Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Analyysi: Skeittaus on pian olympialaji ja Suomirap suositumpaa kuin iskelmä – alakulttuureista tulee valtavirtaa, mutta mitä sitten?

Punkista tehtiin monikansallinen markkinabrändi ja skeittauksesta olympialaji. Laillinen graffiti levisi kaupunkeihin ja Suomirap nousi marginaalista valtavirran hitiksi. Toimittaja Vesa Marttinen pohtii, miten käy alakulttuurien, kun niistä tulee valtavirtaa.

Raastuvassa tavataan! Näin Spandau Ballet repi itsensä kappaleiksi

Hitintekijöiden tarina Teemalla 5.8. klo 20.

Iltatähden lopunajat – heviä, syntikoita ja kasariglamouria

Tv-klassikko palasi 1980-luvulla kotvaksi aikaa ruutuun.

Iltatähden lento keskeytyi, kun 1970-luvun loppu läheni

Vuonna 1979 Iltatähti sammui – joskin vain väliaikaisesti.

Iltatähti 1977: Punk tuli, Alatalo meni

Sinikka Hein seurasi Mikko Alataloa juontajana.

Kuuden miljoonan rovio liekehti Thames-joella – "Punkin ei ole tarkoitus olla nostalgista" (video)

Sex Pistols -managerin poika vastusti Lontoon suunnitelmia juhlistaa 40-vuotiasta punk-liikettä.

5 miljoonan punnan punk-rovio syttyy lauantaina Lontoossa

Sex Pistols -managerin poika aikoo toteuttaa uhkauksensa ja polttaa miljoonien arvoisen punk-kokoelmansa.

Lyhyitä ja keskilyhyitä ajatuksia, jotka tulivat päähän tälle

Kajo miettii mm puhallinmuusikkojen naruttamista nippuihin

11.10. Teeman Elävä arkisto: Sota apatiaa vastaan eli punk 40 vuotta

Pelle Miljoona: Apatiaan vaipuminen on edelleen vaarallista.

Vaatteet on mun aatteet – punk ja muoti ovat kulkeneet aina käsi kädessä

Punk-liike on ollut alusta saakka myös muotisuuntaus. Punk-tyylin lähtökohtana oli sovinnaisten pukeutumis- ja sukupuolinormien kyseenalaistaminen ja kapinointi muotiteollisuuden hegemoniaa vastaan.

Punkin nousu ja uho – kolmen soinnun ihme syntyi 40 vuotta sitten

Punk on rockilmiö, jolla ei ole synnyin- tai kuolinhetkeä. 1976 ei ole kuitenkaan mikään tuulesta temmattu vuosiluku. Moni punkkulttuuriin vaikuttanut bändi teki tuolloin ensilevynsä. Sex Pistolsin rääväsuinen esiintyminen televisiossa räväytti nuorisokapinan kaikkien silmille. Suomessakin elettiin ajan hermoilla.

Thursday’s papers: NATO, assault weapons, athletics, football – and anarchy in the UK

Finland’s 7/7 morning newspapers are filled with a summery mix of light sunny items with the occasional heavy rumble. The only topic that seems to feature on every front page is Portugal's win in the first Euro 2016 semi-final over upstart Wales.

Punk kotoutui Suomeen peloista ja pahastuksesta huolimatta

Rockin uusi aalto leimattiin aluksi väkivaltaviihteeksi.

"Rentturockin" raaka räiske vaati Iltatähdeltä totuttelua

Meluisasta "rähjärockista" tulikin tärkeä kulttuuri-ilmiö.

Voiko kaiken syleillä kuoliaaksi?

Taiteella harrastetaan rahanpesun lisäksi valkopesua.

Kuningattaren siunaus punk-juhlavuodelle oli liikaa: Malcolm McLarenin poika polttaa miljoonien arvoisen muistokokoelman

Brittiläisten kulttuuri-instituutioiden into juhlistaa punkin 40-vuotista historiaa on saanut Joe Corrén sapen kiehumaan. Muotisuunnittelija Vivienne Westwoodin ja edesmenneen Sex Pistols -manageri Malcolm McLarenin poika aikoo polttaa miljoonien puntien arvoisen punk-kokoelmansa protestina kapinan kuoliaaksisyleilemiselle. Hän kehottaa muita tekemään samoin.

Saatat pitää minua naiivina – Edwyn Collins, Orange Juice ja indiepopin synty

Kaunis dokumentti laulaja-lauluntekijä Edwyn Collinsista.

Anarkiaa ja piikkipantoja: Tänä vuonna sambakin on punk – video

Helsinkiläinen sambakoulu Império do Papagaio valitsi jokavuotiseen karnevaaliin teemakseen punkin, koska samballa ja punkilla on yllättävän paljon yhteistä.

Punk-rock 40 vuotta – entinen nuori, kerro punkkariajoistasi! Mitä teit, mitä kuuntelit?

Punkrockin suurnimi Sex Pistols -yhtye syntyi 40 vuotta sitten. Olitko sinä aikoinasi punkkari? Millaista anarkiasi oli? Kerro muistojasi – tai valota nykypäivän punkkariutta!

Dancing Queen pääsi Hall of Fameen

Abban lisäksi Grammy-palkinnot jakava Yhdysvaltain musiikkialan ammattilaisten yhdistys antoi kunnian muun muassa Alice Cooperin School's Outille ja Lou Reedin Walk on the Wild Sidelle.

21. ja 28.7. Teeman Elävä Arkisto: Rockstop!

Heli Nevakare ja Rockstop! tekivät kasarista unohtumattoman.

BBC tarjoaa harvinaista jouluherkkua Sex Pistols -faneille

Pahamaineinen punkrokkari Sid Vicious tanssii jouluna hittien tahtiin lapsilauman keskellä ja Johnny Rotten jakaa lahjoja. Tämä ei ole fiktiota vaan kuvanauhalle tallennettua faktaa.

Sex Pistolsin ja Lady Gagan aikalaisten kuvat tulvivat Keravalla

Keravan taidemuseo esittelee perjantaina avautuvassa näyttelyssään sukupolven yli kurkottavaa todellisuutta. Sweet n' Rotten koostuu Jarmo Mäkilän ja Rauha Mäkilän maalauksista, joiden aiheet on ammennettu musiikkimaailmasta ja populaarikulttuurista.

Punk-ruhtinas ja ex-kommunisti kamppailevat pääsystä Tshekin presidentiksi

Aatelinen ulkoministeri Karel Schwarzenberg on kerännyt nuorten ja koulutettujen kaupunkilaisten kannatuksen punk-henkisillä mainoksilla. Entisen pääministerin Milos Zemanin kannattajajoukossa on paljon pienituloisia, vähän koulutettuja ja vanhuksia.

Huutajat male choir, still faux-angry after all these years

One of the world’s most unusual vocal ensembles, the drily humorous Mieskuoro Huutajat (Shouters Male Choir) has begun celebrating its 25th anniversary in its hometown of Oulu, northern Finland.

Jari Tervo: Elisabet II Seksipyssy

Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistyneen kuningaskunnan kuningatar Elisabet II on viime päivät bailannut ankarasti. Hän on juhlinut kuusikymmenvuotista hallitsijakauttaan.

Elisabet II:n 60 vallan vuotta esitellään 60 muotokuvassa

Muotokuvissa on arvokas monarkki, valokuvissa myös uraäiti. Sex Pistols kuohutti peittämällä levykannessaan kuningattaren silmät ja suun.

Sex Pistolsin graffiti kuin esihistoriallinen luolamaalaus - halutaan suojelukohteeksi

Punkbändi maalasi asunnon seinään. Seinä halutaan museoida.

Sex Pistols on vinyylilevyjen aatelia

Jos hyllyssäsi on legendaarisen punk-yhtyeen Sex Pistolsin God Save The Queen vinyyliversiona, levy kannattaa säilyttää. Brittiläisen Record Collector-lehden listauksessa kyseinen levy rankattiin halutuimmaksi vinyyliksi kautta maailman.

Kulttihotelli Chelsea myydään

New Yorkissa sijaitseva Chelsea-hotelli myydään. Maailmanmainetta Andy Warholin ja Jim Morrisonin kaltaisilla taiteilijavieraillaan saavuttanut hotelli on ollut samojen perheiden omistuksessa 65 vuotta, ja hotellinpitäjät varoittavatkin tekemästä taloon muutoksia.

Punkmoguli Malcolm McLaren kuoli syöpään

Brittiläinen musiikki- ja muotivaikuttaja Malcolm McLaren on kuollut. McLarenin panos oli tärkeä 1970-luvulla syntyneen punkin kehitykselle.

Eppu Normaali esiintyy Lontoossa

Eppu Normaali esiintyy Lontoossa maaliskuussa. Bändi nähdään 11. maaliskuuta kuuluisalla 100 Clubilla.

Kirjailija John Mortimer kuollut

Brittiläinen kirjailija ja käsikirjoittaja Sir John Mortimer on kuollut. Kotimaassaan Mortimer tunnettiin ennen muuta humoristisenhappaman, hyvästä ruoasta, juomasta ja sikareista nauttivan asianajajan Horace Rumpolen luojana.

Länsimaisten artistien konsertit eivät myy Venäjällä

Länsimaisten artistien konserttien liput käyvät aiempaa huonommin kaupaksi Venäjällä. Maailmanluokan tähtien konsertit ovat lisääntyneet viime vuosina Venäjällä huimasti, mutta tänä kesänä esimerkiksi Kylie Minoguen, Sex Pistolsin ja Lenny Kravitzin konsertit myivät kehnosti.

Sex Pistols rokkaa Oulussa ja Helsingissä

Punk-rockin legendaarinen bändi Sex Pistols esiintyy tänään Oulussa. Huomenna lauantaina yhtye heittää konsertin Helsingissä. Sex Pistols on esiintynyt Suomessa aiemmin ainoastaan kerran, Messilän juhannusfestareilla Lahdessa vuonna 1996.

Sex Pistols esiintyy elokuussa myös Oulussa

Punk-legenda Sex Pistols esiintyy elokuun Suomen-vierailullaan myös Oulussa. Bändi nähdään perjantaina 22. elokuuta Oulun Teatriassa. Seuraavana päivänä Sex Pistols heittää keikan Helsingin Jäähallissa. Oulun keikan lipunmyynti alkaa keskiviikkona 30. heinäkuuta Lippupalvelussa.

Punklegenda Sex Pistols saapuu Suomeen

Brittipunkin legenda Sex Pistols saapuu Suomeen. Bändi esiintyy Helsingin Jäähallissa lauantaina 23. elokuuta, kertoo Ilta-Sanomien verkkolehti. Sex Pistols kiertää kesällä Eurooppaa alkuperäiskokoonpanossaan, johon kuuluvat Johnny Rottenin lisäksi kitaristi Steve Jones, rumpali Paul Cook sekä basisti Glen Matlock.

Ikääntynyt Sex Pistols aloitti paluukiertueensa

Punkin pioneeriyhtye Sex Pistols aloitti torstaina paluukiertueensa Lontoossa. Lyhyellä kiertueella bändi juhlistaa 30 vuotta sitten julkaistua esikoisalbumiaan Never Mind the Bollocks.

Sex Pistols soittaa kolme paluukeikkaa

Brittiläinen punk-ikoni Sex Pistols soittaa kolme come back-keikkaa Lontoossa syyskuussa. Alun perin keikkoja piti olla vain yksi.

Sex Pistols tekee keikan juhlavuoden kunniaksi

Punklegenda The Sex Pistols aikoo esiintyä ensimmäistä kertaa moneen vuoteen juhlistaakseen uraauurtavaa Never Mind the Bollocks -albumiaan, jonka julkaisemisesta tulee kuluneeksi 30 vuotta. Bändin alkuperäiset jäsenet John Lydon, Steve Jones, Paul Cook ja Glen Matlock konsertoivat Lontoossa Brixton Academyssa 8. marraskuuta.

Lapsijärjestöt vastustivat Sex Pistolsia

Tammikuussa 1978 nousi kohu punkyhtyeen maahantulosta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle