Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hector ja Freeman tarjosivat Tuubin täydeltä kasarirockia

1980-luvun alun rocksarja oli aikanaan lajinsa ainoa Ylessä.

Jimi Hendrixin Helsingin-keikka räjäytti muusikoiden tajunnan 50 vuotta sitten – "Haavi auki katteltiin, että ei tollaista ole olemassakaan!"

Afrotukkainen ja sirkusvaatteisiin pukeutunut kitarasankari oli erikoinen näky vuoden 1967 Helsingissä. Myös musiikki oli kuin ulkoavaruudesta, muistavat Atte Blom, Hasse Walli, Harri Saksala ja monet muut Kulttuuritalon konsertin nähneet.

Djemberumpu lumosi taidemaalarin – video

Hämeenlinnalainen taidemaalari Ahti Isomäki maalaa nykyisin isompaa ja ronskimpaa jälkeä kuin aikaisemmin. Syynä on yli kahden vuosikymmenen mittainen harrastus: djemberumpujen soittaminen. Se tekee kuulemma kädet kohmeisemmiksi, joten maalaustapaa on pitänyt soveltaa harrastuksen myötä uudelleen.

Kevätbluesia Ouluun

Ou’Blues ry järjestää keväisen Blues-festarin lauantaina huhtikuun 9. päivä hotelli Radisson Blu:ssa. Pääesiintyjänä on Oulussa harvoin keikkaileva Hasse Walli bändeineen. Ennen Wallia uuden bändinsä esittelee oululainen Henry O.

Miten minusta tuli minä: Tuomari Nurmio

Kameleontin lailla väriään vaihtavan artistin elämä.

Kansanmuusikko Badu Ndjai innostui Säkkijärven polkasta

Tommi E. Virtasen dokumentti vuodelta 2005.

Blues Section livenä

Blues Section Kulttuuritalon jazzkonsertissa 1967.

Pienelläkin iskulla on paikkansa

Rummun lyömisessä täytyy yhtä aikaa keskittyä omaan ja muiden soittoon. Pienikin isku on osa suurta kokonaisuutta. Tällä viikolla on Tampereella mahdollisuus oppia afrikkalaista rummutusta Fest Afrikan puitteissa. Yksikin mies voi kuulostaa orkesterilta.

Opetusministeriö myönsi taitelijaeläkkeitä

Opetusministeriö on myöntänyt taiteilijaeläkkeen kolmelle itäsuomalaiselle taiteilijalle. Taiteilijaeläkkeen saivat juukalainen kirjailija Heikki Turunen, joensuulainen taidegraafikko Anu Torikka sekä varkautelainen Pasi Immonen elokuvataiteen alalta.

Kaj Chydeniukselle ja Hasse Wallille taiteilijaeläke

Opetusministeriö myönsi 45 uutta taiteilijaeläkettä, joiden saajista suuri osa asuu Uudellamaalla tai Itä-Uudellamaalla. Hakijoita oli kaikkiaan yli 500.

Anja Päivärinnalle taiteilijaeläke

Valtio on myöntänyt 45 uutta taitelijaeläkettä. Hakijoita oli yli 500. Satakunnasta taiteilijaeläke myönnettiin porilaiselle näyttelijä Anja Päivärinnalle.

Turuselle ja Torikalle taiteilijaeläke

Opetusministeriö on myöntänyt taiteilijaeläkkeen kolmelle itäsuomalaiselle taiteilijalle. Taiteilijaeläkkeen saivat juukalainen kirjailija Heikki Turunen, joensuulainen taidegraafikko Anu Torikka sekä varkautelainen Pasi Immonen elokuvataiteen alalta.

Freemanin hitit

Freemanin suurhitit