Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tangokuninkaallisten haku alkaa – Fredi mukaan tangotuomaristoon

Tangokuninkaalliset kruunataan Seinäjoen finaalissa 11.7.2020.

Haastatellut taiteilijat kritisoivat kovin sanoin Kansallisoopperan johtoa – Lilli Paasikivi sanoo pyrkivänsä korkeatasoiseen lopputulokseen

Oopperan pääjohtaja Gita Kadambin mukaan työilmapiiri on hyvä ja sen kanssa työskennellään jatkuvasti.

Suorana Savonlinnasta: Janáčekin Kuolleesta talosta

Dostojevskin romaaniin perustuva ooppera vankileiristä

Tangomarkkinat: Suomalainen tango

Konsertin suomalaiset tangot on valinnut Heikki Hietamies.

Posiva perusti yhtiön kauppaamaan ydinjätteen loppusijoitusosaamista

Ydinjäteyhtiö Posivan käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitusratkaisu Eurajoella herättää suurta kansainvälistä kiinnostusta.

Kari Heiskanen Kohtalon voima -oopperasta: ”Jos nukahtaa, viimeistään kranaatinhettimet herättävät”

Verdin Kohtalon voima on ensi-illassa tänään lauantaina Tampere-talolla. Esityksessä nähdään ja kuullaan niin räjähtäviä joukkokohtauksia kuin hiljaisia yksinäisiä rukouksia. Oopperan päärooleissa ovat Johanna Rusanen ja Mika Pohjonen. Ohjaajana on Kari Heiskanen ja kapellimestarina Santtu-Matias Rouvali.

1800-luvun ooppera näyttää miten käy, jos rasismi ja ahdasmielisyys saavat vallan

Verdin Kohtalon voima on Tampereella sijoitettu toiseen maailmansotaan, jotta tapahtumat tulisivat lähemmäs nykykatsojaa.

Verdin Kohtalon voima soi Tampereella ensi vuonna

Tampereen Oopperan esityksen ohjaa Kari Heiskanen. Päärooleissa laulavat Johanna Rusanen-Kartano ja Mika Pohjonen.

Laulajan kosinta yllätti sekä yleisön että morsiamen

Jyväskylän oopperan uudenvuodenkonsertissa tunteet roihusivat poikkeuksellisen suurella liekillä. Tunteikkain hetki koettiin, kun estradille saapui yllätyssolisti, joka kosi morsiantaan kesken aarian.

Ristijärven Veisuuvestivaali kunnioittaa perinteitä

Ristijärvellä järjestettävä Veisuuvestivaali tarjoaa monipuolisen ohjelmiston, mutta taustalla on kunnioitus perinteitä kohtaan.

Matkailuautojen vuokramarkkinat kiristyvät

Matkailuautoja esimerkiksi kesälomareissuille vuokraavien yrittäjien varauskirjat ovat tänä vuonna täyttyneet tavallista myöhemmin. Kilpailu asiakkaista on koventunut, sillä myös yksityiset ihmiset tarjoavat omia autojaan muiden käyttöön.

Mika Pohjonen: Mustasukkaisuutta

Mika Pohjonen esiintyi tangomarkkinoiden juhlakonsertissa.

Tangokuningattaren syksyn kruunaa kutsu itsenäisyyspäivän juhliin

Tangokuningattareksi kesällä kruunattu Heidi Pakarinen nauttii keikkailusta ja Sinitaivas-konserttikiertueesta. Ensimmäinen single on ilmestynyt ja itsenäisyyspäivän ohjelmakin on selvillä, kun posti toi artistille kutsun tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlaan.

Kotiäidistä tangokuningattareksi - rakkaus tangoon toi kruunun viimein kultaisille kutreille

Nuorena leimahtanut rakkaus tangoon sai Heidi Pakarisen jatkamaan kruunun tavoittelua uudestaan ja uudestaan. Siilinjärvellä syntyneen kuningattaren kotiäidin arki vaihtui hulinaan ja huiskeeseen.

Kuningas lupaa kuningattarelleen juhlat

Tuoreen tangokuningattaren avopuoliso Mika Pohjonen kruunattiin tangokuninkaaksi vuonna 1992. Nyt pariskunnan pystit pääsevät vierekkäin hyllyn päälle. Pohjonen lupaa, että kunhan kiireet helpottavat, on juhlinnan aika.

Tangokuningatar pääsee vihdoin unelmiensa töihin

Tuore tangokuningatar Heidi Pakarinen on onnellinen, kun pääsee vihdoin tekemään unelmiensa työtä. Myöhemmin tänään lahtelainen Heidi esiintyy oman kuninkaansa, Mika Pohjosen, kanssa juhlakonsertissa.

Tähdet laulavat Lahden Oopperan juhlissa

Lahdessa ooppera on ollut aina voimissaan. Huomenna lauantaina Lahden Ooppera ry viettää 50-vuotisjuhlia Lahden Konserttitalossa. Gaala-konsertissa esiintyvät oopperan suurimmat tähdet.

Kangasniemen Musiikkiviikot 30 vuotta!

Kangasniemen musiikkiviikkoja vietetään tänä vuonna tavallista juhlavammissa merkeissä. Tapahtuma täyttää kolmekymmentä vuotta.

Mika Pohjonen ei haikaile tangon perään

Mika Pohjonen valittiin Tangokuninkaaksi 20 vuotta sitten. 19-vuotiaan voittajan tie vei sittemmin tanssilavoilta oopperan pariin, mutta tarpeen vaatiessa mies vetää yhä tangonkin.

Seurakunta ei syynää joulukonserttien biisilistaa

Kirkkojen joulukonserttiajoista käydään kovaa kilpailua. Tiedotuspäällikkö Markku Jalava Lahden seurakuntayhtymästä kertoo, että kysyntää on enemmän kuin tarjottavia aikoja. Artistille joulukonsertit voivat olla merkittävä tulonlähde.

Jalkapalloilija ja oopperatähti kohtaavat estradilla

Mitä yhteistä on oopperalaulaja Mika Pohjosella ja jalkapalloilija Konsta Hietasella? Vastaus on musiikki, joka on kummallekin hyvin tärkeä asia. Lisäksi molemmat elävät nyt kiireistä elämänvaihetta pienten lasten isinä.

EVA: Kuntien liikelaitokset yhtiöiksi pikavauhdilla

Kuntien pitäisi yhtiöittää liikelaitoksensa noin vuodessa, vaaditaan Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVAN teettämässä analyysissa. EVA haluaa suitsia kuntien liikelaitosten toimintaa siksi, että ne vääristävät markkinoita ja siksi, että ”kunnat eivät selviä haasteistaan, jos ne eivät ota palvelumarkkinoita avukseen".