Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lauantai 10.11.2018 (radio)

Hallitus haluaa muuttaa lakia mielenosoituksista. 17% vauvoista syntyy keisarileikkauksella. Isoja tulipaloja Kaliforniassa. Saksalaisista 10% ei tykkää juutalaisista. Tv-sarja Babylon Berlin kertoo 1920-luvun Berliinistä.

Maailmansotien välisen ajan Berliini herää henkiin megabudjetin tv-sarjassa Babylon Berlin – "Käsikirjoitus oli 600 sivua, kuvaussuunnitelma kuin puhelinluettelo"

Manner-Euroopan kalleimman tv-sarjan tekijät kertovat Ylen haastattelussa, miten Weimarin tasavalta ja sen tarunhohtoinen pääkaupunki herätettiin henkiin. Babylon Berlin on katsottavissa Yle Areenassa ja TV1:ssä.

Finnish policy update: Iraqis from areas deemed safe will no longer be granted asylum

Finland has revised its appraisal of the security situation in Iraq, deeming some areas of the country safe to inhabit. This will affect many Iraqi citizens who have travelled to Finland to seek asylum. 

Arkkitehtiliitto palkitsi Yle Teeman

SAFA-palkinto myönnettiin kaupunkiarkkitehtuuria käsitelleestä ohjelmakokonaisuudesta.

Juhannusbiisikisan voittajat: "Voitto tuntuu hyvältä"

Aamu-tv:n juhannusbiisikisan on voittanut työpari Juju ja Teemu Rajamäki kappaleellaan Babylon. Kaksikko heittäytyi Aamu-tv:n haasteeseen kahden muun muusikon kanssa ja teki biisin vuorokauden kuluessa katsojien lähettämien juhannuskuvien inspiroimana.

Turkista kuuluu kummia

Turkkilaista marginaalimusiikkia leimaavat kokeilunhalu ja ennakkoluulottomuus. Myös naiset ovat ryhtyneet tekemään Turkissa genrerajoja ylittävää musiikkia.

Boney M:n keulahahmo kuoli Venäjällä

Boney M:n laulaja Bobby Farrell on kuollut. 70-luvulla suositun discoyhtyeen laulaja löytyi torstaiaamuna kuolleena pietarilaisesta hotellihuoneesta. Farrell oli Pietarissa esiintymismatkalla.

Erimielisyydet uhkaavat Babylonin korjausta

Babylonin muinaiskaupungin korjaustyöt ovat vaarassa viranomaisten erimielisyyksien vuoksi. Osa Irakin viranomaisista haluaisi rakentaa raunioiden tilalle ravintoloita ja lahjatavaraliikkeitä turistien houkuttelemiseksi paikalle.

Ainakin 36 kuoli Bagdadin pommi-iskuissa

Irakin poliisin mukaan ainakin 36 ihmistä on kuollut ja yli 70 haavoittunut kolmen pommi-iskun sarjassa maan pääkaupungissa Bagdadissa. Kohteina oli kolme pääkaupungin tunnettua hotellia.

Babylon tavoittelee takaisin tarujensa hohtoa

Irakin diktaattorin Saddam Husseinin ja sittemmin Yhdysvaltain miehitysjoukkojen kovasta kohtelusta kärsinyt historiallinen Babylonin kaupunki pyrkii jaloilleen. Viime kuussa aloitettu Tulevaisuuden Babylon -projekti kartoittaa ensin alueen nykytilan ja laatii sen jälkeen korjaus-, tutkimus- ja matkailusuunnitelman.

Yön ritari ylitti 500 miljoonan dollarin rajan USA:ssa

Batman-elokuva Yön ritari on tuottanut Pohjois-Amerikan elokuvateattereissa jo yli 500 miljoonaa dollaria. Siitä tuli vasta toinen elokuva, joka on rikkonut rajapyykin. Aikaisemmin vain vuonna 1997 julkaistu Titanic on tuottanut Pohjois-Amerikassa yli puoli miljardia dollaria.

Yön ritari ylitti 500 miljoonan dollarin rajan USA:ssa

Batman-elokuva Yön ritari on tuottanut Pohjois-Amerikan elokuvateattereissa jo yli 500 miljoonaa dollaria. Siitä tuli vasta toinen elokuva, joka on rikkonut rajapyykin. Aikaisemmin vain vuonna 1997 julkaistu Titanic on tuottanut Pohjois-Amerikassa yli puoli miljoonaa dollaria.

Pop-tähti moittii USA:ta musiikkikidutuksesta

Brittiläinen pop-laulaja David Gray on arvostellut Yhdysvaltain armeijan tapaa käyttää kovaa soitettua musiikkia vankien kuulusteluissa. BBC:n Radio Four -kanavalla eilen haastateltu Grayn mukaan kyse on kidutuksesta.

Muinainen Babylon kärsii sotilaiden kourissa

Yhdysvaltain johtaman liittouman joukot ovat aiheuttaneet tuhoa muinaisen Babylonin kaupungille Irakissa, kertovat brittiasiantuntijat sanomalehti Guardianin mukaan. Mm. amerikkalaisjoukot ovat käyttäneet Babylonia tukikohtanaan lähes Irakin sodan alusta lähtien.