Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Epävarmat ajat kasvattavat nostalgian nälkää – Lehtikeisarin tarina jatkaa tositapahtumiin perustuvien tv-sarjojen buumia

Kustantaja Urpo Lahtisen elämästä tehdään sarjaa, jossa herkutellaan hahmokimaralla ja 1970-luvun sensaatiojournalismilla.

Lehtikeisari Urpo Lahtisen elämästä tehdään tv-sarja – pääosassa Aku Hirviniemi 

C More on tilannut fiktiosarjan kustantaja Urpo Lahtisen värikkäistä vaiheista 1970-luvulla.

Konkaritoimittaja Erkki Vanhanen Tomin nuoteista -podcastissa: ”Vieläkin kysytään, onko minulla vaimon kuva kojelaudassa?”

Pitkän linjan moottoriurheilutoimittaja Erkki Vanhanen kertoo uransa varrella sattuneista mieleenpainuvista hetkistä Tomin nuoteista -podcastin jaksossa.

Kirjailija Seppo Tuisku on kuollut

Hänet muistetaan erityisesti Jerry Cotton -jännäreistä. Hän työskenteli myös Suomen radiohistorian tunnetuimman seikkailusarjan Kalle-Kustaa Korkin ja Pekka Lipposen seikkailujen parissa.

Poliisi pukeutuu pinkkiin, huumemuuli Helsinkiin, Tauskin uusi kohusuhde – Aamu alkoi aprillilla

Sosiaalinen media on täyttynyt erilaisista aprillipäivän piloista. Kokosimme tähän artikkeliin hauskimmat ja puhututtavimmat veistelyt.

Aimo Leikas — hirttolavalta giljotiiniin ja venäläiseen rulettiin

Miksi esiintyjä haluaa leikkiä hengellään?

Jeppe Lahtisesta kasvoi taiteen kerääjä vanhempiensa Urpon ja Hymyn opissa: "Vaimoni on laittanut ostokiellon, mutta kyllä minä sen aina jollain pystyn kiertämään"

Legendaarisen tamperelaisen lehtikeisarin ja hänen perheensä taidekokoelman helmet ovat tänä kesänä esillä laajassa näyttelyssä.

Lehtialan vaikuttaja Hymy Lahtinen on kuollut

Nimensä aikakauslehdelle antanut Hymy Lahtinen menehtyi lokakuun 22. päivänä Tampereella.

Pekka Ervasti: Luuseri-Suomi

Kaukana pohjan perillä kituuttaa katajainen kansa, joka ei anna menestyksen järkyttää heikkoa itsetuntoa.

Keskisuomalainen perustaa verkkolehden Viroon

Mediakonserni Keskisuomalainen Oyj on perustanut tytäryhtön Viroon . Tytäryhtiön tarkotituksena on julkaista suomenkielistä verkkolehteä.

”Emmä mitään huumeita oo ikinä nähnytkään…”

Huumekielteinen ilmapiiri muokkaa ihmisten muistoja.

Sananen – Löytyykö kreisimpää?

Journalistit kertovat nykyään mielellään kaikesta kreisistä. Sitä tavaraa on kiva jakaa. Vaan unohtuuko sitten se aito ja tärkeä?

Alastonkuviin liittyvät kohut eivät säikäytä julkkiksia: "Kuvattavaksi tarjoudutaan joka viikko"

Parhaimmillaan alastonkuvat vauhdittavat sekä kuvaajan että kuvattavan uraa. Pahimmillaan intiimikuvia levittävä syyllistyy rikokseen ja kuvien kohde joutuu nöyryytetyksi. Tutkijan mukaan selfiekulttuuri muuttaa suhdettamme alastomuuteen.

Sananen – Me ollaan nuoriso

Ihminen elää nykyisin todella vanhaksi. Se on kuvana hyytävä. Meidän pelastuksemme on, että nuoruus tulee meille takaisin, noin viisikymppisenä. Tunne on aito ja ihana.

MTV3 palvelunestohyökkäyksen kohteena

MTV3:n Katsomo-palvelua vastaan on viime päivinä tehty useita samanlaisia hyökkäyksiä. MTV Media uskoo, että niiden taustalla on ilkivalta.

Lehtimiehissä syntyi monta legendaa

Silppuriinko kaikki vanhat valokuvat? Valokuvaaja Jukka Kuusiston tuskaantuminen valokuviensa säilyttämiseen sai onnellisen vaihtoehdon, kun valokuvat päätyivät kirjaksi Lehtimiesten Legenda.

Kangasniemi: Näitä pietareita urheilussa riittää

Porilainen painonnoston olympiavoittaja Kaarlo Kangasniemi väittää, että entinen hiihtäjä Juha Mieto oli 1975 kysynyt häneltä neuvoa anabolisten steroidien käytössä. Samassa keskustelussa kävi Kangasniemen mukaan ilmi, että Mieto oli käyttänyt dianabolia.

Kalsarit eivät kata koko kaupunkia

Matkailumarkkinoinnissa kaikki on sallittua. Tampereen uusin turisteille kaupiteltava matkamuisto on kalsarit, joihin on painettuna kaupungin kartta.

Hymyn entiselle päätoimittajalle sakkoja Mensa-tietojen julkaisusta

Helsingin käräjäoikeus katsoo Hymy-lehden entisen päätoimittajan syyllistyneen yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittämiseen, kun lehti julkaisi toissa vuonna Mensan jäsenluettelon tietoja. Sen sijaan oikeus hylkäsi syytteet henkilörekisteririkoksesta. Oikeus myös vapautti syytteistä lehden toimitussihteerin.

Intiimit paljastukset ilmestyivät lehtiin 60-luvulla

Kun 50-luvun puhtoinen Armi Kuusela vaihtui 60-luvun paheelliseen Tabe Sliooriin, muuttui myös suomalainen julkisuuskulttuuri entistä paljastavammaksi. 60- ja 70-luvulla lehtien henkilöhaastatteluissa tunnustettiin intiimejä asioita ja toisaalta yhteiskunnalliset kysymykset nostettiin räiskyen esiin.

Julkkisten tilitykset alkoivat 60-luvulla

Takavuosien kuuluisuuksia tutkinut Laura Saarenmaa on jäljittänyt tilittämispuheen alkupisteeksi Olavi Virran haastattelut vuodelta 1966. Tuolloin vakavasti sairas mestarilaulaja avautui Hymy-lehdelle elämästään.

Poika osti lehtikeisarin kuolinpesän

Edesmenneen lehtikustantajan Urpo Lahtisen taidekokelma ja Villa Urpo - kotimuseo on myyty hänen pojalleen Jeppe Lahtiselle. Ylöjärven Siivikkilassa sijaitsevan kiinteistön ja taidekokoelman yhteishinnaksi tuli 4,2 miljoonaa euroa.

Onko Suomella ulkopolitiikkaa?

Brysselissä on julkinen salaisuus se, ettei Suomella ole EU-politiikkaa, väittää kirjeenvaihtajamme Jarmo Mäkelä.

Ilkka Kanerva joutuu eroamaan

Ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) joutuu jättämään tehtävänsä. Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen vahvisti asian eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen tiedotustilaisuudessa.

Hymy julkaisi Kanerva-viestinsä

Hymy-lehti on julkaissut tekstiviestejä, joita ulkoministeri Ilkka Kanervan sanotaan lähettäneen eroottiselle tanssijattarelle.

Oikeus: Ei julkaisukieltoa Tukiaisen tekstiviesteille

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt erotiikkatanssija Johanna Tukiaisen vaatimuksen kieltää Ilkka Kanervan tekstiviestien julkaiseminen. Tukiainen olisi halunnut Hymy-lehden hallussa oleville tekstiviesteille julkaisukiellon. Hymy julkaisee todennäköisesti osan viesteistä seuraavassa, ensi keskiviikkona ilmestyvässä numerossaan.

Käräjäoikeus asetti Urpo ja Maija Lahtisen säätiön konkurssiin

Urpo ja Maija Lahtisen säätiö on asetettu konkurssiin. Konkurssi liittyy lehtikustantaja Urpo Lahtisen omaisuudesta käytyyn vuosikausien riitelyyn.

Näytelmä lehtikeisari Urpo Lahtisesta paljastaa ihmisen julkimon takaa

Lehtikustantaja ja taiteenkeräilijä Urpo Lahtisen elämästä dramatisoitu näytelmä sai kantaesityksensä torstaina Tampereen Työväen Teatterissa. Jorma Kairimon kirjoittama ja Pentti Kotkaniemen ohjaama Lehtikeisari käy läpi Urpo Lahtisen vaiheita niin yksityiselämässä kuin kustannusmaailmassa neljän vuosikymmenen aikana.