Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Muovikasseja yksityisessä muovikassikokoelmassa

Tiistai 31.7.2018 (tv)

37 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että kauppojen muovipussit pitää kieltää. Työttömyysetuus katkeaa yhä useammalta. Päälomakausi on päättynyt. Mari Mörö kirjoittaa kaunokirjallisuutta puutarhasta.

Mari Mörö

Suomalaisen garden writingin guru Mari Mörö: "En menetä yöuntani, jos siankärsämö tunkee kukkapenkistä"— lue neuvot rentoon, mutta kukoistavaan puutarhaan

Mari Mörö on maamme ainoa garden writer, suosittujen puutarhakirjojen tekijä. Hän ammentaa aiheensa omasta runsaasta ja hersyvästä puutarhastaan Mörönperästä.

Tuomas Kyrö

Mielensäpahoittaja teki Tuomas Kyröstä kansan suosikin: "Ei ole niin pientä asiaa, josta suomalainen ei valittaisi"

Kulttuurivieras, kirjailija Tuomas Kyrön mukaan valittaminen kuuluu suomalaisuuteen. Hänen mielestään terve valittaminen on aina paikallaan.

Mari Mörölle puutarhanhoito on merkittävä osa elämää.

Kirjailija Mari Mörö luottaa puutarhaterapiaan – "Ryteikkökin voi rauhoittaa"

Jo puutarhassa oleskelulla on voimaannuttava vaikutus, ajattelee Mari Mörö.

Osmo Ukkosen teksti heijastettuna Mikkelin pääkirjaston seinälle.

Mikkelin pääkirjaston seinällä hohtaa – seitsemän kirjailijaa pohtii kotia

Vuoden kestävän valoteoksen ensimmäisen tekstin on kirjoittanut kirjailija Osmo Ukkonen.

Kirjailija Mari Mörö keskittyy puutarhanhoitoon intohimolla.

Mari Mörö on Kukkasuutari - Pikkujuttuja puutarhasta

Pikkujuttuja eli 20 versoa Mörönperältä.

Kirjailija Mari Mörö

Kirjailija Mari Möröllä on kärsimyskukka jugurttikoneessa ja elämä kahden puutarhan välissä

Kun haluaa nähdä erikoisen kukan kohoavan kohti aurinkoa, on turvauduttava milloin jääpaloihin, milloin jugurttikoneeseen. Kasvimaailman löytöretkeilijä kokee suurinta onnistumista, kun kaukaa matkannut siemen juurtuu omaan puutarhaan. Kirjailija Mari Mörö kirjoittaa vuodessa kaksi kirjaa ja hoitaa kahta puutarhaa, toista Suomessa, toista Kanadassa.

Unikon nuppu

Puutarhan lumo

Yle Radio 1 Ihana ilta puutarhassa 23.5. klo 19.03

Henry Räsänen

Monologilla on myyttinen maine teatterin kuningaslajina – pelottavatko vaatimukset pois tekijöitä?

Monologi on kerrontamuotona yhtä vanha kuin ihmisen tarve kertoa tarinoita. Suomessa monologeja tehdään kuitenkin suhteellisen vähän. Näyttämötaiteilija Henry Räsänen pohtii, karkoittaako monologin hankala maine tekijöitä.

Perhosbaari

Puutarhassa on lumoutumisen mahdollisuus

Puutarha on jo vienyt kirjailija Mari Mörön pikkusormen ja käden. Menossa on koko nainen. Garden writing on kirjoittamisen taitolaji, jota osatakseen on oltava sekä kirjailija että hyvinperehtynyt puutarhaihminen.

WSOY jakaa kaunokirjallisuuden kustannusvastuun kahtia

Kirjakustantaja WSOY:n kaunokirjallisuus on vastaisuudessa kahden kustannuspäällikön vastuulla. Tähän asti kaunokirjallisuuden ainoana kustantajana toiminut Harri Virtanen on jättänyt tänään tehtävänsä WSOY:ssä.

WSOY:n perinteinen logo

Kustantaja Harri Haanpää jättää WSOY:n

Ruotsalaisen mediakonserni Bonnierin ostamassa WSOY:n kustantamossa on meneillään muitakin rakenteellisia uudistuksia. Yhtiön pitkäaikainen kotimaisen kaunokirjallisuuden kustajantaja Harri Haanpää on tehnyt työnantajansa kanssa sopimuksen eläkkeelle siirtymisestä. Haanpään tunnetaan kustantajana, johon monet kirjailijat ovat erityisen kiinnittyneitä.

Kirjailija Tuomas Kyrö Radio Suomen Yövieraana.

Kirjailija Tuomas Kyrö siirtyi Siltalalle

Kirjailija Tuomas Kyrö vaihtaa kustantajaa. Aiemmin WSOY:llä olleen Kyrön seuraava romaani ilmestyy Siltala-kustantamolta.

Mari Mörö

Teos Mari Mörön kustantajaksi

Kirjailija Mari Mörön seuraavan kirjan julkaisee kustannusosakeyhtiö Teos. Mörö kuuluu joukkoon nimekkäitä kirjailijoita, jotka ovat protestimielessä jättäneet kustannusosakeyhtiö WSOY:n.

Runoilija Inkala WSOY:ltä Siltalalle

Runoilija Jouni Inkala julkaisee seuraavan runokokoelmansa kustannusosakeyhtiö Siltalassa. Aiemmin hänen teoksensa on julkaissut WSOY. Inkalan uusi teos ilmestyy helmikuussa 2011.

Yliopiston pääsykokeet.

Avoimen yliopiston ilmoittautuminen piristynyt

Maakunnan avointen yliopistojen syysilmoittautuminen on alkanut viime vuotta vilkkaammin. Mikkelin kesäyliopistolta kerrotaan, että viime vuotinen notkahdus kävijämäärissä on tasaantumassa.

Kirjailija Mari Mörö

Mari Mörölle viisivuotinen taiteilija-apuraha

Mikkeliläinen kirjailija Mari Mörö on saanut valtion viisivuotisen taiteilija-apurahan. Valtion kirjallisuustoimikunta jakoi vuoden 2011 alussa alkavan viisivuotisen apurahan seitsemälle muulle kirjailijalle sekä yhdelle kääntäjälle.

Kirjailija Matti Mäkelä sai taiteilija-apurahan

Joensuulainen kirjailija Matti Mäkelä on saanut valtion kolmevuotisen taiteilija-apurahan. Valtion kirjallisuustoimikunta myönsi apurahan 42 kirjailijalle ja kahdeksalle kääntäjälle. Hakijoita oli 312.

Kirjallisuuden taiteilija-apuraha Westölle, Mörölle ja Rimmiselle

Muun muassa kirjailijat Kjell Westö, Mari Mörö ja Mikko Rimminen ovat saaneet valtion viisivuotisen taiteilija-apurahan. Valtion kirjallisuustoimikunta myönsi apurahan 42:lle kirjailijalle ja kahdeksalle kääntäjälle. Hakijoita oli 312.

Mari Mörö

Mari Mörökin sai tarpeekseen WSOY:stä

Kirjailijat ovat tyrmistyneitä WSOY:n viime päivien tapahtumista ja kannanotoista. Joidenkin kirjailijoiden tiedetään lopettavan yhteistyö kustantamon kanssa.

Petri Karra: Haarautuvan rakkauden talo

Perheterapeutti Juhani ja hänen yritysvalmentaja- ja juristivaimonsa Tuula aikovat erota sovussa. He jäävät asumaan espoolaisen omakotitalonsa eri päätyihin siksi kunnes saavat talon myytyä. Tämän alkuasetelman Petri Karra myllää melkoiseksi farssiksi esikoisromaanissaan Haarautuvan rakkauden talo. Tarinassa on seksiä, viinaa ja väkivaltaisia rikollisia.

Mari Mörö: Paikkaa ja mieltä

Kirjailija Mari Mörö kirjoittaa uusimmassa romaanissaan havaintojaan perheen arjesta ja laajemminkin yhteiskunnasta. Hänen mielestään vakuutusyhtiö nimeltä yhteiskunta on alkanut yskiä. Mörö niputtaa hyvinvointivaltion alasajon ja kotitalousvähennyksen toisiinsa.

Kirjailija Mari Mörö

Mari Mörö vie lukijat 1940-luvun Helsinkiin

Mikkeliläisen kirjailijan Mari Mörön uutuusromaani sijoittuu 1940-luvun Helsinkiin. Kuuri on kirjemuotoon tehty pienoisromaani.

Savonia-palkinnosta kamppailevia kirjoja.

Seitsemän teosta kamppailee Savonia-palkinnosta

Kuopion kaupungin Savonia-palkintoraati on nimennyt tämän vuoden ehdokkaat kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Ehdolla on seitsemän tänä vuonna julkaistua teosta. Savonia-palkinnon saaja julkistetaan 4. tammikuuta.

Lammas on mitä soveliain maisemanhoitaja.

Lammas on hyvä maisemanhoitaja

Nelijalkainen ruohonleikkuri ennallistaa perinnemaisemat ruokapalkalla. Kysyntä on tarjontaa suurempaa.

Yle Areena logo.

Mari Mörö: Paikkaa ja mieltä

Mari Mörö kirjoittaa romaanissaan havaintojaan perheen arjesta ja laajemminkin yhteiskunnasta. Hänen mielestään vakuutusyhtiö nimeltä yhteiskunta on alkanut yskiä. Mörö niputtaa hyvinvointivaltion alasajon ja kotitalousvähennyksen toisiinsa.

Mari Mörön teksteistä bluesia musiikkipäiville

Joroisten musiikkipäivillä tehdään ensi kesänä uusia aluevaltauksia bluesin saralla. Mikkeliläinen Mari Mörö ja kolme muuta eturivin kirjoittajaa ovat laatineet uusia suomenkielisiä blues-tekstejä.

Kuunnelmakilpailua jatketaan

Nyt kannattaa tyhjentää pöytälaatikosta tarina-aihiot. Ne voi muuntaa kuunnelmaksi ja osallistua kilpailuun. Osallistumisaikaa jatkettiin maaliskuulle.

Savonia-palkinto jaetaan tänään

Savonia-palkinto jaetaan nyt 20:nnen kerran. Tällä kertaa palkintoraadilla oli kaikkiaan luettavanaan peräti 72 teosta, mikä on ennätys palkinnon historiassa.

Savonia-ehdokkaat. (kuvasta puuttuu Anna Krogeruksen teos, Kuin ensimmäistä päivää.)

Savonia-ehdokkaat julki

Palkintohdokkaita on kuusi ja palkinto jaetaan tammikuun alussa.