Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Entinen Yleisradion eläköitynyt toimittaja Pekka Havukainen

Mikkelin vuoden 1986 panttivankidraama tuli tapausta todistaneen toimittaja Pekka Havukaisen uniin – historiallinen tapahtuma tallentui puolivahingossa

Elokuisena perjantaina 1986 huppupäinen mies ryösti pankin Helsingin Jakomäessä. Pankkiryöstö päättyi seuraavana päivänä pakoauton räjähdykseen Mikkelin torilla.

Kivikko.

Näin Helsingissä äänestettiin: Katso kuvista, miten alueiden värisuora muuttui viime vaaleista – roimasti lisää sinistä, hieman myös punaista

Helsingin äänestysprosentti nousi maan korkeimmaksi. Suurimmat puolueet säilyttivät paikkansa, mutta niiden kannatuksessa tapahtui muutoksia kaupungin eri alueiden välillä.

Poliisiauto.

Taksikuskille yli kahden vuoden vankeustuomio hätävarjeluna tehdystä tapon yrityksestä – puukotti asiakasta riidan päätteeksi

Taksikuskin ja asiakkaan välille puhkesi vakavaan väkivaltaan johtanut riita Helsingin Jakomäessä heinäkuussa.

Poliisiauto.

Taksikuski puukotti asiakasta liikkuvassa autossa – syyttäjä vaatii neljän vuoden vankeusrangaistusta tapon yrityksestä

Taksikuskin ja asiakkaan välille oli tullut väkivallaksi yltynyt riita taksin maksamisesta Helsingin Jakomäessä.

Kerrostalo.

Asuntojen hintojen nousu jatkuu Helsingissä – alueiden välinen hintakuilu kasvaa

Halvimpien ja kalleimpien alueiden neliöhintojen ero oli keskimäärin jo yli 4000 euroa.

Poliisiauto

Poliisi tutkii tappelua Helsingin Jakomäessä tapon yrityksenä

Kahden henkilön välille syttyi tappelu autossa.

Joonas Kärki ja Tatu Lakka

Helsinki on nuorten aikuisten kaupunki – suurimmat ikäluokat ovat 23–40-vuotiaita, koko maassa 50–72-vuotiaita

Helsingissä asuu eniten nuoria aikuisia, suurin ikäryhmä on 26–30-vuotiaat.

Näin Susannalta taipuu saamenkieli

Saamelaisrunoilija muistelee tv-vuosiaan: yllättävä katsojakohtaaminen jakomäkeläisessä kuppilassa

Puoli seitsemän -ohjelman illan vieras saapui 1300 kilometrin päästä Utsjoelta studiolle ja opetti juontaja Susanna Laineelle runoutta saamenkielellä.

Olivia Kallio, Kielo Kallioaho ja Siiri Kenkimäki Kauklahden kirjastossa.

Jo sadat suomalaiset kirjastot ovat auki ilman henkilökuntaa: "Tällainen toiminta ei ole edes kovin kallista"

Maailman parhaaksi valitulla Espoon kaupunginkirjastolla on käytössään jo kymmenen omatoimikirjastoa. Helsingissä tehdään vasta turvallisuusarviointeja.

heka vuokrat

Mira-Veera Auer odottaa vauvaansa jakomäkeläisessä vuokra-asunnossa ja miettii, miksi asuminen lähiössä on muuttumassa niin kalliiksi – Vuokralaiset vaativat Helsingiltä selitystä vuokrien korottamiselle

Vuokralaisten mukaan kaupunki pimittää perusteluja uusille vuokrankorotuksille. Kaupunki ottaa vuoden vaihteessa käyttöön uuden vuokrantasausmallin, jonka mukaan kaupungin vuokria verrataan vapaiden markkinoiden keskivuokriin.

Männyntaimi

Kiira–myrskyn tuhoja korjataan uusilla puuntaimilla Helsingissä

Istutettava taimimäärä on viisinkertainen normaalivuosiin verrattuna.

Aapeli Kähärä

25-vuotias Aapeli Kähärä on kolmatta kesää koditon ja nauttii siitä – "En tarvitse kesällä kämppää enkä juurikaan rahaa"

Paljon luonnonvaroja kuluttava kaupunkielämä innostaa osan nuorista aikuisista valitsemaan vastakkaisen elämäntavan. Yksi heistä on pääkaupunkiseudulla kodittomana viihtyvä 25-vuotias Aapeli. Keskustele aiheesta jutun lopussa.

Myllypuron puutaloja.

Kun lapsi lähtee maailmalle, asuinalue kuihtuu – Helsingissä moni alue menettää asukkaita, vaikka joka vuosi kaupunkiin tulee tuhansia ihmisiä lisää

Helsingin väkiluku kasvaa joka vuosi noin 7 000 asukkaalla. Silti pääkaupungissa on alueita, jotka menettävät väkeä muualle.

Sortunut kuplahalli.

Vetinen lumi painoi kuplahalleja lysyyn – Valmistaja vakuuttaa: "Oikein käytettynä hallit ovat turvallisia"

Eilen tiistaina ainakin kaksi hallia painui kasaan pääkaupunkiseudulla, yksi jouduttiin purkamaan ja joitakin sulkemaan turvallisuuden takaamiseksi.

Suomi-imperiumi.

Lukemista sunnuntaiksi: Ulkosuomalaisten kuulumiset kaikilta maailman kolkilta, Jakomäen mies ei elä vanhaksi ja Orléansin neitsyen oikeusmurha

Tämä on Ylen uusi lukupaketti, josta löydät ajankohtaista luettavaa joka lauantai ja sunnuntai.

lahtokuva-helsinki.jpg

Mies Jakomäessä kuolee 7 vuotta aikaisemmin kuin mies Ullanlinnassa – Niillä, joilla menee huonosti, menee todella huonosti

Helsingissä erot siinä, minkä ikäisenä kuolema korjaa, ovat suuret. Tutki täältä, kuinka vanhoiksi Helsingin kaupunginosissa keskimäärin eletään.

Lähiöfest2017

Kannelmäen Olohuoneen takapihalla saunotaan koko yö, Siltamäessä uidaan Tappajahain seurassa – katso menovinkit lähiöfestivaaliin

Syyskuun viimeisellä viikolla ensimmäistä kertaa vietettävä Lähiöfest2017 haluaa kaikki mukaan lähiöiden kehittämiseen.

Poliisit Helsingin Kontulassa

Ruotsissa 23 erityisen ongelmallista asuinaluetta, Suomessa ei yhtään

Ruotsin poliisi on helisemässä jengirikollisten kurittaessa lähiöitä. Suomessa tilanne on estetty sekoittamalla asuntotyyppejä ja viranomaisten yhteistyöllä.

Daily newspapers.

Wednesday's papers: Voting patterns and wealth, rejected ballots, holiday driving

The newspaper press Wednesday continued evaluations of Sunday's municipal elections, among them the daily Helsingin Sanomat reporting that Helsinki's least affluent districts still remain underrepresented on the city council. A number of papers also had advice for motorists planning to hit the roads over the upcoming holiday weekend.

Slåttmossenin alueella on neljä hiekkamonttua, joissa on uitu vuosikymmenten ajan. Nyt Vantaa ja Helsinki selvittävät hiekkamonttujen kunnostamista kunnolliseksi uintipaikaksi.

"Neljä miljoonaa on kova hinta hiekkakuopasta" – Vantaa tarvitsee uusia uimapaikkoja, esillä Tikkurilan maauimala ja Vaaralan hiekkamontut

Suosittu kuntalaisaloite Tikkurilan maauimalasta luovutetaan tänään Vantaan valtuustolle. Vantaa ja Helsinki selvittävät myös Jakomäen ja Vaaralan hiekkamonttujen kunnostamista.

Elokuva Uudet Diktaattorit stadilaisen Graffitin arkeologia 1986-2010.

Graffitit, Lepakko ja Jakomäki – DocPoint sukeltaa Helsingin kaupunkikulttuuriin alkulähteille

Ensi viikolla alkava DocPoint -dokumenttielokuvafestivaali liikkuu rakennetun, jo puretun ja poispyyhityn, ja toisaalta yhä elossa olevan kaupunki- ja populaarikulttuurin sekä aktivismin syntysijoilla.

Animaatio Mikkelin panttivankidraaman piiritystilanteesta Mikkelin lääninhallituksen kulmalta.

Miksi panttivankidraama päätyi räjähdykseen 30 vuotta sitten Mikkelissä? – rakensimme tapahtumista virtuaalitodellisuuden

Maanantaina tulee kuluneeksi päivälleen 30 vuotta rikoshistorian merkittävästä panttivankidraamasta. 8. elokuuta vuonna 1986 helsinkiläisen pankin ryöstöstä alkanut panttivankikaappaus päättyi traagisesti räjähdykseen ja kahden ihmisen kuolemaan Mikkelin keskustassa. Huomenna sunnuntaina palaamme tapahtumiin hetki hetkeltä.

Kaksi hanketyöntekijää järjestelee kasveja.

Helsinkiläislähiöitä elävöitetään hyötyviljelyksillä – kuka tahansa voi nauttia sadosta

Viljelyspalstoilla eri-ikäiset kaupunkilaiset tapaavat toisiaan. Lähiöpuutarhahanke tarjoaa teineille ensi kosketuksen työelämään.

Pukumiesten kenkiä.

Kysely: Kansalaisten ja päättäjien arvot eivät kohtaa – eriarvoistuminen on isompi huoli kuin kilpailukyky

Ylen kyselyssä suomalaisille tasavertaisuus on tärkeämpää kuin veronalennukset. Kansalaiset toivovat, että hallitus tekisi jämäköitä päätöksiä eikä keskittyisi keskinäiseen torailuun.  

Kuvassa kahden balettitanssijan kärkivahvisteiset tossut.

Helsinki houkutteli kulttuurilaitokset kolmen vuoden lähiöretkelle

Helsinki marssittaa yli miljoonan euroa rahapotilla keskeiset taide- ja kulttuurilaitokset kaus keskustasta. Seuraavien kolmen vuoden aikana esimerkiksi Q-teatteri tekee töitä Kaarelassa ja Suomen Valokuvataiteen museon väkeä jalkautuu Vuosaareen. Tarkoitus ei ole vain viedä kulttuuria näytille, vaan saada myös asukkaat arjessaan osallistumaan ja tekemään.

Kotini metropoli - Länsimäki

Duunari Jakomäestä: "Jakiksen maine on liioiteltu – täällä on samanlaista kuin muissakin lähiöissä"

Helsinkiläinen Esa Lappeteläinen aloitti rakennushommat 17-vuotiaana isänsä oppipoikana. "Jakikseen" hän muutti parikymppisenä ja on asunut siellä jo lähes 30 vuotta. Lappeteläisen mukaan Jakomäen maine on todellisuutta hurjempi - hänelle Jakomäki on pieni kylä.

Reino Paasilinna Kansalaisen tietolaari -ohjelmassa

Helsingin asuntopula nosti tunteet pintaan asukkaiden ja virkamiesten kohdatessa

Kansalaisen tietolaari -ohjelmassa puhuttiin Helsingistä.

Lapsia kiipeilytelineessä.

Taiteilijat jalkautuvat lähiöiden leikkipuistoihin tekemään taidetta lasten kanssa

Snadien artsumpi stadi -hanke lähettää taiteilijat leikkikentille lasten pariin. Myöhemmin loppukesästä taiteilijat siirtyvät sisätiloihin päiväkotien puolelle jatkamaan erilaisia taideprojekteja lasten kanssa.

Asiakas terveysyhtiön tiloissa.

Helsingissä sairaimmatkin ovat terveempiä kuin kainuulaiset

Helsingin Tietokeskuksen tuoreen selvityksen mukaan helsinkiläiset potevat kansantauteja vähemmän kuin muut suomalaiset. Edes kaupungin sairaimmillakaan alueilla eivät mittarit ylitä Kainuun vastaavia.

Savusukeltajat löysivät tajuttoman miehen helsinkiläisasunnosta

Naapuri teki ilmoituksen savun hajusta jakomäkeläiskerrostalossa. Savusukeltajat mursivat asunnon oven ja löysivät eteisestä tajuttoman miehen.

Nainen tekee lasinpaloista tiffanytyötä

Käsitöillä ja tanssimalla hyvinvointieroja vastaan

Porvoon Gammelbackassa voidaan pahoin. Alvar Aallon suunnittelema lähiö ei ole ainokainen lajissaan vaan sukulaissielut löytyvät esimerkiksi Helsingin Jakomäestä ja Maunulasta.

Kuvassa luottokortteja.

Lähes joka viidennellä jakomäkeläisellä ongelmia laskujen kanssa

Helsinkiläisillä ja vantaalaisilla on maan keskiarvoon nähden suurempia vaikeuksia selviytyä laskuistaan. Helsinkiläisistä täysi-ikäisistä 9,2 prosentilla ja vantaalaisista 9,9 prosentilla on vähintään yksi maksuhäiriömerkintä. Alueelliset erot kaupunkien sisällä ovat suuria.

Vesivahinko sulki Jakomäen terveysaseman

Potilaita palvellaan tänään ja maanantaina Puistolan terveysasemalla. Jakomäen neuvola toimii normaalisti.

Suuren elementtitalon rungon purkamiseen menee noin kuukausi.

Jakomäen vuokratalo revitään kierrätystavaraksi – katso video

Jakomäessä ensimmäisen purkutuomion saaneen kaupungin vuokratalon purkaminen on edennyt betonirunkoon. 60-luvulla valmistuneen talon purkamiseen menee vain noin kaksi kuukautta. Suuri osa talon osista käytetään uudelleen.

Jakomäentie 6:n purettava talo.

"Ajattelin, että olisin asunut tuossa loppuun saakka" – Purkupäätös uhkaa yhä useampaa vanhaa kerrostaloa

Vanhojen elementtitalojen korjaaminen tulee usein lähes yhtä kalliiksi kuin niiden purkaminen ja uuden rakentaminen. Helsingissä kaupungin vuokratalojen purkaminen on käynnistynyt Jakomäessä ja lisää on luvassa myös muualla pääkaupunkiseudulla.

Kuvassa on kaksi poikaa juomassa energiajuomaa.

Helsingin nuoret saavat pyörittää nuorisotaloja itse

Uusi järjestely on lisännyt kävijöiden, erityisesti tyttöjen, määrää. Kokemusten mukaan nuorten työllä on jopa aikuisten työtä parempia tuloksia.

Nollakuitti ja kahden sentin kolikoita.

Pilkkuvirhe sai kauppiaan anteliaaksi, 0,01 euron tuote asiakkaalle ilmaiseksi

Jos ostaa ainoastaan yhden sentin hintaisen tuotteen, saa sen halutessaan ilmaiseksi. Pilkkuvirheen vuoksi sentin hintaista munkkirasvaa ilmaiseksi jakanut kauppias uusi tarjouksensa sen saaman huomion vuoksi.

Jenni Piispanen oli yksi matkustajista, jotka selvisivät Konginkankaan turmasta 2004.

Satunnaiset sankarit

Tarinoita suomalaisia kohdanneista suurista onnettomuuksista

Värikäs talon julkisivu Tampereen Hervannassa.

Asutko huonomaineisessa lähiössä? Puolusta kotiasi!

Jokaisesta kaupungista löytyy huonomaineinen lähiö, jonne toisen kaupunginosan asukkaat eivät voisi kuvitellakaan muuttavansa. Ei, vaikka olisivat tuskin käyneetkään inhokkilähiössään. Valitsisitko sinä halvan asunnon lähiöstä vai muuttaisitko suosiolla maalle?

Erasmus-opiskelija ja suomalainen opiskelija aamiaisella.

Helsinki hospitality campaign helps students in need of housing

A hospitality campaign put together by the Church of Helsinki and the Kallio parish has been providing temporary accommodation for higher education students in Helsinki. The campaign, known as “A couch in the capital” urges Helsinki residents to open their doors to students who haven’t been successful in finding housing in the capital.

Pia Viitanen

Asuntoministeri ei hätkähdä Stubbin metropolilausunnoista – "Lausuntoja voi tietenkin antaa"

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen (sd.) arvioi, että hallitus pitää kiinni metropolimallista, vaikka tuleva pääministeri väläytti hankkeesta luopumista linjapuheessaan sunnuntaina.

Korjauskelvottomat vuokratalot jyrätään maan tasalle

Helsingin Jakomäessä alkaa syksyllä mielenkiintoinen urakka, jossa kolme vuokrakerrostaloa puretaan ja niiden tilalle rakennetaan kokonaan uudet talot. Huonokuntoiset talot puretaan, koska niiden korjaaminen olisi yhtä kallista kuin uusien rakentaminen.

Alikulkutunnelin piirroksissa näkyy myös rakkaus kaupunkiin.

Jakomäen ankea alikulku muuttui lasten kaupunkigalleriaksi

Jakomäen ja Alppikylän yhdistävä alikulkutunneli on saanut yhteisötaiteen avulla uuden elämän. Ennen sotkuista ja pelottavana pidettyä tunnelia koristavat nyt lasten piirrokset ja kauniit sanat. Pari vuotta kestäneen taideprojektin vetäjät uskovat, että tekemällä itse rumasta kaunista esikaupunkien asukkaat sitoutuvat vaalimaan ympäristöään.

Henkilö pitelee uutta ja vanhaa viiden euron seteliä.

Tuloerot Helsingin kaupunginosien välillä ovat kasvaneet

Vuonna 2001 erot köyhimpien ja rikkaimpien kaupunginosien keskimääräisten vuositulojen välillä olivat noin 30 000 euroa henkilöä kohden. Kymmenen vuotta myöhemmin erot olivat kasvaneet jo 38 000:aan euroon. Tämä selviää Yle Uutisten tutkimuksesta. Tiedot perustuvat Helsingin kaupungin tietokeskuksen tilastoihin.

Mikko Salasvuo ja Kirsti Kallansalo

Muhiiko myös Suomen lähiöissä levottomuutta?

Aamu-tv:ssä esiintyneiden nuorisotyön asiantuntijoiden mukaan Suomessa ei ole lähiöitä, joihin kasautuisi syrjäytyneitä nuoria ja maahanmuuttajia Ruotsia vastaavalla tavalla.

Jakomäentiellä asuntopalo - liekit löivät parvekkeelta

Pelastuslaitos on sammuttanut tulen asunnon parvekkeelta. Tuli levisi parvekkeen kattorakenteisiin ja levitti savua sisälle asuntoon, mutta henkilövahinkoja ei tapahtunut.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle