Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jim Pembroke laulaa ja soittaa kosketinsoitinta vuonna 1974.

Jim Pembroke dies at 75, helped internationalise Finnish rock

The British musician, who moved to Finland in the '60s, helped revolutionise Finnish rock music with Wigwam and Blues Section. He also worked with Hurriganes, Maarit, Riki Sorsa and many others.

Tuubi-ohjelman tunnus, esiintyjiä sekä juontajat Heikki Harma ja Leo Friman kuvakollaasissa.

Hector ja Freeman tarjosivat Tuubin täydeltä kasarirockia

1980-luvun alun rocksarja oli aikanaan lajinsa ainoa Ylessä.

Jimi Hendrix Suomen-vierailunsa yhteydessä 22.5.1967 Ylen tv-ohjelman nauhoituksissa. Ohjelma ei ole säilynyt jälkipolville.

Jimi Hendrixin Helsingin-keikka räjäytti muusikoiden tajunnan 50 vuotta sitten – "Haavi auki katteltiin, että ei tollaista ole olemassakaan!"

Afrotukkainen ja sirkusvaatteisiin pukeutunut kitarasankari oli erikoinen näky vuoden 1967 Helsingissä. Myös musiikki oli kuin ulkoavaruudesta, muistavat Atte Blom, Hasse Walli, Harri Saksala ja monet muut Kulttuuritalon konsertin nähneet.

Yle Uutiset Häme: Djemberumpu lumosi taidemaalarin

Djemberumpu lumosi taidemaalarin – video

Hämeenlinnalainen taidemaalari Ahti Isomäki maalaa nykyisin isompaa ja ronskimpaa jälkeä kuin aikaisemmin. Syynä on yli kahden vuosikymmenen mittainen harrastus: djemberumpujen soittaminen. Se tekee kuulemma kädet kohmeisemmiksi, joten maalaustapaa on pitänyt soveltaa harrastuksen myötä uudelleen.

YleX Ensinäyttö: Asan Vesipisaroita ammentaa estetiikkaa Etelä-Afrikasta

Vesipisaroita on Asan syksyllä ilmestyvän Love-albumin toinen sinkku. Kappaleen musiikkivideo nähdään YleX:ssä ensinäytössä.

Kevätbluesia Ouluun

Ou’Blues ry järjestää keväisen Blues-festarin lauantaina huhtikuun 9. päivä hotelli Radisson Blu:ssa. Pääesiintyjänä on Oulussa harvoin keikkaileva Hasse Walli bändeineen. Ennen Wallia uuden bändinsä esittelee oululainen Henry O.

Tuomari Nurmio.

Miten minusta tuli minä: Tuomari Nurmio

Kameleontin lailla väriään vaihtavan artistin elämä.

Kitaristi Badu Ndjai soittaa (2005).

Kansanmuusikko Badu Ndjai innostui Säkkijärven polkasta

Tommi E. Virtasen dokumentti vuodelta 2005.

Blues Section -teksti Stump-lehden joulushow'n mainoksessa 1967.

Blues Section livenä

Blues Section Kulttuuritalon jazzkonsertissa 1967.

Telakka ja Klubi ovat Fest Afrikan esiintymispaikkoja. Klinikat järjestetään Etapissa. Kuvassa Marita Ratia ja Menard Mponda.

Pienelläkin iskulla on paikkansa

Rummun lyömisessä täytyy yhtä aikaa keskittyä omaan ja muiden soittoon. Pienikin isku on osa suurta kokonaisuutta. Tällä viikolla on Tampereella mahdollisuus oppia afrikkalaista rummutusta Fest Afrikan puitteissa. Yksikin mies voi kuulostaa orkesterilta.

Opetusministeriö myönsi taitelijaeläkkeitä

Opetusministeriö on myöntänyt taiteilijaeläkkeen kolmelle itäsuomalaiselle taiteilijalle. Taiteilijaeläkkeen saivat juukalainen kirjailija Heikki Turunen, joensuulainen taidegraafikko Anu Torikka sekä varkautelainen Pasi Immonen elokuvataiteen alalta.

Kaj Chydenius

Kaj Chydeniukselle ja Hasse Wallille taiteilijaeläke

Opetusministeriö myönsi 45 uutta taiteilijaeläkettä, joiden saajista suuri osa asuu Uudellamaalla tai Itä-Uudellamaalla. Hakijoita oli kaikkiaan yli 500.

Anja Päivärinnalle taiteilijaeläke

Valtio on myöntänyt 45 uutta taitelijaeläkettä. Hakijoita oli yli 500. Satakunnasta taiteilijaeläke myönnettiin porilaiselle näyttelijä Anja Päivärinnalle.

Turuselle ja Torikalle taiteilijaeläke

Opetusministeriö on myöntänyt taiteilijaeläkkeen kolmelle itäsuomalaiselle taiteilijalle. Taiteilijaeläkkeen saivat juukalainen kirjailija Heikki Turunen, joensuulainen taidegraafikko Anu Torikka sekä varkautelainen Pasi Immonen elokuvataiteen alalta.

Muistoja Pekka Strengistä

Suomekielisen rockin pioneeri kuoli 26-vuotiaana.

Yle Areena logo.

Jormas sai 60-luvun tytöt kyyneliin

Jormas oli yksi 1960-luvun johtavista suomalaisista popbändeistä. Sen bravuureita olivat mm. Saat miehen kyyneliin, Locomotion ja Go Now.

Leo Friman, "Freeman" laulaa vuonna 1976.

Freemanin hitit

Freemanin suurhitit

Yle Areena logo.

Hasse Walli All Stars

Suomalainen rock-kitaristi innostui 1970- ja 80-luvun taitteessa maailmanmusiikista. All Stars -kokoonpanon tähtiin kuului kongolainen Marie-Alphonse Liwata.