit ovat iskeneet.

Oskari Hiltunen, 16, näki vuosia sitten Youtube-videon lemmikkimuurahaisista – nyt hän pyörittää muurahaisbisnestä, jonka asiakkaat ovat ympäri maailmaa

Hyönteisharrastajien määrä on kasvanut viime vuosina. Etenkin kovakuoriaiset, sirkat ja torakat ovat kasvattaneet suosiotaan lemmikkeinä. Mikkeliläinen Oskari Hiltunen on erikoistunut muurahaisiin ja tehnyt niistä kansainvälisen yrityksen itselleen.

Sodan ja Rauhan keskus Muistin avautuminen toi ehdokkuuden: Mikkeli ehdolla Vuoden museokaupungiksi

Vuoden museokaupungiksi valitaan kaupunki, joka on onnistunut museoratkaisuillaan tarjoilemaan suomalaista kulttuuriperintöä haastavissa olosuhteissa. Kilpakumppaneina ovat Turku ja Hämeenlinna.

Etelä-Savossa rauhallinen koronatilanne – sairaalahoidossa vain muutama potilas

Etelä-Savossa koronatilanne on pysynyt terveydenhuollon osalta kohtuullisena. Tehohoidossa ei ole tällä hetkellä yhtäkään koronapotilasta koko maakunnassa.

Talvirengassesonki alkoi jo Etelä-Savossa – rengasliikkeissä pitää kiirettä

Ensimmäiset lumet ja yöpakkaset aloittivat talvirengaskauden yllättävän aikaisin Etelä-Savossakin.

Uusi tie, hulppea koulukampus ja Onnellisten Kylä – Pieni savolaiskunta tappelee armottomia väestöennusteita vastaan

Eteläsavolainen Juva käy synkkien väestöennusteiden kimppuun hyvien liikenneyhteyksien, laadukkaiden palveluiden ja erilaisten tempausten avulla

Urpolan uuden koulun urakoitsija valittiin – hinta nousemassa miljoonalla

Mikkelin eteläisen alueen uuden koulun hinnaksi on muodostumassa 29,5 miljoonaa euroa irtaimistoineen. Asia vaatii vielä valtuuston hyväksynnän. Kaupunki avaa koulun nimestä nimikilpailun.

Oppivelvollisuusiän nostaminen tuli kalliiksi Mikkelissä – tietokoneet 150 euroa valtion arviota kalliimpia

Oppivelvollisuus ulottuu nykyään toiselle asteelle, minkä takia esimerkiksi opinnoissa käytettävät tietokoneet tulee olla opiskelijoille ilmaisia. Näitä kustannuksia on valtion tasolta arvioitu reilusti alakanttiin.

Pieksämäellä kaavaillaan keskusliikenneaseman korjauttamista

Alustavien suunnitelmien mukaan töiden olisi määrä valmistua kesällä 2023.

RS-virusepidemia saattaa aikaistua myös Etelä-Savossa – pikkulapsille ja vanhuksille tauti voi olla kohtalokas

RS-virusepidemia on yllättänyt Ruotsissa ja tarvittaessa Essotellakin varaudutaan vakvakn virustaudin epidemiaan. Koronavarotoimet sopivat hyvin myös RS-virustaudin leviämisen ehkäisemiseen.

Kun ilmastonmuutos madaltaa järviä, laituri tönöttää yhä useammin kuivalla maalla – “Nyt paukutetaan nonstoppina rantojen ruoppausta”, sanoo yrittäjä

Mökkiläiset ja järven rantojen asukkaat ovat viime vuosina innostuneet ruoppaamaan rantojaan syvemmiksi ennenkuulumattoman paljon. Ruoppausten määrä on yli kolminkertaistunut kuudessa vuodessa. Matalassa rannassa uiminen ja veneily on vaikeaa.

Satojen miljoonien Aster-hankinta kaatui – Keski-Suomen sairaanhoitopiirin valtuusto hautasi potilastietojärjestelmän

Uutta asiakas- ja potilastietojärjestelmää ovat olleet hankkimassa yhdessä Pohjois-Karjalan Siun sote, Keski-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirit sekä Etelä-Savon sote-kuntayhtymä Essote. Hankinta olisi edellyttänyt yksimielisyyttä, joten Keski-Suomen kielteinen päätös kaataa Asterin oston kaikilta osapuolilta.

Puruvedelle laskettiin taloudellinen arvo – pelkästään rantakiinteistöjen arvo satoja miljoonia euroja

Selvityksen teetti Pro Puruvesi -yhdistys. Tarkoituksena oli selvittää Puruveden taloudellista arvoa vesistö- ja luontoarvojen lisäksi.

Mielen ja kuntoutuksen talon rakentaminen etenee Mikkelissä – viimeisiä harjannostajaisia vietetään tänään

Uuteen rakennukseen on määrä yhdistää tällä hetkellä ympäri kaupunkia ripotellut lasten, nuorten ja aikuisten psykiatrian vastaanotot, mielenterveys- ja päihdepalvelut, sairaalakoulu sekä vaativa kuntoutus.

Koronapassi on kiihdyttänyt rokotusintoa osassa maata, mutta ruuhkasta on turha puhua – lain voimaantulosta päätetään tänään

Eduskunta päättää tänään, otetaanko koronapassi käyttöön ravintolarajoitusalueilla lauantaina. Yle kysyi, miten koronapassin tulo on vaikuttanut nuorten aikuisten rokotusintoon eri puolilla maata.

Säästöjen etsiminen jatkuu: Mikkelin kaupunginorkesteri nostaa lippuhintoja

Mikkelin hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta päätti nostaa lippuhintoja osana orkesterin säästötoimia. Hintojen korotus on vain yksi keino, jolla orkesterin lakkauttaminen pyritään estämään.

Exel Composites perustamassa yhteisyrityksen paikallisen yhtiön kanssa Intiaan

Perustettavan yhteisyrityksen kerrotaan tavoittelevan merkittävää liiketoiminnan kasvua erityisesti tuulivoima-, kuljetus- ja telekommunikaatioaloilla Intiassa.

KulttuuriKameli vie Mikkelin lapset teatteriin ja konserttiin

Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut tarjoaa mikkeliläisille lapsille kulttuurielämyksiä ja kulttuurikasvatusta. Tänä syksynä päästään konserttiin ja teatteriin.

Mielenterveyden tarkastus jokaiselle lukiolaiselle, stressinhallinnan opetusta kouluhin – näillä vinkeillä nuoret voisivat paremmin, sanoo Lukiolaisten liitto

Lukiolaisten liitto listasi 12 vinkkiä ilonpalautukseen. Nuorten mielenterveyden ongelmat ovat olleet pitkään kasvussa, ja korona-aika on pahentanut niitä entisestään.

Ympäristölautakunta torppasi mikkeliläisten vastustaman murskeaseman – Risto T. Nieminen: "Luulisi mursketta löytyvän muualtakin"

Destia haki lupaa murskeaseman perustamiseen Mikkelin Tuukkalaan, Huntivuoren alueelle. Kansalaiset keräsivät hanketta vastustavan adressin, joka keräsi yli 500 nimeä. Kansalaisaktivismi on voinut osaltaa vaikuttaa lautakunnan kielteiseen lupapäätökseen jo toista kertaa.

Maatalouden kannattavuus pohjamudissa Etelä-Savossa – MTK Etelä-Savon puheenjohtaja Sanna Hämäläinen: "Tilanne tiloilla on akuutti"

Maatalouden huono kannattavuus voitaisiin oikaista nostamalla tuottajahintoja, mutta se ei ole aivan yksinkertaista. Mikäli tilanne jatkuu samanlaisena, maatalousalan tulevaisuus on hyvin synkkä.

Romani löytää yhä töitä helpommin, jos vaihtaa nimensä – "Se kuulostaa sekopäiseltä, koska elämme vuotta 2021", sanoo Tenho Blomerus

Savonlinnan seudun romaniyhdistys juhli 50-vuotista taivaltaan tiistaina. Moni asia on parantunut puolen vuosisadan aikana, vaikka työnhaku sakkaa edelleen.

Vuosien viitostieurakka valmistui Etelä-Savossa – "Tätä on odotettu hartaasti", sanoo kuljetusalan edustaja

Uusittu 5-tie Mikkelin ja Juvan välillä jättää historiaan yhden Suomen riskialtteimmista tieosuuksista. Nelikaistaiseksi levennetty ja hirviaidoilla varustettu tie parantaa turvallisuutta, nopeuttaa matkantekoja ja vähentää polttoaineen kulutusta.

SaPKo etsii uutta päävalmentajaa – tehtävissä toimii toistaiseksi Juho Nykänen

SaPKo erotti päävalmentaja Niko Erosen viime viikolla ainoastaan neljän pelin jälkeen.

Valtakunnallinen koronarokotetavoite saavutettiin Etelä-Savossa tiettävästi ensimmäisenä alueena – terveyspalvelujen johtaja: "seuraavaksi tavoitellaan 90 prosenttia"

Valtakunnallisista koronavirusrajoitteista ja -suosituksista on määrä luopua, kun koko Suomessa tavoitetaan 80 prosentin koronarokotekattavuus.

Kunnanhallitus haluaa Rantasalmelle uuden paloaseman – mallia otetaan Sulkavalta

Kunnanhallitus ehdottaa, että Rantasalmelle rakennetaan uusi paloasema. Budjetti olisi noin 2,1 miljoonaa.

Savonlinnassa löytyi menehtynyt vedestä – poliisi selvittää vainajan henkilöllisyyttä ja kuolinsyytä

Pelastuslaitoksen mukaan henkilö on ollut vedessä pidempään, eikä mitään ollut tehtävissä.

Savonlinnassa kulttuuriväen kohtaamispaikka Kulttuurikellari joutui verottajan kynsiin – toimijoilla näkemysero siitä, onko kyseessä yleishyödyllinen yhteisö

Verottajan mielestä Savonlinnassa toimiva Kulttuurikellari ei ole yleishyödyllinen yhteisö. Kulttuuriväen kohtaamispaikka aloitti toimintansa toukokuussa 2018. Kohteen toiminnasta vastaavat kertovat, ettei vastaavanlaista keskustelua ole käyty koskaan aiemmin verottajan kanssa.

Kuusi eteläsavolaista ehdolla Vuoden vapaaehtoiseksi – Kari Summanen: "Kaikkea ei voi mitata rahassa"

Kansalaisareena ry:n järjestämä Vuoden vapaaehtoinen-äänestyksessä on mukana yhteensä 89 suomalaista, joista kuusi on eteläsavolaista. Äänestys päättyy lokakuun lopulla.

Etelä-Savon kunnat sijoittuvat vaihtelevasti kuntien elävyysvertailussa – Mikkeli sijalla 42, Pertumaa listan häntäpäässä

Kuntien eläväisyyttä mitattiin selvittämällä palveluiden saatavuutta, kun liikkeellä ollaan kävellen. Mikkelissä pavleut ovat lähellä, mutta Pertunmaalla tilanne on kehnompi.

Savonlinna laskee tuloveroprosenttia – asia kirvoitti kolme muutosehdotusta

Savonlinnan veroprosentti on ensi vuonna tasan 22. Alkuperäisen ehdotuksen mukaan tuloveroprosenttia olisi pudotettu vielä enemmän.

Tavoiteltu 80 prosentin koronarokotekattavuus saavutetaan kuntayhtymä Essoten alueella jo alkuviikosta

Suomessa koronarajoituksista ja -suosituksista luovutaan, kun rokotuskattavuus on tarpeeksi korkea. Hallituksen mukaan rokotuskattavuus on riittävä, kun yli 12-vuotiaista yli 80 prosenttia on saanut kaksi rokoteannosta tai heillä on ollut mahdollisuus ottaa molemmat annokset.

Mikkelissä jaetaan syksyllä yli 3 000 kiloa EU:n ruoka-apua vähävaraisille

Jakelua järjestetään tänään maanantaina Mikkelin Otavassa ja tiistaina Raviradantiellä. Ruokajakelun rahoittaa EU ja sitä hallinnoi Ruokavirasto.

Koronatestissä käydään Essotessa turhan vähän, tartuntamäärien kasvu ei toistaiseksi näy sairaalapotilaiden määrässä

Valtakunnallisesti koronarajoitusten purkaminen on kasvattanut myös sairaaloiden kuormitusta. Essoten alueella tilanne on toistaiseksi rauhallinen, mutta koronatestissä käydään liian vähän.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle