Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Myös Turun tuomiokirkon penkeissä istuu nyt pahviyleisö – korona-ajan seurakunta on maksettu paikalle Yhteisvastuukeräyksen tukemiseksi

Suomen kansallispyhäkkö on saanut omat pahvihahmonsa useiden muiden seurakuntien lailla. Jokainen voi ostaa omasta kuvastaan tehdyn hahmon istumaan koronaturvallisesti kirkon penkkiin. Ilmiö on tuttu myös urheilukatsomoista.

Pahvihahmot täyttävät Ikaalisten kirkon penkit koronarajoitusten ajan – katso video

Syrjäytyneet ikäihmiset ovat Yhteisvastuukeräyksen tämän vuoden kohderyhmä.

Sunnuntai 7.2.2021 (radio)

Vuokra-asunnot. Muoviroskat. Koronatartunnat. Piispa. Yhteisvastuu-keräys.

Yhteisvastuukeräys käynnistyy – nyt tähdätään vanhusten digitaitojen petraamiseen

"Vähävaraiset vanhukset ovat usein tilanteessa, jossa vaikeudet kasaantuvat."

Presidentti Sauli Niinistö: Ei pitäisi olla niin, että epävarmuus tulevasta saa nuoret luopumaan perheen perustamisesta

Presidentti Niinistö avasi sunnuntaina Yhteisvastuukeräyksen, jolla tuetaan tänä vuonna vanhemmuutta.

Mikkelissä seurakunta tarjoaa viikottain keittolounaan vähävaraisille

Ruokailuun käytetään viime vuoden Yhteisvastuukeräyksen tuottoja.

Sunnuntai 3.2.2019 (radio)

Yhteisvastuukeräys on alkanut. Lumisade on haitannut liikennettä sunnuntaina. Sunnuntaina tapahtui epätavallinen junaonnettomuus. Katoilta voi tippua lunta ja jäätä. Lapissa on kova pakkanen, etelässä lämpötila on lähellä nollaa.

Presidentti Niinistön Yhteisvastuukeräyksen avaus: Lapsen opintie ei saa katketa siihen, etteivät rahat riitä koulukirjoihin

Yhteisvastuukeräyksen kokonaistuotosta 40 prosenttia ohjataan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelun tukemiseen Suomessa.

Niinistö avaa Yhteisvastuukeräyksen TV1:ssä

Yhteisvastuukeräyksen kokonaistuotosta 40 prosenttia ohjataan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelun tukemiseen Suomessa.

Tietokonetta tarvitaan koulussa, mutta osalla rahat eivät riitä

Sunnuntaina alkava Yhteisvastuukeräys avustaa lasten ja nuorten kouluhankintoja.

Lapuan hiippakunta isännöi Yhteisvastuukeräystä – rakkaustarinoita ja ovelta ovelle -keräyksiä

Kauhajoki lainaa SuomiLoven formaattia kerätäkseen euroja yhteisvastuulle. Tapahtuma on herättänyt jo etukäteen mielenkiintoa.

Jukka Relanderin kolumni: Kirkolla on salaisuus, siellä uskotaan Jumalaan

Koska viimeksi kuulit kirkon puhuvan uskonnosta, kysyy Jukka Relander

Sunnuntai 4.2.2018 (radio)

Yhteisvastuukeräys on alkanut. USA:ssa tapahtui junaonnettomuus. Suomen musiikkialan Emma-palkinnot on jaettu. Suomi sai pronssia jääpallon MM-kilpailuissa. Tämän talven uusi pakkasennätys on -37,1 astetta.

Presidentti juurilleen palaavasta yhteisvastuukeräyksestä: Nälän poistamiseen ei tarvita tieteellisiä läpimurtoja, vaan tahtoa

Yhteisvastuukeräys alkoi tänään. Rahoista osa menee Kirkon Ulkomanaavun katastrofirahaston kautta ulkomaille ja osa jää Suomeen ensiavuksi auttamaan vaikeuksissa olevia.

Vuoden 2018 Yhteisvastuukeräyksellä torjutaan köyhyyttä ja nälkää

Keräyksen tuotolla avustetaan taloudellisissa vaikeuksissa eläviä kotimaasssa sekä konfliktien ja katastrofien uhreja ulkomailla. Keräyksen suojelijana toimi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Yhteisvastuukeräyksen lippaat digiaikaan – lahjoitus onnistuu myös lähimaksuna

Yhteisvastuu 2018 -keräys torjuu nälkää ja köyhyyttä uusilla, digitaalisilla keräyslippailla.

Ihmiskauppa ei välttämättä näy päälle – Keski-Suomessakin kymmeniä tapauksia

Ihmiskauppa koskee myös Suomea: maahanmuuttoviraston ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmään tuli viime vuonna 130 tapausta. Yhteisvastuukeräyksen varoja ohjataan tänä vuonna ihmiskaupan uhrien tunnistamiseen ja auttamiseen.

Sunnuntai 5.2.2017 (radio)

Yhteisvastuukeräys on alkanut. Kyyjärvellä on juhlittu ihmisoikeuspalkintoja. Sunnuntaina on vietetty Runebergin päivää. Suomalainen elokuva "Tom of Finland" on saanut tärkeän palkinnon. Ylen nimikone kertoo eri aikojen suosikkinimet.

Ihmiskauppa on Suomessa samanlaista kuin muuallakin

Vuoden 2015 poikkeuksellisen suuri maahan tulleiden siirtolaisten määrä kaksinkertaisti viime vuonna auttamisjärjestelmään hakeutuneiden määrän.

Presidentti avasi liki 70-vuotiaan Yhteisvastuukeräyksen – tänä vuonna autetaan ihmiskaupan uhreja

Konfliktialueilta pakenevat ovat suuressa vaarassa joutua ihmiskaupan kohteeksi. Suomessa keräysvaroilla pyritään tarjoamaan uhreille mm. majoitus- ja tulkkipalveluita sekä oikeudellista neuvontaa.

Sunnuntai 7.2.2016 (radio)

Presidentti avasi Yhteisvastuukeräyksen. Helsingin Sörnäisissä oli iso vesivahinko. Suomi sai jääpallon MM-hopeaa. Kiinalaista uutta vuotta on juhlittu eri puolilla maailmaa. Selkouutisten uusi sarja Suomen säästä on alkanut.

President opens charity drive, reiterates “only those fleeing real distress can be helped”

Finnish President Sauli Niinistö opened an annual church charity campaign with a TV appearance on Sunday. During his address, he repeated the view he expressed in his speech to Parliament last week, saying that Finland can help only those asylum seekers who are really fleeing distress.

Niinistö avasi Yhteisvastuukeräyksen: "Vain todellista hätää pakenevia pystytään auttamaan"

Presidentti Sauli Niinistö toisti perinteisessä Yhteisvastuukeräyksen avanneessa televisiopuheessaan näkemyksen, että Suomessa pystytään auttamaan vain todellista hätää pakenevia turvapaikanhakijoita. Keräys avustaa tänä vuonna nuoria Suomessa ja Ugandassa.

Kouvolalaiset anteliaita – Yhteisvastuukeräykseen lahjoitettiin kymmeniä tuhansia euroja

Kouvolassa on kerätty kymmeniä tuhansia euroja hyväntekeväisyyteen Yhteisvastuukeräyksessä.

Rautjärven seurakunta maakunnan paras Yhteisvastuukeräyksessä

Lähes kaikissa Etelä-Karjalan seurakunnissa Yhteisvastuukeräyksen tuotto tänä vuonna oli viimevuotista pienempi.

"Tämä rokka on poikaa" – Teuvon soppatykki kuumana viimeistä kertaa

Teuvo Tuppurainen on ollut 24 vuotta soppatykin kauhan varressa. Tänä vuonna hän kauhoo kahden euron hernekeittoa viimeistä kertaa, sillä ensi vuonna hänen 70-vuotispäivänsä osuu yksiin Nenäpäivän kanssa.

Terminal care lagging in Finland – health workers insufficiently trained

Finnish palliative care is well behind other European countries, with doctors and nurses receiving inadequate training for treating terminally ill patients. However, interest in developing palliative care is slowly rising.

"Ei enää kannata, kuolee kohta kuitenkin" – Saattohoitoon kaivataan läsnäoloa ja oikeaa annostelua

Saattohoito-osaaminen laahaa Suomessa muuta Eurooppaa jäljessä. Hoitajat ja lääkärit eivät saa yhdenmukaista opetusta kuolevien kohtaamiseen ja lääkitsemiseen. Pahimmillaan potilas kärsii peloista ja sietämättömistä kivuista - turhaan.

Kokenut saattohoitaja: Potilaan pitää saada valita, missä viimeiset hetkensä viettää

Parantumattomasti sairailla ihmisillä ei ole aina mahdollisuutta valita, missä he kuolevat. Monet valitsisivat mieluummin kodin sairaalan sijaan, mutta nykyisin hoidon järjestäminen kotiin ei aina onnistu.

Renkaanvaihto Yhteisvastuulle on hyväntekeväisyyttä, joka sopii äijillekin

Seurakuntien vapaaehtoistoiminta voi toisinaan olla sellaista, että se ei houkuta mukaan raavaita miehiä. Ylitorniolla toimintaan on vakiintunut hyväntekeväisyyden muoto, joka ei sorsi äijiäkään: renkaanvaihto yhteisvastuukeräyksen hyväksi kerää vuodesta toiseen vakiintuneen porukan miehiä talkoilemaan hyvän edestä.

Tonkkatorstaina tarjolla soppaa hyväntekeväisyyteen

Oulunsalon seurakunta aloitti torstaina tonkkatorstaiperinteen ihka uudella soppatykillä. 150 litran keittimellä tehdään keittoa myytäväksi. Tuotto käytetään hyväntekeväisyyteen.

Vähävaraisia, yksinäisiä ja pulaan joutuneita autetaan suurella sydämellä

Kajaanissa Kaukametsän salissa torstaina järjestettävässä yhteisvastuukonsertin tuotolla rahoitetaan vapaaehtoistoimintaa ja rakennetaan Haitiin maanjäristyksiä ja hirmumyrskyjä kestäviä kouluja.

He antavat kasvonsa yhteisvastuukeräykselle – kaksosten äiti löysi avun nettipalvelusta

Jokavuotinen yhteisvastuukeräys käynnistyy sunnuntaina 1. helmikuuta. Keräyksen kotimainen kohde on tänä vuonna Suurella Sydämellä –vapaaehtoistyön verkkopalvelu. Mikkeliläiset Päivikki Tuominen ja Hanna Moilanen löysivät toisensa verkkopalvelun kautta ja tähdittävät nyt valtakunnallista tv-mainoskampanjaa.

Hiihtokausi kunnolla vauhtiin Turussa: Impivaaran suksivuokraamo auki

Sukset, monot ja sauvat sisältävän välinepaketin voi vuokrata kahdeksi tunniksi. Alle 20-vuotiaat maksavat euron ja aikuiset viisi euroa. Työttömiltä veloitus on kolme euroa.

Karijoella karttuisin käsi Yhteisvastuukeräyksessä

Karijoen seurakunta onnistui keräämään 8,30 euroa jäsentä kohti päättyneessä Yhteisvastuukeräyksessä. Karijoki oli pienten seurakuntien ykkönen. Suurten seurakuntien paras tulos tehtiin niin ikään Etelä-Pohjanmaalla, Seinäjoella.

Ei pappia kyydissä vaan papin kyytiin – moottoripyöräajelulle!

Perinteiset kalamarkkinat värittävät jälleen Kemin viikonloppua. Kalanmyyjien ja -maistajien lisäksi tapahtumassa on mukana muun muassa Kemin seurakunta, joka kerää tuottoja hyväntekeväisyyteen Hyvän tekemisen tori -tempauksella. Parhaimman tarjouksen tehnyt pääsee esimerkiksi kirkkoherran moottoripyörän kyytiin.

Oulun kaupunginsairaalan saatto-osasto saa Yhteisvastuu-lahjoituksen

Oulun seurakunnat tukevat Yhteisvastuulla Oulun kaupunginsairaalan saattohoito-osastoa. Lahjoitusvaroilla hankitaan esimerkiksi mittareita ja koulutusta.

Piispa Salmi: Ihmiset torjuvat kuoleman arjessaan

Lahjoita hyvä kuolema -keräyskohde on keskusteluttanut ja kauhistuttanutkin suomalaisia. Piispa Samuel Salmen mielestä tämä johtuu siitä, että ihmiset torjuvat kuoleman arjessaan enemmän kuin aiemmin.

"Jotta nykyihminen herää vaikkapa viideksi sekunniksi"

Seinäjoen seurakunnassa mietittiin pitkään, pitäisikö Yhteisvastuukeräyksen kampanjamateriaali saattohoidosta vaihtaa. Lopulta päädyttiin kuitenkin käyttämään pysäyttäviä kuvia kuolevista ja heidän omaisistaan.

Kuolemasta pitää voida ja uskaltaa keskustella

Saattohoito on valtakunnallisen yhteisvastuukeräyksen kotimainen pääkohde tänä vuonna. Hämeenlinnalaisen Koivikko-kodin johtaja Riikka Koivisto pitää yhteisvastuukeräyksen saattohoidosta nostamaa keskustelua tervetulleena.

Kirkon kohukuvat ilmestyivät katukuvaan

Kirkon Yhteisvastuukeräys herättelee ihmisiä voimakkailla mainoskuvilla. Kampanjan suunnittelijan mukaan kuvien asetelma on harkittu ja haettu kirkon historiasta.

President opens 2014 Common Responsibility charity campaign  

Arranged by the Evangelical Lutheran Church of Finland, this year’s Common Responsibility campaign proceeds will go towards developing end-of-life care in Finland and human rights awareness in Guatemala.

Presidentti avasi Yhteisvastuukeräyksen – kohteina Suomen saattohoito ja Guatemala

Kirkon Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan tänä vuonna saattohoitoa kotimaassa ja Guatemalan alkuperäiskansojen ihmisoikeuksia.

Kysy nykyajan saattohoidosta - Terhokodin johtaja vastaa

Millaista hoitoa kuoleva ihminen saa Suomessa? Missä menee eutanasian ja saattohoidon raja? Saattohoitokoti Terhokodin johtaja, lääkäri Juha Hänninen vastasi keskiviikkona 8.1. saattohoitoa koskeviin yleisökysymyksiin klo 14-16 tämän jutun alla. Keskustelu on nyt päättynyt.

Riittäisikö nykyistä reilumpi saattohoito eutanasian sijaan?

Hyvin toteutettu saattohoito estäisi lääkäri Juha Hännisen mukaan suuren osan eutanasiatoiveista. Hyvän saattohoidon saaminen riippuu paljon kuitenkin paljon asuinpaikasta. Millaisia kokemuksia sinulla on kuolevan omaisesi saattohoidosta?

Yhteisvastuukeräys ylsi ennätystulokseen – Tampere päihitti Turun

Kerätyillä varoilla autetaan yksinäisiä vanhuksia Suomessa ja Kambodžassa.

Nuoruudesta tutut sävelmät ilahduttivat vuodeosastolla

Tornion seurakunta tempaisi yhteisvastuun nimissä teemapäivän, joka kehotti lähimmäisen kohtaamiseen.

Vanhukselle löytyy ystävä Kajaanissa

Yksinäiset vanhukset löytävät itselleen ystävän Kajaanin seurakunnan Karoliinan Kamarin tempauksen kautta. Uusia vapaaehtoisia kaivataan kuitenkin lisää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle