Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Petteri Orpo.

PM-elect Orpo: Government programme 'ready by Midsummer' at latest

The most difficult issues facing negotiators are immigration policies and social and health care-related matters, according to NCP leader Petteri Orpo.

Antti Kurvinen.

Perussuomalaisten Jussi Halla-aho syyttää keskustaa kiukuttelusta – Kurvinen: “Perussuomalaisten hätä on surkuhupaisaa”

Perussuomalaisten Jussi Halla-ahon mielestä keskusta vaikuttaa loukkaantuneelta halutessaan oppositioon. Keskustan Antti Kurvinen ihmettelee, miksi perussuomalaiset haluaa keskustaa niin kiivaasti hallitukseen.

Lähikuva Riikka Purrasta. Riikka Purran silmä kostui hänen puhuessaan vaalivalvojaisissa eduskuntavaalien vaalivoiton jälkeen.

Riikka Purra luotsasi perussuomalaiset voittoon – Jussi Halla-aho: “Monet kokevat minut luotaantyöntäväksi henkilöksi”

Kysyimme kymmeneltä perussuomalaisten nuorelta ja konkarijäseneltä, miten Purra on vaikuttanut puolueeseen ja sen kenttätyöhön.

Bella Forsgrén katsoo kännykästä somea.

Nauruhymiöitä, trollausta ja kommenttivyöryjä – kulttuurimuutos poliittisessa keskustelussa huolestuttaa suomalaisia poliitikkoja

Eduskuntavaalien aikana hyökkäävyys lisääntyi sekä sosiaalisessa mediassa että puolueiden omassa retoriikassa. Somessa häirintä näkyi myös muun muassa anonyymien tilien harjoittamalla trollauksella.

Riikka Purra poseeraa juttua varten kuvatussa videossa.

“Ahkera”, “looginen”, “lahkolainen” – selvitimme, miten Riikka Purra johtaa perussuomalaisia ja keitä hän kuuntelee

Riikka Purraa kuvataan itsenäiseksi ja yksinäiseksikin puurtajaksi. Yle selvitti, ketkä kuuluvat Purran poliittiseen verkostoon, jolla puolue tavoittelee ensimmäistä kertaa hänen johdollaan menestysta eduskuntavaaleissa.

Jussi Halla-aho

Jussi Halla-aho Ykkösaamussa: ”Suomi voisi todennäköisesti edistää Ruotsin prosessia tehokkaammin Naton jäsenenä”

Kansainvälisen Münchenin turvallisuuskokouksen päähuomio on Ukrainassa. Myös Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet ovat olleet turvallisuuspoliittisen superviikon aikana esillä. Jussi Halla-aho oli tänään lauantaina Ykkösaamun vieraana.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta antoi perjantaina 17. helmikuuta 2023 mietintönsä Suomen Nato-jäsenyyttä koskevasta hallituksen esityksestä.

Ulkoasiainvaliokunta: Ruotsin toivotaan pysyvän Nato-tiellä samassa tahdissa

Ulkoasiainvaliokunta on hyväksynyt Nato-mietinnön yksimielisesti. Eduskunta äänestää Nato-sopimusten hyväksymisestä alustavan aikataulun mukaan 28. helmikuuta.

Pekka kataja istuu oikeudessa.

Pekka Katajan murhayritykseen osallistunut Juha Lindroos kirjoitti aktiivisesti Hommaforumille ja syytti Suomen ongelmista ”feminiinisyyttä”

Yle sai selville nimimerkin, jota avunannosta poliittiseen murhayritykseen tuomittu Juha Lindroos käytti Hommaforumilla. Kirjoitukset raottavat hänen poliittisia mielipiteitään ja radikalisoitumistaan.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho eduskunnan valtiosalissa.

Ykkösaamun vieraana on Jussi Halla-aho – mitä haluat kysyä ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajalta?

Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden samanaikaisuus nousi jälleen keskusteluun. Syynä oli Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin lausunto. Hän arvioi myös, että Venäjän suurhyökkäys Ukrainassa on alkamassa.

Kuvassa Jussi Halla-aho ja Erkki Tuomioja

Tuomioja arvosteli Tukholmassa: Stoltenbergin lausunto ei ainakaan edesauttanut Suomen ja Ruotsin samanaikaista jäsenyyttä

Suomen ja Ruotsin eduskuntien ulkoasiainvaliokunnat tapasivat tänään Tukholmassa. Polttavin kysymys keskusteluissa oli Nato-jäsenyys ja se, eteneekö Suomi jäseneksi ilman Ruotsia.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa haastateltiin A-studiossa.

Halla-aho A-studiossa: Olisi hyvä pohtia, miten toimitaan, jos Turkki ja Unkari ratifioisivat ainoastaan Suomen jäsenyyden

Jussi Halla-ahon (ps.) mielestä itsestäänselvyyksiä ei aina kannata lähteä julistamaan ääneen.

Eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Фінський політик Галла-Аго про Німеччину: "Занадто повільне надання допомоги лише затягне цю війну”

Єдиний спосіб закінчити війну – це підтримати Україну достатньою допомогою, заявили вранці в ефірі Yle члени комітету закордонних справ.

Eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Halla-aho arvostelee Saksaa empimisestä Ukrainan tukemisessa: ”Liian hidas apu vain pidentää tätä sotaa”

Sota loppuu vain tukemalla Ukrainaa riittävän suurella avulla, sanovat ulkoasiainvaliokunnan jäsenet Ylen aamussa.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho eduskunnan valtiosalissa.

Halla-aho: Ulkoasiainvaliokunnassa kannatusta Nato-päätöksen siirtämiselle vaalien yli, jos Turkki ei päätä kantaansa

Valiokunta voisi linjata aikataulusta, jotta vaalikeväänä ei syntyisi ”tarpeetonta suukopua”, sanoo Halla-aho.

Tykin ammus, jossa teksti "For the freedom of Finland".

Jussi Halla-aho osti terveiset ukrainalaisammuksen kylkeen ja kirjoitti, että mikä edistää venäläisten sotilaiden tappamista on oikein

Suomalaiset ovat ostaneet ukrainalaisesta verkkopalvelusta viestejä ammusten kylkeen jo runsaan 140 000 euron edestä. Yksi heistä kertoo olevansa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Turvallisuustutkija, prikaatikenraali evp. Juha Pyykönen A-studiossa.

Entinen Naton esikuntaupseeri A-studiossa: Suomi tarvitsee lisää ydinaseosaamista

Prikaatikenraali evp. Juha Pyykönen ei pidä Naton ydinaseiden sijoittamista Suomeen todennäköisenä tai tarpeellisena.

Tiettyä eskalaatioriskiä on tällä hetkellä olemassa, sanoo Antti Kaikkonen

Tilanne idässä kiristyy ja koko Euroopan turvallisuustilanne vaikeutuu – puolustusministeri A-studiossa: Eskalaatioriski on olemassa

Räjähdykset Itämerellä saattoivat hetkellisesti viedä huomiota pois Ukrainan tapahtumista. Puolustusministeri Antti Kaikkosen mukaan Suomen lähialueilla tilanne on edelleen rauhallinen.

Eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Halla-aho: Venäjä osoittautunut sotilaallisesti läpeensä korruptoituneeksi paperitiikeriksi – Itä-Ukrainan valeäänestyksillä kolme tavoitetta

Venäjän armeijan osittainen liikekannallepano ja valeäänestykset Itä-Ukrainassa ovat vauhdittaneet suomalaista keskustelua venäläisten turistiviisumeista. Ykkösaamun haastattelussa on eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Jussi Halla-aho Venäjän liikekannallepanon merkityksestä Suomelle

Ykkösaamun vieraana kansanedustaja Jussi Halla-aho – mitä haluaisit kysyä häneltä?

Venäjän presidentti Vladimir Putin julisti osittaisen liikekannallepanon ja venäläisten valtaamilla alueilla Ukrainassa järjestetään äänestyksiä liittymisestä Venäjään. Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho, ps. sanoo Venäjän nostavan panoksia ja katsovan, miten länsi reagoi.

Jussi Halla-aho on huolissaan Ukrainan sodan seurauksista länsimaiselle yhteiskuntajärjestykselle

Perussuomalaisten Halla-aho on huolissaan Ukrainan sodan seurauksista ja kysyy, mitä Venäjän voitto tekisi länsimaiden imagolle

Jussi Halla-ahon mukaan Venäjän voitto sodassa antaisi viestin, että "Venäjän kaltainen kehitysmaatalous pystyy voittamaan koko kollektiivisen lännen."

Pyöräilijä venäläisten takavarikoitujen tankkien välissä.

Ukrainassa vieraillut Jussi Halla-aho ehdottaa: Tuhottu venäläinen panssarivaunu Ukrainasta monumentiksi Helsinkiin

– Mielestäni se olisi hyvä kannanotto Ukrainan puolustustaistelun puolesta ja Venäjän hyökkäyssotaa vastaan, Halla-aho (ps.) sanoo Ylelle.

Petteri Orpo ja Jussi Halla-Aho kuvakollaasissa

"Käytännössä meillä on nyt Yhdysvaltojen turvatakuut", iloitsee Petteri Orpo – Halla-aho: Hyväksyntä tuskin kellekään yllätys

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei usko, että Yhdysvaltojen ratifioinnilla on merkitystä Turkin päätökseen Suomen Nato-jäsenyydestä.

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) A-studiossa.

Nato-maiden turvallisuushuolet ovat myös Suomen huolia, sanoo Matti Vanhanen

Erimielisyyksistä esimerkiksi terrorismin tulkinnoista on syytä keskustella, muistuttaa eduskunnan puhemies.

Anna-Maja Henriksson.

Oikeusministeri Henriksson Turkin vaatimuksista luovuttaa 12 ihmistä Suomesta: “Suomi noudattaa edelleen samaa kansainvälistä sopimusta”

Oikeusministeri Henriksson alleviivaa, ettei luovutuksiin liity jatkossakaan minkäänlaista poliittista harkintaa.

Ulkoministeri Pekka Haavisto 29. huhtikuuta Säätytalolla Helsingissä.

Haavisto, Halla-aho downplay fears of possible Turkish Nato veto

Earlier on Friday, Turkish President Recep Tayyip Erdogan said allowing Finland and Sweden to join the alliance would be "a mistake".

Kansanedustaja Jussi Halla-aho A-Talkissa.

Vahvaa sotilaallista turvaa, riski sotilaallisiin konflikteihin – tunnetuilla kansanedustajilla vaihtelevia arvioita Suomesta Nato-maana

Ratkaisu Suomen Nato-päätöksestä lähestyy, ja hakeutuminen puolustusliiton jäseneksi alkaa näyttää todennäköiseltä.

Erkki Tuomioja A-talkissa.

Niinistön ja Bidenin tapaaminen on itsessään merkittävä, sanoo Erkki Tuomioja, joka uskoo voimapolitiikan nousevan keskusteluun Valkoisessa talossa

Suomeen kohdistuu asemansa ja sijaintinsa puolesta nyt erityistä kiinnostusta, arvioivat suomalaispoliitikot A-Talkissa.

Ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) kommentoi twiiteistään syntynyttä kohua keskiviikkona uva:n kokoukseen jälkeen.

Jussi Halla-aho sai ulkoasiainvaliokunnalta moitteet puheistaan lännen sotilaallisesta väliintulosta – Halla-aho: Kierroksia saattoi olla liikaa

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta kävi läpi puheenjohtaja Halla-ahon kommentteja. Eduskunnan puhemies Vanhanen ja valiokunnan varapuheenjohtaja Tuomioja tuomitsivat aiemmin Halla-ahon toiminnan.

Jussi Halla-aho televisiostudiossa.

Halla-aho: Sanctions on Russia will be "ineffective"

According to Finland's former ambassador to Russia, René Nyberg, Russia's goal is to overthrow Ukraine's current government and president.

Jussi Halla-aho televisiostudiossa.

Halla-aho pakotteista: Eivät vaikuta Venäjän johdon toimintaan, Euroopan vedettävä energian suhteen "letkut irti"

Halla-ahon mukaan Venäjä laskee, että se pystyy elämään pakotevaiheen yli.

Jussi Halla-aho televisiostudiossa.

Jussi Halla-aho Ylen Ykkösaamussa: Ratkaisu Ukrainassa on Venäjän käsissä – "Muiden pitäminen epävarmuudessa palvelee Venäjän intressejä"

Lännen johtajia on koolla Münchenin turvallisuuskokouksessa pohtimassa ratkaisuja Venäjän aiheuttamaan sodan uhkaan Euroopassa. Ykkösaamun suorassa haastattelussa on eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps).

Halla-aho: Venäjä luo konflikteja edellisten "puskuriksi"

Halla-ahon mukaan Venäjä siirtää maalitolppia ja luo konflikteja Krimin miehityksen "puskuriksi"

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho on nousemassa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi. Halla-ahon mukaan keskusteluyhteyttä Venäjän kanssa täytyy pitää yllä.

ussi Halla-aho puhuu medialle perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen Helsingissä 10. helmikuuta 2022

Perussuomalaiset nosti Jussi Halla-ahon ulkoasiainvaliokunnan johtoon – Halla-aho aseviennistä Ukrainaan: "Keskustelua syytä käydä"

Halla-aho nousee valiokunnan puheenjohtajaksi Twitter-viestin vuoksi pestistä luopuvan Mika Niikon tilalle.

Mika Niikko riisuu kasvomaskinsa eduskunnan istuntosalissa.

Analyysi: Niikon kautta ulkoasiainvaliokunnassa leimasi vuotojen pelko – Halla-ahon linja Venäjää kohtaan näyttää jyrkältä

Surkea aluevaalitulos ja kurjat luvut Ylen tuoreessa kannatusmittauksessa pakottivat perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran nopeisiin toimiin. Mika Niikon ulkopoliittisia sooloja puolue ei enää kestänyt, kirjoittaa politiikan toimittaja Pirjo Auvinen.

Kansanedustaja Mika Niikko kävelee eduskunnan valtiosaliin  Ylen ja Maikkarin haastatteluun kertomaan, miksi jätti ulkoasiainneuvoston puheenjohtajuuden.

Ulkoasiainvaliokunnan johdosta eronnut Mika Niikko: "Tämä oli henkilökohtainen päätös, kukaan ei kehottanut jättämään tehtävää"

Mika Niikko arvioi, että Jussi Halla-ahosta tulee hyvä puheenjohtaja ulkoasiainvaliokunnalle: "Jussi on terävä kaveri ja tarkka kaikissa sanomisissaan".

Perussuomalaiset vuosikokous 2021. Riikka Purra ja Jussi Halla-Aho.

Halla-ahosta tulossa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja – Riikka Purra: "Hän on erinomainen kandidaatti tähän tehtävään"

Halla-aho on Purran mukaan valmis ottamaan uuden tehtävän vastaan. Mika Niikko joutuu väistymään ulkoasiainvaliokunnan johdosta Ukrainan tilannetta koskeneen twitter-lausuntonsa vuoksi. Halla-aho twiittasi Ukrainan tilanteesta.

mies katsoo kameraan

Markku Jokisipilän uutuuskirja perussuomalaisista syyttää mediaa ja yliopistoväkeä puolueen inhoamisesta ja ideologian vääristelystä

Uutuuskirja "Perussuomalaiset Halla-ahon ja Purran linjalla" on ensimmäinen kattava teos, joka pureutuu perussuomalaisten ideologiaan ja suosion syihin. Kirjan kirjoittaja pelkää leimaantumista persujen äänitorveksi.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho osallistui Pasilassa Ylen kuntavaalitenttiin 18. toukokuuta.

Iltalehti: Former Finns Party leader on sick leave

MP Jussi Halla-aho told tabloid newspaper Iltalehti that he will not be back in Parliament until 3 October, but would not comment further.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho osallistui Pasilassa Ylen kuntavaalitenttiin 18. toukokuuta.

IL: Halla-aho sairauslomalla – ei ole osallistunut syksyllä eduskuntatyöhön

Halla-aho kertoi IL:lle olevansa lääkärin määräämällä sairauslomalla 3. lokakuuta asti, mutta ei kommentoinut asiaa enempää.

Perussuomalaiset vuosikokous 2021.

Testaa, erotatko Riikka Purran Jussi Halla-ahosta: tässä pelissä voit vertailla Purran ja Halla-ahon mielipiteitä

Riikka Purra nousi muutamassa vuodessa perussuomalaisten johtoon. Hänen ajatuksensa ovat hyvin lähellä Jussi Halla-ahoa, mutta kuinka lähellä? Testaa.

Puheenjohtajaehdokas Riikka Purra ottaa selfien perussuomalaisten puoluekokouksessa Seinäjoella 14. elokuuta 2021

Olivatko tässä perussuomalaisten vallanvaihdoksen kaksi avainhetkeä? Halla-ahon halaus kertoi sovusta, Tiihosen nousu lupaili jotain muuta

Perussuomalaisten vallanvaihto tapahtui Seinäjoella sopuisammin kuin neljä vuotta sitten. Protestiliikkeen suosio aiheuttaa kuitenkin päänvaivaa uudelle puoluejohdolle.

Riikka Purra Perussuomalaisten puoluekokouksessa

Riikka Purra elected Finns Party leader

Party members voted for Purra by a clear margin at a conference in Seinäjoki. 

Riikka Purra vaalituloksen selviydyttyä Perussuomalaisten puoluekokouksessa

Analyysi: Riikka Purra hyökkää oikealta punavihreän hallituksen kimppuun

Riikka Purran nousu perussuomalaisten johtoon on ollut suoraviivainen ja nopea. Perussuomalaisten poliittisille vastustajille voi tulla Purran kyydissä vielä ikävä Jussi Halla-ahon (ps.) yksitotista tyyliä.

Vasemmalta alkaen Kristiina Ilmarinen Sakari Puisto Riikka Purra ja Ossi Tiihonen seisovat sinisten pystypöytien takana puheenjohtajaehdokkaiden paneelissa. Riikka Purra katsoo kohti kameraa.

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja valitaan tänään – "Todennäköisesti se on kahden kauppa, mutta ylläreitä voi tulla", arvioi puolueaktiivi

Jussi Halla-aho saa seuraajan Seinäjoen puoluekokouksessa, kun pari tuhatta perussuomalaista äänestää uudesta puheenjohtajasta heti puolenpäivän jälkeen.

Li Andersson.

Opetusministeri Ykkösaamussa: Mitä haluat kysyä Li Anderssonilta?

12–15-vuotiaiden koronarokotukset alkoivat, samoin kouluvuosi lähiopetuksessa eri puolilla Suomea. Mitä jälkiä on jäänyt etäopetuksesta, iso osa opetushallituksen mukaan oppilaista on tipahtanut kelkasta. TV1:n Ykkösaamun vieraana on opetusministeri Li Andersson (vas.).

Perussuomalaisten Sakari Puisto ja Riikka Purra.

Samanmieliset puheenjohtajaehdokkaat kohtasivat A-studiossa: Puisto ja Purra eivät tyrmää evakuointien selvittämistä Afganistanista

Perussuomalaiset valitsee viikonloppuna uuden puheenjohtajan. Ennakkosuosikit Riikka Purra ja Sakari Puisto olivat useissa asiakysymyksissä samoilla linjoilla illan A-studiossa.

Riikka Purra ja Sakari Puisto.

Analyysi: Mitä tapahtui perussuomalaisten “ihmiskäsitykselle”? Puolue saa uuden puheenjohtajan ja kelpaakin ehkä taas kokoomukselle hallitukseen

Kokoomus ja keskusta heittivät vuonna 2017 perussuomalaiset ulos hallituksesta “ihmiskäsityksen” vuoksi, mutta nyt yhteistyö voisi kelvata. Jussi Halla-ahon siirtyminen sivuun poistaa kiusallisia ongelmia, kirjoittaa A-studion toimittaja Riku Roslund.

Party support of July 2021.

Yle poll: NCP maintains lead, SDP in second, Centre support drops

The National Coalition Party's standing among voters does not seem to have been negatively impacted by the controversy over the party's immigration policy proposal.

Miten perussuomalaisten linja muuttuu, jos sinut valitaan puheenjohtajaksi, Sakari Puisto?

Perussuomalaisten johtoon pyrkivä Sakari Puisto kannattaa EU:n paluuta juurilleen – “Yhteisömme on Eurooppa, mutta sen kehitystä tulee tarkastella kriittisesti”

Kansanedustaja Sakari Puisto on yksi kuudesta puheenjohtajaehdokkaasta perussuomalaisten puoluekokouksessa, joka pidetään Seinäjoella elokuussa. Puiston puheissa maahanmuutolla ja EU:lla on myös myönteisiä puolia.

Kokoomuksen kampanjoimassa kuntavaaleihin Helsingin Kampissa.

Halla-aho criticises "populist" NCP immigration proposals

The National Coalition Party has expressed "regret" over terminology used in a nine-point immigration policy proposal.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle