Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hyyrysen muusikkoveljekset kertovat, miten musiikillinen yhteistyö sujuu sisarusten kesken.

Hyyrysen muusikkoveljekset tekevät musiikkia yhdessä ja arvostavat toistensa tekemisiä: "Meillä on tämmönen keskinäisen fanittamisen kerho"

YUP-yhtyeestä tuttu kitaristi, muusikko ja lääkäri Jussi Hyyrynen ja Stam1nan nokkamies Antti Hyyrynen tekevät musiikkia myös yhdessä WÖYH!-yhtyeessä.

Kuinka hyvin gallupit ennustavat vaalitulosta?

Ylen aamu tänään: Gallupien perusteella Biden johtaa Trumpia – kuinka hyvin gallupit ennustavat vaalitulosta? Katso lähetys tästä

Hallitus on tuomassa budjettiriiheen työsuhde-etuihin liittyviä muutosehdotuksia. Jarkko Martikainen on ehtinyt viisikymppiseksi.

Muusikko Jarkko Martikainen soittaa kitaraa.

Jarkko Martikainen lauloi kuolevalle miehelle ja huomasi olevansa uransa tärkeimmällä keikalla – "Lyhyt elämä olisi saatava elää niin kuin itse haluaa"

Kulttuurivieras, muusikko Jarkko Martikainen todisti lapsena äitinsä työpaikalla mielisairaalassa ihmisen ja elämän merkillisyyttä. Siitä tuli hänen laulujensa aihe.

Jarkko Martikainen

Kantaaottava muusikko Jarkko Martikainen: "Yhtenäistä Suomea ei ole eikä tule"

Tarkkanäköinen muusikko Jarkko Martikainen näki suomalaisen ja saksalaisen siirtolapuutarhan. Toisen palstat olivat tarkasti samannäköiset ja tiukasti rajatut, kun taas toisen värit, seinät ja kukat olivat toinen toistaan erilaisempia. Kummassa puutarhassa itse viihtyisit paremmin?

Suomen sarjakuvaseura luovutti  tämän vuoden Puupäähattu-palkinnon sarjakuvataiteilija Ville Piriselle

Rock-sarjakuvista tunnettu Ville Pirinen palkittiin Puupäähatulla

Monisärmäisen ja kekseliään sarjakuvataiteilijan tunnetuimpia sarjakuvia ovat tiskijukka Ornette Birks Makkosen seikkailut sekä Suomea groteskisti kuvaava Yhesti yhes paikassa -sarja.

Yle Areena logo.

1990-luvun suomirock venyi sankariheavysta kitarapoppiin ja eurodanceen

Jo suunnitellessani 1990-luvun suomirockista kertovaa sarjaa Hyvää yötä ja huomenta näkyi selvästi, että vuosikymmenen aikana yhtenäinen suomirock-ilmiö hajosi sirpaleiksi, uusi tekijäpolvi marssi esiin ja musiikin muodot moninaistuivat.

Hämeenlinnan Teatterista Pyry Nikkilä, Katariina Kuisma-Syrjä ja Snoopi Siren.

Uusi Pojat-sukupolvi kypsyy Hämeenlinnassa

Paavo Rintalan 1940-luvun alun sodanaikaista elämää kuvaava teos Pojat nähdään syyskuussa Hämeenlinnan teatterissa. Dramaattinen aihe saa lisäsävyä Jarkko Martikaisen säveltämästä ja sanoittamasta musiikista.

Petri Tiainen YUP kanttori kosketinsoittaja

YUP:n kosketinsoittaja siirtyi kanttoriksi

Petri Tiainen työskentelee nykyisin Parikkalan seurakunnassa. Mies julkaisi hiljattain Maan ääni -nimisen albumin.

Pojat-näytelmän poikia.

Kuka on 2000-luvun Vesku Loiri? – musiikkinäytelmä Paavo Rintalan Pojista esittelee tulevaisuuden nimet

Vesku Loiri löi itsensä läpi vuonna 1962 tehdyssä elokuvassa Pojat, joka perustui Paavo Rintalan samannimiseen romaaniin. Nouseeko ensi syksynä ensi-iltansa saavasta Pojat-musikaalista esiin uusi, 2000-luvun Vesku? Ohjaaja Snoopi Siren on antanut teatterikorkeakoulun nuorille kyvyille tuhannen taalan paikan.

Stam1na tähdittää Jalkosalmi Rockia Lemillä

Lemillä juhlitaan 10-vuotiasta Jalkosalmi Rockia. Tapahtuman erikoisimmasta annista vastaa Hyyrysen Veljekset & Ilvekset.

Jarkko Martikainen ja kitara.

Jarkko Martikainen opastaa biisinikkareita

Lauluja nikkaroidaan myös tänä vuonna Joensuussa. Vuoden ensimmäistä lauluntekstien nikkarikurssia viikonloppuna vetää muusikko, tuottaja ja kirjailija Jarkko Martikainen.

Turunen päihitti Helmisen Säkylässä

Säkylässä viikonloppuna järjestetyt pyöräilyn SM-kisojen Elite-luokan aika-ajot olivat Säkylän Yrityksen pyöräilyjaostolle aikamoinen voimien koetus - olivathan nämä jo neljännet kilpailut, jotka järjestettiin Säkylässä.

Ilosaarirockin yleisöä kesällä 2010.

Rokkihistoria mahtui kansien väliin

Ilosaarirockin nelikymmenvuotinen tarina on pantu kansien väliin. Ilosaarirock - 40 vuotta tarinoita -niminen kirja julkaistaan festivaalin virallisten avajaisten yhteydessä tänään.

Jarkko Martikainen

Jarkko Martikainen siirtyi Sakaran leipiin

Riihimäkeläinen musiikko ja laulujentekijä Jarkko Martikainen on vaihtanut levy-yhtiötä. Hän julkaisee seuraavan sooloalbuminsa Usko huhtikuussa Sakara Recordsilla.

Yle Areena logo.

Rock-Suomi-bonuksia 6: Sanojen takana

Lisämateriaalia Rock-Suomen lauluntekijäjaksoon.

Yle Areena logo.

Suomalaisia rock-klassikkoja Me-O

Ylen Rock-Suomi metsästi syksyllä 2010 olennaisinta kotimaista rock-levytystä. Elävä arkisto kokosi ehdokasbiisejä katsottaviksi ja kuunneltaviksi.

YUP Kaisaniemi Popissa 2003.

YUP livenä

YUP esiintyi vuonna 2003 Kaisaniemi Popissa.

Jarkko Martikainen

Ajoittainen toiveikkuus löytyy heikkoudesta

Se mistä löytää toiveikkuuden tänään, ei ehkä toimikaan enää huomenna. Toiveikkuus on löydettävä joka päivä uudelleen, sanoo riihimäkeläinen muusikko, runoilija ja kirjailija Jarkko Martikainen.

Lavalla rokkiäijät ja sinfoniaorkesteri

Jyväskylä Sinfonia ja suomenkielisen rock-musiikin kiintotähdet Jarkko Martikainen ja Timo Rautiainen yhdistävät voimansa ja taitonsa konsertissa tänään keskiviikkona. Konsertti ei sisällä sinfoniaa eikä solistien perinteistä ohjelmistoa. Äijäromantiikkaa, sanovat tekijät itse.

Neljä suomalaisrokkaria yhteiskiertueelle

Neljä suomirockin mestaria, Kauko Röyhkä, Jarkko Martikainen, Samae Koskinen ja Matti Johannes Koivu lähtevät yhteiselle soolokiertueelle joulukuussa. Tie Damaskokseen -niminen kiertue nähdään kaikkiaan viidellä paikkakunnalla.

YleX haastaa rokkarit maratonille

YleX Iltapäivä haastaa viisi rockmuusikkoa treenaamaan itsensä maratonkuntoon ensi syksyyn mennessä. Kurinalaiseen projektiin ovat lupautuneet mukaan Stam1na-yhtyeen laulaja Hyrde, Pintandwefallin rumpali Iiti Yli-Harja, Damn Seagullsin saksofoni-pianisti Niko Kangas, Brightboyn rumpali Eero Alasuutari ja YUP:n riveistä tuttu kitaristi Jussi Hyyrynen.

Yle Areena logo.

Provinssi 2008 - YUP: Minä olen Myyrä

Kesän 2008 Provinssirockin X-Stagella esiintyi lauantai-illalla YUP, joka esitti keikan viimeisenä kappaleena 1990-luvulla tehdyn laulun Minä olen myyrä.

Von Hertzen Brothers jatkaa listakärjessä

Von Hertzen Brothers jatkaa toista viikkoa Suomen virallisen albumilistan ykkösenä levyllä Love Remains The Same. Listan kakkossijalla debytoi YUP:n albumi Vapauden kaupungit.

Jóse González esiintyy Ruisrockissa

Ruisrockin ohjelmiston uusimmat lisäykset ovat ruotsalainen laulaja-lauluntekijä José González sekä kotimaisista artisteista pitkän linjan vaihtoehtorock-yhtye 22-Pistepirkko, soololevyllään listakärkeen noussut Herra Ylppö ja ihmiset, Euroviisu-edustaja Teräsbetoni ja uuden levyn julkaisuun valmistautuva, harvakseltaan keikkaileva YUP.

Espoon Kivenlahti Rockin ohjelmisto valmis

Kesäkuun alussa Espoossa järjestettävän Kivenlahti Rockin ohjelmisto on valmistunut. Korttelirockissa esiintyvät mm. YUP, Egotrippi, Stella, Kotiteollisuus ja Mokoma.

Jarkko Martikainen varastaa otsikoita

YUP-yhtyeen laulajana ja kitaristina tunnettu Jarkko Martikainen kertoo varastavansa otsikoita runoihinsa ja lauluihinsa. YLEn Aamu-tv:ssä haastatellun Martikaisen uusi runoteos Yhdeksän teesiä julkaistiin keskiviikkona .

Sarjakuva-albumissa irvaillaan suomalaisrokkareille

Tatu Junnin ensimmäinen sarjakuva-albumi Herra Ylpön perse ja muita kertomuksia irvailee suomalaisille rokkareille. Satiirisen tykkitulen kohteina ovat mm. A. W. Yrjänä, Ville Valo, Samuli Putro, Nightwish, YUP, The 69 Eyes, Eppu Normaali ja teinigootit.

Lilith juhlii 10-vuotista taivaltaan kärkiartistien kera

Suomen vanhin kulttuurialan uusosuuskunta Lilith juhlii 10-vuotista taivaltaan. Lilith aloitti levy-yhtiönä, ohjelmatoimistona ja tapahtumajärjestäjänä, mutta on kasvanut vuosikymmenessä kulttuurialan monitoimijaksi.

Rockfestari Naamat myytiin loppuun ennakkoon

Ensi viikonloppuna järjestettävä rockfestari Naamat on myyty loppuun. Muuramessa pidettävään tapahtumaan myytiin 800 lippua.

Provinssirockin ohjelma valmis

Parin viikon päästä Seinäjoellä järjestettävän Provinssirockin ohjelma on valmis. Festivaalin viimeinen kiinnitys on PMMP:n hovisäveltäjänä ja tuottajapuolellakin kunnostautuneen Jori Sjöroosin sähköpopbändi Magenta Skycode. Yhtye esiintyy tapahtumassa sunnuntaina 17. kesäkuuta.

Kotiteollisuudelle jo toinen peräkkäinen yleisö-Femma

Vaihtoehtoiset musiikkipalkinnot Femmat on jaettu Femma-gaalassa. Yleisöpalkinnon vei toista kertaa peräkkäin Kotiteollisuus. Yleisöääniä annettiin yhteensä yli 8 000, joista Kotiteollisuus sai 7,2 prosenttia.