Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Parolan uuden koulun rakentamisesta kertova kyltti metsässä.

Hattulan kunta on tyytymätön uuden koulun suunnittelun pitkittymiseen

Ennen rakentamisen aloittamista on saatava rakennuslupa. Hattulan kunta edellyttää kuitenkin ennen luvan myöntämistä tarkennuksia koulun suunnitelmiin.

Kanta-Hämeen keskussairaalan päärakennus. Etualalla suojatie ja ajoluiska. Rakennuksen katolla hohtavat illan hämärässä nimet Kanta-Hämeen keskussairaala, Sydänsairaala ja Fimlab

Kanta-Hämeen koronatilanne uuteen alhoon – Sally Leskinen: "Tällaisia ilmaantuvuuksia tai tapausmääriä ei ole aikaisemmin ollut"

Kaikkien mittareiden mukaan Kanta-Häme on yhä vahvemmin koronan leviämisalue. Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen sanoo, että nyt rikotaan niitä ennätyksiä, joita ei tahdottaisi rikkoa.

Poliisiauto hälytysvalot päällä

Poliisi: Kauhakuormaajan kuljettajaa ei enää epäillä murhan yrityksestä Hattulassa

Rikosnimike on vaihtunut virkamiehen väkivaltaiseksi vastustamiseksi, rikoskomisario Jyrki Kallio kertoo. Hattulalaismies ajoi kauhakuormaajalla päin kahta poliisiautoa.

Poliiseja

Mies tuhosi kaksi poliisiautoa kauhakuormaajalla Hattulassa – epäillään murhan yrityksestä

Alue eristettiin muulta liikenteeltä sivullisten turvaamiseksi. Kukaan poliiseista ei loukkaantunut fyysisesti tilanteessa.

Hattulan Parolan uuden koulurakennuksen tontti kuvassa vasemmalla

Parolan yhteiskoulun valmistumisen aikataulusta erilaiset näkemykset – Hattulan kunta epäilee tietovuotoa koulusuunnitelmista

Hattulan kunnan johdon ja Parolan uuden koulurakennuksen urakoitsijan käsitykset koulun valmistumisaikataulusta poikkeavat toisistaan. Koulusuunnitelmiin liittyy myös kunnan tekemä tutkintapyyntö.

Maastopyöräilijät saavat opastettuja reittejä

Kanta-Hämeen maastopyöräreiteistä reittiselosteita – "Tuonne voidaan lähteä kauempaakin"

Hämeen ammattikorkeakoulu ja Vanajavesikeskus laativat kuudesta kantahämäläisestä maastopyöräreitistä kattavat reittiselosteet. Niiden avulla maakuntaan toivotaan lisää luontomatkailijoita.

Juha Prittinen

Vanhat kaunat ja työpaikkakiusaaminen kaatoivat Hattulan organisaatiouudistuksen – hallinto-oikeus: luottamus puolueettomuuteen vaarantunut

Hämeenlinnan hallinto-oikeus katsoo Matti Puotilan olleen esteellinen päättämään Hattulan organisaatiouudistuksesta, joka vaikutti teknisen johtajan Juha Prittisen asemaan.

Kanta-Hämeen keskussairaalan päärakennus. Etualalla suojatie ja ajoluiska. Rakennuksen katolla hohtavat illan hämärässä nimet Kanta-Hämeen keskussairaala, Sydänsairaala ja Fimlab

Koronatilanne on huonontunut Kanta-Hämeessä: Ilmaantuvuusluku on noussut etenkin Hämeenlinnan seudulla

Kanta-Hämeessä on todettu viimeisen viikon aikana noin 100 uutta koronatartuntaa. Keskussairaalassa ja maakunnan terveyskeskuksissa on tällä hetkellä osastohoidossa kaikkiaan kuusi koronapotilasta.

Hattulan kunnan viiri

Hattula pitää ensi vuoden kuntaverot ennallaan

Hattulan valtuusto hyväksyi myös kehitysyhtiön perustamisen. Kunta rahoittaa kehitysyhtiötä enintään 200 000 eurolla kahden vuoden aikana. 

Naishenkilö verotoimistossa käyttämässä tietokonetta, jonka vihreällä näytöllä näkyy verohallinnon logo.

He ovat Kanta-Hämeen kovatuloisimmat – kärjessä Suomen Telakoneen myynyt Matti Rautionmaa 3,7 miljoonan euron tuloilla

Yle julkaisee veropäivänä Suomen tuhannen suurituloisimman nimet. Kerromme tässä jutussa, keitä ovat Kanta-Hämeessä 2020 eniten tienanneet.

Hattulan kunnanhallituksen puheenjohtaja Ellen Rydbeck ja vs. kunnanjohtaja Pekka Järvi

Hattulan ensi vuoden talousarvio niukasti riman paremmalla puolella – ”Ei ole varaa yhtään löysätä”

Hattulan valtuusto saa keskiviikkona eteensä niukasti ylijäämäisen talousarvioesityksen.

Tekonurmirullia Hattulan golfkentän laidalla

Hattulan kunta sivuuttanut oikeusasiamiehen vastinepyynnön jo kahdesti – tarkastuslautakunta pyytää selvitystä

Hattulan elinvoimalautakunnan jäsen ihmettelee, miksi kunta ei ole antanut vastinettaan eduskunnan oikeusasiamiehelle tehtyyn kanteluun. Vastinetta on pyydetty kunnalta jo kaksi kertaa.

Hattulan kaavoituspäällikkö Juha Prittinen

Hattulasta irtisanottujen kunnianloukkausepäilyissä ei aihetta – ”Julkisuudessa saa sanoa, että on todennäköisesti syyllistynyt rikokseen”

Poliisi ja syyttäjä ovat lopettaneet tutkinnan, jossa Hattulasta irtisanotut virkamiehet epäilivät Hattulan kunnanhallitusta ja kunnan ylintä johtoa, sekä Hämeen Sanomien kahta toimittajaa kunnianloukkauksesta.

Jiri Katteluksen teollisuushalli Verstaantiellä Hattulassa

Hattulan nuorille oma kotipesä – liikuntapäällikkö: ”Jos joulukuussa jo päästäisiin uusiin tiloihin”

Hattulan uudet nuorisotilat tulevat Verstaantielle. Liikuntapäällikkö Jari Salmela lupaa, että tilojen käytöstä laaditaan nuorten kanssa säännöt ja toiminnasta keskustellaan myös naapureiden kanssa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Hattulan verokertymässä selvää plussaa

Hattulan tämän vuoden verokertymä on ylittämässä talousarviossa ennustetun runsaalla 1,3 miljoonalla eurolla.

Hattulan keskustaajama.

Hattulan budjetti paukkuu – isoja ylityksiä kokouspalkkioissa, lakipalveluiden käytössä ja markkinointikuluissa

Hattulan kunnanhallitus käsittelee maanantaina 325 000 euron ylitystä tämän vuoden budjettiin. Rahaa on kulunut ennakoitua enemmän kokous- ja henkilöstökuluissa, lakipalveluiden käytössä ja erilaisissa markkinointisopimuksissa.

Hattulan kunnanvirasto Pappilanniemessä

Hattulassa ei hoppua luopua Pappilanniemestä

Vaikka tilatehokkuuden näkökulmasta vanha sairaalakiinteistö ei ole hyvä, niin kunnanviraston väki pysyy Pappilanniemessä ainakin toistaiseksi.

Parolan yhteiskoulun vanha osa

Hattulalaisen Sanna-Kaisa Lehdon poika opiskelee muista erillään sisäilmaongelmien takia: "Aika paljon vaadittu kahdeksasluokkalaiselta, kun pitää yksinään selviytyä kieliopista"

Parolan yhteiskoulu saa pian uuden koulurakennuksen. Osa opetuksesta järjestetään silti jatkossakin huonosta sisäilmasta kärsivissä tiloissa. Tämä vaikuttaa oirehtivien oppilaiden oppimistuloksiin, kun he joutuvat opiskelemaan muista erillään.

Tulppaanien sipuleita kostean mullan päällä.

Maisemasuunnittelijan vinkki: "Istuta narsisseja suojaamaan tulppaaneja myyriltä"

Kevään kukinnon onnistumiseksi kukkasipulit on syytä istuttaa kuohkeamultaiseen maahan, jonka lämpötila on alle kymmenen astetta. Alan asiantuntija muistuttaa, että sipulikukat eivät menesty, jos vesi seisoo kukkapenkissä.

Hattulan kunnan viiri

Sorariita päättyi Hattulan kunnan voittoon – Tawastia Soran pitkälle kiistalle sinetti

Kanta-Hämeen käräjäoikeus hylkäsi Tawastia Soran korvausvaatimukset soranoton keskeyttämisestä. Hattulan viranomaiset keskeyttivät soranoton Hattulassa moottoritien lähistöllä joulukuussa 2015. Viranomaiset katsoivat maa-ainesten ottamisen ylittäneen lupaehdot.

Hattula Golfin yrittäjä Reijo Riihimäki

Hattulan kunnan keskustelutilaisuus golfkentästä kuumensi tunteet – luopuiko yrittäjä uuden kentän rakentamisesta?

Kunnan järjestämä avoin keskustelutilaisuus golfkentän asioista synnytti torstai-iltana kiivaan väittelyn Hattulassa. Suivaantunut golfyrittäjä ilmoitti, ettei hän tule rakentamaan suunniteltua kenttää ja harjoituskentän keinonurmi viedään pois.

Lähihoitaja, SuPerin edustajiston varapuheenjohtaja ja SuPer 610 osaston varapuheenjohtaja. Hanna Jokinen katsoo hymyillen kameraan taustalla toimistoa ja iso limoviikuna. 07102021.

Hämeenlinnassa työskentelevä hoitaja Hanna Jokinen hoitoalan kuormittavuudesta: "Pohditaan, pääsisikö työhön, jossa ei ole vastuussa ihmishengistä"

Suojavarusteissa työskenteleminen ja huoli altistumisesta koronataudille ovat uuvuttaneet hoitotyön ammattilaisia korona-aikaan. Stressiä lisäävät myös työvuorojen nopeat muutokset sekä sijaispula. Työpaikan hyvä yhteishenki nostaa hoitajien mielialaa.

Kyläasiamies Elina Leppänen katsoo hymyillen kameraan sininen takki yllään. Taustalla ruskan värjäämiä pensaita.Tuuloksessa 4.10.2021.

Kodin löytäminen maalta voi olla haastavaa – Hämeen Kylät etsii ratkaisuja

Moni maalle muuttoa harkitseva törmää siihen, että myytäviä ja vuokrattavia kiinteistöjä on tarjolla vain vähän. Usein myynnissä olevat tontit ovat kaukana kylien ytimestä, vaikka juuri kylien idyllisyys onkin maaseudun vetonaula.

Kuorma-auton kuljettaja Joona Lyytikäinen jakaa paketteja pakettiautomaattiin.

Posti varautuu loppuvuoden pakettiruuhkaan – lauantaitoimitukset alkavat myös Kanta-Hämeessä

Lauantaikuljetusten laajentamisella Posti varautuu loppuvuoden pakettiliikenteeseen, josta se arvioi tulevan ennätyksellisen vilkkaan. Kanta-Hämeessä toimitukset alkavat neljällä paikkakunnalla.

Hattulan kunnanjohtaja Pekka Järvi

Hattulan valtuusto valitsi Pekka Järven jatkamaan kunnanjohtajana – kritiikkiä valintaprosessille

Kunnanjohtajan viransijaisena toiminut Pekka Järvi valittiin ennakoidusti Hattulan uudeksi kunnanjohtajaksi. Valinta ei ollut yksimielinen. Neljä valtuutettua äänesti Sabah Samaletdinia. Kaksi valtuutettua äänesti tyhjää.

Hyvinvointialueet Suomen kartalla.

Smaller towns could lack representation in new regional assemblies

Finland's regional elections will see representatives elected to new assemblies.

Jiri Katteluksen teollisuushalli Verstaantiellä Hattulassa

Hattulan nuoriso saamassa uudet tilat – kiistaa siitä, kuka maksaa remontin kunnanhallituksen jäsenen halliin

Hattulan kunta aikoo vuokrata uudet nuorisotilat kunnanhallituksen jäseneltä. Vääntöä käydään siitä, kuka maksaa tiloihin tehtävän remontin ja milloin vuokranmaksu alkaa. Kahdensadan neliön tiloista kunta maksaisi vuokraa lähes 2000 euroa kuukaudessa.

Sabah Samaletdin vuonna 2018

Hattulan valtuutetut saavat maanantaina tentata kahta kunnanjohtajaehdokasta – virkaa hoitava Järvi sai haastajan Samaletdinista

Hattula kutsuu vs. kunnanjohtaja Pekka Järven ja Päijät-Soten rakenneuudistushankkeen projektipäällikön Sabah Samaletdinin valtuutettujen kuultavaksi maanantaina. Hattulan valtuusto valitsee uuden kunnanjohtajan keskiviikkona.

Mies laulaa mikrofoniin.

Vinyylilevyjen suosio miellyttää metallikitaristia – "fanitkin toivovat bändin musiikkia vinyylin muodossa"

Hevibändi Silver Bulletin Hannes Horma sanoo, että vinyylilevyn kuuntelee yleensä kokonaan. Sen sijaan suoratoistossa musiikkia kuunnellaan helposti kappale kerrallaan.

Punatiilinen koulu.

Parolan yhteiskoulun sisäilma syyniin Hattulassa

Hattulan kunta tilaa sisäilmatutkimuksen Parolan yhteiskoulun tiloihin. Tutkimukseen kuuluu aistinvarainen tarkastelu ja mikrobiologisten epäpuhtauksien määrittäminen ilmanäytteistä.

Kuva Hattulan kuntakyltistä tieltä 57 Hämeenlinnasta ajettaessa. Kuvassa myös autoja ajamassa Hattulan suuntaan.

Hattulan kunnanjohtajaksi haluaa viisi henkilöä

Kunnanjohtajaehdokkaiden haastattelut järjestetään ensi viikolla. Valtuuston on määrä valita uusi kunnanjohtaja tämän kuun lopulla.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kaksi ihmistä loukkaantui ulosajossa moottoritiellä Hattulassa

Etelän suuntaan matkalla ollut paaritaksi ajautui keskikaiteeseen ja kaistojen välisen viheralueen yli vastaantulevien kaistalle. 

Lähikuva vanhuksesta pyörätuolissa.

THL:n seuranta: Vanhusten hoivayksiköiden henkilöstömäärissä alimitoitusta myös Kanta-Hämeessä

Kanta-Hämeessä yhdeksän vanhusten ympärivuorokautisen hoivan yksikköä ei täyttänyt THL:n kevään seurannassa vaatimuksia henkilöstömitoituksesta. Koko maassa mitoituksen alittaneiden yksiköiden määrä lisääntyi neljä prosenttiyksikköä marraskuusta.

Kurkiparvi tankkaa puidulla pellolla.

Satojen kurkien parvia kerääntyy syysmuuttoon Kanta-Hämeen pelloille

Kurjet kokoontuvat parhaillaan perinteisille ruokintapaikoilleen. Esimerkiksi Tammelan Kalliojärvellä on nähty satojen kurkien parvia.

Vaahtopäät osuvat rantaan. Kaislikko taipuu tuulessa. Taustalla silta ja kaupunki.

Elokuu oli Hämeessä sateinen

Monin paikoin vettä satoi lähes kaksinkertainen määrä normaaliin elokuun sademäärään nähden.

Suontaan kartanon emäntä Ellen Rydbeck koiriensa kanssa kartanon piha-alueella.

Isoa sukutilaa pyörittävä Ellen Rydbeck, 30, on outolintu keski-ikäisten miesten alalla: "Tiedän, mitä teen seuraavat 30 vuotta"

Maatilat ovat vähentyneet Suomessa vuosi vuodelta. Osa tiloista on joutunut lopettamaan, koska jatkajaa ei ole. Suontaan kartanossa Hattulassa tätä ongelmaa ei ole. Ohjaksissa on nyt kolmekymppinen Ellen Rydbeck.

Kuva Hattulan kuntakyltistä tieltä 57 Hämeenlinnasta ajettaessa. Kuvassa myös autoja ajamassa Hattulan suuntaan.

Hattula hakee uutta kunnanjohtajaa

Hattula ryhtyy hakemaan uutta kunnanjohtajaa. Hakuaikaa on syyskuun puoliväliin. Kunnanvaltuuston on tarkoitus valita uusi kunnanjohtaja 29. syyskuuta.

Hattulan valtuuston uusi puheenjohtaja Kari Ventola

Hattulan uusi valtuuston puheenjohtaja Kari Ventola: Hallinnossa tarvitaan osaamista – tehdyistä virheistä jopa miljoonien lisälasku

Hattulan valtuuston uusi puheenjohtaja Kari Ventola katsoo olevansa arvojohtaja. Hän on huolissaan Hattulan kunnasta työpaikkana, kunnan häilyvästä hallinto-osaamisesta ja poukkoilevasta päätöksenteosta. Hän kaipaa Hattulaan lisää avoimuutta.

Tiedotuslapuja Hämeenlinnan A-klinikan ovessa.

Jättikö kesä siideriputken päälle? Kohtalaisen alkoholinkäytön riskirajat ovat hämmästyttävän pienet

Hellekesän aiheuttamat alkoholiongelmat lisäävät asiakkaita Hämeenlinnan A-klinikalla elokuussa. Alkoholiongelmaisten lisäksi apua hakevat nyt myös peliriippuvaiset.

Parolannummen Panssariprikaatin pääsisäänkäyntiä valvoo kaksi panssarivaunua. Tien sivussa oleva kyltti kertoo sotilasalueesta.

Panssariprikaati lähettää sotilasvala- ja vakuutustilaisuudet suorana nettilähetyksenä

Hattulassa Panssariprikaati järjestää tänään perjantaina sotilasvala- ja vakuutustilaisuudet ilman varuskunnan ulkopuolisia vierailijoita.

Pfizer-rokotetta Vantaan Energia Areena rokotuskeskuksessa. 26.5.2021.

Koronarokotukset etenevät Kanta-Hämeessä hyvin – maakunta on saanut ennätysmäärän rokoteannoksia

Rokotemäärät sisältävät ylimääräisiä annoksia perusterveiden 12–15 -vuotiaiden rokotuksia varten.

Hämeenlinnan uimahallin julkisivu.

Hämeenlinnan uimahallissa mahdollinen korona-altistus – keskiviikkona maakunnassa todettiin 16 uutta tartuntaa

Uusista tartunnoista seitsemän on Hämeenlinnan, seitsemän Forssan ja yksi Riihimäen seudulta. Myös Parolan Panssariprikaatissa on todettu yksi uusi koronatartunta.

Sinen paikallisbussi pysähtyneenä pysäkille.

Hämeenlinnan seudun joukkoliikenteen aikatauluihin pieniä viilauksia – talviaikatauluihin siirrytään koulujen alkaessa

Hämeenlinnan kaupunkiliikenteen käytössä on 20 ja seutuliikenteen 30 linja-autoa. Oman bussivuoron voi tarkistaa reaaliaikaisesta reittikartasta.

Hattulan kunnanjohtaja Pekka Järvi

Hattula hakee paikallistuntemuksen omaavaa kunnanjohtajaa

Hattulassa kunnanhallitus esittää valtuustolle määräaikaisen tehtävän aukaisemista. Kunnanhallituksen toiveena on löytää Hattulaan sitoutunut ja kunnan tunteva johtaja.

Valvontavideossa kolme miestä rikkovat käteisautomaattia.

Varkaat iskivät bensa-aseman korttiautomaattiin Janakkalan Tervakoskella

Hämeen poliisin mukaan varkaat olivat liikkeellä Hattulasta varastetulla henkilöautolla.

Lauri Laine maastoharjoituksessa

Kuuma kesä on ollut varusmiehille uuvuttava – katso video helteisestä taisteluharjoituksesta: "Mieluummin hellettä kuin räntäsadetta"

Kesän hellejakso oli varusmiehille uuvuttava, mutta harjoittelusta ei ole tingitty kuumuuden vuoksi. Komento veden juomisesta on tullut tänä kesänä tutuksi maastoharjoituksissa.

Mies hyppää laiturilta veteen.

Heinäkuu oli Hämeessä tavanomaista lämpimämpi ja helteisempi

Elokuu alkaa Hämeessäkin epävakaisessa säässä. Heinäkuussa sen sijaan lämpötilat nousivat ja sadepilvet pysyivät pääasiassa poissa.

Hattulan kunnan viiri

Hattulan kunnanjohtaja Katariina Koivisto irtisanoutunut – Pihlajalinna-riita viimeinen niitti

Hattulan kunnanjohtajana vuodesta 2017 lähtien toiminut Katariina Koivisto on tänään ilmoittanut irtisanoutuvansa kunnanjohtajan virasta marraskuun alusta lukien. Koivisto on ollut opintovapaalla viime vuoden elokuusta.

Hattulan kunnan viiri

Hattulan ääniharava Ellen Rydbeck kunnanhallituksen johtoon

Ensikertalaisena Hattulan ääniharavaksi noussut Ellen Rydbeck johtaa Hattulan kunnanhallitusta. Perussuomalaisten Kari Ventola toimii kunnanvaltuuston puheenjohtajana. Lautakuntien puheenjohtajuudet jaettiin demarien ja kokoomuksen kesken.

Haagan seurankunnan ruoka-apu jakelu.

Ruoka-avun tarve on kasvanut Hämeenlinnan seudulla

Ruokakassien tarvetta ovat lisänneet koronan aiheuttamat talousvaikeudet, lisääntyneet lomautukset ja kasvanut työttömyys. Viime vuonna Hämeenlinnassa, Hattulassa ja Janakkalassa jaettiin ihmisille kymmeniä tuhansia ruokakasseja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle