Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Esperi Carelle uusi toimitusjohtaja Pihlajalinnasta – "Kysymysten ratkaiseminen motivoi"

Stefan Wentjärvi sanoo, että hoiva-alalla on iso yhteiskunnallinen merkitys.

Ryanairilla tänään viimeinen Lappeenrannan lento

Halpalentoyhtiö Ryanairin lennot Lappeenrannasta loppuvat tänään. Samalla päättyvät Lappeenrannan lentokentältä lähtevät säännölliset reittilennot – ainakin toistaiseksi.

SAS luopuu Blue1:stä

Lentoyhtiö SAS myy suomalaisen tytäryhtiönsä kaikki osakkeet Irlannissa pääkonttoriaan pitävälle Cityjetille.

Blue1:n matkustajakone tyhjennettiin savun takia Helsinki-Vantaalla

Kone oli lähdössä Tukholmaan. SAS:n tiedottaja Henrik Edström sanoo, ettei tilanteessa ollut draamaa.

Suuri osa Oulu–Helsinki-lennoista peruttu

Lentoyhtiö Norwegian on perunut lähes kaikki lentonsa. Lakko ei koske Finnairin, Flyben eikä Blue 1:n operoimaa SAS:n liikennettä.

Näin lakko vaikuttaa – "Välttämättömimmät kannattaa pakata käsimatkatavaroihin"

Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistyksen ja Ilmailualan Unionin työntekijät lakkoilevat tiistaina ja keskiviikkona. Lakot eivät vaikuta Finnairin, Flyben ja Blue1:n maapalveluihin. Finaviasta kerrotaan, että lakon vaikutukset ovat vaihtelevia.

Strike hits Finnish airports at 6 am

National Labour Conciliator Minna Helle says no deal has been reached in an aviation dispute, so a strike will begin on Tuesday morning. Airport operator Finavia recommends that passengers pack everything into carry-on bags if possible. The job action does not affect Finnair, Flybe or Blue1.

Lentomatkustajien syytä varautua laukkukaaokseen – lakko uhkaa pysäyttää matkatavarakäsittelyn

Ilmailualan lakot uhkaavat pysäyttää matkatavarankäsittelyn koko Suomessa ja vaikuttavat myös lentoihin tiistaina ja keskiviikkona. Vain Finnairin, Flyben ja Blue1:n lennot on rajattu työtaistelun ulkopuolelle. Matkustajien kannattaa seurata lentoyhtiönsä tiedotusta.

IAU:lta kompromissiesitys – ja lakkovaroitus

IAU on antanut lakko- ja tukilakkovaroituksen Finavian kentille. Jos lakko toteutuu, matkatavaroiden käsittely seisahtuu 14.–15.4. kello 6–18. Työtaistelun ulkopuolella olisivat kuitenkin Finnairin, Flyben ja Blue1:n lennot.

Kokkolan Tiikerit takoo menestystä myös kentän ulkopuolella – kaupunki palkitsi Matkailumajakalla

Matkailumajakka-palkinto annettiin tällä kertaa lentopallokentillä menestyneelle Kokkolan Tiikereille. Valintaperusteluissa kiitellään, että 40-vuotias seura tekee kotikaupunkiaan tunnetuksi niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisesti.

Kuopion lentoaseman matkustajamäärät pysyivät liki ennallaan

Viime vuonna asemalla oli yli 260 000 matkustajaa, mikä lähes saman verran kuin vuonna 2013. Lentoaseman päällikkö on määriin tyytyväinen, sillä kotimaan lentojen määrä vähentyi viime vuonna.

Blue 1 aloittaa yt-neuvottelut – puolet Suomen henkilöstöstä liipaisimella

Blue 1 vähentää konemääränsä yhdeksästä viiteen ja tarvitsee täten reilusti vähemmän työntekijöitä. Vähennystarve on jopa puolet henkilöstöstä, eli 160 työpaikkaa. Kaikki työpaikat sijaitsevat Helsingissä.

Lentoaseman matkustajamäärät laskivat

Kuopion lentoaseman kautta kulki vuosi sitten enemmän matkustajia kuin tänä keväänä. Muutos on kuitenkin pieni siihen nähden, että Kuopiosta lentää Helsinkiin yksi yhtiö vähemmän.

Aasialaisyhtiöiden lentoemäntiä häiritään seksuaalisesti – Finnairilla ”korkeintaan pientä tytöttelyä”

Lentoemäntiä puristellaan, tuijotetaan, heille puhutaan tuhmia ja näytetään hävyttömiä kuvia, selviää Hongkongissa tehdyssä kyselyssä. Finnairilla aasialaiset lentoemännät ovat saaneet lentää rauhassa.

Finnair-neuvotteluissa edistytty

Yle Uutisten neuvottelulähteestä saamien tietojen mukaan sovintoehdotusta ei ole jätetty edistymisestä huolimatta.

Finnair on perunut noin 6000 matkustajan lennot perjantaista lähtien

Myös lentoyhtiöt Flybe ja Blue1 joutuvat todennäköisesti perumaan lentoja, mikäli lakko toteutuu. Lakkoneuvottelut ovat vielä käynnissä.

SAS uskoo, että suurin osa lennoista pystytään hoitamaan

SAS ei ole vielä alkanut perua tuotantoyhtiö Blue1:n lentoja. SAS:sta uskotaan, että alle kymmenen lentoa peruuntuisi, mikäli ilmailualan lakko toteutuu.

Airline strike could be largest ever

Finnair stopped selling tickets on Tuesday for the weekend's flights in order to avoid extra rescheduling in the event of a possible 24-hour strike by union workers starting on Friday.

Lentolakosta voi tulla suurin koskaan

Lentoyhtiöt Finnair ja SAS:n lentoja operoiva Blue1 eivät vielä osaa arvioida, mitä lentoja ne pystyvät lentämään, jos työtaistelutoimet toteutuvat perjantaina. Finnair lopetti tiistaina lippujen myynnin viikonlopun lennoille.

Employers' stance doesn't fly with aviation sector

The Finnish Cabin Crew Union (SLSY) and the Finnish Aviation Union (IAU) have issued a strike warning to employers. The potential work stoppage would affect all Blue1 flights as well as Finnair’s domestic and European traffic from 3pm on Friday November 15th .

Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys sekä Ilmailualan Unioni antoivat lakkovaroitukset

Toteutuessaan lakko pysäyttäisi koko Blue1:n liikenteen sekä Finnairin kotimaan ja Euroopan reittiliikenteen vuorokaudeksi perjantaina 15.11.2013 klo 15.00 alkaen.

Blue1:n lentokone joutui keskeyttämään laskeutumisensa Helsinki-Vantaalle

Finavian mukaan koneelle jouduttiin tekemään ylösveto, mutta kyse ei ollut vaaratilanteesta.

Finnairille isompi kone Vaasa-Helsinki -reitille

Blue1 lopetti omat lentonsa Vaasan ja Helsingin välillä viime viikolla. Finnair on vaihtanut jo heti muutamalle lennolle isomman koneen.

Lentomatkustajien määrä putosi Vaasassa

Lentomatkustajien määrä Vaasassa supistui alkuvuoden aikana parikymmentä prosenttia edellisvuodeen verrattuna. Lentokentän kautta on liikkunut alkuvuoden aikana noin 73 000 matkustajaa

Missäpäin maailmaa Pielinen ja Pyhäselkä lentävät nykyisin?

Kotimaassa ja Skandinaviassa lentänyt 84-paikkainen Avro RJ85 oli vuosien ajan tärkeä osa Blue1:n liikennettä. Yhtiö vuokrasi koneita aikanaan kansainväliseltä leasing-firmalta - enää ne eivät ole Suomessa rekisterissä. Lentävätkö Pielinen ja Pyhäselkä nyt Afrikassa?

Helsinki-Vantaan vaaratilanne selvitetään

British Airwaysin ja Flyben lentokoneet joutuivat suorittamaan ylösvedon. Samaan aikaan viereiseltä kiitoradalta oli nousemassa Blue1:n kone.

SAS lopettaa Kuopio–Helsinki-lennot

Lennot loppuvat huhtikuun alussa. Yhtiö aloitti reitin lentämisen toukokuussa 2004.

Finnair sai siivilleen enemmän matkustajia

Määrä kasvoi vuositasolla lähes kymmeneksellä. Kotimaassa tapahtuneet lentomarkkinamuutokset eivät heiluttaneet matkustajamäärää.

Vaasan lennot toimivat normaalisti

Lentoyhtiö SAS:n konkurssiuhka ei ole heijastunut maanantaina Vaasan lentoihin. Kaikki päivän saapuvat ja lähtevät lennot näyttävät toimivan normaalisti.

Blue1:n lentolippu jäi historiaan

Lentojen myynti ja markkinointi on siirtynyt Blue1:n emoyhtiön SAS:n tuotemerkin alle.

Blue1 lopettaa Lappeenrannassa

Lennot Lappeenrannan ja Kööpenhaminan välillä loppuvat joulukuun alussa. Matkustajamäärät jäivät kannattavuuden kannalta liian alhaisiksi.

SAS selkeyttää brändiään - Blue1 syrjään

Blue1 siirtyy SAS:n tuotantoyhtiöksi, jonka päätehtävänä on tuottaa lentoja SAS:n reittiverkoston tarpeisiin.

Blue1 ei ole haudannut lentoja Kuopiosta Kööpenhaminaan

Suunnitelmat ovat kuitenkin hetkellisesti jäissä. Niitä viivästyttää muun muassa yhtiön liikennesuunnittelu.

Oulu-Helsinki-lentoyhteys on nyt kahden kauppa

Kotimaan suosituin yhteys on nyt Finnairin ja Norwegianin hallussa. Blue1 haalii matkustajia nyt omille solmukentilleen Tukholmassa ja Kööpenhaminassa.

Kööpenhaminan lennot eivät vieläkään vedä

Lentomatkustajat eivät ole vieläkään löytäneet Kööpenhaminan lentoja odotetulla tavalla. Koneissa on ollut edelleen runsaasti vapaita paikkoja.

Blue1 lopettaa Oulun ja Helsingin väliset lennot

Lentoyhtiö lopettaa Oulun ja Helsingin välisen kotimaan reittinsä lokakuun alussa. Yhtiö ilmoittaa keskittyvänsä jatkossa Skandinavian yhteyksiin.

Finnairin matkustajamäärät kasvussa, kotimaan liikenne hiljeni

Heinäkuussa Finnairin siivin lensi useampi kuin vuosi sitten. Liikenne kasvoi kaikille puolille maailmaa, mutta kotimaan sisäiset lennot eivät kiinnostaneet samassa määrin.

Lentoyhteydet tulevat maakunnille kalliiksi

Kunnat ja kaupungit joutuvat tukemaan entistä avokätisemmin maakuntien lentoyhteyksiä. Lentoyhtiöt vaativat kunnilta markkinointirahaa uusien lentoreittien avaamiseksi.

Kööpenhaminan lennot vetävät huonosti

Blue1:n lennot Lappeenrannan ja Kööpenhaminan välillä kärsivät paikoitellen matkustajapulasta.

Blue1 vähentää väkeä Suomessa

Lentoyhtiö Blue1pyrkii kohentamaan kannattavuuttaan. Yhtiö muun muassa vähentää väkeä ja organisoi hallintoaan uudella tavalla.

Lentoreitti Kööpenhaminaan kiinnostaa Etelä-Karjalassa

Lentoyhtiö Blue1:n kuukausi sitten aloittama lentoreitti on lisännyt hieman alkuvaiheen matkustajamääriään.

Suomen siistein lentoasema

Kokkola-Pietarsaaren lentoasema on tuoreen asiakaskyselyn perusteella Suomen siistein ja puhtain lentoasema. Toukokuussa Suomen seitsemänneksi vilkkaimmaksi kansainväliseksi lentokentäksi noussut Kokkola-Pietarsaari on remontissa viisi viikkoa juhannuksen jälkeen.

Suorat lennot Kööpenhaminaan alkavat

Lappeenrannasta pääsee perjantaista alkaen neljään kaupunkiin suoralla lentoyhteydellä. Blue1 aloittaa lennot Kööpenhaminaan puolen päivän jälkeen.

Iltalehti: Tukholman-lento perille yhdellä moottorilla

Vaasasta Tukholmaan lentäneen Blue1:n koneen toinen moottori jouduttiin sammuttamaan ilmassa öljynpaineen laskettua. Yhtiön mukaan vaaratilannetta ei ollut, mutta kentällä tilanne aiheutti varautumisen pelastustoimiin.

Oikeusasiamies: myös business-luokan pitää jonottaa turvatarkastuksissa

Turvatarkastukset ovat oikeusasiamiehen mukaan julkisen hallintotehtävän hoitamista, joten niissä pitäisi kohdella kaikkia tasavertaisesti.

Ivalosta pääsee pian Kööpenhaminaan

Lentoyhtiö Blue1 avaa uuden Lapin reitin loppuvuodesta. Samalla avataan jo aiemmin ilmoitetut uudet reitit Kittilään.

Blue1 avaa reitin Vaasasta Kittilään

Vaasasta pääsee jälleen ensi talvena suoralla lennolla Lapin lumille. Lentoyhtiö Blue1 ilmoittaa aloittavansa suorat lennot neljältä paikkakunnalta joulukuun 15. päivä alkaen. Reitillä Blue1 pyrkii vastaamaan paremmin kasvavaan kysyntään vapaa-ajan matkustajaliikenteessä.

Blue1 avaa neljä uutta reittiä Kittilään joulukuussa

Kittilästä voi lentää joulukuun puolivälistä alkaen Kööpenhaminaan, Tampereelle, Turkuun ja Vaasaan.

Norwegianin siivillä Vaasasta Tukholmaan

Halpalentoyhtiö Norwegian avaa perjantaina reitin Tukholman ja Vaasan välillä. Norwegianin lisäksi Tukholman ja Vaasan väliä lentää Blue1.

Kööpenhaminan lennot siirtymässä syksyyn

Blue1:n Kuopio - Kööpenhamina -reitin avaaminen näyttää siirtyvän ainakin syksyyn. Yhtiön viestintäjohtajan mukaan neuvottelut eri tahojen kanssa ovat kestäneet pitkään.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle