Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lokakuussa Elävässä arkistossa ihaillaan Taivaan tulia

Lokakuista sisältöä Elävän arkiston artikkeleissa.

Nuoret pyörittävät Mäntyharjulla elokuvateatteria – "Tämä on parasta mahdollista nuorisotyötä"

Työt toivat 21-vuotiaalle Jannu Löyskälle niin paljon suhteita ja kokemusta äänitekniikasta, että hän perusti oman yrityksen.

Yle luovuttaa radiokuuntelijoiden kirjeet 80 vuoden takaa musiikkiarkiston käyttöön

Lauantain toivottujen kuuntelijoiden postikortit on säästetty vuodesta 1934 saakka. Kirjeitä ja kortteja on kymmeniä pahvilaatikollisia. Musiikkiarkistolle ja tutkijoille aineisto on todellinen aarre.

Mikä on hierojan painajainen? – Suvi Teräsniska – ja muita puujalkavitsejä keikkabusseista

Muusikko ja musiikkitoimittaja Samuli Väänänen yhdisti työn ja harrastuksen kirjoittamalla kirjan keikkabussien vitseistä. Samuli hurahti puujalkahuumoriin jo teininä. Ensin hän jakoi musiikkivitsejä Facebookissa. Sen seurauksena kaverit yllyttivät vitsikirjan tekoon. Puujalkoja kirjassa suorastaan vilisee.

TPS teki pilke silmäkulmassa videon maalilaulustaan - katso

TPS:n Hunajata-videolla esiintyvät mm. Darude ja NHL-tähtiä.

Joel Hallikainen haluaa kokea kaikki rakkauden sävyt

Laulaja Joel Hallikaiselle rakkaus on tuttu aihe ja se tarkoittaa monta asiaa. Arkipäivässä rakkaus on vaikkapa rajojen asettamista omille lapsille, mutta myös pyyteetöntä antamista vailla vaatimusta saada mitään takaisin.

"Kun rakkautta on niin paljon, ettei sitä jaksa kantaa" - Joel Hallikainen lahjoitti 15 000 fanikirjettä

Yksi Suomen suurimmista fanikirjeiden kokoelmista kertoo synkkiä tarinoita elämistä, joita musiikki on helpottanut. Fanikulttuurin tutkijan mukaan kirjeiden lähettäjien henkilötiedot ovat turvassa vielä pitkään.

Joel Hallikaisen koti on Raisiossa - ja pysyy

Laulaja-lauluntekijä Joel Hallikainen on pitänyt kotia tänä vuonna 40 vuotta täyttävässä Raision kaupungissa vuodesta 1976. Mihinkään muualle ei koskaan ole tullut hinkua - eikä kuulemma tule jatkossakaan.

Iskelmä-Suomi on murheellisten laulujen maa

Kotimainen iskelmä ammentaa voimansa melankoliasta.

Positiivinen ei hyydy tiukassakaan paikassa

Turun seudun positiivisimmat henkilöt on valittu. He ovat Renato Casagrande, Henri Nevari, Pirjo Sintonen, Tom Petäjä ja Ari Korhonen.

Isättömästä Joel Hallikaisesta riittää isää viidelle

Kun muut koulukaverit tekivät isänpäiväkortteja koulussa, Joel Hallikainen ei tiennyt mistä oikein tohistiin. Hänelle sana isä ei merkinnyt mitään. Joel ei tuntenut lapsena isäänsä. Oli vain tyhjä paikka rinnassa.

Jonotetaan!

Antti Korhonen on huomannut, että jonottaminen on nuorisolaji.

Joel Hallikaisen mökillä vinkuu ja vonkuu

Oletko joskus koittanut viettää mökillä viikonloppua viiden eri-ikäisen teinin kanssa. Jos et ole, niin et voi tietää mitä vinkuminen ja vonkuminen ovat parhaimmillaan. Joel Hallikainen on todennut homman mahdottomaksi yhtälöksi.

Hallikaisen mökillä vinkuu ja vonkuu

Oletko joskus koittanut viettää mökillä viikonloppua viiden eri-ikäisen teinin kanssa. Jos et ole, niin et voi tietää mitä vinkuminen ja vonkuminen ovat parhaimmillaan. Joel Hallikainen on todennut homman mahdottomaksi yhtälöksi.

Iso Soitto soi Keuruulla

Hengellisen musiikin festivaali Iso Soitto alkaa tänään Ison Kirjan alueella Keuruulla. Kolmannen kerran järjestettävällä festivaalilla esiintyy muun muassa gospelrockin legenda amerikkalainen John Schlitt.

Joel Hallikainen palaa punkkariksi DBTL-lavalla

Turun DBTL-festivaali järjestää tänä vuonna varsinaisen yllätysesityksen: 70-80-luvun taitteessa tunnetuksi tullut punk-yhtye Korroosio ottaa kokoonpanoonsa takaisin iskelmälaulajana paremmin tunnetun Joel Hallikaisen.

Tuttu juttu: presidenttipeliä

Vuoden 1994 presidenttiehdokkaat leikkimielisessä testissä.

B. Virtasen piirtäjä Ilkka Heilälle Aurora-mitali

Sarjakuvataiteilija Ilkka Heilä on palkittu Varsinais-Suomen liiton Aurora-mitalilla. Päähänpotkittu arjen sankari B. Virtanen tuo perustelujen mukaan laman ja massairtisanomisten keskellä rämpivälle kansalle lohtua.

Tuttu juttu: Kyllikki ja Johannes

Kyllikki ja Johannes Virolainen Tuttu Juttu Show'ssa

Tuttu juttu: Urpo ja Ana

Urpo Leppänen ja Ana Risquet-Leppänen 1992

Tuttu juttu: Eila Torvela ja Johnny Francis

Iskelmälaulaja ja muusikko tuntemisleikissä 1992

Tuttu juttu: Pirkko ja Åke

Åke Lindman ja Pirkko Mannola Tuttu jutussa