Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pojan viimeinen kunnianosoitus isälle: Joukko tähtiesiintyjiä levyttää Vexi Salmen julkaisemattomat kappaleet – mukana myös Jyrki69, Sani ja Paleface

Vexi Salmen tribuuttilevyllä esiintyy joukko nimekkäitä artisteja, joilla kaikilla on kytkös Hämeenlinnaan.

Vexi Salmen tribuuttialbumi tekeillä: artistikattaus on selvillä

Levyllä on mukana joukko hämeenlinnalaistaustaisia artisteja.

Irwin Goodmanin poismenosta tasan 30 vuotta – katso tallenne, jossa nuoruusystävä ja keikkakaveri muistelevat kansantaiteilijaa

Antti Hammarbergin ystävät kokoontuvat legendaariselle Palokunnantalolle Hämeenlinnassa.

Yössä kiitävän auton takapenkillä päättyi suomalaisen kansantaiteilijan elämä 30 vuotta sitten – tiesitkö näitä viittä asiaa Irwin Goodmanista?

Antti Hammarberg eli Irwin kuoli 30 vuotta sitten keikkamatkalla. Katso videolla, miten lapsuusystävät vaalivat hänen muistoaan.

"Ne on köyhiä, joilla ei oo rahaa!" – Rahan valta on viime vuosikymmeninä ollut monen suomalaisen laulun lähde

Puoli seitsemän -ohjelman Juha Roiha selvitti, miten rahasta on suomalaisessa musiikissa laulettu.

Äänestä suosikkiasi! Mikä on Vexi Salmen rakastetuin kappale?

Elämäni Biisi sanoittajamestari Vexi Salmen kunniaksi.

Kuusi kiinnostavaa juttua sunnuntai-iltaan: Syvenny ruotsinlaivan murhamysteeriin ja kokeile, kuinka pärjäät kovien panosten Venäjä-pelissä

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon kiinnostavimpia juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Vanha koulukaveri Vexi Salmesta: "Ajatus kulki välillä niin kovaa, ettei puheesta saanut selvää" – näin hämäläiset muistelevat Salmea

Muistojen keruun myötä löytyi myös harvinainen aarre: Salmen piirtämä luokkakronikka vuodelta 1961.

Keskiviikko 9.9.2020 (tv)

Korona-aika koettelee nuoria työntekijöitä. Hävikkiruokaa saadaan vähemmän ruokajonoihin. Sanoittaja Vexi Salmi on kuollut. Sää.

Tiistai 8.9.2020 (radio)

Syntyvyys laskee Suomessa. Suomi helpottaa matkustamista. Tapahtumafirmoilla on vaikeaa. Vexi Salmi on kuollut. Sääennuste.

Läheiset muistelevat Vexi Salmen tolkutonta työtahtia: Kassu Halosen faksi lauloi aamuseitsemästä alkaen

Sanoittajalegendan entiset työtoverit kuvailevat Salmea viimeiseksi mammutiksi ja synnynnäiseksi tekstintekijäksi.

Vexi Salmen synnyinkaupungissa surraan sanoittajalegendan poismenoa – Kiekkopomo: "Vexi soitti öisin ja eli tunteella jääkiekkoa tekstitv:n kautta"

Vexi Salmen rakkaus kotikaupunkiinsa jatkui HPK:n peleissä ja Hämeenlinnan taidemuseoon lahjoitetussa kokoelmassa. Katso video.

Sanoittajamestari Vexi Salmi on kuollut

Vaikea sairaus nujersi suomalaisen iskelmän työmyyrän.

Kasaritaide oli isoa, hintavaa ja rajoja rikkovaa – jopa pankista sai lainaa taidehankintoihin

Hämeenlinnan taidemuseon näyttely kertoo taiteen vapautumisesta. Katso videot kahdesta 80-luvun tärkeästä teoksesta.

"Kuka kulkee nyt yksinään kalmistoon" – miksi suomalaiset ovat hartaiden joululaulujen kansaa?

Suomalaisten joululaulujen teksteihin ja melodioihin ovat vaikuttaneet 1800-luvun lopun katovuodet.

Mikä valittiin kauneimmaksi joululauluksi vuonna 2018? Entä miten kappale "Happy Xmas" alkaa? Testaa tietosi joululauluista ja niiden taustoista

Tänäkin vuonna miljoona suomalaista osallistuu Kauneimmat joululaulut -tapahtumiin. Kirkkojen lisäksi myös risteilylaivoja on lastattu joululauluilla.

HPK:n mies Vexi Salmi muistelee ikimuistoista hiihtokilpailua Irwin Goodmanin kanssa: "Vedettiin Irwiniä turpaan"

HPK:sta kirjan kirjoittanut Vexi Salmi vastasi puhelimeen Saksasta Yle Puheen Jääkiekkokierroksen finaalikiertueen radiolähetyksessä.

Säveltäjä Toivo Kärjeltä jäi satoja julkaisemattomia lauluja – hänen poikansa julkaisee niitä jälleen, vaikka vastaanotto on ollut pettymys

Säveltäjän poika Kalervo Kärki kertoo, että uudella levyllä on vanhaa tanssimusiikkia kuten tangoa, valssia ja jenkkaa.

Uutuuskirja osoittaa: Juha "Junnu" Vainion ansiosta suomalainen iskelmä nousi aivan uudelle tasolle

Tuoreessa Juha Vainio -elämäkerrassa sanoittaja Vexi Salmi kertoo, että Juha Vainio toi kaupunkilaisuuden ensimmäistä kertaa kotimaisen iskelmän teksteihin.

Vexi Salmen lahjoituskokoelmasta kootaan suurnäyttely Kajaanin taidemuseoon

Hämeenlinnan Taidemuseosta Kajaaniin matkaa suomalaisen nykytaiteen lisäksi myös saksalaista ekspressionismia, jonka natsi-Saksa nimesi rappiotaiteeksi.

Osaako videonoutaja laulaa? Kuuntele Ransun ja Inga Sulinin harvinainen duetto

Ransu Karvakuono ja Inga Sulin: Play a Simple Melody

Vexi Salmi "hurahti" natsien inhoamaan rappiotaiteeseen – Düsseldorfin ostosmatkoilta on kertynyt noin 60 teoksen kokoelma

Natsi-Saksassa ekspressionismi ja kaikki modernit taidesuuntaukset julistettiin rappiotaiteeksi. Nyt tuota rappiotaidetta voi itse arvioida Hämeenlinnassa.

Sedät jaksaa heilua – teatterit luottavat ikämiesten vetovoimaan

Sodat ja pulavuodet kokenut Mielensäpahoittaja kuuluu tällä näytäntökaudella monen ammattiteatterin ohjelmistoon.

Vexi Salmen elämästä kertova musikaali Lappeenrannan kaupunginteatteriin

Lappeenrannan kaupunginteatteri aloittaa syksynsä musikaalilla Villit vuodet. Lisäksi näyttämölle on tulossa farssi Puhtaana käteen.

Lappeenrannan Linnoituksen museoihin pääsee tänään ilmaiseksi

Lappeenrannan Linnoituksen museot viettävät tänään museoperjantaita. Siksi sekä Etelä-Karjalan museoon että taidemuseoon on vapaa pääsy.

Vexi Salmen valtava taidekokoelma sykähdyttää edelleen – lähde virtuaaliselle näyttelykierrokselle sanoittajalegendan kanssa

Lappeenrannan taidemuseossa oli keväällä 2016 esillä musiikin monitoimimies Vexi Salmen sekä hänen vaimonsa Katri Wanner-Salmen keräämiä taideteoksia. Tässä Vexi Salmi kertoo tarinoita teosten takaa.

Reijo Pajamo on kertonut tarinoita joululauluista jo 45 vuotta

Joululaulutuntijan rakkaimmat laulut

Joulukantaatista tuli kokonaan kainuulainen – Ääretön hiljaisuus esitetään vain kerran

Kolme vuotta sitten valmistunut Ääretön hiljaisuus esitetään Sotkamon kirkossa viikko ennen joulua kokonaan kainuulaisin voimin. Säveltäjä Risto Vähäsarjan mielestä teos on niin kainuulainen, että näin se kuuluukin esittää.

"Kuka suomalainen artisti on soittanut The Beatlesin kanssa" – Musavisakysymyksistä kirja

Knopit kaakkoon -kirjan kirjoittajat ovat koonneet kansien väliin parhaat kysymykset baarien musiikkivisoista. Kirja kattaa lähes kaikki musiikkityylit 1950-luvulta alkaen.

Vexi Salmi muistaa oppi-isäänsä: Toivo Kärki istui Syvärillä kannon nokassa ja sävelsi

Toivo Kärki halusi laulujen tarinoiden päättyvän aina onnellisesti. Jos Junnu Vainiolla ja Vexi Salmella eivät sävellykset sujuneet, iski Toivo Kärki pinon lehtileikkeitä käteen ja murahti: "Joko alkaa sytyttää!" Joulukuussa tulee sata vuotta Toivo Kärjen syntymästä.

Sote-analyysi: Ainakin kolme kysymystä rahasta on yhä ilmassa

Tulevat itsehallintoalueet saavat rahoituksensa valtiolta. Se on ison rahoituspäätöksen valmistelun lähtökohta. Kunnat eivät enää voi rahoittaa sosiaali- ja terveyspalveluja, koska ne eivät päätäkään niistä. Hallitus lupaa selvittää myös itsehallintoalueiden verotusoikeuden. Se tuskin tuottaa tulosta. Muutoksesta tulisi niin iso, ettei se sovi hallituksen aikatauluihin ainakaan ensivaiheen ratkaisuna. Tulevina kuukausina luvassa on verta, hikeä ja kyyneleitä.

Toivo Kärki halusi tehdä musiikkia ”Tikkurilan tytöille”

Vexi Salmi muistelee säveltäjämestaria.

Viisukarsinnat muuttuivat joka vuosi 1980-luvulla

Kaikki euroviisujen Suomen karsinnat 1980-luvulta

Musikaali täytti Porin Teatterin – Raumalla ennätyksellinen syksy

Musikaalit houkuttelivat viime vuonna yleisöä Porin ja Rauman teattereihin. Porin Teatterin katsotuin näytelmä oli The Sound of Music. Raumalla yleisöä kiinnosti Vexi Salmen elämästä kertova musikaali.

Vexi Salmen sanoittama joulukantaatti esitetään uutena versiona

Sotkamon kirkon odotetaan täyttyvän taas ääriään myöten, kun joulukantaatti Ääretön hiljaisuus esitetään sunnuntaina ammattimaisella kokoonpanolla.

Äänestä: mikä Irwinin kappale sopisi kauppakeskus Goodmanin avajaistunnelmiin?

Kauppakeskus Goodman avautuu Hämeenlinnassa kaikelle kansalle torstaina. Hämeenlinnan oman pojan Antti Hammarbergin taiteilijanimi innoitti rakennuksen nimen valinnassa, mutta mikä miehen kappaleista sopisi mielestäsi parhaiten aamun avajaistunnelmaan? Äänestä yleisön ehdotuksista suosikkiasi - me soitamme voittokappaleen Radio Hämeessä torstaiaamuna.

Vexi Salmelle taide on intohimo ja elämä

Lahden taidemuseon galleriahuoneisiin on koottu taidetta Vexi Salmen nykytaiteen kokoelmasta. Sanoittaja-kirjailija antaa tukensa Lahteen jo puoli vuosisataa havitellulle taidemuseolle ja kehuu suomalaista galleriatoimintaa.

Aikakoneen Sani: Olen jättänyt lapselle lässyttämisen

Aikakoneen Sani (42) valmistelee toista soololevyä tilanteessa, jossa elämän peruskysymykset kuuluvat hänen musiikissaan. Artistin takapiruiksi on asettunut kaksi miestä, joiden kanssa yhteistyö tuntuu toimivan. Elämän keskiössä on kuitenkin oma 3-vuotias tytär, jolle Sani ei enää lässyttele.

Säröt kiehtovat Irwinissä

Työ on vienyt Mika Räinän vuosiksi Etelä-Suomeen. Nyt se tuo näyttelijä-käsikirjoittajan takaisin kotikaupunkiinsa Ouluun. Irwin Goodmanin elämää käsittelevän näytelmän muodossa. Ainakin vähäksi aikaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle